Bookmakerne er ude med odds på en ny manager i Aston Villa. Landstræner Kasper Hjulmand er blandt topfavoritterne til at få det eftertragtede job. Også Thomas Frank nævnes. 

OBS: Artiklen er opdateret med en kommentar fra Premier League-ekspert Fønix. 

Aston Villa skal have ny manager, og i den sammenhæng nævnes blandt andre Kasper Hjulmand samt Thomas Frank. Læs om danskerne og et par af de andre kandidater i denne artikel, hvor du også får et overblik over bookmakernes bedste odds på næste Aston Villa manager. 

Vi lægger ud med en oversigt over markedets bedste odds på den næste Aston Villa manager.

Aston Villa odds: Kasper Hjulmand er inde i billedet

Herunder får du de bedste odds på en ny Aston Villa manager. Den danske landstræner, Kasper Hjulmand, er blandt topkandidaterne til at lande jobbet. Herudover menes Brentfords manager, Thomas Frank, også at være et udmærket bud. 

Odds på næste manager i Aston Villa Højeste odds Bookmaker
Steven Gerrard 2,25
Kasper Hjulmand 8,00
John Terry 8,00
Paulo Fonseca 9,00
Graham Potter 12,00
Frank Lampard 13,00
Ralph Hassenhüttl 15,00
Nuno Espírito Santo 21,00
Roberto Martínez 35,00
Thomas Frank 35,00
Ronald Koeman 41,00
Steve Bruce 67,00

OBS: Odds på næste Aston Villa manager er fra mandag den 8. november klokken 16.23. 
Bemærk, at her kun er tale om et udpluk af bookmakernes udvalg. 

Meget utraditionelt er der to danske navne, som sættes i forbindelse med et managersæde i Premier League. Her er tale om Kasper Hjulmand og Thomas Frank. Ingen af dem vurderes af bookmakerne som favoritter til jobbet, men særligt den danske landstræner må siges at være blandt topkandidaterne. 

Bedste odds på Kasper Hjulmand er 8,00 hos LeoVegas*, men bedste pris på Thomas Frank er 35,00 hos NordicBet*

Læs eventuelt også BetXperts Premier League optakt

Fønix: Paulo Fonseca passer som fod i hose

BetXpert-redaktionen har hørt, hvad Premier League-ekspert Fønix mener om trænerkandidaterne. Eksperten mener overordnet set, at Astov Villa meget vel kan ende med at hyre en manager, som p.t. går arbejdsløs. 

- Jeg er sikker på, at Johan Lange (sportsdirektør i Aston Villa, red.) ikke synes, at det her er en fed fyring. For timingen er mildest talt ikke god, da mange af de gode managers er i job og nok ikke kan fristes til klubben. Det gælder Roberto Martínez, Kasper Hjulmand, ten Hag og Graham Potter.

- Jeg nægter at tro på, at de vil hoppe fra deres projekter for at komme midtvejs inde i en sæson. Og det samme gælder for Steven Gerrard, der er bookmakernes favorit. Hvorfor i alverden skulle Stevie skifte, efter han på smukkeste vis har fået finpudset sit cv med et mesterskab i Skotland? Han skal bare ikke dumme sig, og så kan han overtage stolen efter Klopp eller måske Pep til sommer. Eller hive et andet stort job.

- Af trænere, som er i job, vil Ralph Hasselhüttl (p.t. manager i Southampton, red.) måske være en mulighed. Men efter en foryngelseskur i Southampton kan han være ved at peppe sit cv op til en subklub i stedet for. Eller måske en af de store klubber tilbage i Tyskland.

- Nej, Johan Lange vil nok kigge på trænere ude af job, og det er her, at situationen er lidt tynd for danskeren. Navne som Lampard, Koeman, Daniel Farke og Nuno Santo har forsøgt sig og fejlet. Du vinder ikke noget ved at tage nogle beviste andenrangstrænere. Så hellere satse på, at en af de mere ukendte kan overraske. Der er selvfølgelig John Terry, der var i klubben indtil i sommer.

- Dog tror jeg, at Terry er en for loose canon til Lange - prøv evt. at se Terrys tweets fra weekenden, hvor han kom på Twitter.

- Så er der Lucien Favre, men hans stjerne er dels ret stor i trænerverdenen, men samtidig er hans humørsyge også et argument imod.

- I Twitter-land bliver navnet Paulo Fonseca nævnt ad flere omgange, og det lyder måske som et match. 48-årige Fonseca fik gode resultalter med mindre hold i Portugal, hvorefter han fik chancen med Porto, men røg, inden sæsonen sluttede. Gjorde det efterfølgelende godt for nogle subtop-klubber i Portugal, før han tog til Ukraine og havde stor succes med Shaktar Donetsk, som han blandt andet kom i ottendelsfinalen med i Champions League.

- Til sidst afsted til Roma, hvor han selv sagde op med udgangen af sidste sæson, der gav en 5.-plads og en semifinale i Europa League. I sommer var han efter sigende tæt på at overtage trænersædet i Tottenham, men skiftet faldt igennem på grund af nogle skatteforhold. Mon ikke der er kommet styr på dem nu? Fonseca og hans team er meget datadrevet, hvilket passer som fod i hose hos Villa, der praktisere en god omgang MoneyBall på transfermarkedet. Af alle kandidater lugter det her som det bedste match. 

Aston Villas næste manager: Paulo Fonseca til odds 9,00 hos Unibet*

Fønix har lagt et spilforslag ud på portugisiske Paulo Fonseca. Argumenter er langt hen ad vejen de samme, som du kan se i interviewet her ovenover. 

Klik her, hvis du vil se det fulde spilforslag på en ny træner i Aston Villa.

OBS: Siden Fønix lagde spillet op, er oddset på Paulo Fonseca steget. Du får således nu odds 12,00, mens oddset på Steven Gerrard er nede i 1,75 hos Mr Green*

Odds på Paulo Fonseca hos Unibet 

Steven Gerrard – bookmakernes store favorit

Englænderen Steven Gerrard er bookmakernes helt store favorit til at blive den næste manager i Aston Villa. Den tidligere landsholdsspiller samt Liverpool-anfører er i øjeblikket manager for skotske Rangers FC, hvilket han har været siden sommeren 2018. 

Gerrard har leveret gode resultater for storholdet, hvilket gør, at det kun er helt naturligt, at han på et tidspunkt ville blive sat i forbindelse med et Premier League-job. 

I sine to første sæsoner for Rangers, hvor klubben stadig havde et efterslæb fra årene i de lavere rækker grundet tvangsnedrykningen, blev det til sølvmedaljer. Herefter var holdet og spillerne på et så tilstrækkeligt godt niveau, at de nu var klar til at tilbageerobre tronen fra de evige rivaler Celtic. Således blev Rangers FC skotske mestre i fjor. Dette endda i suveræn stil med hele 25 point ned til de grøn- og hvidstribede. 

Foruden tjansen som Rangers FC-træner har Steven Gerrard erfaring som u-træner i Liverpool fra februar 2017 til maj 2018. 

Steven Gerrard har kontrakt med Rangers FC frem til sommeren 2024. 

Kasper Hjulmand – danskerforbindelse til Aston Villa

Danmarks landstræner Kasper Hjulmand er ifølge Sky Sports en anden af topkandidaterne til at blive ny manager i Aston Villa. 

Den 49-årige aalborgenser er brandvarm for tiden. Han har stået i spidsen for Danmark i 23 kampe, hvoraf kun fire er tabt i ordinær spilletid. Tre af kampene har været mod Belgien, mens det sidste nederlag var mod Finland i den famøse EM-kamp, hvor Christian Eriksen faldt om. 

Ved sommerens EM-slutrunde tryllebandt Hjulmand og kompagni til tider Danmark og resten af verden med flot spil, hvilket førte os hele vejen til semifinalen. Her skulle der et yderst tvivlsomt dømt straffespark til England i den forlængede spilletid for at få skovlen under landsholdet. 

Det holder dog ikke ved det. Hjulmand har kvalificeret Danmark til næste års VM-slutrunde i Qatar på suveræn vis. Indtil videre har holdet vundet otte ud af otte kampe med en målscore på 27:0. 

Herudover har Kasper Hjulmand erfaring som træner for FC Nordsjælland, som han førte til et sensationelt dansk mesterskab i 2012. Slutteligt fik den populære landstræner også chancen i Bundesliga-klubben FSV Mainz tilbage i 2014. Her blev det imidlertid kun til 24 kampe og en efterfølgende fyreseddel. 

Kasper Hjulmands aktie er dog steget meget siden Mainz-dagene, og det er såmænd meget logisk, at han sættes i forbindelse med Aston Villa-jobbet. Birminghamklubben har nemlig danske Johan Lange som sportsdirektør, hvorfor han har en stor stemme i valget på den nye Aston Villa manager. Johan Lange og Kasper Hjulmand arbejdede sammen i Lyngby tilbage i 00’erne, hvorfor de har et godt kendskab til hinanden. 

Kasper Hjulmand har kontrakt med DBU frem til sommeren 2024.

Thomas Frank – succesfuld manager i Brentford

Ifølge B.T.s oplysninger er Thomas Frank, der i dag er manager for Brentford, faktisk foran Kasper Hjulmand i Aston Villas interne prioriteringsliste. Dette kan dog ikke ses på NordicBets odds. Den nordiske bookmaker er p.t. eneste spiludbyder med odds på Thomas Frank, og de har lagt sig pænt højere end oddset på Kasper Hjulmand.

Ifølge B.T. leder Aston Villa efter en manager, som enten er engelsk eller er bekendt med det engelske system. Her falder Thomas Frank perfekt ind, da han har været i England siden 2016. Først som assistenttræner i Brentford fra december 2016 til oktober 2018. Herefter overtog han cheftrænerrollen i klubben efter netop Dean Smith, som dengang tog til Aston Villa. Nu kan danskeren altså potentielt set afløse Dean Smith igen. 

Thomas Frank skulle blot bruge to hele sæsoner i Brentford for at rykke op i Premier League – dette med ét af ligaens mindste budgetter. Succesen er indtil videre fortsat i Premier League, hvor holdet efter 11 spillerunder er et finde på 14.-pladsen. 

Foruden trænererfaring fra Brenford står der også U16-, U17- og U19-landstræner samt cheftræner i Brøndby på Thomas Franks cv. 

Thomas Frank har kontrakt med Brentford indtil juni 2023. 

John Terry – tidligere Aston Villa-spiller og -assistentræner

Da John Terrys glorværdige Chelsea-karriere gik på hæld, tog han turen til Birmingham og Aston Villa. Her spillede han et enkelt år, inden han lagde støvlerne på hylden. Den tidligere centerforsvarer forlod dog ikke den store klub. Han fortsatte nemlig i en rolle som assistenttræner – en rolle, han indtog fra oktober 2018 til juli i år. 

Med en status af tidligere spiller samt assistenttræner i klubben er linket mellem John Terry og det ledige job som næste Aston Villa manager åbenlyst. Det trækker dog gevaldigt ned, at den 40-årige brite aldrig før har stået i spidsen for en klub som manden med hovedansvaret. 

John Terry er ledig på markedet. 

Nuno Espírito Santo – fyret i Tottenham

Nuno Espírito Santo blev for nyligt fyret i Tottenham Hotspur efter blot 17 kampe ved roret. Manageren var hentet ind for at lave det samme flotte arbejde, som det var tilfældet i Wolverhampton Wanderers, men portugiseren levede ikke op til forventningerne. 

Det blev til et pointgennemsnit på 1,65 per kamp for Londonklubben, mens det i Wolverhampton-tiden blev til 1,68. Det lyder umiddelbart ikke af den store forskel, men man skal også huske på, at forventningerne og presset er meget større i Tottenham end i Wolverhampton. Derfor var det ikke godt nok for ledelsen i hovedstaden. 

Nuni Espírito har foruden det korte ophold i Tottenham og fire år i Wolverhampton også erfaring fra Rio Ave, Valencia og FC Porto. 

Nunu Espírito Santo er p.t. arbejdsløs. 

Se eventuelt BetXperts oversigt over bookmaker bonusser