Hvidt tøj, jordbær, regn – og Federer. Den 35-årige schweizer er favorit ved årets Wimbledon for mænd. Læs om odds og chancer for turneringens favoritter og outsidere i denne optakt.

Big Four er samlet igen når det går løs i London SW19 på de legendariske græsbaner. Men det er med flere spørgsmålstegn, og en turnering, der ser ret åben ud.

Federer er favorit selv om han er blevet 35 år og ikke har vundet siden 2012. Murray og Djokovic har nemlig har et halvskidt år, og Nadal skal endnu længere tilbage end Federer for at finde en græstriumf.

Men værdien? Den skal nok findes hos nogle outsidere: Raonic, Wawrinka og evt Thiem.

Favoritter

Andy Murray (1) CV: 15%

Der er en del spørgsmålstegn ved den forsvarende mester, der ikke just har haft en drømmesæson, med nederlag til både Ramos, Coric og Fognini på gruset, har han ikke overbevist om at stabiliteten er på samme niveau som sidste sæson.

Kun en enkelt græskamp er det blevet til, og her blev det til et skuffende nederlag til Jordan Thompson.

Med andre ord kan han få det svært, også selvom de første fire runder ikke umiddelbart byder på drabelig modstand. En tricky Dustin Brown lurer i 2. runde, mens Murray formentlig i 3. runde ryger ind i Jiri Vesely, der tidligere har gjort det fint i Wimbledon.

Længere henne kan vente en Wawrinka i kvartfinalen, og så er der evt Nadal i semifinalen.

Med den særdeles svingende form ser det svært ud for Murray at gentage sidste års succes. Meget kan ske i løbet af de 14 dage, og det er før set, at spillere der kommer i tvivlsom form, lige så stille får spillet sig varm. Men jeg kan ikke afse nok procenter til at 5,50 (Bet365*) indeholder værdi på Murray.

Novak Djokovic (2) CV: 13-14%

I den anden ende af lodtrækningen finder vi Djokovic, der uden at have set overbevisende ud, kommer i noget bedre form end Murray. I skrivende stund er serberen i finalen i Eastbourne, hvilket kan give ham den fornødne selvtillid på græsset.

Djokovic vandt Wimbledon i både 2014 og -15, og finder serberen noget selvtillid frem, så virker det ikke umuligt, at han napper titlen. Der venter dog serberen nogle hårde modstandere undervejs, og allerede i 3. runde står den på Del Potro, der ikke bør få det store problemer med at nå dertil.

En 4. runde kan byde på en meget formstærk Lopez, mens kvartfinalen kan stå på Thiem, som sendte Djokovic ud i Paris for ikke mange uger siden. Dertil kommer Federer i en semifinale.

Alt i alt synes jeg at odds 7 er i underkanten, selv om det ikke er ofte de sidste mange år man har set Djokovic i odds 7 til en Grand Slam-titel. Men meget kommer an på hvordan han får startet turneringen, finder han hurtigt form og selvtillid, skal man være temmelig kold for afskrive ham.

Roger Federer (3) CV: 30%

Schweizeren har ikke vundet Wimbledon siden 2012 (hvor han vandt for 7. gang) og må være sulten efter at vinde sin favoritturnering. Det er nok også ved at være sidste udkald for den 35-årige veteran.

Federer har dog været skarp i de turneringer han har spillet i år (inkl Australian-triumfen i januar), og har bare tabt 3 kampe i år, til Zverev i Hopman Cup og ellers til Donksoy i Dubai og Haas i Stuttgart. Han så stærk ud i Halle, og det gav ham den bedst mulige optakt til Wimbledon.

Første test kan blive Mischa Zverev, manden der sendte Murray ud af Australian Open, og som godt være farlig på græsset, selvom jeg er ganske overbevist om at Federer er for rutineret til at tabe en kamp som den.

I 4. runde venter formentlig Isner eller Dimitrov, mens Raonic kunne se ud til at være modstanderen i kvartfinalen. Semifinalen bliver nok mod Djokovic, og det skal blive særdeles interessant, hvis vi når dertil.

888Sport* ligger højest med 3,25 på Federer som titeltager, dvs ikke værdi. og det vidner også om, at bookmakerne har taget højde for den noget svingende form hos Murray og Djokovic.

Rafael Nadal (4) CV: 12%

Spanieren der vandt Wimbledon i 2008 og 2010, har ikke leveret meget på græsset siden 2011, hvor han var i finalen.

Men i takt med at han leverede i Paris (overbevisende finalesejr mod Wawrinka), begyndte oddset også at falde – samtidig svingede både Djokovic og Murrays form, og alt i alt betød det et stort oddsfald.


Han var oppe omkring odds 13-15 (se tippet der blev lagt ud 9. juni), men er nu i 5,5 ved bl.a. Bet365*.

Han har ikke fået spillet det store på græs op til Wimbledon og har blot to exhibition kampe mod hhv. Berdych og Haas, hvor han tabte til førstnævnte og slog Haas knebent.

Jeg vil dog ikke lægge for meget i de her kampe, specielt fordi man ikke vil risikere noget så tæt på starten på Wimbledon. Samtidig har hans team været ude at sige, at han har set skarp ud til træning.

Der kan dog vente Rafa en tricky opgave i 3. runde mod up and coming Karen Khachanov, og det ligner en storserver i 4. runde, i form af Muller eller Karlovic.

Kvartfinalen bliver formentlig mod en ganske formstærk Cilic, mens der er lagt op til en semifinale mod Murray, hvis alt vel at mærke flasker sig for de to favoritter. 

Der kan ske meget, specielt på græsset, og jeg er ikke glad for at lave de helt store forudsigelser. Men værdien er efter min mening væk på Nadal.

Outsidere

De næste fire seedede er Wawrinka (5), Raonic (6), Cilic (7) og Thiem (8). På papiret alle farlige kombattanter, og flere af dem med ganske pæn form.

Således kommer Wawrinka med et godt French Open og er det klassiske eksempel på, at man kan nå at spille sig varm i løbet af en Grand Slam – det er også et muligt scenario her. Dog har sidste års US Open-vinder ikke den helt store historik i Wimbledon, hvor kvartfinalen er bedste resultat mens han tabte 2. runde her sidste år, dog mod Del

Potro.

Wawrinka vinder turneringen: odds 34 hos 888Sport* og Unibet*

Schweizeren er oppe i odds 34, og skal man finde outright-værdi ligner han et bud, selvom historik på græsset ikke taler for det. Godt French Open, og en 3-4% kan man nok godt finde til ham.

Raonic har ikke været specielt godt kørende, og det er lidt ærgerligt, for han kunne ellers godt være et bud på en spændende outsider, tillader jeg mig at kalde ham. Han var i finalen sidste år, og spillestilen er godt anlagt til græs. 

Men formen ser ikke så god ud, og han kommer helt uden titler i år – var tættest på i Delray Beach, hvor han måtte trække sig inden finalen. Det er blevet til to græskampe i optakten, dels et skuffende nederlag til Kokkinakis i Queens og dels i en opvisningskamp mod Tsonga.

Raonic vinder turneringen: Odds 17 hos Bet365*

Canadieren skal i dén grad finde storformen frem hvis han skal være med, men odds 17 for sidste års finalist er for mig et pænt bud på en outright med værdi, også hvis man kigger på hans lodtrækning, der ser fornuftig ud frem mod en kvartfinale mod Federer. Han kan godt få omkring de 6%.

Cilic har været i kvartfinalen tre år i træk i Wimbledon og kommer tilmed med ganske fin form efter en finale i

Queens, som han lige så godt kunne have vundet. Kroaten ligger i ca samme oddsleje som Raonic, men har en noget mere besværlig vej, bl.a. med Kohlschreiber allerede i 1. runde, mens Steve Johnson, såfremt han er fit, kan blive modstanderen allerede i den tredje kamp. Ca 5% på Cilic.

Thiem tror jeg ikke rigtig på. Efter et flot French Open har han ikke rigtig fundet formen og har skuffet gevaldigt i optakten til Wimbledon. Østrigeren svinger stadig for meget, og det skal der laves op, hvis han skal have fingrene i den Grand Slam.

Han kan rende ind i Berdych allerede i 4. runde, hvilket godt kan blive en mundfuld, og der er i hvert fald brug for, at han finder et mere stabilt niveau end det han har vist i optakten.

Han er dog oppe i odds 41 ved bl.a. Unibet*, og en 2-3% på østrigeren er ikke unfair. Så måske værdi. Han viste sidste år, at han godt kan spille på græs, da han tog titlen i Stuttgart og bl.a. slog Federer.

Andre

Der er fx Alexander Zverev, som man ser i stor fremgang, Kyrgios, hvis spillestil passer godt til græsset, Dimitrov og måske Del Potro. Nishikori må man heller ikke glemme i regnestykket, mens Berdych, Lopez og Tsonga måske også kan lave lidt såfremt de rammer form.

Lopez er nok den af de tre der kommer med størst selvtillid og bedst form, men der skal rigtig meget til for at han kommer i nærheden af titlen, hvilket odds 81 også indikerer.