Der er lagt op til den vildeste VM-duel i sæsonens sidste Formel 1-løb, hvor Lewis Hamilton og Max Verstappen skal kæmpe om verdensmesterskabet i en vanvittig gyser.
Vi har set nærmere på den drabelige dyst og bookmakernes odds for søndagens afgørende grandprix.

Hvem ender øverst på vinderpodiet i søndagens løb i Abu Dhabi? Vi kan se frem til masser af drama og spænding helt frem til målstregen, når Formel 1-kørerne slippes løs i søndagens grandprix på Yas Marina Circuit i den direkte duel om VM-titlen. 

Den hollandske Red Bull-kører Max Verstappen og den britiske verdensmester Lewis Hamilton i Mercedes-raceren ligger side om side med hver præcis 369.5 point for de første 21 løb i 2021-sæsonen.

Hamilton skal forsøge at udnytte dette momentum til igen at krydse målstregen foran rivalen Verstappen, der jagter sin første VM-titel.

Odds på Formel 1: Vinderen

Herunder finder du de bedste odds på Formel 1-vinderen 2021. 

Formel 1: Verdensmesterskab 2021 - Vinderodds Højeste odds Bookmaker
Lewis Hamilton 1,50
Max Verstappen 2,88


Hamilton: "This guy's fucking crazy man"

Det kan ikke blive mere nervepirrende, og alt kan ske efter det vanvittige og kaotiske grandprix i Saudi-Arabien i sidste weekend. Her var der undervejs flere sammenstød mellem Lewis Hamilton og Max Verstappen.

Hamilton var bestemt ikke tilfreds med den hasarderede kørsel fra Verstappen, men efter det endte det dog med, at Mercedes-raceren var den hurtigste på banen i Saudi-Arabien, og Hamilton kommer dermed til Abu Dhabi med tre GP-sejre i træk.

Den rutinerede Lewis Hamilton vandt sit første verdensmesterskab helt tilbage i 2008 og har siden 2014 siddet tungt på Formel 1-tronen, som han overtog efter Red Bulls Sebastian Vettel.

Vi kan måske igen få et magtskifte i Formel 1, hvis den 24-årige Verstappen, og Red Bull-lejren snupper mesterskabet denne gang efter Mercedes-dominans i de seneste syv sæsoner.

Men bookmakerne har den 36-årige Lewis Hamilton som favorit til at vinde søndagens løb og med endnu en VM-titel vil Hamilton have otte mesterskaber og dermed overhale legenden Michael Schumacher og skrive sig ind i Formel 1-historiebøgerne som den mest vindende kører nogensinde.

Vi kan følge Abu Dhabis grandprix på TV3 Sport og Viaplay søndag fra klokken 14.00, hvor kørerne skal ud på i alt 55 runder, før vi finder verdensmesteren.

Vinder af Abu Dhabi Grand Prix (udvalgte odds) Højeste odds Bookmaker
Lewis Hamilton (Mercedes) 1,60
Max Verstappen (Red Bull) 3,05
Valtteri Bottas (Mercedes) 17,25
Sergio Pérez (Red Bull) 34,00

Sidste år vandt Verstappen løbet på Yas Marina-banen, mens Hamilton har vundet fem gange (2011, 2014, 2016, 2018 og 2019).

Kørerne skal ud på to træninger fredag den 10. december fra kl 10.30, og så bliver kvalifikationen gennemført lørdag klokken 14.00 dansk tid. Køreren, der sætter hurtigste tid i kvalifikationen, starter løbet i pole position.

Hurtigste Kvalifikation (udvalgte odds) Højeste odds Bookmaker
Lewis Hamilton 1,90
Max Verstappen 3,08
Valtteri Bottas 5,10
Sergio Pérez 30,00

Det er værd at bemærke, at hvis hverken Hamilton eller Verstappen får point i Abu Dhabi, så vil verdensmesterskabet havne hos Max Verstappen, da han i løbet af sæsonen har vundet i alt ni løb i sæsonen mod Hamiltons otte sejre.