Danske Nicolas 'Lokomotivo' Dalby er blandt de fightere, der skal kæmpe på Fight Island i Abu Dhabi i weekenden. En jævnaldrende canadier venter i oktagonen. BetXpert giver dig her odds på stævnet. 

I sidste måned annoncerede Dana White, der er UFC-præsident, at organisationen havde købt en kunstig ø i Abu Dhabi ved navn Yas Island. Den er blevet omdøbt til Fight Island for en stund, så alskens UFC-fightere fra hele verden kan blive fløjet ind til stævnet. 


Blandt disse fightere er Nicolas Dalby, der skal kæmpe mod canadieren Jesso Ronson. De er begge 34 år gamle, men Dalby har en væsentligt bedre statistik i UFC-sammenhæng end sin modstander. Den danske weltervægters rekord lyder på 18 sejre, tre nederlag og en enkelt uafgjort, mens Ronson har 21 sejre og ti nederlag. 

Odds på Dalby vs. Ronson

Herunder kan du se odds på kampen mellem Nicolas 'Lokomotivo' Dalby og Jesse 'The Body Snatcher' Ronson. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Nicolas Dalby 1,40
Jesse Ronson 3,50
Omgange i alt i kampen Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 1,48
Under 2,5 2,73
Går kampen tiden ud? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,65
Nej 2,35
Dalby vinder på TKO/KO Højeste odds Bookmaker
Ja 4,75
Nej 1,16

Odds er senest tjekket torsdag den 23. juli klokken 14.30.

Dalby favorit mod Ronson

Det var egentlig planlagt, at Nicolas Dalby skulle op imod Danny Roberts ved UFC-stævnet, men englænderen er ude med en skade. Derfor er det i stedet Jesse Ronson, der er modstanderen, og det er over seks år siden, at Ronson sidst var i oktagonen ved et UFC-event.

Ifølge bookmakerne er Dalby relativt stor favorit mod Ronson. Dengang for seks år siden tabte han til amerikaneren Kevin Lee. Siden dengang har Ronson kæmpet i PFL og hos BTC. 

Nicolas Dalby var senest i aktion ved UFC-stævnet i Royal Arena sidste år, hvor han sejrede i sikker stil mod brasilianeren Alex Oliveira. 

Som teenager startede Nicolas Dalby til karate, da han ville kunne forsvare sig selv mod mobbere. Efter fem års karatetræning startede han i Rumble Sports, der er en af de største MMA-klubber i den danske hovedstad. Han flyttede i sin tid til København fra Sønderborg for at være tættere på vennerne. Dalby debuterede i UFC den 30. maj 2015 i en kamp mod Elizeu Zaleski dos Santos. Den kamp vandt han via split decision. 

Den canadiske Jesse Ronson debuterede som MMA-fighter i 2009. Ronsons UFC-debut fandt sted i september 2013 ved UFC 165 i Toronto. Han tabte i debuten til Michel Prazeres via split decision.

Stævnets andre kampe og odds

Herunder kan du se odds på nogle af de andre kampe ved weekendens UFC-stævne, der foregår i Flash Forum på Fight Island i Abu Dhabi. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Robert Whittaker 1,84
Darren Till 2,07

Kampen mellem australske Robert Whittaker og engelske Darren Till er stævnets hovedkamp. Begge kæmpere er aktive i mellemvægtsklassen, og det er Whittaker der er smal favorit til at tage sejren ifølge bookmakerne.

Whittakers statistik lyder på 20 sejre og fem nederlag i UFC-regi, mens Till har en rekord på 18 sejre, to nederlag og en enkelt uafgjort. Det uafgjorte resultat kom faktisk mod Nicolas Dalby i en kamp, der blev kæmpet i Dublin i efteråret 2015.  

Robert Whittaker havde sin MMA-debut i december 2012. Han debuterede med en sejr mod Brad Scott og blev dermed den første vinder af "The Ultimate Fighter: The Smashes" sammen med Norman Parke, der vandt i letvægtsklassen. 

Darren Till debuterede i UFC den 30. maj 2015 mod Wendell de Oliveira Marques. Till oplevede også succes i sin debut, hvor det blev til sejr.

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Alexander Gustafsson 1,30
Fabricio Werdum 3,75
Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Khamzat Chimaev 1,10
Rhys McKee 8,00

Odds er senest tjekket torsdag den 23. juli klokken 14.30. 

Spilforslag til eventet

BetXperts MMA-eksperter har nogle spilforslag ude på eventet. Dem kan du se nedenfor.

Nathaniel Wood vinder på TKO/KO eller submission: Odds 1,95 hos Bet365*

BetXperts boksning- og MMA-ekspert Loke Barrett tror på, at Nathaniel Wood vinder sin kamp mod John Castaneda på TKO/KO eller submission. Læs hans spilforslag her.

Odds er senest opdateret torsdag den 23. juli klokken 14.50. 

Aspinall slår Collier: Odds 1,47 hos NordicBet*

BetXperts MMA-ekspert Scheurmann spår en sejr til Tom Aspinall i kampen mod Jack Collier. Læs Scheurmanns spilforslag her.

Odds er senest opdateret torsdag den 23. juli klokken 14.50. 

Trinaldo vinder mod Herbert: Odds 1,67 hos Bet365*

Loke Barretts andet spilforslag på stævnet går på, at den rutinerede brasilianer Francisco Trinaldo vinder over Jai Herbert. Læs Barretts spilforslag her

Odds er senest opdateret torsdag den 23. juli klokken 14.50. 

Stor fokus på kæmpernes sikkerhed

Grundet den pandemi-tid vi lever i, har UFC gjort meget ud af, at sikkerheden skal være i top. Man har således skabt en 25 kvadratkilometers sikkerhedszone på en privatejet del af øen, hvor det kun er tilladt for UFC's kæmpere, trænere og andet betydningsfuldt personale at opholde sig. I denne zone har de adgang til kamparena, andre træningsfaciliteter, restauranter og hotel.

Alt før, under og efter kampe vil finde sted på øen, hvilket samtidig betyder, at ingen får lov til at forlade øen, mens stævnet foregår.