En forhøjet bevilling fra Sundheds- og Ældreministeriet gør det muligt for Behandlingscenter Tjele at åbne et nyt, gratis behandlingstilbud til spilafhængige i Kolding.

Sundheds- og Ældreministeriet oplyste i foråret, at der skal være større geografisk spredning af behandlingstilbuddene i Danmark, og det kommer nu Sønderjylland til gode. 

Således oplyser Behandlingscenter Tjele i en pressemeddelsle, at der vil blive åbnet et nyt, gratis behandlingscenter i Kolding, efter at Sundheds- og Ældreministeriet har bevilliget knap 2,5 millioner kroner ekstra i både 2019 og 2020 til behandlingscenteret. I 2018 modtog de 4,6 millioner kroner.

"Ministeriet har denne gang tildelt os 7 millioner kroner både i 2019 og 2020, og det tager vi som et skulderklap og en anerkendelse af de gode resultater, vi har nået,” siger centerleder, Jan W. Meincke i pressemeddelelsen.

Nyt tilbud åbner i september

I alt giver Sundheds- og Ældreministeriet lidt mere end 37 millioner kroner til forebyggelse og behandling af spilleafhængighed i 2019, mens det tal er næsten 35 millioner kroner i 2020.

Behandlingscenter Tjele forventer, at det øgede tilskud og det nye behandlingstilbud i Kolding vil kunne sikre behandling til 50 spilafhængige danskere om året. Og det nye behandlingstilbud er ikke langt fra at kunne slå dørene op.

"Behandlingen starter op i begyndelsen af september, men vi er klar til at holde forsamtaler med interesserede allerede fra midten af august," siger Jan W. Meincke.

Øget måling af effekt af behandling

Da Sundhedsministeriet udmøntede midler fra ludomanipuljen sidste år, lancerede ministeriet samtidig en ny strategi mod ludomani. Den nye strategi betyder blandt andet et øget fojus på løbende evaluering og opfølgning på de forskellige indsatser

I 2019 har ministeriet revideret ansøgningskriterierne for at få del i puljens midler.

"Bl.a. har der som noget nyt været kriterium om, at der skal foretages effektmåling af behandlingsaktiviteterne på en valideret skala, og at data herfra skal anvendes i institutionens løbende arbejde," oplyste ministeriet tidligere på året.