Hvad gør man Kristi Himmelfartsdag hvis man er både troende kristen og ivrig fodboldtilhænger? Man parafraserer vel det gamle ordsprog og siger: Hellere sidde på stadion og tænke på kirken, end sidde i kirken og tænke på stadion... 


Kristi Himmelfartsdag er nemlig ikke kun en dag for gudstjenester og andægtighed, men siden 1955 (med en enkelt undtagelse i 2006) også dagen hvor DBU afholder finalen i landspokalturneringen. Det sker i Parken på Østerbro i København.

FCN-FCM
Pokalfinalen står i år - med startfløjt kl 17 - mellem FC Nordsjælland og FC Midtjylland. Første gang siden 2006 (og kun anden gang siden 2001) at finalen ikke tæller enten FC København eller Brøndby (FCK vandt pokalen sidste år med 1-0-sejr over AaB).

Og faktisk er det første gang nogensinde at FCN (der blev stiftet i 1991 under navnet Farum BK; navneskiftet kom i 2003) er i pokalfinalen. FCM har derimod været her før, i 2003 og 2005 (begge gange med nederlag mod Brøndby). Dertil kommer at Ikast, en af holdets to moderklubber (den anden er Herning; FCM blev stiftet i 1999), var her i 1986, 1989 og 1997.

FCN (nr 8 i Superligaen) har haft en forholdsvis nem vej til finalen - kun een af modstanderne (Silkeborg, i kvartfinalen) har været fra den bedste række. I semifinalen eliminerede nordsjællænderne Vejle fra den næstbedste række. FCM (nr 6) har mødt to Superliga-mandskaber: Esbjerg og (i semifinalen) OB. 

SAS-eksperter går på vandet
Og hvordan kommer det så til at gå? Tjah, i fraværet af Jesus (der jo er faret til himmels) har vi spurgt en af vores SAS-eksperter, Kenneth Runge Andersen.

Se hvad Kenneth siger om pokalfinalen, i denne analyse.

Sammen med Daniel Hedelund udgør Kenneth et superkompetent Superliga-team. Daniel har været højtflyvende på det seneste (en SAS-tilbagebetaling på 311% for de seneste 30 dage; 5 ud af 6 tips er gået hjem, til flotte odds), og hans sæson-tilbagebetaling siger 150%. Men Kenneth er også godt med; hans tilbagebetaling for denne sæson ligger på 113%.

Kristen, fodboldfan OG socialist...
P.S. Ambivalente FCN- og FCM-tilhængere der har svært ved at vælge mellem kirken og Parken, kan trøste sig med at 2010 er mindre kompliceret end 2008 - hvor Kristi Himmelfartsdag var 1. maj. Et hårdt år for dem der er kristne, fodboldfans OG socialister (selv om Fælledparken, et yndet 1. maj-sted, ligger tæt på Parken)...

P.P.S. Det gamle ordsprog der parafraseres i begyndelsen? Hellere sidde på kroen og tænke på kirken, end sidde i kirken og tænke på kroen.