Uden Serena Williams ser årets Wimbledon for kvinder åben ud, og genopstandne Wozniacki er med i favoritfeltet. Lodtrækningen ser dog ret svær ud. Læs optakten om chancer og odds for favoritter og de vigtigste outsidere.

Årets dameturnering i Wimbledon ser åben ud – med Serena Williams ude, Azarenka med bare et par kampe siden sin nye status som mor (men med flot værdi via højt odds) og flere af favoritterne med en tvivlsom form, kan der være lagt op til at flere outsidere kan byde ind.

Vinder Wimbledon 2017

Bedste odds Bookmaker

Pliskova

5,50
Bet365

Kvitova

6,00
Betfair Sportsbook

Muguruza

16,00
888sport

Konta

16,00
Unibet

Ostapenko

17,00
NordicBet

Venus Williams

18,00
888sport

Kerber

19,00
Bet365

Vandeweghe

21,00
Bwin

Halep

21,00
Bet365

Wozniacki

31,00
Unibet

De otte topseedede

Angelique Kerber (1)

Tyskeren har ikke set stabil ud i år, har ikke formået at finde noget der ligner samme form som hun leverede sidste år.

Største successer i indeværende sæson er en finale i Monterrey og en semifinale i Dubai, hvilket ikke er meget sammenlignet med 2016-sæsonen. Derudover kan hun notere sig nederlag til spillere som Vesnina, Bouchard, Pavlyuchenkova, Kontaveit og Kasatkina, hvilket vidner om den manglende stabilitet.

På papiret venter der ikke voldsom modstand før 4. runde, men med 2017-udgaven af Kerber, er det ikke utænkeligt at der kan vente en udfordring med Safarova i 3. runde, og måske endnu tidligere. Skulle hun komme forbi, venter Muguruza i 4. runde, hvorefter Kuznetsova eller Radwanska potentielt kan vente i en kvartfinale.

Generelt er det en stærk halvdel, hvor den anden fjerdedel byder på bl.a. Pliskova, Wozniacki, Vandeweghe og Mladenovic, og generelt kan det blive mere end vanskeligt for Kerber at gentage sidste års finale.

Det siger også lidt om hende form i år, at hun som finalist sidste år og en af de bedste i verden, er oppe i odds 19 flere steder. Om det er værdi er svært at sige – umiddelbart skulle man tro at 5-6% ville være til at finde, men der kan være for mange spørgsmålstegn.

Simona Halep (2)

Rumæneren startede sæsonen svagt, men har modsat Kerber formået at spille sig i bedre og bedre form. Hun nappede titlen i Madrid og en finale i Rom, og en efterfølgende finale i Paris, hvor hun tabte til en storspillende Ostapenko.

Trods nederlag til Wozniacki i rumænerens eneste optaktsturnering på græs, synes jeg takterne ser fornuftige ud for Halep, men hun kan blive testet i 3. runde mod Suarez Navarro, Bouchard eller måske Vondrousova. Kvartfinalen byder formentlig på enten Kvitova eller Konta, og det kunne godt blive endestationen for Halep, afhængig af hvordan hun får spillet sig ind i sine første kampe.

Bookmakerne er enige i, at det bliver svært for Halep at gå hele vejen, og med odds 21 ved bl.a. Bet365*, skal vi op og finde mindst 5% for en titel, og det synes jeg er tvivlsomt med hendes potentielle kvartfinalemodstandere.

Karolina Pliskova (3)

Selvom tjekken mildest talt ikke har nogen stor historik i Wimbledon, så synes jeg ikke det virker urealistisk, at hun kan lave ting og sager i London.

Det har bookmakerne dog også luret, og vi er helt nede i 5,50 på en spiller, der aldrig har været forbi 2. runde. Det der taler for tjekken er, at der formentlig ikke venter hende første rigtige test før 4. runde, hvor det nok er Pavlycuhenkova eller Gavrilova.

Til gengæld kommer der rigtig stærke modstandere nederst i fjerdedelen, og det er også nok til, at jeg ikke kan finde den 20% hun skal have for at give værdi – det skyldes dog også hendes historik ved Wimbledon, som faktisk viser, at hun har leveret rigtig stærkt i optakten, for så at falde igennem. Det er selvfølgelig ingen garanti for, at det sker igen, men jeg synes bookakerne har sat oddset meget fair for tjekkisk triumf.

Elina Svitolina (4)

Ukraineren har været stærk på gruset i år, og det virker derfor nærmest vildt, at man kan hente odds 41 på at hun sejrer ved Wimbledon. Forklaringen skal dog findes i at Svitolina absolut ikke har ry for at begå sig på græsset, og således bare er 5-11 i hele karrieren på underlaget, og bedste resultat i Wimbledon er 2. runde de seneste to sæsoner.

Når det er sagt, så kan der ske meget i WTA regi, og med de mange spillere som har svinget i form, så kan der måske være chancer. Dog kommer hun hurtigt på prøve i lodtrækningen, hvor hun nok møder Lucic i en evt. 3. runde og Ostapenko eller Keys allerede i 4. runde.

Derfor får hun heller ikke meget mere end et par procents chance for titlen, hvorfor odds 41 er for lavt, selvom det ligner et højt odds på en spiller der er seedet 4 og har gjort det fortrinligt i år.

Caroline Wozniacki (5)

De danske øjne er naturligvis rettet mod 5. seedede Wozniacki, der lige så stille er kravlet op ad ranglisten de seneste måneder.

Hun fik en ganske pæn optakt med en finale i Eastbourne, og selvom der har været snak om en småskade, så bør danskeren alligevel komme ind til Wimbledon med rigtig god selvtillid.

Odds 31 er det højeste man finder på danskeren, men ret beset bør hun nok heller ikke have mere end 3% chance for at nappe titlen. Hun har aldrig været længere end 4. runde, og selvom det er hendes favoritturnering, så kan der vente en rigtig svær vej.

Babos er ikke nogen let 1. runde i en Grand Slam, og Pironkova endnu mindre i et potentielt 2. runde-møde. Allerede i 3. runde kan Kasatkina vente, mens en eventuel 4. runde formentlig bliver mod Mladenovic eller Vandeweghe, som begge gør det godt på græs. Med andre ord, så skal danskeren finde højt niveau meget tidligt, hvis hun skal langt, men kommer hun først gennem det, så kan hun til gengæld blive farlig.

Johanna Konta (6)

Konta er briternes store håb på damesiden, og med et spil der passer godt til græsset, er forhåbningerne store.

Men men men, chancerne har fået et ordentlig hug efter hun måtte trække sig inden semifinalen mod Pliskova i Eastbourne med en rygskade. En skade som man ikke for alvor kender omfanget af, men nok til, at Wimbledon tidligere har været udtalt som at være i fare for hende.

Lodtrækningen taler heller ikke for briten, der allerede i 4. runde kan brage ind i Kvitova, som kun er seedet 11 grundet sin skade. Odds 13 for Konta er i og for sig meget fair, taget i betragtning at hendes lodtrækning er hård og med spørgsmålstegnene omkring hendes skade.

Svetlana Kuznetsova (7)

Russeren har haft en nydelig sæson, men har ikke de helt store meritter i Wimbledon, hvor en kvartfinale efterhånden ligger langt tilbage i karrieren.

Hun kommer med en kvartfinale fra Eastbourne, hvor hun tabte tæt til Pliskova, og hendes store rutine kan måske godt gøre en forskel her. Men lodtrækningen er en udfordring, hvor Makarova kan vente i 2. runde, og selvom landsmanden ikke har leveret meget, er hun altid farlig på græsset. 4. runde kan byde på Radwanska, mens Kerber eller Muguruza bliver en potentiel kvartfinalemodstander.

Kuznetsova vinder turneringen: Odds 67 hos Bet365*

Russerens topniveau er højt nok til at hun kan lave ravage, og jeg synes det ofte er lidt enten eller med Kuznetsova, hvis rutine godt kan blive en fordel her. Vi er helt oppe i odds 67 på hende, og man kan vel egentlig godt snige sig op i nærheden af 2%, dvs værdi.

Dominika Cibulkova (8)

Hun har haft en rigtig skidt sæson og er derfor ikke en man for alvor regner med. Man skal dog aldrig sige aldrig med slovakken, der har et rasende højt topniveau.

Hun var i kvartfinalen sidste år, hvor hun dog kom med markant bedre form. I år har hun kun to sejre siden midten af marts, og har tre nederlag på græs på stribe, og der er ikke meget der tyder på, at hun kan levere i årets udgave.

Det vidner odds 67 også om, og der skal heller ikke mere end max 1% på slovakken her.

Bookmakernes øvrige favoritter og outsidere

Petra Kvitova (11)

Tjekken er kun seedet 11, pga pause december-maj efter knivoverfald, men er bookmakernes favorit, og finder tjekken først form, så bliver hun også farlig.

Men de få kampe i år kan godt få indflydelse, og jeg ville nok være påpasselig med at gå efter hende outright. 6,00 ved Bwin* er det højeste man får, og det kræver en 19-20% på tjekken, som trods alt kun har 7 kampe under bæltet i indeværende sæson. Det inkluderer dog også en titel i Birmingham, som giver blod på tanden for tjekken.

Garbine Muguruza (14)

Spanieren kan der hentes odds 16 på, og hun er bestemt ikke uinteressant. Dog lidt foruroligende at hun blev fuldstændig udraderet af Strycova i optakten, og samtidig har sæsonen måske ikke været fantastisk.

Hendes fordel er, at Kerber, som hun står til at møde i 4. runde, viser så svingende form, at spanieren bør stå med pæne chancer.

Muguruza vinder turneringen: Odds 16 hos 888Sport*

Kommer hun forbi Kerber, kan det godt blive interessant. En 6-7 procent bør der godt kunne findes på spanieren, og hun kunne være et interessant bud – dog absolut som outsider.

Jelena Ostapenko (14)

French Open-vinderen er naturligvis en der skal holdes øje med. Hendes lodtrækning ser ganske fornuftig ud.

Keys i 3. runde kan blive hård, såfremt amerikaneren rammer niveau. 4. runde kan stå på Venus Williams eller Strycova, og det kræver i hvert fald at Ostapenko er rigtig godt forberedt.

Jeg synes dog hun er en interessant outsider, og titlen i Paris viser, at hun også mentalt er klar til de udfordringer der venter i en Grand Slam.

Ostapenko vinder turneringen: Odds 17 hos NordicBet*

Odds 17 er okay efter min mening, jeg kan godt finde en 6-7% på hende selv om hun er temmelig uprøvet på græs på seniorniveau. Hun lavede nogle nydelige ting sidste år.

Venus Williams (10)

Amerikaneren er trods veteranstatus stadig en man skal holde øje med. Hun er oppe i odds 18, og om det er værdi er jeg lidt i tvivl om.

Jeg er ikke sikker på hun stadig kan stå distancen, og med bilulykken i Florida (hvor hun, ifølge politiet, kørte over for rødt og forårsagede et sammenstød hvor en passager i en anden bil døde) hængende over hovedet, kan det også godt være, at hun mentalt ikke er på det sted hvor hun gerne skulle være.

Samtidig er hun i en tricky del af lodtrækningen, og jeg tror ikke jeg ville kaste mine penge efter amerikaneren i denne omgang.

Viktoria Azarenka (useedet)

Hviderusseren er netop vendt tilbage efter at være blevet mor, og det kan godt være, at det er at tage munden for fuld at udnævne hende som outsider til titlen her. Men jeg må blankt erkende, at odds 45 – 888Sport* og Unibet* ligger et markant stykke over markedet - på hende frister. Bellis i 1. runde er en udfordring, og Azarenka har også Vesnina og Halep i sin 1/8. Men jeg har en fornemmelse af, at hvis hun klarer de første par runder, så kan hun blive rigtig farlig.

Azarenko vinder turneringen: odds 45 hos 888Sport* eller Unibet*

Azarenka virker mere motiveret end nogensinde for at levere, 7 måneder efter at have født. Hun har kun 2 kampe under bæltet og har ikke set voldsomt skarp ud på Mallorca, men spiller hun sig først varm, har hun både rutine og niveau til at lave ravage.
Læs hele analysen