Det svenske landshold er i dyb krise efter den mislykkede kvalifikation til EM-2024. Nu ligner danske Jon Dahl Tomasson et godt bud på ny landstræner for Sverige. Se bookmakernes odds for næste landstræner for Sverige.

Se odds for næste landstræner for Sverige her

De svenske landsholdsspillere kan holde en god lang sommerferie for de skal ikke med til EM 2024 i Tyskland. Det lykkedes ikke at kvalificere sig videre fra deres gruppe, hvor EM-billetterne i stedet gik til Belgien og Østrig.

Det var en stor skuffelse og kostede også landstræner Janne Andersson jobbet. Sverige skal møde Danmark i venskabskampen den 5. juni og det kan blive med den tidligere landsholdsangriber Jon Dahl på sidelinjen.

Odds på næste landstræner for Sverige

Det er på tide med ny energi og inspiration til det svenske landshold. Det lykkedes heller ikke Sverige at kvalificere sig til VM2022 i Qatar, da de tabte til Polen i play off-kampene. 

Sverige har ellers stjernespillere som den tidligere FCK-keeper Robin Olsen, Manchester Uniteds Victor Lindelöf i forsvaret, Tottenhams Dejan Kulusevski på midtbanen og i front kan svenskerne bl.a stille med Alexander Isak fra Newcastle.

Udvalgte odds Højeste odds Bookmaker
Jon Dahl Tomasson 1,85
Jens Gustafsson 1,85
Daniel Bäckström 10,00
Bergstrand & Lagerlöf 21,00
Tony Gustavsson 21,00
Fredrik Ljungberg 31,00
Henrik Larsson 31,00

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Jon Dahl meldes enig med Sverige

Feltet skulle nu være skåret ned til to kandidater med Jon Dahl som spidskandidat til at blive Sveriges næste landstræner. Men Sveriges tidligere U21-landstræner Jens Gustafsson er også i spil. Han er i øjeblikket træner for polske Pogon Szczecin.

Jon Dahl var manager for Blackburn Rovers i den engelske Championship, men har netop ophævet sin kontrakt og er derfor fri til at overtage posten som svensk landstræner. Jon Dahl blev ansat i Blackburn i sommeren 2022.

Flere svenske medier, heriblandt Aftonbladet, skriver at det svenske fodboldforbund har indgået en mundtlig aftale og de skulle være tæt på at kunne præsentere Jon Dahl som ny landstræner.

Ofte stillede spørgsmål

🔎 Hvem er landstræner for Sverige?
Janne Andersson overtog posten som landstræner for Sverige fra Erik Hamren i 2016. 

🔎 Hvornår var Sverige sidst med ved en slutrunde?
Sverige kvalificerede sig til EM2020, hvor de gik videre fra gruppen med Spanien, Slovakiet og Polen. Sverige blev slået ud Ukraine i ottendedelsfinalerne.

🔎 Hvornår spiller Sverige næste kamp?
Sverige tager en tur til Portugal den 21. marts og så skal svenskerne også møde det danske landshold i venskabskampen i Parken. Det opgør spilles den 5. juni.