Der er topspænding i sidste runde af den sydamerikanske VM-kvalifikation, hvor især Argentina og Lionel Messi er under stort pres og risikerer at glippe kvalifikationen til VM 2018. Fodboldekspert Frank Pilantra kommer her med spilforslag til de afgørende kampe.

Det har været en helt usædvanlig jævnbyrdigt i den sydamerikanske VM-kvalifikation, hvor kun Brasilien har holdt en sikker vinderkurs og er sikre på deltagelse ved slutrunden næste sommer.

Der er lagt op til en uhyggelig sidste spillerunde, hvor vi skal have opklaret hvilke sydamerikanske mandskaber, der skal følge med Brasilien i VM-flyveren til Rusland.

Dækket op til sydamerikansk gyser-aften

Lad os tage et kig på tabellen, hvor de kun 4 første hold går direkte videre til VM 2018, mens 5. pladsen skal ud i play off-kampe mod Oceaniens deltager, New Zealand.

Stillingen i CONMEBOL-kvalifikationen:

Placering: Nation: Kampe: Point:  Målscore:       
1 Brasilien 17 38 38-11      
2 Uruguay 17 28 28-18      
3 Chile 17 26 26-24       
4 Colombia 17 26 20-18      
5 Peru 17 25  26-25      
6 Argentina 17 25  16-15       
7 Paraguay 17 24  19-24       
8 Ecuador 17 20 25-26      
9 Bolivia 17 14 14-34      
10 Venezuela 17 9 18-35      

Læs også den grundige gennemgang fra Torben N. Sørensen her:

http://www.betxpert.com/artikel/vm-kval-overblik-resten-af-verden-torben-n-soerensen-analyserer

Sidste spillerunde:

Brasilien – Chile

Ecuador – Argentina

Paraguay – Venezuela

Peru – Colombia

Uruguay – Bolivia

Alle kampe starter samtidigt - natten mellem tirsdag og onsdag klokken 01.30 dansk tid.

 

Tæt drama i Quito: Argentina skal kæmpe for VM-billetten

Der er løst krudt i de argentinske landsholdsstøvler og trods en stjernebesat trup med Lionel Messi som omdrejningspunkt i offensiven, så er det blot blevet til 16 mål fra Argentina i de 17 kvalifikationskampe.

I kvalifikationen til VM 2014 scorede Messi 10 mål i 16 kampe, mens Gonzalo Higuain scorede 9 gange. Men denne mål-duo er gået helt i stå i denne kvalifikation og det er kun blevet til 4 scoringer fra Messi, der ikke rigtig kan finde magien i landsholdstrøjen, mens Higuain står noteret for en enkelt fuldtræffer i kvalifikationen og har mistet landsholdspladsen til klubkollega Paolo Dybala.

Missionen er klar; Argentina skal besejre Ecuador i Quito, og ellers må argentinerne følge VM fra tv-sofaen. Men Quito ligger i 2900 meters højde i Andesbjergene, og det er svære forhold for de pressede argentinske spillere, der udover nerverne også skal kæmpe med den iltfattige luft i de svimlende højder. 

Onsdag den 11. oktober 2017 kl. 01:30 (Se MatchCenter)

Ecuador Uafgjort Argentina
8,25 4,60 1,44
888sport
Danske Spil
Bet365
Over 2,5 mål 1,88 Bet365
Under 2,5 mål 1,98 888sport

Ecuador indledte kvalifikationen med at besejre Argentina med 2-0 i Buenos Aires og vandt faktisk deres første fire kval-kampe. Men siden faldt de støt ned gennem tabellen, og efter fem nederlag i træk har Ecuador udspillet deres rolle i kvalifikationen.

Den nedtur har ført til trænerfyring og udrensning i truppen, så adskillige rutinerede landsholdsspillere er ikke blevet udtaget til dette sidste opgør. Kampen mod Argentina kan derfor benyttes til at sætte et positivt punkt for kvalifikationen og få opbygget en ny grundstamme til den kommende kvalifikation mod VM 2022.

Ecuador-Argentina (Ecuador +1 asian) 1 til odds 2,23 hos 888sport*

Odds 1 ved argentinsk sejr på præcis 1 mål
I opgøret mellem Argentina og Peru i seneste runde stod der stadigvæk 0-0 på måltavlen efter de 90 minutter på La Bombonera i Buenos Aires, og med 3 uafgjorte kampe i træk måtte Messi og den argentinske offensiv indse, at de heller ikke denne gang fik brudt forbandelsen.

Argentina tabte tilbage i marts med 0-2 til Bolivia i La Paz (i 3650 meters højde), og nu skal argentinerne igen på en svær udebane tur med indlagt bjergbestigning undervejs.

Ecuador spiller ofte tætte kampe, og i sidste runde kæmpede de bravt i Santiago og udlignede mod kampens slutning til 1-1, inden Alexis Sanchez scorede det forløsende sejrsmål for chilerne i slutminutterne.
Så selvom Ecuador ikke har noget at spille for, så ligner det langt fra en walk-over for Argentina.

Afgørelsens time: Chile skal hente point mod legesyge brassere

Brasilien kan lukke ned for en tæt på perfekt kvalifikation, hvor træner Tite har fået banket et slagkraftigt mandskab op og fundet en overraskende superstjerne i Paulinho, der undervejs er gået fra at være kasseret til at blive central figur på midtbanen som bindeled mellem kæderne.

Men det er selvfølgelig finurlige Neymar, der tager opmærksomheden, og der er stor respekt for den brasilianske offensiv med formstærke Philippe Coutinho og Gabriel Jesus. Det bliver meget spændende at følge Brasilien ved VM 2018.

Får vi også lov til at opleve de chilenske stjernerne Artur Vidal og Alexis Sanchez folde sig ud ved VM-slutrunden?

Med en kneben 2-1 sejr hjemme mod Ecuador kan Chile stadig selv afgøre det. Med uafgjort mod Brasilien vil Chile være sikre på minimum play off-pladsen grundet en bedre målscore.

Onsdag den 11. oktober 2017 kl. 01:30 (Se MatchCenter)

Brasilien Uafgjort Chile
1,73 3,90 4,75
Danske Spil 888sport Bet365
Over 2,5 mål 1,80 Bet365
Under 2,5 mål 2,08 888sport

Men med en brasiliansk sejr vil Chile være afhængig af resultaterne i de andre kampe, så man må forvente en flok toptændte chilenere, der vil fighte til slutfløjt for at holde liv i deres VM-chancer mod de brasilianske hjemmefavoritter.

Flest kort i kampen: Chile til odds 1,88 hos Unibet*

Brasilien kan spille frit og uden pres, mens Chile skal benytte alle midler for at stoppe brasserne i deres intense jagt på VM-billetterne. Chile har nogle temperamentsfulde hardhittere i truppen, der kan få svært ved at holde nerverne i ro, mens brasilianerne mest skal fokusere på ikke at få karantæne med til VM-gruppekampene.

Kampens dommer
Zambrano
er desuden ivrig med kortene og bruger gerne advarsler til at styre slagets gang. Det er blevet til et gennemsnit 5,2 gule kort og 0,6 udvisninger pr. kamp i de seneste 10 dømte kampe.

Kunne man så forestille sig, at Brasilien vil lade Chile vinde kampen for muligvis at eliminere Argentinas chancer?

Det har ikke rigtigt været et tema i den brasilianske sportspresse, og der lader ikke længere til at være den helt store hadske rivalisering imellem Brasilien og Argentina. Tværtimod har de tidligere afviklet flere Superclássico das Américas-venskabskampe.

Så jeg forventer ikke, at de brasilianske spillere vil tage de overvejelser med ind på grønsværen.

Skal AaBs Edison Flores med til VM?

Mon ikke der bliver tændt for Peru-Colombia kampen hos Gaarde-familien i det nordjyske. VM er et fantastisk udstillingsvindue, og AaBs sportchef Allan Gaarde kan se frem til en del henvendelser fra interesserede klubber, hvis Edison Flores slår igennem i Rusland.

Men først skal Peru lige have kvalificeret sig, og det kan godt blive neglebidende spændende, og måske vi endda skal have målfoto til at afgøre det hele i sidste ende.

Peru vil være sikre på VM-deltagelse med en sejr over Colombia, men alt afhængig af resultaterne i de øvrige kampe, kan uafgjort også være nok.

Onsdag den 11. oktober 2017 kl. 01:30 (Se MatchCenter)

Peru Uafgjort Colombia
2,38 3,60 2,90
Bet365
888sport
Danske Spil
Over 2,5 mål 2,16
888sport
Under 2,5 mål 1,80 Bet365

Colombia kan nøjes med uafgjort, men de må være rystede efter deres 1-2 nederlag hjemme til Paraguay i seneste runde. Radamel Falcao bragte ellers Colombia foran med 1-0 med kun 10 minutter igen, men sensationelt slog Paraguay til i slutminutterne og fik dermed sat ekstra pres på colombianerne. 

Peru-Colombia: Under 2,5 Mål til odds 1,83 hos Unibet* CV: 57%

Nederlag er forbudt, mens uafgjort kan være rigeligt til at sende begge videre til VM-slutrunden. Så det kan blive et taktisk låst opgør, hvor der bliver spillet med livrem og seler. Især Colombia vil være fristet til at parkere bussen, for at forsvare den vigtige 4.plads.

Peru med stærke Paolo Guerrero og AaB'eren Edison Flores i frontlinjen skal dog vinde, hvis de skal være sikre på VM-deltagelsen, men skulle de komme foran i kampen, vil peruvianerne sandsynligvis kæmpe massivt for at holde føringen hjem fremfor at udbygge føringen.
Læs ekspertanalyse her.


Under-odds er dog faldet en del allerede.

I de øvrige to kampe er Paraguay storfavoritter hjemme mod Venezuela, men selv 3 point her kan vise sig ikke at være nok pga. en dårligere målscore.

Uruguay bør også kunne tage en komfortabel sejr i deres sidste kamp mod udesvage Bolivia, og dermed kommer Suarez og Cavani direkte med til VM-slutrunden.