NBA-ekspert Jakob Elbøl analyserer Western Conference i første del af optakten til NBA-sæsonen 2016/17. Over dem alle står Golden State Warriors, der kan mønstre en skræmmende offensiv. Se gennemgang af de bedste odds, favoritter, outsidere, nyheder og se bud på slutstilling.

Det er blevet oktober måned, hvilket betyder at nogle af verdens bedste atleter endnu en gang trækker i deres ærmeløse jerseys, sætter pandebåndet og binder deres Jordans – NBA 2016/2017 står for døren!

Det er efterhånden fire måneder siden, LeBron James og Cleveland Cavaliers fuldendte deres vilde comeback, og dermed kunne løfte Larry O’Brien-trofæet for første gang i klubbens historie.

Så sulten efter mere NBA-basket er i allerhøjeste grad til stede, og vi glæder os enormt til grundspillet skydes i gang 26. oktober dansk tid.

Sommerpausen har budt på bemærkelsesværdige begivenheder, særligt én transfer har delt vandene, og efterlader os med spørgsmålet – kan nogen true Golden State?

Velkommen til første del af BetXperts optakt til NBA-sæsonen 2016/17. Vores eksperttipper Jakob Elbøl vil nu gennemgå alle odds, hold i Western Conference, give sit bud på slutstillingen samt ridse de vigtigste nyheder før den nye spændende sæson op.

Se også Elbøls optakt til Eastern Conference 2016/17 med fokus på Cleveland Cavaliers

http://www.betxpert.com/artikel/nba-16-17-optakt-eastern-conf-nye-udfordrere-til-cavs

Odds og Tips - NBA 2016/17

Hold godt øje med BetXperts kompetente team af eksperttippere inden for basketball. Her er tale om tre fremadstormende eksperter. 

Morten Ahrensbach (Har været ekspert siden januar 2016 og er specialist i player-specials. Holder flotte 108 procent i tilbabetaling)

Mick Kristensen (Er ny ekspert og har foreløbig sit første tip til gode)

Jakob Elbøl (Blev hevet ind i ekspertpanelet sidste år og ligger med solide 106 procent i tilbagebetaling.)

Tryk på de blå oddsbokse for at gå direkte til bookmakeren

NBA 2016/17 - Vinderodds

   
Golden State Warriors 1,80
Bet365
Cleveland Cavaliers 4,50 Bet365
San Antonio Spurs 9,00
888sport
Boston Celtics 26,00 888sport
Los Angeles Clippers 29,00 888sport
Toronto Raptors 51,00 888sport
Oklahoma City Thunder 51,00 888sport
Atlanta Hawks 67,00 Unibet
New York Knicks 67,00 Unibet
Indiana Pacers 71,00
Tonybet
Chicago Bulls 71,00 Tonybet
Minnesota Timberwoles 81,00 Tonybet
Portland Trail Blazers 101,00 Unibet
Washington Wizards 101,00 Unibet

Vi bringer nedenunder odds for Western Conference inklusiv slutspil.

NBA - Western Conference - Vinderodds 2016/17

   
Golden State Warriors 1,40 Tonybet
San Antonio Spurs 6,00 Bet365
Los Angeles Clippers 17,00 888sport
Oklahoma City Thunder 29,00 888sport
Memphis Grizzlies 41,00 888sport
Minnesota Timberwolves 41,00 Unibet
Portland Trailblazers 56,00 Unibet

Det skal du vide: De vigtigste NBA-nyheder

Som noget nyt bringer vi her tre af de vigtigste nyheder, inden vi går i gang med gennemgangen af holdene i Western Conference.

For inkarnerede NBA-fans kan den fire måneder lange off-season føles ualmindelig lang, men dette betyder så sandelig ikke, at der ikke sker interessante ting og sager i perioden. Her er et blik på et par af de største begivenheder.

Durants skuffende skifte

Det kom som noget af en overraskelse, da det blev offentliggjort, at Kevin Durant ville bytte Oklahoma City ud med vestkysten og Golden State Warriors.

Ikke mindst fordi de fleste eksperter forventede, han ville forlænge med Oklahoma, hvor han havde spillet hele sin professionelle karriere, men samtidig også det faktum, at han tog både Thunder-organisationen og sin partner-in-crime, Russell Westbrook, med bukserne nede.

Durant skulle angiveligt have afsløret sit skifte til Westbrook via sms, hvilket ikke faldt i god jord hos den atletiske Point-Guard, som senere valgte at forlænge med Oklahoma, og dermed sætte Durant i et endnu dårligere lys.

Thunder endte med at få nul og niks for superstjernen, som er blevet voldsomt kritiseret for at skifte til holdet, som man smed en 3-1 føring imod i Western Conference-finalen.

Skiftet er af eksperter blevet beskrevet som ”The weakest move of a Superstar in NBA History”, og blev refereret til ordsporget ”If you can’t beat them, join them”.  For Durants synspunkt er håbet om en NBA-titel angiveligt større end nogensinde, men for et neutralt synspunkt kan skiftet anses som værende en smule skuffende, da det om noget rykker det generelle styrkeforhold i Golden States favør.

Farvel til The Big Fundamental

2015/2016-sæsonen blev den sidste for Mr.Spurs, Tim Duncan. Duncan anses af mange som værende den bedste Power Forward nogensinde og samtidig en af de mest loyale franchise-spillere.

Den 40-årige legende nåede at vinde 5 mesterskaber (3 x Finals MVP), 2 MVP-titler, 15 All Star-kåringer, Rookie of The Year i 1998 og at sætte franchise-record for både point, blocks og rebounds.

Loyalitet og ydmyghed har gjort Duncan til et kæmpe forbillede, og han vil uden tvivl blive savnet, både på og ude for banen. Men Duncan er alligevel ikke helt ude af Spurs-organisationen og coach Popovich har udtalt, at Duncan er "coach of whatever he feels like.

Money, money, money

Der er kommet et nyt og højere salary-cap i NBA, hvilket betyder, at klubberne har endnu flere penge til spillerkontrakter.

Dette har mange af NBA-stjernerne lukreret på i løbet af sommeren og kan dermed smile hele vejen til banken. Eksempelvis har Memphis Grizzlies’ Point-Guard, Mike Conley, skrevet under på en 5-årig kontraktforlængelse, som vil indbringe ham $153.000.000.

Selvom Mike Conley er en dygtig og stabil kreatør, er han, kvalitetsmæssigt, ikke fra øverste hylde. Lønloftet vil stige gradvist i løbet af årene, og vi kan se frem til monsterkontrakter og veteraner, der lige snupper én ekstra sæson. Og til de penge, så kan man vel ikke rigtig pege fingre af dem?

Sådan ender NBA Western Conference 2016/17

Herunder er Jakob Elbøls bud på en slutstilling, når Western Conference engang færdigspilles i foråret 2017.

Western Conference - slutstilling

 1. Golden State Warriors
 2. San Antonio Spurs
 3. Los Angeles Clippers
 4. Portland Trailblazers
 5. Oklahoma City Thunder
 6. Memphis Grizzlies
 7. Utah Jazz
 8. Houston Rockets

 1. Dallas Mavericks
 2. Minnesota Timberwolves
 3. New Orleans Pelicans
 4. Phoenix Suns
 5. Denver Nuggets
 6. Los Angeles Lakers
 7. Sacramento Kings

Top 8 - Western Conference 2016/17

Golden State Warriors – Bedste offensiv nogensinde

Flest sejre nogensinde i en regular-season, flest 3-ere, ingen back-to-back nederlag, ligaens MVP og en 3-1 føring i NBA-finalerne.

Man havde alle chancer for at fuldende den perfekte sæson, men det glippede. Så hvordan får man samlet sig og boostet moralen igen? Svaret er tilsyneladende simpelt – Kevin Durant. Golden State har i de sidste to sæsoner haft, ligaens suverænt bedste offensiv, anført af The Splash Brothers, Curry og Thompson.

Men med tilføjelsen af Kevin Durant har Golden State så overlegent mange offensive tangenter at spille på, at ALT andet end et mesterskab, vil være en massiv skuffelse.

Vi kommer til at se hold blive sendt hjem fra Oracle Arena med 50-60 points-nederlag og Golden State vil til tider nok levere showbasket og blive NBA’s svar på Harlem Globetrotters.

Spiltanker: Endnu lidt for lave odds på Warriors

Golden State som samlet vinder befinder sig, i skrivende stund, omkring de 1,75-1,80 på tværs af markedet. På trods af den, på papiret, vel nok mest skræmmende startopstilling i NBA’s historie, synes jeg det er for tidligt at spå om værdien.

Holdet er dækket ind, skulle der opstå skader til prominente spillere, men jeg køber dem ikke som mestre til under odds 2… endnu.
 

San Antonio Spurs

Spurs er synonym med playoff-basket og har vundet 50+ kampe, 17 sæsoner i træk. Jern-defensiv, eminent ball-movement og en skræmmende hjemmebane betyder, at Spurs ikke får problemer med at nå slutspillet, men kan man true GS?

Man har sagt farvel til legenden Tim Duncan, som dog stadig er en del af organisationen, og fået tilført den rutinerede og altid arbejdsomme Pau Gasol som erstatning. Yderligere har man en af ligaens bedste two-way spillere i Kawhi Leonard, som skal påtage sig lederrollen, efter Duncans farvel. Man kan dog frygte lidt for holdets høje gennemsnitsalder.

Både Manu Ginobilli og Tony Parker er dalet i niveau og nærmer sig karrierens efterår. Dermed hviler meget på Kahwi Leonards skuldre og spørgsmålet er, om holdet kan stå distancen imod mandskaber, der er bedre stillet rent offensivt og atletisk.

Kawhi Leonard vinder MVP-titlen til odds 15,00 hos Bet365*.

Odds 15,00 på de sidste to sæsoners Defensive Player of The Year, nr. 2 i MVP-afstemning og vel nok bedste 2-way spiller tager jeg gerne imod. Med Duncans farvel, er Kahwi holdets ubestridte leder, og han har forbedret sig enormt de seneste par sæsoner. Se tippet her

Los Angeles Clippers

Doc Rivers har udtalt, at der ikke er den store niveau-forskel på Clippers og Warriors. Er Rivers en evighedsoptimist eller bare en smule skør?

Forventninger er altid store til Clippers, der også har en af ligaens bredeste trupper. Men de sidste to sæsoner har man, på trods af skadesproblemer, choket når det virkelig galt, og holdet har aldrig været forbi anden slutspilsrunde.

Dette er simpelthen ikke godt længere, og med den stjernespækkede line-up skal vi se forbedringer hos Clippers, ellers kunne det meget vel være et farvel til Rivers eller muligvis Blake Griffin. Men hvis nogen skal kunne true Warriors i Western Conference, så ville Clippers nok være et godt bud.

Portland Trailblazers

Portland overraskede alt og alle med deres optræden i Conference-semifinalerne i sidste sæson, særligt grundet en fremragende offensiv. Som mange andre, tvivler jeg dog også på at holdet kan præstere på samme niveau i denne sæson, men med en i superstjerne, i Damian Lillard, skal holdet nok få skovlet sejrene ind.

Holdet har fået tilført ekstra bredde i Evan Turner og Festus Ezili, og kan Terry Stotts få lukket de defensive huller, vil vi endnu engang se Portland i det fine selskab.

  

Oklahoma City Thunder

Thunders titeldrømmene led et alvorligt knæk, da Kevin Durants skifte blev offentliggjort. Men folk glemmer måske, hvor dominerende Westbrook var, da Durant var skadet. Med den ene triple-double efter den anden, viste Westbrook, at han kan lede et hold - hvilket han nu får muligheden for.

Med Oladipo, Kanter Adams og Roberson har Russell kompetente talenter omkring sig, og Chesapeake Arena er altid et svært sted at spille. Westbrook viste loyalitet og taknemmelighed overfor klubben, men får holdet en dårlig sæson, kan der måske begynde at opstå fremtidstanker hos den atletiske point-guard.

Uanset hvad bliver det enormt spændende at følge holdet og Westbrook er alene, årsag nok til at se Thunders kampe.

Memphis Grizzlies

Rutine er ikke en mangelvare hos Memphis Grizzlies, som tog overskrifter ved at tilbyde Mike Conley den største kontrakt i NBA’s historie.

Hvis det aldrende hold kan holde sig skadesfrit sæsonen igennem, så har Memphis gode chancer for at slutspillet med deres Grit-and-grind-stil. Med tilførslen af Chandler Parsons har man fået hentet en glimrende skytte, hvilket var tiltrængt, og en spiller som, rent offensivt, kan aflaste de store tunge drenge under kurven. 

Bredden er dog ikke noget at råbe hurra for, og skulle en af profilerne som eksempelvis Conley, Gasol eller Randolph blive skadet kan det få store konsekvenser for holdet. Oven i dette har man en rookie head-coach i David Fizdale, som nok skal få sit at arbejde med. Overall er Memphis dog fint stillet til den kommende sæson.

Utah Jazz

Jeg har en lille fidus til Utah i den kommende sæson. Gordon Hayward er en underrated profil, Rudy Gobert bliver bedre og bedre, og nu har man fået tilført rutine i Joe Johnson og George Hill.

Jazz er rigtig solide defensivt og har nu et godt mix af både talent og rutine. Offensivt har det dog haltet lidt, hvor man han manglet en scorer og en dygtig point-guard, hvilket har betydet færre åbne og lette skud.  Men det lysner i Utah og efter 4 sæsoner uden, vil vi se holdet tilbage i playoff-sammenhæng.

Houston Rockets

Houston er James Harden. Offensivt er han blandt de 3 bedste og mest ’clutch’ spillere, ligaen kan tilbyde, men han kan simpelthen ikke klare det alene. Holdet står og falder med hans offensiv, selvom man har fine skytter i Ariza og Anderson, og defensiven er til tider ikke eksisterende.

Med Howards afgang vil vi måske se et mere harmonisk Houston-mandskab, men jeg er skeptisk overfor både holdets bredde og Mike D’Antonis evner til at forbedre defensiven. Harden er dog MVP-kaliber og alene årsag til, at Houston figurerer blandt mine slutspils mandskaber.

Bundkandidaterne - Western Conference (9-15)

Dallas Mavericks

Dallas har leveret stabilt de sidste mange sæsoner, men spørgsmålet er, om Dirk Nowitzki har spillet sin sidste slutspilskamp?

Rick Carlisle er en glimrende træner, som førte dem til mesterskabet i 2010/2011-sæsonen, men han har sine begrænsninger. Man har ikke nok offensiv dybde og tabene af Chandler Parsons og Zaza Pachulia kan gøre ondt på holdet.

Harrison Barnes og Andrew Bogut er kommet til fra Golden State og imens begge bidrager med noget tiltrængt fysik, kommer Dallas til at få det enormt svært imod holdene med playoff-kaliber.

Minnesota Timberwolves

Mange øjne hviler på de unge og talentfulde Timberwolves. Holdet er spækket med talent og kommende superstjerner i Karl Anthony Towns, Andrew Wiggins og muligvis Kris Dunn. Den mest nævneværdige signing er dog i mine øjne den tidligere Bulls-træner, Tom Thibodeau, som om nogen bør kunne forbedre Timberwolves.

Thibodeau har enorm ekspertise i det defensive arbejde, og det er netop her, det har haltet hos Minnesota. Det er uden tvivl et kommende playoff-mandskab og muligvis her jeg kan tage størst fejl i min prediction, men jeg tror ikke på, at holdet får brudt deres 12-år lange playoff-tørke i denne sæson.

Det kræver tid og ikke mindst erfaring at opbygge et solidt defensivt koncept. Minnesota skal have tid, men hold nu op de bliver spændende at følge de kommende år.

New Orleans Pelicans

Pelicans var blandt sidste sæsons største skuffelser. Med en superstjerne som Anthony Davis, skal man være med i slutspilsræset, men når man tillader modstanderen 106.5 ppg er det svært.

Holdet skal nok forbedre sig og Buddy Hield er et spændende talent. Men bænken er simpelthen ikke god nok og skulle Anthony David blive skadet, er holdet simpelthen for ringe til at nærme sig playoffs.

Phoenix Suns

Devin Booker viste sig at være en af de største positive overraskelser I sidste sæson og dermed give Phoenix lidt håb for fremtiden.

Men holdet er i en opbygningsfase og besidder ikke bredden eller rutinen til at kunne begå sig blandt de bedste mandskaber endnu. Kan Bledsoe, Knight og Booker alle holde sig skadesfri, kan holdet dog godt ende højere oppe end hvad jeg forventer.

Denver Nuggets

Ligesom Phoenix er Denver i en opbygningsfase med flere unge spillere, der bare skal have tanket erfaring, ved at spille på højeste niveau. Spillere som Faried, Chandler og Gallinari har rutine, men er det nok? 

Det bliver spændende at følge spilernes forbedringer hen over sæsonen, men holdet kommer ikke til at gøre det store væsen af sig, selvom man måske kan drille enkelte af de bedre hold, på en god dag.

Spiltanker - under 36,5 sejre til odds 1,90 hos Unibet*:

På trods af en stor talentmasse bør holdet få svært ved at opbygge længere win-streaks. Man er i genopbygningsfasen, Pepsi Center er til tider meget tilskuerfattigt og imod sæson-afslutningen, kunne holdet godt overveje at tabe, for at give sig selv bedre draft-muligheder.  

Los Angeles Lakers

Det er ved at være noget tid siden, at Lakers-fans har haft noget at juble over, og det vil nok ikke ændre sig lige foreløbigt. Kobe’s farvel, legende eller ej, vil dog højst sandsynligt gavne mere, end det vil koste.

Man kan stille med en habil starting-5, men kvalitetsmæssigt mangler man stadig en stjerne til at løfte holdet. Russell, Clarkson, Randle og Ingram er alle åbenlyse talenter og Los Angeles er et kæmpe marked, så profilerne skal nok komme med tiden.

Spørgsmålet er dog bare, hvilke stjerner der kan lokkes til at bruge 2-3 af deres bedste år på et genopbyggende Lakers-mandskab? 

Sacramento Kings

Nyt logo og nye jerseys, men ellers er der ikke sket det vilde hos Kings. Man har fået hentet Dave Joerger ind som ny head-coach, og han skal nok få sit at se til.

Kings havde ligaens suverænt dårligste defensiv i sidste sæson, og en superstjerne i DaMarcus Cousins, som åbenlyst ytrede sin utilfredshed med den daværende coach, George Karl. Cousins kvaliteter kunne gøre mange andre mandskaber til titel-contenderem og han ved det godt selv. Så længe han er hos Kings skal de nok vinde enkelte kampe, men uden ham er holdet et skibsforlis.

Spiltanker - under 32,5 sejre til odds 1,82 hos Unibet*:

Der har været store spekalutioner om, hvorvidt DeMarcus Cousins ville forlade vestkysten. Han er flere gange rygtet til Cleveland og virker ikke tilfreds i Sacramento. En utilfreds stjerne og for mange afvaskede profiler.

Vlade Divac er samtidig ikke nogen god General Manager, i mine øjne, og jeg synes 1,82 på under 32,5 sejre virker fint betalt.