Unibet* er ude med odds på, hvem der bliver AaB’s næste cheftræner. Ifølge spiludbyderen er den nuværende afløser, Peter Feher, det mest oplagte bud. 

Den 29. oktober meldte AaB ud, at klubbens træner, Jacob Friis, stoppede med øjeblikkelig virkning. Det gjorde han frivilligt for at bruge mere tid på sin datter, som er alvorligt syg. 

Dermed står AaB's sportschef, norske Inge André Olsen, overfor en vigtig opgave om at finde en ny træner til førsteholdet. Indtil videre har assistenttræneren Peter Feher afløst på midlertidig basis. Spørgsmålet er så, om han også ender med at blive udnævnt til permanent cheftræner. At bedømme ud fra Unibets AaB-træner odds, er det slet ikke utænkeligt. De har odds 2,25 på den tidligere FC Helsingør-træner. 

Der er dog også andre store navne i spil, hvis man skal tage spiludbyderens liste af trænernavne seriøst. Her tænkes der ikke mindst på kapaciteter som Ståle Solbakken, Alexander Zorniger og klublegenden Jimmy Nielsen. Særligt oddset på de tre sidstnævnte er imidlertid i den høje ende. 

Odds på næste træner i AaB – her er kandidaterne

Unibet* er p.t. ude med odds på 14 træneremner til AaB. Vi har oplistet dem alle herunder. Bemærk desuden, hvad Unibet* skriver om spillet:

”Afløser(e) og andre, som gennemfører mindst 10 kampe i træk som cheftræner for holdet, vil blive anset som permanent cheftræner.”

Hvem bliver ny træner i AaB? Højeste odds Bookmaker
Peter Feher 2,25
Kjetil Knutsen 3,50
Ole Tobiasen 6,00
Jacob Neestrup 12,00
Kent Nielsen 12,00
Ståle Solbakken 12,00
Bård Wiggen 15,00
Bo Henriksen 20,00
Rikard Norling 25,00
Jimmy Nielsen 40,00
Alexander Zorniger 40,00
David Wagner 40,00
Trond Sollied 40,00
Allan Kuhn 75,00

OBS: Odds er fra mandag den 9. november klokken 12.34.
OBS: Sådan finder du spillet: Hovedside --> Fodbold --> Vinderspil --> Specials (bemærk, at du ikke skal gå ind under "Danmark") --> Next Permanent AaB Aalborg Manager.

Spil på AaB's nye træner hos Unibet

Peter Feher – afløser bliver permanent?

Den midlertidige cheftræner er ganske ny i AaB-regi. Han blev hentet til klubben i en rolle som assistenttræner tilbage i august i år. Før det havde han blandt andet været assistenttræner i FC Nordsjælland, cheftræner i Hellerup IK, assistenttræner for Litauens U21-landshold og senest cheftræner for FC Helsingør fra september 2018 til april 2019. 

Nu står Peter Feher så med sit livs største mulighed i karrieren. Gør han det godt, kan en status af midlertidig træner i AaB meget vel blive vekslet til ditto som permanent cheftræner. Det mener Unibet* i hvert fald bedømt ud fra deres odds på næste AaB-træner. Det ville da overhovedet heller ikke være første gang i historien, at vi ser en sådan udvikling. Brian Priske i FC Midtjylland er det seneste eksempel i Superligaen. 

Det er naturligvis også værd at nævne, at holdet har fået en god start under Peter Feher. Det er således blev til to 2-1-sejre. Først hjemme mod Brøndby og senest ude mod Randers. Dermed mangler Peter Feher nu blot otte kampe i spidsen for AaB, før spillet vil blive betragtet som vundet jævnfør Unibets egne regler. 

Den næste opgave for den midlertidige AaB-træner bliver en pokalkamp ude mod AB den 11. november. 

Kjetil Knutsen – (snart) norsk mestertræner

Kjetil Knutsen er måske Norges hotteste træner for tiden. Han står i hvert fald i spidsen for det hotteste Eliteserie-mandskab, nemlig Bodø/Glimt. Det har han gjort siden januar 2018. I sin første sæson som cheftræner for klubben gjaldt det velsagtens blot om at overleve i den bedste række. Det lykkedes med tre point ned til en playoff-plads. I 2019-sæsonen tog holdet et kæmpestridt og vandt sølvmedaljer, to point foran Rosenborg og 12 point efter Molde. 

I indeværende sæson har holdet fejet al norsk modstand til side. 24 kampe, 21 sejre, to uafgjorte og ét nederlag er det blevet til i ligaen. Målscoren lyder på imponerende 83:27. Med seks kampe tilbage af sæsonen kan der med et forspring på 18 point ned til Molde ikke være megen tvivl om, at Bodø/Glimt vinder deres første mesterskab nogensinde. 

Spillestilen er offensiv og underholdende, og det har den også været i Europa League-kvalifikationen i denne sæson. Først vandt holdet med 6-1 mod Kauno Zalgiris, så 3-1 mod Zalgiris Vilnius, og slutteligt blev det til et hæderligt 2-3-nederlag ude mod AC Milan. 

Inden Kjetil Knutsen tiltrådte som Bodø/Glimt-træner i januar 2018, ville han formentlig have været stærkt interesseret i at blive træner for AaB. Spørgsmålet er imidlertid, hvor han står i dag? Er meritterne blevet så store, at den norske træner har vokset sig større end klubber som AaB? Træneren blev sat i forbindelse med F.C. København, da trænersædet endnu var ubesat i hovedstadsklubben. Det siger lidt om, hvor godt et job Kjetil Knutsen har gjort i Norge.

AaB er naturligvis ikke nogen miniputklub, men måske Bodø/Glimt-træneren håber på en chance i en lidt større liga eller klub end Superligaen og AaB. Det vides ikke. Hvad der dog er værd at have med i sin betragtning er, at AaB har en norsk sportschef i skikkelse af Inge André Olsen. Det kan bestemt ikke udelukkes, at der kan opstå en norsk alliance i Nordjylland. 

Slutteligt skal det med, at AaB har en spændende spillertrup, som der er masser af potentiale i. Alt i alt vil det trods alt ikke være en overraskelse af dimensioner, hvis Kjetil Knutsen ender som næste AaB-træner. Det afspejler oddset også meget godt. 

Ståle Solbakken – landstræner for Norge eller bopæl i Nordjylland?

Efter Ståle Solbakkens fyring i F.C. København har der været snak om, at han nu endelig skal være landstræner for Norge. Nordmændenes øjeblikkelige landstræner, svenske Lars Lagerbäck, udtrykte selv usikkerhed om sin fremtid i jobbet, efter at han og Norge missede EM-kvalifikationen i sidste måned. 

Ståle Solbakken har tidligere takket ja til jobbet som norsk landstræner. Han endte dog i stedet i FC Köln, da de kom med et tilbud, han ikke kunne sige nej til. 

Men hvor står Ståle Solbakken i forhold til AaB? Nordmanden spillede i klubben i halvandet år fra januar 1999 til sommeren 2000. Siden da har den tidligere FCK-træner ikke haft noget med AaB at gøre, udover at han har købt et par AaB-drenge til hovedstadsholdet. 

Ligesom tilfældet er det med Kjetil Knutsen, kan det ikke udelukkes, at Inge André Olsen vil forsøge at hente sin højtprofilerede landsmand til AaB. Hvis man kan snakke om, at Kjetil Knutsen er for stor til AaB, kan man i den grad også snakke om, hvorvidt Ståle Solbakkens sko kan være i en størrelse AaB. 

For det første tjente nordmanden angiveligt 11 millioner kroner om året i sin sidste kontrakt med ”Løverne”. Den slags lønninger kan AaB slet ikke være med på. Men penge er som bekendt ikke alt. Måske Solbakken kan gå med til en betragtelig lønnedgang, hvis han finder AaB-projektet tiltrækkelig spændende. 

Herudover har Ståle Solbakken opbygget et – i hvert fald efter skandinaviske forhold – stort navn i Europa. Det betyder, at der meget vel kan komme klubber på tale, som er meget større end AaB – og det er igen skrevet med den største respekt for de bolsjestribede. Ståle har tidligere sagt, at han ikke ville skifte til en af de klubber, som umiddelbart lå på samme hylde som F.C. København. Det vil sige klubberne i Holland, Schweiz, Belgien og Østrig. Det kan selvfølgelig have ændret sig nu, hvor han er ledig på markedet. 

Og så må vi ikke glemme, at landstrænerjobbet i Norge stadig spøger i kulissen. Alt i alt antyder oddset meget godt, at vi ikke skal betragte Ståle Solbakken som det mest oplagte til at blive den næste AaB-træner. Oddset er dog naturligvis én ting. Spørgsmålet er, hvad AaB og Ståle Solbakken i virkeligheden vil. 

Øvrige kandidater

Feltet af mulige kandidater til at blive ny træner i AaB er alenlangt ifølge Unibet*. Bookmakeren har som nævnt odds på hele 14 navne. Herunder har vi kigget helt kort på fire yderligere af slagsen. Byd meget gerne ind med input i kommentartråden til nogle af de træneremner, som vi ikke kommer ind på her i artiklen. Du er selvfølgelig også mere end velkommen til at komme med yderligere synspunkter angående de navne, som vi har berørt i artiklen. 

Ole Tobiasen - den hollandske skole

Den tidligere danske landsholdsspiller havde et kort ophold i AaB, da han endnu var aktiv spiller. Det var i 2005, hvor han blev lejet ud i en halvsæson fra F.C. København. I dag er han træner i Holland, hvilket han har været siden 2010. 

I de forgange ti år har han haft forskellige hatte på. Han har blandt andet været ungdomstræner i NAC Breda og Sparta Rotterdam. Siden 2018 har han været i Almere City fra den næstbedste række. Først som assistenttræner, siden midlertidig cheftræner og nu permanent cheftræner siden juli i år. Holdet ligger p.t. til oprykning, da det indtager 1.-pladsen efter 11 spillerunder. Selvom den tidligere centerforsvarer gør det godt i Holland, er det måske alligevel lidt overraskende, at Unibets odds på den nye AaB-træner ikke er højere på udenlandsdanskeren. 

Jacob Neestrup - højere kræfter er i spil

Jacob Neestrup er lige nu cheftræner i Viborg FF. Og dette med stor succes for tiden. Holdet ligger suverænt nummer ét i 1. Division og er ubesejret efter 11 spillerunder. Dette kan i sig selv gøre det svært at lokke københavneren væk fra Viborg. 

Hvad der yderligere vanskeliggør et skifte til AaB er, at F.C. København er ude efter den 32-årige træner. De vil have ham som assistenttræner til Jess Thorup. Ifølge rygtebulletinen er Jacob Neestrup – af personlige årsager – også interesseret i at vende tilbage til hovedstadsholdet. Her figurerede han som assistenttræner under Ståle Solbakken, inden han skiftede til Viborg i juli 2019. 

De danske vicemestre har allerede afgivet et bud på træneren. Det var dog et bud, som Viborg pure afviste. De kaldte tilmed beløbet for ”fornærmende”. Med alle disse ting in mente er det måske også lidt overraskende, at oddset på Neestrup som næste mand i AaB-sædet ikke er højere. 

Kent Nielsen - tidligere mestertræner i klubben

Kent Nielsen har tidligere trænet AaB. Det gjorde han fra 2010 til 2015. Her havde han og holdet stor succes. Dette ikke mindst i 2013/2014-sæsonen, hvor det blev til The Double. Efter AaB-tiden tog EM-vinderen fra 1992 til Fyn og Odense. Her endte han med at blive fyret efter tre år på posten. I dag er Kent Nielsen træner i Silkeborg IF. Det har han været siden sommeren 2019. Silkeborg rykkede ud af Superligaen i sidste sæson og ligger lige nu på 2.-pladsen i 1. Division. 

Rent sportsligt er Kent Nielsen formentlig interesseret i at vende tilbage til AaB, som alt andet lige er en større klub en Silkeborg IF. Ergo vil han formentlig være lydhør, skulle Inge André Olsen ringe til ham. Men om han ender som ny AaB-træner? Oddset indikerer det ikke just, men det er bestemt heller ikke helt utopi at tro det. 

Jimmy Nielsen - klublegende med smag for USA

Jimmy Nielsen har med sine 398 kampe for klubben uden tvivl en stor stjerne i mange AaB-fans’ hjerter. Efter karrieren, som sluttede med et amerikansk mesterskab med Kansas City, har Jimmy Nielsen haft to trænerjob. Først i Oklahoma Energy, som han førte til tre slutspil og heriblandt to conference-finaler på fire år. 

Den tidligere målmand valgte ikke at forlænge sin aftale med Oklahoma-klubben og tog herefter til Hartford Athletic. Her var han fra september 2018 til oktober 2019, hvor parterne blev enige om at gå hver til sit. 

Hovedpersonen sagde så sent i september i år, at han er klar til sit næste job. Han vil meget gerne fortsætte i den næstbedste række i USA, men har tidligere ikke lagt skjul på, at en retur til Superligaen også kan være interessant. Som ny AaB-træner? Måske. Ifølge Unibets odds er det dog ikke noget, som AaB's fans umiddelbart skal sætte næsen op efter.