Hockeyekspert Mike Larsen er klar med sin minutiøse optakt til Metal Ligaen 2016/17. I denne første del analyserer han de fem første hold helt i bund og kommer ind på de bedste odds, vigtigste transfer, nøglespillere og så har han ikke mindst et par gode spil i ærmet. 

Så er september måned kommet, og det kølige vejr har så småt gjort sin entré. Det er tiden, hvor man tager en ekstra trøje på, og tiden hvor man igen skal se noget dansk ishockey!

Vi glæder os på BetXpert altid til denne tid, for hockey rimer på overskud. Sidste år knuste Mike Larsen bookmakerne og havde en tilbagebetalingsprocent på 121.

Fredag 23. september kl. 19 går det løs. Lad os kigge lidt på optakten til den nye sæson, som vi med rimelighed kan have store forventninger til, og hvor der igen er gode odds at hente.

Esbjerg blev fortjent danske mestre i sidste sæson, hvor de havde holdet til at gå hele vejen. Bredden var i top - tag fx deres stærk backup målmand, som slog til, da førstevalget blev skadet. En fantastisk sæson af vestjyderne, der brød en SønderjyskE/Herning-dominans om guldet de seneste 10 sæsoner.

Det bliver dog en svær sæson for vestjyderne, da det er holdet, som alle gerne vil slå, og spørgsmålet er, om bredden i år kan klare de ekstra kampe, der er kommet på programmet?

Dette er første del af optakten til Metal Ligaen 2016/17. Anden og sidste del af optakten kan du læse her:

Optakt til Metal Ligaen 2016/17: God chance for midtjysk guld

TV fra Metal Ligaen

Som de tidligere sæsoner så sender TV2 Sport fra Metal Ligaen. Sidste sæson flyttede man en kamp fra tirsdag aften til mandag aften kl. 20.30, hvilket ikke var noget, der faldt i god jord hos fansene. Denne sæson bibeholder man tidspunktet (kl. 20.30), men nu sender man kampen om tirsdagen, hvor ishockeyen skal stå sin prøve med bl.a. Champions League fodbold i TV'et.

Selvom ishockeylandsholdet skuffede gevaldigt ved OL-kvalen i Minsk, hvor man kun fik en sejr over Polen, så er sporten stadig populær med de resultater, som landsholdet tidligere har leveret ved VM samt ungdomslandsholdene ved diverse VMs.

Nyt i Metal Ligaen - 3 vs 3 i overtid

Som man kender det fra NHL og VM, så har man den seneste sæson spillet 3-mod-3, når man har ramt overtiden. Det har givet flere reelle mål i overtiden, da man ikke længere bare kan afvente og satse på straffeslag.

Det har været en succes indtil videre, og nu kommer det også til Danmark. Ender kampen uafgjort, så er det 3-mod-3 i 5 minutter, og kommer der ikke mål, så er det som altid straffeslagskonkurrence.

Kommer der udvisning i overtiden, så spiller man ikke 3-mod-2, da holdene altid skal være min. 3 markspillere på isen, så bliver det 4-mod-3, og redder man sig igennem udvisningen, så er det 4-mod-4 indtil første spilstop, hvor man går tilbage til 3-mod-3.

Forventet slutstilling i grundspillet 2016/17

En forventet slutstilling i grundspillet er en meget svær opgave i øjeblikket, for alle hold har stadig muligheden for at

truppen, hvis der kommer alvorlige skader, eller hvis man mener, at man mangler noget bestemt.


Der går rygter om, at Frederikshavn forstærker sig defensivt inden længe, hvilket kan rykke stillingen en smule. Dog har jeg en rimelig klar top3 og stærk indikation af, hvem som 4-7.

Rødovre og Gentofte kommer til at kæmpe om sidste slutspilsplads, mens jeg ikke ser de store muligheder for Herlev.

1. Herning Blue Fox
2. SønderjyskE
3. Rungsted Seier Capital
4. Esbjerg Energy
5. Frederikshavn White Hawks
6. Aalborg Pirates
7. Odense Bulldogs
8. Rødovre Mighty Bulls
9. Gentofte Stars
10. Herlev Eagles

Jeg synes, at Herning har et næsten komplet hold i øjeblikket, og med Todd Björkstrand tilbage i boksen for midtjyderne, så ved de også, hvad de har der.


I sidste sæson havde jeg Esbjerg som en fræk vinder af guldet, og i denne sæson ser jeg Rungsted som en outsider som guldvinder. De har et stærkere hold end tidligere og stadig med gode talenter og arbejdssomme spillere. I boksen har man fået Björn Hellqvist, der har erfaring som cheftræner i SHL samt Allsvenskan.
 

Langtidsspils-overvejelser

Kigger man på oddsene for en danske mester i ishockey, så er der lagt op til, at der er 4 stærke hold, og resten af holdene er en blød mellemvare, mens Gentofte og Herlev ikke har den store chance. 

Af de fire store hold, så ligger Herning til odds 5,00 (Unibet) for et dansk mesterskab, og det finder jeg fin værdi i. En bundsolid målmand i Simon Nielsen, en defensiv, der ikke lukker mange mål ind samt en offensiv, der ser noget stærkere ud end sidste sæson.

SønderjyskE har en stærk trup, og de har nok også muligheder for at hente forstærkninger ind i løbet af sæsonen, hvis der skulle komme alvorlige skader. De er bookmakernes favorit til guldet til odds 3,50 ved nordicbet, hvilket jeg ikke kan se den store værdi i.

De forsvarende danske mestre, Esbjerg Energy, ligger til odds 4,00 ved Nordicbet. Værdien kan jeg ikke se, når man tager i betragtning, at de satser 100% på danske målmænd, der endnu ikke har haft presset af at være førstevalg.

Henriksen vil bringe dem langt – uden tvivl – men over en hel sæson og slutspil, så kan jeg maks. snige mig op på omkring 20%.

Rungsted som mester til odds 24 Nordicbet*

En farlig outsider til mesterskabet kunne være Rungsted. Forstærket på trænerposten med erfaring fra SHL, der har hentet et par spillere fra sin tid i Sverige til Rungsted. En bred trup over hele linien, og jeg vil sige, at jeg ligger omkring 10% for dem som mestre i denne sæson. Til odds 24 ved Nordicbet* er er fremragende værdi. Du kan også vælge halvgarderingen og få Herning med.

Som altid vil Mike Larsen også i år forkæle os med et væld af hockeytips. Efter 1020 ishockey-tips i alt har han en tilbagebetalingsprocent på ikke mindre end 116. Du kan abonnere på hans spil her.

Vinderodds - Metal Ligaen 2016/17 (inkl. slutspil)

   
SønderjyskE 3,50 NordicBet
Esbjerg Energy 4,00 NordicBet
Herning Blue Fox 5,00 Unibet
Frederikshavn White Hawks 5,00 Jetbull
Rungsted Seier Capital 24,00
Betsafe
Odense Bulldogs 29,00 Betsafe
Aalborg Pirates 35,00 Danske Spil
Rødovre Mighty Bulls 75,00 Danske Spil
Gentofte Stars 500,00 Danske Spil
Herlev Eagles 500,00 Danske Spil

Der er nogle bookmakere, der ikke er kommet med odds endnu. Bl.a. Betfair, der har taget deres odds af siden igen. Sportingbet, Scandic Bookmakers og Bet365 er ikke kommet med odds deres odds endnu for en dansk mester.


Herlev Eagles – kommer til at kæmpe hårdt i bunden

Første 3 kampe: 
23/9 - Gentofte (ude) 
27/9 - SønderjyskE (hjemme) 
30/9 - Herning (ude)

Forventning: Nr. 10 i grundspillet

Herlev er betegnes som lillebror på Sjælland i denne sæson, hvor Rungsted, Rødovre og Gentofte alle ser ud til at komme til at ende højere end Herlev. Det bliver sandsynligvis en kamp mod Rødovre og Gentofte om ikke at ende sidst i tabellen.


Skal man kigge på en enkelt pokalkamp for Herlev og den skal definere sæsonen, så bliver det en lang og svær sæson. Man måtte bruge overtid for at besejre 1. divisionsholdet, Hvidovre Ishockey Fighters, og man scorede endda først det udlignende mål i ordinær tid med 13 sekunder igen.

Herlev har ikke et særligt rutineret hold, hvor størstedelen af spillere er 23 år eller yngre. De kæmper for hinanden, men er uden den store erfaring, der kan blive afgørende i tætte kampe, hvilket man så tidligt på sæsonen med Aalborg Pirates sidste sæson.

Sidste sæson
Man endte på en rimelig sikker 10. plads i ligaen, og man havde ikke nogen chance for at komme med i slutspillet. Som de tidligere sæsoner, så skar man ned på holdet for at spare lidt omkostninger omkring deadline for nye spillere i klubben, og sluttede sæsonen med unge spillere.

Herlev fik nogle voldsomme nederlag i løbet af sæsonen, hvor man indkasserede min. 10 mål hele tre gange på sæsonen, og man var målløs i de første 4 kampe.

Vigtigste transfers
Defensivt har man mistet Dennis Bozic og Sonny Hertzberg. Bozic fik minimalt med spilletid, da han blev skadet for sæsonen, og i stedet tog han over på trænerposten, da man sparede Linus Fagemo væk. Hertzberg havde noget offensivt drive, som man kommer til at savne i den kommende sæson.

Offensivt har man skilt sig af med alle de spillere, der høstede point i sidste sæson. Kun to spillere fra Top10 listen er tilbage på holdet; nemlig Lukas Lundvald Nielsen (13 point) og Andreas Søgaard Jensen (12 point).

Man har også skiftet ud i målet, hvor Aaro Peltonen er skiftet ud med Evan Mosher. Mosher kommer fra fransk ishockey, og han har været oppe at snuse til AHL (ligaen under NHL); dog uden at komme i kamp. På papiret en spændende målmand, men en målmand er ikke bedre end de backs, der står foran ham, og der ser Herlev lidt tynde ud.

Nøglespillere
Kim Staal – 38-årig dansk forward. Herlev drengen, der i ægte Morten Green stil er kommet hjem for at slutte karrieren i den klub, hvor det hele startede. Han har tidligere været hjemme i Herlev, hvorefter at han tog til Tyskland og videre til Japan. Herlev kommer til at få brug for hans store erfaring og rutine; både på isen og i omklædningsrummet. Meget spil vil komme til at gå gennem Staal, og bliver han lukket ned, så får Herlev det svært.

Brent Sonne – 27-årig canadisk forward med hele 271 kampe i AHL. En spiller i sin bedste alder, og bestemt en spiller, som man skal holde øje med. Han ligner en stærk offensiv spiller, der kommer til at tage ligaen med storm. Han var en del af det canadiske U20-landshold, der i 2008/09 sæsonen vandt guldmedaljerne ved VM. På det hold var også stjerner som bl.a. John Tavares, Jordan Eberle, Evander Kane og Jamie Benn.

Yannick Yedel – 22-årig dansk forward, der er kommet til fra Gentofte, hvor han producerede meget godt. 16 point i 44 kampe blev det til, og minimum noget i samme stil bliver et stort krav, hvis Herlev skal have en chance for at komme i slutspillet. En god dansk spiller, der arbejder godt for sine holdkammerater og skaber flere gode chancer på denne måde.

Hold øje med
Jonas Sander – 17-årig dansk forward, og spillede store dele af sidste sæson på eliteholdet. Derudover var han meget farlig i 1. division, hvor han scorede en del point. Han kom til fra Hvidovre forud for sidste sæson, og han har gjort det rigtig godt. Han var én af de eneste spillere, der endte i + på +/- statistikken, hvilket bevidner, at man er inde på flere mål for end imod.
 

Oddstanker - Herlev Eagles

Herlev som dansk mester til odds 500,00 ved Danske Spil*? Jeg ville ikke nærme mig spillet, selvom man selvfølgelig aldrig skal sige aldrig. Leicester er jo også forsvarende engelske mestre i fodbold. Realistisk set, så skal Herlev være glade for, hvis de får mere end de 8 sejre i ordinær tid, som de fik sidste sæson.
 
Linien mod Herlev kommer til at ligge højt i nogle kampe mod de stærkere hold, hvor man sandsynligvis kan få en mere spiselig linie mod f.eks. Gentofte og Rødovre. Der vil sandsynligvis også komme en del kampe i løbet af sæsonen, hvor man går over linien på 5,5 mål.

Gentofte Stars - sej kamp for at komme med i slutspillet

Første 3 kampe: 
23/9 - Herlev (hjemme) 
26/9 - Aalborg (ude)
30/9 - Frederikshavn (hjemme)

Forventning: Nr. 9 i grundspillet

Gentofte indleder deres tredje sæson i Metal Ligaen i denne omgang, og de har endnu ikke smagt slutspillets sødme. Mon det kommer denne sæson, eller bliver det endnu en sæson, hvor det er lige ved og næsten?

Det kunne se sådan ud, for de har hentet nogle finner, der har nogle flotte CV'er, men hvordan har de råd til det med de små 200-300 tilskuere, der kommer til hver kamp? Svært at se, hvordan det kan hænge sammen uden, at der sidder en storsponsor og betaler det hele.


Gentofte spår jeg til at få en svær sæson, hvor de kommer til at kæmpe for at komme med i slutspillet, og de kommer til at kæmpe med Rødovre om den sidste plads.


Sidste sæson
Gentofte havde en god start på sidste sæson, hvor de satte en masse point på kontoen og lignede længe en rimelig sikker deltager i slutspillet, men så ramte man en stime på 23 kampe, hvor man kun fik fire sejre – alle sammen over Herlev, der endte sidst i ligaen. Aalborg overhalede dem indenom og tog 8. pladsen i Ligaen. Et hårdt slag for Gentofte, som de skal lære fra til denne sæson.


De var også indblandet i en sag, hvor de på et tidspunkt havde haft 9 udenlandske spillere i truppen, selvom reglen var, at der kunne måtte være 8. En regel, der er skrottet til denne sæson, da den stred mod EU's bestemmelser.

Vigtigste transfers
Roberts Jekimovs – 26-årig lettisk forward, der havde en rigtig flot sæson i Gentofte, hvor han endte på 44 point i 44 kampe. Han er en teknisk stærk forward, der har et godt blik for spillet. Han har et godt skud, der giver problemer for de fleste målmænd. Han er dog stadig at finde i Metal Ligaen i den kommende sæson; dog i Herning Blue Fox.

Cody Kunyk – 26-årig canadisk forward, der pludselig var i Gentofte, da han ikke kunne bruges i Tyskland. 27 kampe og 29 point blev det til, og han var en klar leder på holdet, og de havde store problemer med at producere noget, mens han var skadet. Han kom direkte fra AHL, og han er også taget til AHL i den kommende sæson.

Jesse Jyrkkiö – 27-årig finsk back, der er kendt i Metal Ligaen er tilbage. Forrige sæson kom han til Frederikshavn inde i sæsonen, hvor han kom til at gøre en forskel med stærkt spil i begge ender af isen. Han var omkring den svenske Allsvenskan i sidste sæson, men slår sine folder i Gentofte i den kommende sæson.

Nøglespillere
Cam Spiro – 24-årige amerikansk forward, der flænsede pointligaen fra hinanden i 1. division sidste sæson, hvor han endte med 71 point i 31 kampe, og han scorede halvandet mål pr. kamp i snit. Det kommer han sandsynligvis ikke til at gøre i Metal Ligaen, men bestemt en spiller, der er værd at holde øje med. Han arbejder godt, og har et godt skud samt en evne til at finde de rette steder at stille sig.

Marko Virtala – 31-årig finsk forward, der er kommet til Gentofte til denne sæson efter en sæson i Kasakhstan, hvor han spillede sammen med sin bror, Teemu, der også er kommet til Gentofte. Han er ikke den store spiller, og har ikke den store fysik, og kommer til at mangle det i spillet ved banden samt foran mål. Han er hurtig på skøjterne, og arbejder stenhårdt hele kampen.

Teemu Virtala – 33-årig finsk forward, og storebror til Marko. Han er en anden spillertype end sin lillebror. Teemu ser spillet på isen bedre og har en bedre forståelse for spillet. Han har en god teknik og blik for det offensive spil. Ligesom lillebror mangler han lidt i fysik og størrelse, men er ikke ligeså hurtig på skøjterne som broderen.

Hold øje med
André Pison – 21-årig dansk forward, der er vendt hjem til Danmark efter 4 sæsoner i de amerikanske juniorrækker, hvor det er blevet til 152 kampe i NAHL med 55 point til fælde. Han er en stærk hockeyspiller, der har gode offensive kvaliteter, der dog skal arbejde lidt på de defensive. Han arbejder ikke lige så hårdt hjem af isen.

Oddstanker - Gentofte Stars

Danske Spil* har dømt dem uden chance for at komme nogen steder med odds 500 som danske mestre. De har måske en 1% chance for at blive mestre, så værdien er der, men ikke et odds, som jeg dog ser den store fidus i.

Når Gentofte rammer nogle bestemte stimer, så er det værd at holde øje med dem, for de seneste par sæsoner har de været i problemer i længere tid med at vinde kampe. Rammes nøglespillere af skader, så bliver de sandsynligvis et let mål for flere hold. De har de offensive egenskaber til at score mål, men mangler noget defensivt, så målrige kampe kan blive et godt spil.

Rødovre Mighty Bulls - Talentfabrikken kommer til at kæmpe for slutspillet

Første 3 kampe: 
23/9 - SønderjyskE (ude) 
27/9 - Herning (hjemme) 
30/9 - Rungsted (ude)

Forventning: Nr. 8 i grundspillet

Rødovre er en af Danmarks største talentfabrikker. Sammen med Herning producerer de det ene stortalent efter det andet, men på eliteplan har de haft en ganske fornuftig evne til at holde flere lokale drenge på holdet, og de kæmper som regel mere end udenlandske lejesoldater, der kommer for lønnen og så videre næste sæson.

I år har man nogle enkelte gode spillere, men bredden er ikke den største, og man kommer til at kæmpe mod Gentofte om at komme i slutspillet.


Jeg har dog Rødovre til at komme i slutspillet yderste mandat, da de som regel vinder den vinderkultur, de er kommet langt med de seneste sæsoner.

Rødovre har spillet nogle træningskampe mod netop Gentofte, og Rødovre har været det bedste hold i de kampe, de har spillet i forsæsonen. Dog ikke kampe, som man kan bruge til det store i det store billede.

Sidste sæson
Rødovre kom ind på en 7. plads i grundspillet, og pladsen i slutspillet var reelt set ikke i fare i løbet af sæsonen. Den kommende danske mestre, Esbjerg Energy, valgte at vælge Rødovre i kvartfinalerne. Rødovre gav Esbjerg kamp til stregen og tvang serien ud i 6 kampe, og Rødovre havde stor ære af serien og trak 3 af 6 kampe ud i overtid, hvor Esbjerg dog trak det længste strå.


Rødovre tabte ellers 7 af de sidste 8 kampe af grundspillet, hvor eneste sejr kom over Herlev Eagles, der ikke havde noget at spille for.

Vigtigste transfers
I målet har man mistet Stefan Ridderwall, der havde en rigtig god sæson i Metal Ligaen, som en af ligaens bedste. Han er smuttet til den næstbedste tyske række, hvor han har fået kontrakt for den kommende sæson. Han er blevet erstattet af Chris Carrozzi, der er blevet draftet i NHL, men kun spillet 6 kampe i AHL.

Defensiven har man mistet Phillip Bruggisser, der har et godt slagskud fra blueline, hvilket er et stærkt våben at have i powerplay. I stedet har man fået Kevin Montgomery, der har vundet U18 VM sammen med et godt amerikansk landsholdet, der havde Chicago-stjernen, Patrick Kane, på holdet. Montgomery er en stærk offensiv back, der har et godt skøjteløb, og bliver en direkte erstatning for Bruggisser.

Arbejdssomme Mikael T. Christensen er taget til rivalerne fra Rungsted Seier Capitals, og han ville blive en svær spiller at erstatte, men det er lykkedes meget godt ved, at man har hentet Mike Daugulis hjem til Vestegnen. En kriger på isen, der kommer under huden på modstanderne, og gør det svært for modstanderen at spille det spil, som de gerne vil.

Nøglespillere
Thomas Olsen – 20-årige dansk wing vender hjem til Rødovre efter 4 år i det svenske ungdomssystem, hvor der ikke kunne blive plads til ham på seniorniveau. Han er kommet hjem til Danmark for at vise sig frem for interessede svenske klubber, der holder et godt øje på de sjællandske klubber. God speed i skøjterne og han har også et godt skud, der kan volde de fleste målmænd problemer.

Jannik Karvinen – 30-årig dansk forward, der er Rødovredreng med stort R. Han har spillet hele sin danske karriere i Rødovre, og har kun haft et par afstikkere til Sverige; Malmø som ungdomsspiller samt Kristianstads IK i 2010/11 sæsonen. De seneste 6 sæsoner i Rødovre har han lagt på omkring ét point pr. kamp, hvilket man også skal forvente denne sæson. En god dansk spiller, der dog ikke kan trække læsset alene.

Morten Andreasen – 32-årig dansk forward, der faldt lidt i unåde ved Odense tidligt på sidste sæson, da han var en af drivkræfterne bag DEF, der skabte en del ballade i ligaen op mod sidste sæson. Han er en god ishockeyspiller, der går forrest på isen og spreder ud af sin store erfaring. Han er en god leder på isen, der også er god for nogle point, hvis han kommer i den rette kæde.

Hold øje med
Andreas Grundtvig - 17-årig dansk forward, der er rykket op i elitetruppen til denne sæson. Han har et godt skøjteløb i en tidlig alder, og han besidder også en rigtig god teknik. Fysik mangler man lidt af, men det er heller ikke planen, at han kommer til at spille hele sæsonen i Rødovre. Han ligner det næste stortalent, der kommer ud fra Vestegnens Talentfabrik; dog kan det være, at han ikke får masser af spilletid i denne sæson, men fremtiden ser lys ud.

Oddstanker Rødovre Mighty Bulls

Danske Spil* ligger i odds 75,00 for et mesterskab til Rødovre. Rødovre har en primært dansk trup, der kan drille de fleste hold i nogle enkelte kampe, men over en hel sæson bliver det en svær ting, hvis de skal gå efter mesterskabet. Jeg finder ikke noget værdi i et spil på mesterskabet til Rødovre, og kigger man frem mod sæsonen, så er det nok spil på Rødovre på hjemmebane, hvor de har været stærke de seneste sæsoner samt målfattige kampe.

Rødovre har ikke mange offensive kræfter, og scorer sandsynligvis ikke mange mål, mens defensiven og målmanden igen ser stærk ud, hvilket kan betyde, at der skal spilles på få mål i deres kampe.

Odense Bulldogs – en mellemsæson i det fynske

Første 3 kampe: 
23/9 - Aalborg (hjemme)
27/9 - Frederikshavn (ude)
30/9 - Esbjerg (ude)

Forventning: Nr. 7 i grundspillet

Odense Bulldogs har beholdt en markant profil på deres hold i forhold til sidste sæson; nemlig Dale Mitchell. Han blev den store skurk sidste sæson med en del udvisninger, men han producerede også en del point.


Odense har ligaens yngste hold til denne sæson, hvor der ikke er mange spillere, der er over 25 år (6 stk. ialt). Det kommer primært at være de ældre udenlandske spillere, der kommer til at trække læsset for Odense gennem sæsonen, og det er bestemt gode og målfarlige udenlandske spillere, men også de unge danskere skal præstere noget, ellers bliver det en svær sæson på Fyn.

Sidste sæson
Odense endte med en 5. plads i grundspillet, og der var ikke rigtig noget hold, der turde at vælge dem som modstandere i kvartfinalen, da de så ud til at have et stærkt hold. Derfor endte de med Herning, og som man kunne have forventet, så endte den med at komme ud i 7 kampe, hvor der skulle et par udvisninger i overtiden til at sende Odense ud. Det var ikke kønne scener efterfølgende fra flere af Odenses profiler, der var stærkt utilfredse med dommerne.


Vigtigste transfers
Joakim Nettelbladt, 29-årig svensk back, der var kaptajn sidste sæson, har forladt Odense til denne sæson. Den store stærke back med det gode skud, der arbejdede hårdt i begge ender af isen er væk i Odense. Han bliver en svær spiller at erstatte i den kommende sæson på Fyn.

Sean Wiles, 29-årig amerikansk forward, der scorede 31 mål i sidste sæsons grundspil, og hans mange mål bliver svære at erstatte. Han havde en fantastisk evne til at stå det helt rigtige sted, og så havde han nogle gode kædekammerater, der havde et godt blik for ham, så han fik også nogle lettere mål.

John Armstrong, 28-årig canadisk forward. Han endte med 50 point i sidste sæson, og her var hele 35 af dem assists, hvor han havde lagt op til mål. Hans blik for spillet og holdkammerater bliver savnet i Odense, for han var arkiteten bag en del af målene i sidste sæson.

Nøglespillere
Tadeas Galansky, 23-årig tjekkisk målmand. Han bliver en vigtig spiller for Odense i den kommende sæson. Han havde ikke den bedste sæson, hvor han lod en del mål gå ind; 3,35 i snit pr. kamp. Han endte med en redningsprocent på lige under 90% i grundspillet. Han var dog flere gange efterladt til sig selv, hvilket ikke gør det nemmere for ham.

Michael Eskesen, 30-årig dansk back. Han er reelt set erstatning for Nettelbladt, men han har ikke de samme offensive kvaliteter, som Nettelbladt havde. Eskesen har mest fokus på det defensive arbejde, hvor han står stærkt. Sammen med Simon Grønvaldt bliver de to de vigtigste backs i en rimelig ung backkæde.

Dale Mitchell, 27-årig canadisk forward. Man kan ikke komme udenom hans mange point i sidste sæson; 77 point i 45 kampe og vandt pointligaen rimelig sikkert. Selvom han lavede en del point, så kostede han også en del point med sine mange udvisninger. Hele 236 minutter i grundspillet samt 45 minutter (7 kampe) i slutspillet blev det til. Han er en fantastisk hockeyspiller, og spørgsmålet var, om han kunne spille med samme gejst og pointmængde, hvis han ikke spillede på den måde?

Hold øje med
Oliver Joakim Larsen, 17-årig dansk back, der sidste sæson fik en del spilletid på eliten, hvor han var en del af truppen i 35 kampe, og han endte også med at lave 4 point i løbet af sæsonen. Han spiller pucken sikkert rundt og laver ikke de store fejl i løbet af kampene. Han har et godt skud, men det er dog sjældent, at han er med i powerplay, hvor han primært kommer til at fyre det af.

Oddstanker - Odense Bulldogs

Odds 29 ved Nordicbet* kan jeg ikke se den store fidus i. Odense skal nok komme i slutspillet, og så kan meget ske, hvis de rammer dagene eller modstanderne har undervurderet dem. Dog synes jeg, at der er hold i Metal Ligaen, der er stærkere end Odense i en serie over syv kampe.

Odense var det hold i Metal Ligaen, der spillede flest kampe over linien på 5,5 mål sidste sæson, hvilket var grundet en svag defensiv og en skrap offensiv, og det ser umiddelbart ud til, at det er en tendens, der kan fortsætte næste sæson. 

Aalborg Pirates – nordjyderne går markant frem

Første 3 kampe: 
23/9 - Odense (ude) 
26/9 - Gentofte (hjemme) 
30/9 - SønderjyskE (ude)

Forventning: Nr. 6 i grundspillet

Spændende sæson som nordjyderne går i møde i år. Man har fået en del rutine ind på holdet, og man har forstærket sig i de defensive rækker. Det ligner et Aalborghold, der er blevet forstærket i stor stil til denne sæson, hvor deres unge talenter også har en sæson med masser af spilletid at falde tilbage på.


Billige sæsonkort skal være med til at få folk i hallen og være med til at skabe den stemning, der giver det sidste til drengene på isen. Men som det altid er i Nordjylland, så skal resultaterne først komme på isen, og så strømmer folk til. Holdet har de til at skabe nogle resultater i træningskampene, så mon ikke, at folk begynder at komme.

Sidste sæson
Aalborgs første sæson, hvor man var tvunget til at bruge egne talenter i større stil, end man havde været vant til i Aalborg. Talentmassen er til stede i Aalborg, og de viste sig godt frem i sidste sæson, hvor man fik det krydret med et par udenlandske spillere i løbet af sæson, der gav noget bredde i Aalborg.


Det så længe ud til, at man ikke ville komme med i slutspillet, men spillerne og trænerne havde en tro på, at man ville komme i slutspillet, og det gjorde man også. Dog fik man ikke mere end fire kampe i kvartfinalen mod SønderjyskE og så var man ude af slutspillet, dog kunne man godt have vundet en kamp i serien, for så stærke var SønderjyskE heller ikke på isen.

Vigtigste transfers
Olle Liss, 23-årig svensk wing, der kom til Aalborg som et rimelig ubeskrevet blad, men en spiller, som daværende træner, Jens Nielsen, kendte til fra sin tid i Leksand fik chancen i Aalborg, og han klikkede med det samme i førstekæden med bl.a. Nicolai Meyer. 54 point endte det med i en af de farligste kæder i Metal Ligaen sidste sæson, og er nu videre til Västerviks i Sverige.

Nicolai Meyer, 23-årig dansk wing, der tog skiftet fra Frederikshavn til Aalborg, i jagten på spilletid og ansvar. Det fik han i Aalborg, hvor han viste sit store talent og endte med 73 point i 45 kampe, og han viste, hvad han kunne præstere, hvis han fik chancen. De mange point, som han lavede sammen med Olle Liss bliver svære at erstatte for Aalborg.

Daniel Madsen, 30-årig dansk back og kaptajn, der næsten var blevet en Aalborgdreng efter 7 sæsoner i Aalborg. Han stoppede karrieren af personlige årsager op til denne sæson, og han var en lederskikkelse for de unge backs, der var i klubben. Han havde et godt slagskud fra blueline og gav sig altid 100% i kampen.

Nøglespillere
Julian Jakobsen, 29-årig dansk forward, der er kommet tilbage til Aalborg et par år før, end det var planlagt. Julian er rigtig Aalborgdreng og ville altid gerne afsluttet karrieren i Aalborg, og da Hamburg lukkede holdet, og trupperne omkring i Sverige og Tyskland var besat, så kom han hjem. Han er en stærk defensiv spiller, der også kan producere fremad banen, hvilket han kommer til i sæsonen, ellers bliver det svært.

Ronan Quemener, 28-årig fransk målmand, der kommer med VM-erfaring til Aalborg. Han har spillet nogle sæsoner i Frankrig og Sverige med flotte præstationer til følge. Han er en meget rolig målmand, der venter til sidste øjeblik med at lave udfald, så forwarden har ikke lang tid til at bestemme sig. Han har stået rigtig godt i træningkampene og pokalturneringen, hvor han var en del af årsagen til, at Aalborg sendte Odense ud.

Peter Quenneville, 22-årig canadisk forward, der kommer til Aalborg i en meget ung alder. Han er draftet af Columbus Blue Jackets, men kunne ikke komme i nærheden af AHL, så han har taget turen til Europa i stedet. Han har et godt blik for spillet, og han kommer til at lave en del point for Aalborg i den kommende sæson.

Hold øje med
Jeppe Jul Korsgaard, 18-årig forward, der var en af de spillere, der greb chancen under sidste sæsons ungdomshold. Han er en god kriger, der arbejder hårdt og tackler ud i banden og stresser modstanderen til fejl. Han endte med 9 point sidste sæson i grundspillet, og med mere ansvar denne sæson, så skulle han gerne ende med flere point end det i denne sæson.

Oddstanker - Aalborg Pirates

Odds 35 ved Danske Spil* på Aalborg Pirates som danske mestre. Tja, mit Aalborghjerte håber, at det snart lykkedes, men det bliver ikke denne sæson heller. De andre hold virker for stærke, og selvom man har fået nogle flotte sejre i træningskampene, så er det noget andet, når turneringen først starter.

Sidste sæson var Aalborg et målrigt hold, hvilket var grundet en stærk førstekæde, mens defensiven gav en del chancer væk til modstanderne. Til denne sæson ser man ud til at blive det modsatte, da man har forstærket defensiven, mens offensiven ikke ser ud til at score så mange mål.