Så står den igen på internationale opgaver for de danske topklubber. FC Midtjylland, Brøndby og FC København kom godt fra land og leverede solide præstationer i Europa League-kvalifikationen, mens FC Nordsjælland er under pres og skal forsøge at vende 1-2-nederlaget til Partizan for at gå videre til play off-kampene.

Målsætningen om at nå frem til Europa League-gruppespillet er rykket nærmere for både FCM, Brøndby og FCK, der alle tog vigtige udebanesejre i de første kampe i denne tredje runde i kvalifikationen. De står nu med rigtig gode kort på hånden her til returkampene på hjemmebane og burde alle gå sikkert videre til play off-runden.

Deltagelse i gruppespillet kan både være en sportslig og økonomisk gevinst, og der var masser at juble over efter de overbevisende præstationer, og det kan måske være startskuddet til, at denne top-trio vil vise de danske farver på Europa League-scenen.

Desværre kan det blive til endestation for FC Nordsjælland, da Kasper Hjulmands meget unge FCN-mandskab ikke kunne knække koden mod Partizan Beograd, og de kan nu se frem til en meget svær udekamp i den serbiske hovedstad.

Brøndby - Spartak Subotica: Erceg klarer paragrafferne

Det lignede et Brøndby-mandskab tilbage på den store klinge i weekendens Superliga-topbrag mod ærkerivalerne fra FCK. Brøndby spillede friskt til og skabte også flere store chancer undervejs, men det endte dog med et 1-3-nederlag. Nederlaget afslørede, at Alexander Zorniger endnu lige mangler at få spillet nyerhvervelse ind på holdet og få dem til at følge de taktiske instruktioner.

Præstationen i det første opgør mod Spartak Subotica viste imidlertid, at Brøndby er en klasse over det serbiske mandskab, og 2-0-sejren giver Zorniger ro til at fokusere på at få organisationen på plads og sikre, at alle spillere forstår deres opgaver og holder de interne aftaler.

Brøndby IF - Spartak Subotica

Selvom der har været et par markante udskiftninger henover sommeren hos Brøndby, så burde det ikke føre til slinger i Europa League-valsen, og Brøndby er naturligvis storfavoritter til at tage sejren mod Spartak Subotica. Det er da også svært at forestille sig andet end en komfortabel hjemmesejr på Vestegnen.

Brøndby - Spartak Subotica: Ante Erceg scorer i kampen til odds 2,00 hos Danske Spil

Midt i den tyske invasion har Zorniger måtte tage indkøbskurven en del længere sydpå for at hente kroatiske Ante Erceg. Han kan meget hurtigt blive et hit hos Brøndby-fansene og scorede mod FCK på et tørt hug. Den målsøgende Erceg har nu scoret tre mål i mål Superliga-kampe og ser ud til at passe godt ind som makker til Kamil Wilczek.
Spartak Subotica er nu oppe på at have tabt fem kampe i træk (og indkasseret 13 mål). Det kan meget nemt blive til nederlag nummer 6 på Brøndby Stadion.

FC København - CSKA Sofia: FCK snupper sejren

Det er ikke til at genkende det FCK-mandskab, der skuffede fælt i sidste sæson, hvor de sluttede hele 27 point efter FC Midtjylland. Offensiven virker robust med Dame N´Doye og Victor Fischer, mens Andreas Bjelland er trådt til og lukker hullet efter Erik Johanssons skifte til svenske Djurgården.

Salget af midtbanedynamo Thomas Delaney afslørede svaghederne hos William Kvist, der har svært ved at følge med, når tempoet bliver skruet op. FC København ser mere robuste ud uden Kvist, der ofte var stopklods for de offensive omstillinger.

FC København indtager nu førerpositionen i Superligaen efter 3-1-sejren over Brøndby. Uafgjort vil være nok til at sende FCK videre til play off-kampene.

FC København - CSKA-Sofia

CSKA Sofia kommer også med en derby-sejr i bagagen, da de i weekendens runde besejrede Slavia Sofia, og dermed står de stadig med maksimumpoint efter fire sejre i de første fire spillerunder.

FC København - CSKA Sofia: 1 til odds 1,53 hos Betsafe

FCK er tilbage på vinderkurs og har kurs mod igen at blive det dominerende lokomotiv. Defensiven virker velorganiseret og offensivt ser Robert Skov, Viktor Fischer og Dame N´Doye ud til at være transfer-scoops. I det første opgør blev FCK'erne ganske vist hjulpet på vej af udvisningen til den bulgarske forsvarsspiller Chorbadzhiyski, men Ståle Solbakken kan tage en masse gejst med fra 3-1-sejren over Brøndby og snuppe endnu en sejr over CSKA Sofia.

FC Midtjylland - The New Saints: Det ligner en ny storsejr til mesterne

Med assistenttræner Brian Priske tilbage i FC Midtjylland-lejren ved man, at der er styr på standardsituationerne. Og playmaker Jakob Poulsens sigtekorn er ofte rettet mod tårnhøje Paul Onuachu, der scorede begge mål i 2-0-sejren i Wales over TNS.

Den komfortable sejr kan give rotationer i startopstillingen, men selv et FCM-mandskab med enkelte reserver med fra start burde ikke få problemer mod TNS. Der er ganske enkelt for stor klasseforskel på de to mandskaber til, at der bør blive spænding om udfaldet.

FC Midtjylland - TNS

Jess Thorup og FCM kan dog bruge opgøret til at teste trupbredden og holde spillerne kampklar til de kommende opgaver i Superligaen og play off-kampene.

Partizan Beograd - FC Nordsjælland: Flere problemer for FCN

Der var bekymring op til første opgør mod serbiske Partizan, der da også forlod Farum med en 2-1-sejr. FCN har solgt den islandske VM-keeper Runar Alex Runarsson og offensive stjerner som Emiliano Marcondes, Ernest Asante og senest Mathias Jensen.

Disse profiler er naturligvis svære at erstatte med unge talenter fra egne rækker, og et FCN-formdyk er forventeligt. Partizan tager da også favoritværdigheden i dette opgør, hvor FCN-spillerne skal jagte sensationen.

Partizan Beograd - FC Nordsjælland

FCN-træner Kasper Hjulmand skal forsøge at gentage taktikken fra AaB-kampen, hvor det i store perioder lykkedes at tage initiativet og holde fart i pasningerne.

Det kan være nøglen til at overraske Partizan, men det kræver langt større skarphed i frontlinjen end FCN-spillerne viste i 0-1-nederlaget i Aalborg. Hjulmand må derudover håbe på, at den ghanesiske angriber Godsway Donyoh snart er skadesfri og kampklar.

Hold øje med vores ekspertpanel for Europa League-analyser.