VM begynder om under to måneder, og derfor spekuleres der nu vidt og bredt i, hvilke spillere der klarer cuttet. I denne artikel ser vi på odds på Englands potentielle VM-spillere.

Kane, Sterling, Mount, Foden, Stones, Saka ... stjernerne står i kø, og bookmakerne har da også placeret England blandt favoritterne til at vinde VM-trofæet. Landstræner Gareth Southgate har nok allerede grundstammen på plads til VM 2022 i Qatar, der begynder søndag den 20. november, men der kan blive kamp om de sidste pladser i den engelske VM-trup.

Senest søndag den 13. november skal landstrænerne indgive den endelige trup på 26 spillere. Mest spændende er det formentlig, hvem der kommer med i den danske trup, men indtil bookmakerne kommer med odds herpå, kan vi tage et kig på det stjernebesatte engelske landshold. 

VM trup England 2022

Herunder får du et overblik over nogle af de mest interessante spilleremner til landstræner Gareth Southgates trup. Læs også vores analyse af det engelske landshold i vores hold til England VM i fodbold

Bemærk, at her er tale om et udpluk af spilmulighederne, og at vi desuden helt har udeladt de "sikre" spillere i kategorien odds 1,05-1,30. 

Hvem kommer med i Englands VM-trup? Højeste odds Bookmaker
Ben Chilwell 1,33
Luke Shaw 1,53
Conor Coady 1,57
Tammy Abraham 1,53
Marcus Rashford 1,72
Jadon Sancho 2,37
Ivan Toney 2,37
Trent Alexander-Arnold 1,72
James Ward-Prowse 1,72
Jarrod Bowen 2,50
Kalvin Philips 2,75
Ben White 3,00
James Maddison 6,00
Dean Henderson 4,50
Anthony Gordon 8,00
Harvey Barnes 11,00
Danny Ings 13,00
Dominic Calvert-Lewin 15,00
Joe Gómez 15,00
Ben Mee 41,00
James Tavernier 101,00

OBS: Odds på Englands VM-trup er fra onsdag den 28. september 2022 klokken 18.55.
OBS: Sådan finder du spillene hos Unibet*, LeoVegas* og Mr Green*: Odds --> Fodbold --> Vinderspil --> International --> VM 2022 --> Andet (VM 2022) --> England Squad Selection
OBS: Sådan finder du spillene hos bet365*: Fodbold --> VM 2022 --> Vindere --> Skift og scroll ned til "Kommer med i truppen til slutrunden".

Overflod af backs: Hvem får VM-billetterne?

Der venter ikke mindst en potentiel drabelig kamp om pladserne på højre back. Kyle Walker, Kieran Trippier, Reece James og Trent Alexander-Arnold kæmper formentlig om to-tre pladser, men hvem af dem må se VM fra sofaen eller nede på pubben?

Det kan selvfølgelig være, at den engelske landstræner, Gareth Southgate, vælger at tage fire højrebacks med, som det vil tilfældet ved sidste sommers EM-slutrunde. Her var Trent Alexander-Arnold, Kyle Walker, Reece James og Kieran Trippier udtaget til EM-truppen. Arsenals Ben White erstattede dog den skadede Trent Alexander-Arnold. 

Southgate står med et luksusproblem, og det kan i sidste ende afhænge af formen op til VM-slutrunden. Det taler dog til Reece James' fordel, at han kan tage plads på fløjen i en 3-5-2-formation, mens det er vand på Kyle Walkers mølle, at han kan spille centralforsvarer i et tremandsforsvar. 

BetXpert-redaktionen har forhørt sig hos sidens Premier League-ekspert Fønix om, hvad han mener om højrebackkabalen samt et par af de andre spillere. Det kan du læse mere om i det følgende afsnit.

Læs også BetXperts artikel om de bedste odds på VM 2022.

Kilde: Carl Recine / Pook / AFP

Spiltips fra Fønix: Værdi i Kalvin Philips

Kalvin Philips skiftede i sommerens transfervindue til Manchester City for 375 millioner kroner fra Leeds United, men grundet en skade er det blot blevet til en enkelt kamp for den uheldige Philips i denne Premier League-sæson.

Der er heldigvis tid til at blive kampklar, før det går løs i Qatar, og vores fodboldekspert Fønix ser uomtvisteligt værdi i Manchester City-midtbanespilleren.

Udtages til Englands VM-trup: Kalvin Philips til odds 2,75 hos Unibet*

Midtbaneprofilen Kalvin Phillips er et interessant spil. Her er der ikke tvivl på grund af konkurrence eller svigtende formkurve. Det handler udelukkende om, hvorvidt manden bliver klar eller ej. Efter vedvarende problemer er han blevet opereret i skulderen, og meldingen er, at han bliver klar til VM. Der er værdi i odds 2,75 hos Unibet* for Manchester City-spilleren.
 

Vi bad også Fønix se næmere på tre andre engelske VM-boblere, nemlig Jarrod Bowen, Trent Alexander-Arnold samt Brentford-angriberen Ivan Toney. 

Jarrod Bowen (fløj, West Ham) odds 2,50 hos Unibet*
Jarrod Bowen er sammen med West Ham faldet markant i niveau. Han fik et par indhop i Nations League og en startplads mod Ungarn, men blev revet ud i pausen i 0-4-nederlaget. Så han har ikke grebet chancen og blev sendt hjem før tid i denne omgang. Bowens chance består i et hastigt opsving i West Ham og en skade til en konkurrent. Afhængig af, hvor spekulativ man er, kan der måske godt presses værdi ud af odds 2,50 hos Unibet*. Men ikke meget. Til sammenligning tilbyder Bet365* odds 1,66 for Bowen bliver udtaget til VM-truppen.

Trent Alexander-Arnold (back, Liverpool) odds 1,72 hos LeoVegas* (ikke værdi)
Meget er skrevet om Trent Alexander-Arnold, der som Bowen blev sendt hjem fra landsholdslejren før den sidste Nations League-kamp mod Tyskland. Det er vildt nok af Southgate at sende folk hjem allerede der. Og landstræneren har udtalt, at Trippiers overall-evner (læs: Trippier kan tage venstre wingback) er bedre end Trents. Man kan hente odds 1,50 hos Bet365* for Kieran Trippier udtages til VM-truppen (odds 1,10 hos Unibet*)​, men der er​​​​​ absolut ingen værdi i odds 1,72 for Trent Alexander-Arnold, da hans VM-deltagelse definitivt afhænger af skader til konkurrenterne.

Ivan Toney (angriber, Brentford) odds 2,37 hos Bet365*
Efter 5 mål i 7 Premier League-kampe i denne sæson for Thomas Franks mandskab kom Ivan Toney med til Nations League-kampene efter afbud fra Manchester Uniteds Marcus Rashford.

Der vil nok også komme konkurrence fra Evertons Dominic Calwert-Lewin (odds 15 hos Mr Green), hvis han bliver klar. Foran Toney i landsholdskøen finder vi også Tammy Abraham (odds 1,53 hos Bet365*), der gør det godt i Roma.

Det kører dog ikke helt for José Mourinhos tropper for tiden. Det kan hurtigt blive rigtig surt dernede. Southgate vil have et par garderinger til den skadesplaget Harry Kane, så der skal ikke mange skader til, før Toney er på flyet til Qatar. Og kan han også bare fortsætte den gode form, så kan Southgate ikke gå uden om ham.

Weberen: Joe Gómez og Dean Henderson er interessante 

For at finde et friskt langskud tog BetXpert-redaktionen også et smut forbi sidens alsidige fodboldekspert Weberen og bad ham om at komme med et par anbefalinger. Her viser det sig, at han ikke mindst har fidus til Liverpools midterforsvarer Joe Gómez til et saftigt højodds. 

Udtages til Englands VM-trup: Joe Gómez til odds 15,00 hos Unibet*


- Joe Gómez er ikke en kæmpe kandidat, men til odds 15,00 hos Unibet* er han dog værd at fremhæve. Til sammenligning står han til odds 4,50 hos bet365*

- Midterforsvaret er et tema i det engelske, som Fønix også er inde på, og med den udskældte Harry Maguire, der er helt væk for tiden, og en potentiel skade, så er Gómez en god kandidat, da han også kan dække flere pladser nede i bagkæden.

- Det, der trækker ned for Gómez, er selvfølgelig hans skadehistorik, og at han ikke er den foretrukne midterstopper i Liverpool, hvor det dog er blevet til 4 kampe i startopstillingen samt et enkelt indhop som indskifter i denne PL-sæson.

Joe Gómez er dog ikke den eneste, som Weberen har et godt øje til. Også Nottingham Forrest-målmanden Dean Henderson har større chancer for en VM-udtagelse, end oddset ellers antyder. 

Udtages til Englands VM-trup: Dean Henderson til odds 4,50 hos Unibet*


- Dean Henderson til odds 4,50 hos Unibet* (og til sammenligning odds 2,00 hos bet365*, red.)) mener jeg også er en interessant herre at tage fat i.

- Han har været inde i varmen før, og med en Jordan Pickford (Everton), der har været småskadet, ser det interessant ud. Men det er et stærkt felt, og Aaron Ramsdale (Arsenal) og Nick Pope (Newcastle) har lige p.t. en fordel, da de spiller på mere stabile hold, og de gør det også selv godt.

Ofte stillede spørgsmål om Englands VM-trup

🔎 Hvornår udtages Englands VM-trup?
Englands VM-trup bliver udtaget senest søndag den 13. november, men der kan foretages ændringer i den endelige trup frem til 24 timer før første VM-kamp, hvis der opstår skader.

🔎 Hvor mange spillere er der i Englands VM-trup?
Grundet COVID 19-hensyn blev trupperne udvidet fra 23 spillere til 26 spillere til EM 2020, og FIFA har besluttet, at samme regel skal gælde ved VM 2022. Så dermed må landstræner Gareth Southgate udtage 26 VM-spillere; tre målmænd og 23 markspillere.

🔎 Hvem skal England spille mod ved VM 2022? 
Det engelske landshold er i Gruppe B sammen med Iran, USA og Wales.

21. november kl. 14:00 England - Iran (se Matchcenter)
25. november kl. 20:00 England - USA (se Matchcenter)
29. november kl. 20:00 England - Wales (se Matchcenter)