FC København er eneste hold tilbage på den europæiske scene og manager Ståle Solbakken og FCK-tropperne får rigeligt at se til, når der sættes kurs mod Prag, Bordeaux og Skt. Petersborg. Fodboldekspert Frank Pilantra ser nærmere på oddsene Europa League-gruppespillet, hvor FC København møder svære modstandere. Se spilforslag og odds-oversigt her.

Der skulle straffesparkskonkurrence til for at slå det italienske Serie A-hold Atalanta ud i play off-kampene, og nu kan FC København se frem til seks spændende gruppekampe, der vil afsløre om FCK-projektet er kommet tilbage på vinderkurs efter den skuffende sæson sidste år.

Det skal dog understreges, at det faktisk lykkedes for FC København i sidste sæson at gå videre fra Europa League-gruppespillet mod Lokomotiv Moskva, Sheriff fra Moldova og tjekkiske Zlin. Herefter blev Atlético Madrid endestation for FCK'erne.

Denne gang er FCK havnet i en hård gruppe mod et meget solidt og rutineret Zenit-mandskab, franske Bordeaux med Lukas Lerager og Andreas Cornelius samt Slavia Prag fra Tjekkiet.

Europa League Gruppe C - vinderodds 

Bedste odds Bookmaker
Zenit Skt. Petersborg 2,30
Bordeaux 4,50
FC København 7,00
Slavia Prag 9,00

Odds er senest opdateret 13.september klokken 01.30.

Bookmakerne ser ikke optimistisk på FCKs chancer for at gå videre og umiddelbart kunne specielt udekampen mod Zenit den 29.november i Skt. Petersborg blive en kold dukkert for Ståle Solbakkens drømme om Europa League-succes.

Vinder Gruppe C: Zenit til odds 2,30 hos Nordicbet

Zenit fører den russiske liga med 16 point for de første seks kampe og har en målscore på 10-1. De satser på profiler som serbiske Ivanović, argentinske Paredes og den store angriber Dzyuba. Zenit har yderligere netop lige forstærket truppen med den erfarne italienske midtbanespiller Claudio Marchisio.

Imens har Bordeaux blot hentet tre point i de første fire spillerunder i den franske liga, og det ligner ikke en topambitiøs klub, når de vælger at hente Atalanta-floppet Andreas Cornelius.

Nordicbet og Betsafe er et pænt stykke over det øvrige marked med odds 2,30.
Danske Spil og Bwin er nærmest med odds 1,75 for Zenit, og Jetbull er helt nede i odds 1,55 for samme spil.

FCK-defensiven til eksamen

Det blev aldrig rigtig til den store succes med makkerparret Denis Vavro og Michael Lüftner i midterforsvaret. Så mon ikke både Ståle Solbakken og en meget stor del FCK-fans er godt tilfredse med, at det lykkedes at hente Andreas Bjelland som ny styrmand i bagerste geled.

Og der er kommet godt gang i målstøvlerne på Dame N'Doye, der igen trækker i FCK-trøjen efter ophold hos Lokomotiv Moskva, Hull, Sunderland og senest tyrkiske Trabzonspor. Men er det nok til at gå videre fra gruppespillet?

FCK kvalificerer sig fra gruppespillet:

Ja: odds 2,55 hos Betsafe
Nej: odds 1,60 hos Danske Spil

FCK har fået en rigtig flot start på Superligaen, hvor de har skabt et forspring på fire point ned til de forsvarende mestre fra FC Midtjylland. Kan de overføre det til gruppekampene?

Der bliver lagt hårdt ud med hjemmekampen mod Zenit (Se MatchCenter her).
Det kan blive et par tætte kampe mod Slavia Prag, der har vist stabilitet i den tjekkiske liga, mens man trods alt må have stor respekt for Bordeaux, der økonomisk er i et helt andet univers end FCK.

Hvor gemmer værdien sig, kom gerne med jeres input:
Går videre fra gruppespillet:
Zenit: odds 1,35 hos Nordicbet
Bordeaux: odds 1,85 hos Unibet
FC København: odds 2,55 hos Betsafe
Slavia Prag: odds 3,25 hos Bwin

Play off-kampene mod Atalanta viste dog igen, hvor kynisk og resultatorienteret Ståle Solbakken er i disse internationale kampe. Vi skal nok ikke forvente, at den norske manager pludselig dropper fokus på den defensive organisation og blæser til angreb.

Det er altså op til Andreas Bjelland at holde styr på en kompakt defensiv, og så må Viktor Fischer, Rasmus Falk og Dame N'Doye slå til, når chancerne byder sig.

FCK får 6-8 point i gruppespillet til odds 2,36 hos Cashpoint

Det ser ud til at blive svært for FCK, men under Ståle Solbakkens ledelse har FCK vist sig svære at besejre hjemme i Parken.
Den defensive organisation kan også skaffe et par point i udekampene, men det er naturligvis i egen hule, at FCK skal satse på at hente nok point til at gå videre.

Cashpoint: Udvalgte FCK Gruppespil-specials
FCK får 6 point: odds 7,90
FCK får 7 point: odds 6,30
FCK får 8 point: odds 7,20

Det giver et samlet odds 2,36 med at kombinere disse tre odds.
Værktøj til udregning.


Over 7,5 point: odds 1,90
Under 7,5 point: odds 1,80

Over 6,5 mål: odds 1,75
Under 6,5 mål: odds 1,95

Hold øje med vores ekspertpanel for analyser til Europa League-kampene.