Kanal 5 flyver Michael Laudrup ind fra bopælen i Moskva til lørdagens transmission af ”El Clásico” - det klassiske opgør i La Liga mellem ærkerivalerne Real Madrid og FC Barcelona.

 
Den tidligere FC Barcelona- og Real Madrid-stjerne vil sammen med studievært Henrik Hoffmann fra kl. 19:00 varme op til fodboldbraget, der meget vel kan afgøre det spanske mesterskab. Der er kick off på Estadio Santiago Bernabéu i Madrid kl. 20:00.


Nedtællingen er i fuld gang til årets brag i spansk fodbold, når Real Madrid og FC Barcelona mødes i en direkte duel om det spanske mesterskab. Til sådan en drømmekamp er kun den bedste optakt god nok. Kanal 5 har derfor allieret sig med kanalens tidligere ekspertkommentator Michael Laudrup. I studiet giver Michael Laudrup blandt meget andet sin vurdering af de to spanske tophold inden opgøret, der for Real Madrids vedkommende er sidste chance for at genvinde titlen.


”Vi er rigtig glade for igen at kunne præsentere Michael Laudrup for vores mange fodboldseere. Han er den dansker, der har suverænt størst indblik i både FC Barcelona og Real Madrid. Og hans passion for og viden om La Liga er unik, hvilket jeg er sikker på vil gøre vores dækning af El Clásico ekstra intens for seerne”, siger Jes Holm Andersen, sportschef på SBS TV.


Kampene mellem de to ærkerivaler er meget mere end bare en fodboldkamp, og alverdens fodboldfeinschmeckeres opmærksomhed vil på lørdag være rettet mod Bernabéu. Duellerne mellem de to klubber har siden Franco-styret været et symbol på opgøret mellem Kataloniens FC Barcelona, der altid har ønsket selvstændighed, og centralmagten fra kongeklubben i den spanske hovedstad. Men i lørdagens opgør kan kampen også være altafgørende for det spanske mesterskab.

Livestream El Clásico: Her kan du se Barcelona - Real Madrid


FC Barcelona har længe lignet et sikkert bud på et spansk mesterhold, men inden lørdagens kamp er Barcas forspring skrumpet ind til sølle fire point. En sejr til "los blancos" fra Madrid vil for alvor bringe spændingen tilbage i La Liga, mens en sejr til Barca i løvens hule stort set sikrer Guardiolas tropper mesterskabet. FC Barcelona vil i så fald stå med et forspring på syv point med blot fire kampe igen. Real Madrid skal derfor vinde, hvis klubben vil bevare håbet om endnu et mesterskab, så der er på alle måder lagt op til et brag af en kamp med maser af offensivt fodbold.


Kanal 5 har op til kampen haft en reporter i både Barcelona og Madrid for at følge den afgørende opladning til kampen i de to klubber og byer.


Se reportager fra begge lejre og se portræt af Michael Laudrups gamle klubkammerat Josep Guardiola, der har kæmpe succes som træner i FC Barcelona.


Kanal 5 Sporten og Michael Laudrup går også tæt på FC Barcelonas Thierry Henry og ikke mindst målkongen Raul, der var en ung teenager i Real Madrid, da Laudrup vandt mesterskabet med klubben i ’95.


La Liga: Real Madrid-FC Barcelona, lørdag den 2. maj fra kl. 19:00.
Studieoptakt: Henrik Hoffmann og Michael Laudrup.
Kommentatorer: Peter Piil og Morten Bruun.

kilde: digitalt.tv / kanal5.dk

El Clásico optakt: FC Barcelona - Real Madrid er begge i krise