NBA-ekspert Jakob Elbøl analyserer Eastern Conference i anden del af optakten til NBA-sæsonen 2016/17. De forsvarende mestre, Cleveland Cavaliers, ser ud til at fortsætte deres dominans, men nye udfordrere begynder at dukke op. Se gennemgang af de bedste odds, favoritter, outsidere og se bud på slutstilling.

Nu er der ikke længe til.

Verdens bedste basketspillere er så småt ved at gøre sig klar til en ny hæsblæsende sæson i NBA.

Vores basketekspert Jakob Elbøl har allerede gennemgået Western Conference med hold som Golden State Warriors og San Antonio Spurs. 

Se første del af optakten til NBA-sæsonen 2016/17 her: Optakt - Western Conference: Skræmmende Warriors

Nu er fokus rettet mod Eastern Conference, hvor hold som Cleveland Cavaliers og Boston Celtics huserer.

Så velkommen til anden del af BetXperts optakt til NBA-sæsonen 2016/17.

Jakob Elbøl vil nu gennemgå odds, alle hold i Eastern Conference, give sit bud på slutstillingen og uddele tips før den nye spændende sæson op.

Odds og Tips - NBA 2016/17

Hold godt øje med BetXperts kompetente team af eksperttippere inden for basketball. Her er tale om tre fremadstormende eksperter. 

Morten Ahrensbach (Har været ekspert siden januar 2016 og er specialist i player-specials. Holder flotte 108 procent i tilbabetaling)

Mick Kristensen (Er ny ekspert og har foreløbig sit første tip til gode)

Jakob Elbøl (Blev hevet ind i ekspertpanelet sidste år og ligger med solide 106 procent i tilbagebetaling.)

Vi bringer nedenunder odds for Eastern Conference inklusiv slutspil. Se vores første optaktsartikel for odds på samlet vinder af NBA.

NBA - Eastern Conference - Vinderodds 2016/17

   
Cleveland Cavaliers 1,66
Betfair
Boston Celtics 7,70 Tonybet
Toronto Raptors 15,00 888sport
Indiana Pacers 19,90 888sport
New York Knicks 23,00 Unibet
Atlanta Hawks 25,00 Tonybet
Washington Wizards 41,00 Unibet

Sådan ender NBA Eastern Conference 2016/17

Herunder er Jakob Elbøls bud på en slutstilling, når Eastern Conference engang færdigspilles i foråret 2017.

Eastern Conference - slutstilling

 1. Cleveland Cavaliers
 2. Boston Celtics
 3. Toronto Raptors
 4. Indiana Pacers
 5. Atlanta Hawks
 6. Washington Wizards
 7. Charlotte Hornets
 8. Chicago Bulls

 1. Detroit Pistons
 2. Miami Heat
 3. Milwaukee Bucks
 4. New York Knicks
 5. Orlando Magic
 6. Philadelphia 76'ers
 7. Brooklyn Nets

Top 8 - Eastern Conference 2016/17

Cleveland Cavaliers – Fortsat dominans

Uanset hvem man holdte med, måtte man bare tage hatten for det comeback LeBron James og resten af Cleveland-mandskabet leverede, i sidste sæsons finale-serie. Med trofæet fik man brudt den såkaldte Cleveland-curse, og stoppet byens 52 års titel-tørke.

Nu venter første sæson som forsvarende mestre, og holdet står i nogenlunde samme situation som Golden State – forventningen er endnu et mesterskab. Og dog.

Golden States skræmmende offensiv, samt det faktum man vandt mesterskabet i sidste sæson, kan måske lette presset en smule fra Clevelands skuldre. Man vil formegentlig være endnu større underdogs i en evt. finale-serie imod Warriors, end tidligere set.

Holdet er centreret om sportens bedste spiller og største stjerne, LeBron James, men han er samtidig afhængig af sin løjtnant, Kyrie Irving. Sammen pillede de to profiler, pynten af Golden States rekordsættende mandskab og gjorde det umulige.

Man har dog, i skrivende stund, ikke fået indgået en ny aftale med J.R Smith. Dette er jeg en smule uforstående overfor, da han er en del af starting line-up og en vigtig brik, der på sine bedste dage kan brænde af. 

På trods af holdets smallere trup, er det svært at se hvem der skulle forhindre Cavs i, at stå deres 3 NBA-finale i tæk, når vi når juni måned.

Spiltanker: Ligner endnu en NBA-finale

I de seneste to sæsoners finale-serier har jeg klart fundet mest værdi i Cleveland. Markedet har efter min overbevisning en tendens, til at undervurdere LeBrons betydning og erfaring i finalesammenhængene. Samtidig har Kyrie og Kevin Love fået tanket playoff-erfaring, og særligt Kyrie forventer jeg store ting af i den kommende sæson. På trods af det tidlige stadie, må jeg erkende at odds 4,00-4,15 på Cleveland som outright vinder, virker fint betalt.

Boston Celtics

Jeg forventer mig store ting af Boston i den kommende sæson. Holdet har en spændende trup og en fremragende træner, i unge Brad Stevens, som formår at få udnytte sine spilleres potentiale. 

Man har fået hentet den bundsolide All-Star, Al Horford, og fremtiden ser lys ud for Boston. Byen er et stort marked og rygterne sværmer omkring, hvor stjerner som John Wall og Russell Westbrook rygtes til klubben.

Jeg har måske været en smule optimistisk i mine forventninger, men skulle Celtics lande et stort navn, kunne de meget vel blive nærmeste udfordre til Cleveland i Øst.

 Se, hvordan du streamer den kommende sæson af NBA.

Toronto Raptors

Der er ikke sket det store i den canadiske by, siden de tabte konference-finalen til Cleveland. Man har sagt farvel til rebound-maskinen Bismack Biyombo, men fået tilført rutinerede Jared Sullinger og den østrigske rookie, Jakob Pöltl.

Anført af stjernerne, Kyle Lowry og DeMar DeRozan, skal Toronto nok være at finde i slutspillet, men der skal ske noget nyt, hvis de skal tage skridtet videre, fra den ellers imponerende præstation, vi så i sidste sæson. Skulle måske overveje et DeRozan-trade? - sker dog næppe.

Indiana Pacers

Jeg er meget begejstret for Paul George. Han er en superstjerne, der kan skyde udefra, drive til kurven og er alene, grund til at Indiana Pacers nok skal nå slutspillet.

Efter et par skuffende sæsoner, ikke mindst pga PG’s forfærdelige benbrud og manglende bredde, har Pacers igen fået samlet en konkurrencedygtig trup. Jeff Teague skal fodre Paul George, imens Al Jefferson og Myles Turner skal styre posten, hvilket har været Pacers store svaghed.

Samtidig har man fået sagt farvel til træner Frank Vogel, hvilket bør puste noget fornyet energi og moral ind i holdet.

Atlanta Hawks

Det er gået langsomt nedad bakke for Atlanta Hawks, siden deres imponerende 2014/2015-sæson som bød på en topseedning i øst, 4 All-Star kåringer og prisen som årets træner til Mike Budenholzer. Konceptet er uden tvivl til stede i Atlanta, der gennem Budenholzer fik adapteret Spurs-spillestilen, med masser af ball-movement og høje skudprocenter.

Spørgsmålet er nu bare, om man kan få Dwight Howard til at blomstre i hjembyen.  Howard var frustreret over, at stå i skyggen af James Harden i Houston, men i Atlanta er holdet stjernen. Dette skal Howard hurtig afinde sig med, hvis han skal have succes.

Washington Wizards

Wizards var en af de største skuffelser i sidste sæson, fra mit synspunkt. På trods af et hav af skader, var det en katastrofe at holdet ikke nåede slutspillet, med det spillermateriale man havde til rådighed.

Man fik ikke lokket Durant hjem og nu er det så kommet frem at holdets største stjerner, John Wall og Bradley Beal, ikke kan bryder sig om hinanden. Dette betyder højst sandsynligt at vi vil se Wizards mandskab, der må skille sig af med en af de to profiler.

Her kunne Boston være et oplagt sted at kigge hen. Dermed kan det være svært at spå om Wizards’ sæson, men ikke desto mindre, bør Scott Brooks få hovedstads-klubben tilbage i det fine selskab.

Charlotte Hornets

Hornets er et mandskab man ofte glemmer at tale om. Holdet har ingen deciderede superstjerner, spillere der tiltrækker mediernes søgelys, og er vel mest af alt kendt for at have Michael Jordan som ejer. Men anført af Kemba Walker, er Hornets blevet et solidt mandskab, der leverer i begge ender af banen.

Holdet kommer, i min optik, til at være blandt 4-5 hold der kæmper hårdt om de sidste to slutspilspladser, men med en stabil hjemmebane og solide skytter, bør Charlotte klare cuttet.

Spiltanker - Charlotte når slutspillet til 1,75 hos Tonybet

Som nævnt, er Charlotte et mandskab der bliver en smule overset. Holdet havde en record på 48-34 i sidste sæson, hvilket var det samme som deres første-runde modstandere, Miami Heat, der endte grundspillets 3 plads. Dette er en lille indikation af den kvalitet holdet besidder. Kemba Walker er samtidig en undervurderet profil. 1,75 er godkendt. 

Chicago Bulls

Det er et mærkeligt syn der venter NBA-fans, når vi for første gang ser Dwyane Wade i en Bulls-jersey. Miami-legenden har sine bedste dage bag sig, men med gode pauser imellem, kan han sagtens vise sig som et vigtigt arsenal for Bulls, der i forvejen har en stjerne i Jimmy Butler.

Alligevel kan jeg dog godt være bekymret for bredden hos Chicago. Udover Wade, har man hentet Rajon Rondo i Sacramento, imens man har sagt farvel til skadesplagede Joakim Noah og Derrick Rose. Rondo er en fremragende spilfordeler, men ikke scorende point-guard. Unge spillere som Doug McDermott og Nikola Mirotic skal steppe op i den kommende sæson. 

Fred Hoiberg har ikke formået at løfte holdet, efter han overtog fra Thibodeau og kunne meget vel få et brændende sæde under sig, kommer Bulls ikke godt fra start. Det bliver en hård sæson, men hører til i playoffs.

Bundkandidaterne - Eastern Conference (9-15)

Detroit Pistons

Efter flere års rebuilding, er det tid til at Detroit Pistons begynder at vise eksempler på den kvalitet, holdet besidder.

Efter 6 års slutspils-fravær nåede man endelig slutspillet i sidste sæson, hvor man dog blev swept af Cleveland. Men med profiler som Andre Drummond, Reggie Jackson (desværre skadet), Caldwell-Pope og Tobias Harris, er målet klart - nå slutspillet igen i år. Stan Van Gundy er en dygtig træner, men nu skal MoTown-mandskabet også til at vise noget og få modstanderne til at frygte Palace of Auburn Hills.

Detroit har været en pose blandede bolsjer de seneste par år, men hold  øje med dem i den kommende sæson. Deres slutspilsdeltagelse kan meget vel blive afgjort med et par enkelte kampe, og jeg ser dem kæmpe indædt med Chicago om den sidste slutspilsplads. Desværre tror jeg de trækker sorteper.

Milwaukee Bucks

Fremtiden ser lys ud for Milwaukee med spillere som Jabari Parker, Thon Maker, MCW, Khris Middleton og ”The Greek Freak”, Giannis Antetokounmpo.

Fra at være et af NBA’s værste mandskaber og mindst tiltrækkende markeder, tilbage i 2013/2014, er det ikke helt utænkeligt at vi ser Bucks tilbage i playoff-sammenhæng. Holdet kan overraske, hvilket vi så imod Golden State i sidste sæson, men manglende erfaring betyder ofte flere udfald, i afgørende momenter.

Over en sæson på 82 kampe, ser jeg stadig ikke holdet, som værende blandt de 8 bedste i øst. 

Miami Heat

Der er grund til bekymrede miner hos Miami. Ejer, Pat Rileys, behandling af Dwyane Wade blev for meget for den 34-årige stjerne, som valgte at forlade klubben, hvem han vandt 3 mesterskaber med. Yderligere dumpede Chris Bosh sine lægetjek, og er nu på renden til karrierestop.

Big 3-eraen er for længst slut, og Heat går nu en spændende, men også svær fremtid i møde. Dog fik man forlænget kontrakten med super-centeren, Hasan Whiteside og South Beach er ekstremt tiltrækkende sted for NBA-spillere. Dermed er der håb for Miami, men der er langt til toppen. 

New York Knicks

New York Knicks er et af verdens velkendte franchises, på tværs af sportsverdenen, og spiller deres hjemmekampe i Madison Square Garden, ”The Worlds most famous Arena.”

Dette har nærmest fremstået en smule ironisk de sidste mange sæsoner, for hold nu op, hvor har det ikke været kønt at se på. Carmelo Anthony har været en enmandshær  og på trods af en fremragende debut-sæson af Porzingis, var Knicks ikke i nærheden af slutspillet. Nu har man fået hentet nogle ”fading-stars” ind i Rose, Noah, Jennings og Lee, og kan faktisk præsentere en solid star- 5’er.

Men når der skal skiftes ud, vil Knicks endnu engang få problemer. Bredden er simpelthen ikke eksisterende og på trods af, at vi nok vil se dem vinde flere kampe, forudser jeg endnu en sæson uden slutspilsbasket i New York.

New York Knicks når IKKE slutspillet til odds 2,05 hos Tonybet.

Knicks skuffer år efter år. Porzingis var et frisk pust, men holdet var stadig ikke i nærheden af at nå slutspillet i sidste sæson. Nu har man hentet gode rollespillere i Lee og Jennings, samt afvaskede stjerner i Noah og den tidligere MVP, Derrick Rose. Men disse er langt fra var de har været. Tonybet skiller sig markant ud her, og jeg tvivler på oddset vil holde op til sæsonstart. Se spiltippet her

Orlando Magic

Som Magic-fan undrer jeg mig over, hvad det er organisationen har gang i? Man har efter en årerække fået opbygget et ungt og talentfuldt mandskab, hvorefter man trader det væk.

Victor Oladipo kunne have været blevet face of franchise og mulig All-star, men sådan skulle det ikke gå. Orlando tradede Oladipo, Ilyasova og draft picket, Sabonis, til Oklahoma for en Ibaka, der er faldet i niveau. Man har gode rim protectors i netop Ibaka, Vucevic og Biyombo, men jeg har ikke tillid holdets offensiv.

Man mangler en spiller der kontinuerligt kan levere 20+ ppg og det har de ikke. Aaron Gordon er et åbenlyst talent, men der er lang vej endnu for Magic.

Philadelphia 76’ers

Det kræver ikke meget mod, når jeg siger: Phildelphia vil forbedre sig i denne sæson. Sidste sæson bød på 10 sejre og hele 72 nederlag, heriblandt 27 nederlag i streg.

Men draftet udspillede sig, som Philadelphia-ledelsen havde håbet og man fik fingrene i 1-pick, Ben Simmons. Uheldigvis måtte Simmons udgå fra en træning med en fraktur i sin ene fod og er nu ude på ubestemt tid.

Joel Embiid er dog endelig tilbage og med et par solide veteraner, kan man efterholde stille med en respektabel start 5’er. Sæsonen bliver endnu et genopbygnings-år, men man kan glæde sig over, ikke at være det dårligste i ligaen længere.

Brooklyn Nets

Hvor skal man begynde? Fremtiden for Brooklyn Nets er mere sort end holdets logo. På papiret har Nets ligaens, vel nok smalleste og ringeste mandskab, hvor kun Brook Lopez, holder et stabilt niveau.

Man har hentet Jeremy Lin, som blev kendt for sin tid i Knicks, og en ung scorer i Caris LeVert, hos Michigan. Men kigger man på holdet som helhed, har man for mange spillere, der simpelthen ikke er på NBA-niveau og dårlig ledelse, medførte man mistede sit 3-draftpick til Boston. 

Det bliver ikke en sjov sæson for Nets-fans og man skal være glad, hvis man vinder mere end 15 kampe.