Zlatan Ibrahimovic lagde i mandags et billede op på sine sociale medier iført en svensk landsholdstrøje med billedteksten "Long time no see". Opslaget har affødt spekulationer om et muligt comeback for Zlatan på det svenske landshold. 

Det er over fire år siden, at Zlatan Ibrahimovic stoppede sin landsholdskarriere. Det gjorde han efter EM i 2016, hvor Sverige sluttede sidst i gruppen med blot et enkelt point. Ibrahimovic kom ikke på tavlen i løbet af turneringen, og Sverige formåede faktisk blot at score et enkelt mål, og dette var endda et selvmål af Ciaran Clark, da Irland og Sverige spillede 1-1 i første kamp. De to øvrige kampe tabte Sverige med 1-0 til både Italien og Belgien.


I mandags smed den 39-årige Zlatan Ibrahimovic et billede op af sig selv iført svensk landsholdstrøje på sine SoMe-kanaler, og det gav naturligvis svenskeren en masse opmærksomhed. For er den stadigt skarpe Ibrahimovic måske ved at gøre comeback på det svenske landshold? 

Specialodds på Zlatan Ibrahimovic

Herunder finder du odds på, om den svenske stjerneangriber kommer med i den svenske EM-trup til næste år eller ej. 

Kommer Zlatan med i Sveriges EM-trup? Højeste odds Bookmaker
Ja 6,00
Nej 1,10

Odds er senest opdateret onsdag den 4. november klokken 09.33. Spillet afgøres den 11. juni 2021. 

Som oddsene viser, så er der ikke stor tiltro til, at vi får Zlatan Ibrahimovic at se ved endnu en slutrunde. 

Stefan Petterson er Sveriges teammanager, og han fortæller til SVT, at han ikke har hørt noget fra AC Milan-stjernen.

- Han nægtede engang (at gøre comeback, red.), og det har været samme status i lang tid, siger Petterson.

Herefter blev der spurgt ind til, om der har været ændringer i forhold til det. Hertil svarede Stefan Petterson "Ikke hvad jeg ved af".

Du kan se opslaget fra Zlatan Ibrahimovic herunder.

Sveriges topscorer og Serie A-topscorer

Zlatan Ibrahimovic er Sveriges all-time topscorer med 62 mål, og ikke nok med det er han også øjeblikkelig topscorer i den italienske Serie A med syv mål, og disse har han lavet i blot fire kampe. Senest lavede han både et flot oplæg og mål i Milans sejr ude mod Udinese. AC Milan topper også Serie A med 16 point efter seks kampe, og de er to point foran Sassuolo på andenpladsen. Juventus indtager tredjepladsen og har fire point op.

Onsdag den 11. november mødes Danmark og Sverige i en venskabskamp på Brøndby Stadion. Det bliver dog ikke med Zlatan Ibrahimovic i truppen, men faktisk scorede Ibrahimovic sine tre seneste landsholdsmål mod netop Danmark i playoff-kampene om at komme til EM i 2016. Disse kampe fandt sted for snart fem år siden. 

Det er i øvrigt ikke første gang, at der har været spekulationer om et Zlatan-comeback på det svenske landshold. Tilbage i 2017 efter Sverige havde kvalificeret sig til VM-slutrunden i 2018, var der snak om en potentiel udtagelse af Ibrahimovic, der på daværende tidspunkt spillede i Manchester United. 

Dengang var landstræner Janne Andersson frustreret over, at snakken faldt på Ibrahimovic efter kvalifikationen.

- Det er helt utroligt. Denne spiller stoppede på landsholdet for halvandet år siden, men vi taler stadigvæk om ham.

- Vi har et hold, der har udrettet en stor bedrift i denne kvalifikation. Så lad os tale om de spillere, der har udrettet det her, lød det dengang fra Janne Andersson.

Janne Andersson er også svensk landstræner den dag i dag, og hvem ved, måske han er mere åben i forhold til Zlatan-snakken her tre år senere. Andersson blev svensk landstræner efter det skuffende EM i 2016, så han har altså ikke prøvet at arbejde sammen med Ibrahimovic før. 

Zlatan selv har dog også tidligere fortalt, at han ikke gør comeback i den svenske landsholdstrøje. 

- Den dag jeg sluttede, var det forbi. Til VM, da der opstod rygter om, at jeg skulle komme tilbage, var det bare sjovt for mig at pjatte lidt med medierne, sagde han om comeback-rygterne til Dplay. 

Intet Zlatan-comeback i denne omgang 

Da landstræner Janne Andersson onsdag udtog sin trup til kampene mod Danmark, Kroatien og Frankrig, var Zlatan Ibrahimovic ikke til at få øje på. 

Dermed gør Ibrahimovic altså heller ikke comeback i den svenske landsholdstrøje i 2020. Om han er at finde i Sveriges EM-trup til sommer, er endnu uvist, men onsdagens landsholdsudtagelse fra Janne Andersson kunne tyde på, det ikke kommer til at ske.