BetXpert har talt med sitets eneste håndboldekspert i skikkelse af Mads Madsen. Kom lidt tættere på mennesket bag håndboldspilforslagene her. 

BetXpert-redaktionen har besluttet at genoptage ekspertserien fra 2020. Denne anden artikel er om Mads Madsen, der er håndboldekspert her på BetXpert. 

Mads Madsen er netop vendt hjem fra arbejde, da BetXpert taler med ham en råkold februardag. Madsen arbejder til hverdag som pædagog i en børnehave i Holstebro, og fra Holstebro til hjemmet i Struer er der en køretur på et kvarters tid. 

Den håndboldglade vestjyde lærte håndbolden at kende fra barnsben, og det sørgede Mads Madsens far for. Faren nærer nemlig selv stor kærlighed for sporten og har spillet på divisionsplan i mange år. 

- Kort fortalt er jeg 28 år gammel og bor i det vestjyske i Struer. Min interesse for håndbold har egentlig været meget naturlig, fordi min kære far selv har spillet håndbold i mange år, og så har han givet interessen videre til mig, så vi har set nærmest al vestjysk ligahåndbold gennem hele min barndom, og da jeg blev gammel nok, har jeg da også selv været ude og se det, fortæller Mads Madsen.

20 år med håndbold

Mads Madsen har selv spillet håndbold, siden han var cirka otte år gammel, og han er stadig aktiv, såfremt skulderen tillader det. Madsens skulder gik af led i den første kamp efter halvandet års coronapause, og nu er han i stedet træner for holdet, fordi de ikke havde nogen, og så var det naturligt, at det var ham, der fik den tjans.

Madsens håndboldkarriere peakede, da han var tæt på at skulle spille 2. divisionshåndbold, men det kom aldrig til at ske, da han desværre blev skadet kort før. 

- Jeg skulle have spillet noget 2. divisionshåndbold, men så blev jeg simpelthen skadet, så nu spiller jeg mest i Serie 1/Jyllandsserien, og det er ikke helt dårligt niveau, men heller ikke alt for godt, så det er sådan en god, solid mellemting, siger Mads Madsen. 

Mads Madsen har altid boet i det vestjyske. Mens mange af vennerne valgte at flytte til Aarhus, faldt Madsens valg i stedet på Holstebro. Det var der dog en naturlig årsag til, da han boede der i de år, han uddannede sig til pædagog.

- Mange af mine jævnaldrende kammerater tager til storbyen Aarhus, når de skal studere, men der valgte jeg bare at flytte til Holstebro, hvor man kunne læse til pædagog. Fra Holstebro til Struer er der et kvarters kørsel, så det er ikke, fordi jeg har været voldsomt langt hjemmefra, siger Mads Madsen.

Han nåede at bo i Holstebro i fem år, hvor han studerede og også fik bygget hus. Herefter kunne han dog mærke hjembyen trække i ham.

- Lysten til at flytte hjem til Struer igen var stor, og så fik jeg overtalt min bedre halvdel til at flytte til Struer, og så valgte vi bare at rykke teltpælene og flytte til Struer igen. Vi har boet i Struer igen i nu halvandet år, men ellers har jeg boet der hele mit liv, inden jeg flyttede til Holstebro for at studere, siger Mads Madsen. 

Selvom Madsen nu er tilbage i Struer, så er det TTH Holstebro, der er hans hold, når det kommer til håndbold. 

- Jeg har altid holdt med TTH Holstebro, da det var det lokale hold herovre, siger han. 

Bettinginteressen kom også fra far

Som nævnt fik Mads Madsen sin håndboldinteresse fra sin far, og det var også faren, der introducerede ham for bettingen. 

- Det kommer også fra min far. "Den Lange" nede i den lokale kiosk og så spille for ti og 20 kroner. Det var sådan, det startede, og da jeg var gammel nok til selv at oprette kontoer på nettet, så startede jeg faktisk bare med det stille og roligt, fortæller Mads Madsen og fortsætter:

- Det var mere interessant på nettet, selvom en god gammeldags kioskkupon i hånden også kunne noget, men jeg fandt hurtigt ud af, at det måske var lidt mere spændende at gøre det på nettet. For det første var det nemmere, og så var det også lettere at finde de bedste odds i forhold til at stå nede i den lokale kiosk.

Da du startede med at spille, var det så også hovedsageligt håndbolden, du spillede på, eller var der andre sportsgrene, der trak i dig?

- Håndbold har nok fyldt mest, men jeg er også stor fodboldfan, og jeg kan også godt lide tennis. Jeg spiller også selv tennis, når jeg ikke er skadet, og jeg spiller også lidt squash i min fritid, men generelt er jeg en stor sportsnørd, og der er faktisk ikke noget, jeg ikke rigtig synes er spændende, fortæller Mads Madsen.

Mads Madsen er FC Midtjylland-fan og regelmæssigt tager han køreturen på 35-40 minutter til MCH Arena for at se sit hold spille. Også her havde faren en indflydelse. 

- Dengang FC Midtjylland spillede på Ikast Stadion, inden de rykkede til Herning, der tog min far mig også med der helt tilbage i start-00'erne, og siden da har jeg faktisk altid holdt med FC Midtjylland, siger han. 

På det seneste har Mads Madsen ikke selv spillet så meget. Faktisk har han kun spillet på de spilforslag, han har lagt op på BetXpert i den seneste tid, da der ganske enkelt ikke har været tid til det.

- Grundet mit arbejde har jeg ikke gjort det så meget på det sidste. Der har simpelthen været så meget at se til. De spilforslag, jeg har lavet på BetXpert på det seneste, har faktisk været det eneste, jeg har spillet i den seneste tid. 

Hvordan spotter du, at et spil har værdi?

- Det er et godt spørgsmål. Der er jo mange faktorer, der spiller ind. Jeg er også en del af hbold.dk og europamester.dk, hvor jeg sidder med i ledelsen på begge sider, og det har jeg gjort i en del år efterhånden, siger Mads Madsen og fortsætter:

- Nogle gange får jeg jo fx nogle informationer om nogle spillere, der er ude af en given kamp. Min store kendskab til selve spillet gør også meget. Er det et hold, der er godt, er det et forsvarshold, de møder, er det et angrebshold, hvordan er deres H2H, har de mødt hinanden mange gange og så videre. Der er mange ting, der spiller ind.

Som man måske også lidt kan fornemme i citatet lige ovenfor, så har håndboldeksperten også et fornuftigt kildenetværk at trække på. Han er dog for beskeden til at kalde det for et 'stærkt' kildenetværk.

- Jeg ved ikke, om mit kildenetværk er stærkt, men jeg har da opbygget et fint netværk rundt omkring i klubberne gennem mit arbejde ved siden af, som jeg gør brug af, lyder det fra Mads Madsen.

Stor fokus på det håndboldtekniske

Mads Madsen har stor fokus på det håndboldtekniske, når han skal vurdere en given kamp.

- Det bliver meget teknisk, når jeg leder efter noget. Alle kan jo gå ind og søge på en håndboldklubs hjemmeside og se, hvis A, B eller C er ude. Den information har alle jo, men jeg lægger mere vægt på det håndboldtekniske, fortæller Mads Madsen og uddyber:

- Hvis det hold ligger godt til det hold, hvor bookmakerne måske mere fokuserer på det klassiske, at Mikkel Hansen eller andre er ude af en kamp. Så jeg kigger fx på, om et holds måde at stå i forsvaret passer godt til den måde, det andet hold spiller angreb på. Når jeg ser på bookmakerne i forhold til håndbold, så fokuserer de meget på det der gængse: A, B eller C er ude, og derfor sætter vi odds ud fra det. 

Nu har du ikke haft så meget tid til at spille på det seneste, men når du så spiller, holder du dig så kun til spil, du selv anbefaler, eller følger du også andres spilforslag?

- Det er faktisk næsten kun mine egne, jeg følger. Jeg har også fulgt BetXpert, før jeg selv blev en del af ekspertpanelet. Den tidligere store håndboldekspert på BetXpert 'Roman Empire' fulgte jeg, dengang han var en del af BetXpert.

- Generelt er der ikke så voldsomt mange deciderede håndboldeksperter rundt omkring. Der er mange, der fokuserer på andet end håndbold, hvor jeg kun fokuserer på håndbold, siger Mads Madsen. 

Mads Madsen har ikke som sådan et bettingforbillede, men han fremhæver alligevel atter den tidligere ekspert 'Roman Empire'.

- Den eneste, jeg sådan rigtig har fulgt, fordi håndbolden er mit fokus, det har faktisk været 'Roman Empire' grundet håndboldfokusset. Gennem årene har jeg fulgt med på BetXpert - også fordi jeg godt kan lide fodbold og tennis, så der har jeg også fulgt med fra sidelinjen og tjekket de eksperter, der har med disse sportsgrene at gøre, siger Mads Madsen og fortsætter:

- Jeg er stor fan af at følge dem, vi har tilknyttet hos os. Asger Hess-Olesen, 'filihankatten', Klaus F og hvad de ellers hedder. 

På håndboldbanen fremhæver Mads Madsen den pensionerede kroatiske stjerne Ivano Balić som et idol. Balić stoppede karrieren i 2015 og blev to gange kåret til verdens bedste håndboldspiller.

Ingen regnskabsføring længere

Mads Madsen benyttede sig engang af at føre regnskab over sin betting, men det gør han ikke længere grundet BetXperts værktøj, der gør det for ham.

- Jeg har gjort det engang, men ikke længere. På det sidste har jeg nærmest kun spillet de spil, jeg har lavet på BetXpert, så mit regnskab bliver ligesom ført for mig, kan man sige. 

Har du en sjov historie fra bettingen? 

- Det må være et antiklimaks af slagsen. Jeg er United-fan, og jeg havde dengang lavet en Den Lange-kupon i den lokale kiosk. Alle kampene var gået hjem, og jeg manglede her kun en City-sejr over QPR. Sejren kom til City i overtiden, hvilket så også kostede United et mesterskab, men det gav mig en gevinst på min kupon. Jeg kan ikke huske, hvad gevinsten var, men husker dem som værende stor for mig dengang for mange år siden, fortæller Mads Madsen. 

Har du også oplevet noget negativt vedrørende betting?

- Nej, ikke umiddelbart noget negativt. Medmindre overtidsscoringer imod ens kupon tæller med som noget negativt, fortæller Mads Madsen med et blink i øjet. 

Far til sommer

Mads Madsen er som nævnt bosat i Struer med sin kæreste, og de glæder sig ekstra meget til sommer i år. Her bliver de nemlig forældre til deres første barn. Det bliver en pige, men de er endnu ikke helt enige om et navn.

- Det er nærmest det sværeste ved at skulle have barn. At blive enige om, hvad navnet skal være, fortæller den vordende far afslutningsvis. 

Hvis du er interesseret i at se fremtidige spilforslag fra Mads Madsen, kan du gøre det her. Tilmelder du dig notifikationer, vil du automatisk få besked, når Madsen har et nyt spilforslag ude.