Søndag aften spilles sidste runde af Ligue 1. Paris Saint-Germain har kniven for struben og skal håbe på, at Lille snubler.

Så er det blevet tid til, at Franskrigs bedste fodboldrække, Ligue 1, skal afgøres. Det sker på søndag den 23. maj klokken 21.00, når 38. og sidste spillerunde bliver afviklet. 

Paris Saint-Germain er vant til at vinde ligaen, men i år får de kamp til stregen af Lille, som fører med ét point inden sidste spillerunde.

På papiret er det Lille, som har den nemmeste kamp af de to titelaspiranter. I hvert fald hvis man ser på motivationsparameteret. Og så kan det faktisk heller ikke udelukkes endnu, at vi kan få et helt tredje mesterhold. Mere om alt det snart. Først kaster vi et blik på stillingen.

Ligue 1-stilling efter 37 spillerunder 2020/2021

Herunder får du stillingen i Ligue 1 inden sidste spillerunde, som afvikles nu på søndag den 23. maj klokken 21.00.

Ligue 1-stilling efter 37 spillerunder Vundet Uafgjort Tabt Point

 1) Lille

23 11 3 80
 2) Paris Saint-Germain 25 4 8 79
 3) AS Monaco 24 5 8 77
 4) Lyon 22 10 5 76
 5) Marseille 16 11 10 59
 6) Lens 15 11 11 56
 7) Rennes 15 10 12 55
 8) Montpellier 13 12 12 51
 9) Nice 14 7 16 49
 10) Metz 12 10 15 46
 11) Saint-Étienne 12 10 15 46
 12) Angers 12 8 17 44
 13) Reims 9 15 13 42
 14) Bordeaux 12 6 19 42
 15) Strasbourg 11 8 18 41
 16) Brest 11 8 18 41
 17) Lorient 11 8 18 41
 18) Nantes 9 13 15 40
 19) Nîmes 9 8 20 35
 20) Dijon 3 9 25 18

I tilfælde af, at to eller flere hold står lige, gælder følgende regler:

  • Målforskel (samlet i ligaen)
  • Antal mål scoret (samlet i ligaen)
  • Målforskel i indbyrdes opgør
  • Fairplaypoint

Det er der på spil udover guld, sølv og bronze

1.-plads: Champions League (gruppespil)
2.-plads: Champions League (gruppespil)
3.-plads: Champions League (kvalifikation)

4.-plads: Europa League (gruppespil)
5.-plads: Europa League (gruppespil)

6.-plads: Conference League (Playoff-runden)

18.-plads: Nedrykning (playoff mod et Ligue 2-hold)
19.-Plads: Nedrykning
20.-plads: Nedrykning

Spænding om Guld og Champions League-pladser

Som nævnt i indledningen er der faktisk hele tre hold, som kan nå at vinde Ligue 1 2020/2021. Først og fremmest Lille, som topper ligaen. Hernæst Paris Saint-Germain, som kun er ét point efter. Slutteligt er der Monaco, som er tre point efter Lille og to point efter PSG. 

Sagen er ganske enkelt for Lille: Vind den sidste kamp, og mesterskabet er i hus. Spiller Lille uafgjort, er det kun PSG, som kan nå at hente dem, hvis de vinder deres kamp. Vi kommer mere ind på det, når vi gennemgår holdenes enkelte kampe.

Der udspiller sig også et mindre drama om den sidste Champions League-plads. Lyon kan nemlig stadig nå at hente Monaco på 3.-pladsen. Blot ét point skiller de to hold ad inden sidste runde. Det kommer vi også mere ind på, når vi gennemgår de enkelte holds kampe.

Her får du et overblik over top-4-holdenes sidste kampe, og hvad der skal til for, at de avancerer eller mister terræn.

Angers – Lille

Angers er et solidt midterhold, som gør det omtrent lige godt ude og hjemme. Holdet ligger p.t. på 12.-pladsen og kan med en sejr maksimalt avancere til 10.-pladsen. Et nederlag kan omvendt betyde, at de ryger nogle pladser ned, men de er helt uden for nedrykningsfaren. 

Det betyder, at Lille muligvis møder et Angers-mandskab, som gør lidt mindre modstand, end hvis de havde noget på spil. Lille skal som bekendt ”bare” vinde kampen for at blive mestre. 

Får Lille kun uafgjort med hjem, så vil Monaco først og fremmest være ud af mesterskabsligningen. Det vil PSG dog ikke. Vinder pariserne deres kamp ude mod Brest, som spiller for overlevelse, så snupper de mesterskabet. 

Scenariet er lidt det samme for Lille, hvis de taber. Forskellen er blot, at så kan både Monaco og Paris Saint-Germain nå at indhente dem. Monaco vil således kunne komme a point med Lille, hvis de vinder deres kamp ude mod Lens, som spiller for Europa. 

Dog vil Monaco have noget at skulle indhente på målforskellen, som jo er det første parameter i tilfælde af pointlighed. Monegaskerne har lige nu +34, mens Lille har +40. Ergo skal Monaco vinde meget stort, eller Lille skal tabe meget stort. Eller en mellemting af begge dele.

Det virker med andre ord ikke som særlig sandsynligt, at Monaco indhenter Lille. 

1X2 odds, Angers - Lille, Søn. 23. maj. 2021 kl. 21:00

Brest – Paris Saint-Germain

De dyre drenge fra hovedstaden skal ikke forvente at få de tre point foræret af Brest. Hjemmeholdet ligger godt nok over stregen til 18.-pladsen, som giver playoff-kampe mod et hold fra Ligue 2, men der er kun et enkelt point ned.

Brest skal med andre ord bruge en sejr for at sikre sig endegyldig overlevelse. Et uafgjort kan også vise sig at blive guld værd for Brest. Taber Brest, er de afhængige af andre resultater for at vinde. 

Så er det slået fast: PSG skal ikke regne med gæstfrie værter denne søndag. Neymar og kompagni skal vinde kampen, og så skal de håbe på, at Lille højst får remis ude mod Angers. 

Uafgjort kan også være nok for PSG, hvis og såfremt Lille taber. Så vil de to hold nemlig ende a point, og her vinder PSG på reglen om den bedste målforskel. De er +56 mod Lilles +40. 

1X2 odds, Brest - PSG, Søn. 23. maj. 2021 kl. 21:00

Lens – Monaco

Hvis Monaco skal blive Ligue 1-mestre, kræves der en sejr her, plus at både Lille og PSG skal tabe. 

Dermed er hovedfokus fra fyrstendømmeholdet nok at bevare 3.-pladsen og dermed muligheden for at komme i Champions League. 

Vinder Monaco, så er bronzemedaljerne hjemme. 

Spiller de uafgjort, skal de håbe på, at Lyon højst får uafgjort ude mod Lens, som spiller for Conference League. Vinder Lyon, snupper de 3.-pladsen i tilfælde af et Monaco-remis. Det gør de selvsagt også, hvis Monaco taber, og Lyon vinder. 

Lens har en teoretisk mulighed for at nå 5.-pladsen, som giver Europa League-gruppespil. Det vil dog kræve en sejr her samt et Marseille-nederlag ude mod Metz, som ikke har noget at spille for. Hertil kommer, at Marseille p.t. har +7 i målforskel, mens Lens kun har +1.

Det virker dermed ikke særlig realistisk for Lens at nå 5.-pladsen. Dermed handler det mest af alt om at bevare Conference League-pladsen. Her har man ét point ned til Rennes, som er det eneste hold, der kan nå at forpurre festen for Lens. 

Hvis Lens og Rennes ender med lige mange point, trækker sidstnævnte det længste strå qua en bedre målforskel. 

Ergo skal Monaco ikke regne med megen frivillig hjælp fra Lens. 

Lyon - Nice

Nice ligger i øjeblikket på 9.-pladsen og har ikke det store at spille for. De kan maksimalt avancere én plads. Dermed skal Lyon umiddelbart have gode chancer for at sejre mod Kasper Dolberg og kompagni. En sejr er da også påkrævet, hvis storholdet skal snuppe 3.-pladsen for snuden af Monaco. Lyon kan ikke hentes at holdene bag dem.

Se gennemgangen af Lens – Monaco for yderligere info.

1X2 odds, Lyon - Nice, Søn. 23. maj. 2021 kl. 21:00

Europa League og Conference League – spænding til det sidste

Ovenstående mellemrubrik både lyver og taler sandt. Vi ligger et sted derimellem. 

Situationen er nemlig den, at Monaco og Lyon er sikre på som minimum at lande 4.-pladsen, som giver Europa League. Sorteper får 4.-pladsen og Europa League, mens vinderen får 3.-pladsen og Champions League-kvalifikation.

Så vidt så godt. Det betyder, at der er én Europa League-plads tilbage. Den tilfalder holdet, som slutter på 5.-pladsen. Den position sidder Marseille umiddelbart meget trygt på.

Igen tager vi den, efterhånden som vi gennemgår de enkelte kampe.

Holdene, der kæmper for Europa League og Conference League, er Marseille, Lens og Rennes.

Metz – Marseille

Marseille skal blot bruge ét point for endegyldigt at sikre sig 5.-pladsen. Det point bør være muligt at skrabe sammen ude mod midterholdet Metz, som maksimalt kan nå 9.-pladsen. 

Selv et smalt nederlag til Marseille vil formentlig ikke betyde det store. I så fald kan forfølgerne fra Lens komme a point, hvis de vinder deres kamp hjemme mod Monaco. I dette tilfælde bør Marseille dog vinde det indbyrdes regnskab, da de p.t. har en målforskel på +7, mens Lens har en på +1. 

1X2 odds, Metz - Marseille, Søn. 23. maj. 2021 kl. 21:00

Metz

Uafgjort

Marseille

Lens – Monaco

Lens skal vinde, hvis de vil gøre sig de mindste forhåbninger om at stjæle Marseilles Europa League-plads. Som vi lige har været inde på, så virker det imidlertid ikke særlig sandsynligt, at det kommer til at ske. 

Dermed handler det mest af alt om at bevare Conference League-pladsen. Her har man ét point ned til Rennes, som er det eneste hold, der kan nå at forpurre festen for Lens. 

Hvis Lens og Rennes ender med lige mange point, trækker sidstnævnte det længste strå qua en bedre målforskel. 

Ergo skal Lens ikke bare vinde for at bevare det spinkle håb om Europa League. De skal også vinde, hvis de vide sig sikre på, at Rennes ikke overhalver dem og tager Conference League-pladsen.

Rennes – Nîmes

Rennes har ikke skæbnen i egne hænder. Dog kan de trøste sig med, at uafgjort kan vise sig at være nok til at erobre 6.-pladsen. Dette hvis Lens taber hjemme mod Monaco, som spiller for bronze og Champions League. 

En sejr til Rennes vil sikre dem 6.-pladsen, såfremt Lens ikke formår at få tre point mod Monaco.

Nîmes’ rolle er allerede udspillet, da de slutter næstsidst og dermed rykker direkte ud af Frankrigs bedste fodboldrække. Dermed er der masser af håb for Rennes om at spille europæisk fodbold i 2021/2022-sæsonen.

1X2 odds, Rennes - Nimes, Søn. 23. maj. 2021 kl. 21:00

Rennes

Uafgjort

Nimes

Nedrykningsdramaet – én plads tilbage at undgå

Ligue 1’s to direkte nedrykkere er fundet. Det bliver Dijon og Nîmes, som skal en tur ned i Ligue 2.

Dermed er der kun 18.-pladsen tilbage, som man for alt i verden skal styre udenom. Heldigvis er det ikke lig med direkte nedrykning for holdet, der trækker sorteper. Der venter nemlig et dobbeltopgør mod enten Toulouse eller Grenoble fra Ligue 2.

Holdene, der er smut ind i nedrykningsdramaet, er:

Reims, Bordeaux, Strasbourg, Brest, Lorient og Nantes.

Altså seks hold, der blot er adskilt af sølle to point. Faktisk mødes flere af holdene indbyrdes her i sidste spillerunde.

Vi forsøger igen at tage den, som vi kommer ind på de enkelte kampe. 

Reims – Bordeaux

Her mødes to af de nedrykningstruede mandskaber i en direkte duel.

En sejr til Reims eller Bordeaux vil selvsagt sikre det sejrende hold overlevelse, mens det tabende hold risikerer at ende i fedtefadet. Dette alt efter resultaterne fra de andre kampe.

Reims og Bordeaux kan dog gøre det nemt for hinanden: Remis er nemlig lig med, at begge hold sikrer sig en sæson mere i Frankrigs bedste fodboldliga. 

1X2 odds, Reims - Bordeaux, Søn. 23. maj. 2021 kl. 21:00

Reims

Uafgjort

Bordeaux

Strasbourg – Lorient 

Endnu et opgør mellem to af kandidaterne til 18.-pladsen. Modsat Reims og Bordeaux så kan disse to hold ikke sikre hverandre overlevelse ved at spille uafgjort.

Et uafgjort resultat kan dog være nok for begge hold, såfremt Nantes højst får uafgjort hjemme mod Montpellier, som ikke har det vilde at spille for. Ditto hvis Brest taber hjemme mod PSG.

Hvad sikkert er, at Strasbourg til hver en tid godt kan bruge uafgjort. Det vil nemlig betyde, at de holder Lorient under sig, og så kan de ellers være ligeglade med, om Nantes skulle overhale Lorient. Men nogen ”aftale” om at spille kryds bliver der næppe tale om her. 

Og så alligevel: Kommer der meldinger fra Brest om, at PSG er på vej mod en sikker sejr, så kan både Strasbourg og Lorient sikre sig via et remis. 

Begge hold kan tåle at tabe, såfremt Nantes samtidig taber deres hjemmekamp mod Montpellier. 

Summeret op: Strasbourg er sikre ved sejr eller kryds. Lorient kan principielt overleve ved alle tre udfald, men de skal vinde, hvis de selv vil afgøre det.

1X2 odds, Strasbourg - Lorient, Søn. 23. maj. 2021 kl. 21:00

Strasbourg

Uafgjort

Lorient

Brest – Paris Saint-Germain

Brest skal vinde over mægtige PSG, hvis de vil have skæbnen i egne hænder. Ved uafgjort eller nederlag skal de sætte deres lid til, at både Lorient og Nantes taber. Ellers ender Brest på 18.-pladsen. 

Taber Brest, kan Nantes og Lorient nemlig nøjes med uafgjort mod henholdsvis Strasbourg og Montpellier. Nantes vil så nå op på a point med Brest, hvor ”Kanariefuglene” vil have den bedste målforskel.

Der venter en svær opgave for Brest her, da pariserne som bekendt kommer fuldt motiverede for at vinde kampen og ligaen. 

1X2 odds, Brest - PSG, Søn. 23. maj. 2021 kl. 21:00

Brest

Uafgjort

PSG

Nantes – Montpellier

Opgaven er slet ikke umulig for Nantes, som lige nu indtager den kedelige 18.-plads. De møder her et Montpellier-mandskab, som enten slutter på 8.- eller 9.-pladsen. Det er nok ikke noget, som Montpellier går vildt meget op i.

Ergo burde der være pænt stor motivationsforskel her. Og Nantes kan såmænd nøjes med uafgjort for at klare frisag. Dette dog kun hvis Strasbourg, Brest eller Lorient taber. Taber et eller flere af disse hold, mens Nantes får uafgjort, vil de ende på 41 point. Nantes har en bedre målforskel end alle de andre hold, hvilket dermed kan blive deres redning.

En sejr til Nantes vil definitivt få dem væk fra 18.-pladsen. Dette fordi der er så mange af de andre kandidater, der mødes indbyrdes. Nantes vil nemlig nå op på 43 point, og det vil alle de andre hold ikke kunne. 

1X2 odds, Nantes - Montpellier, Søn. 23. maj. 2021 kl. 21:00

Nantes

Uafgjort

Montpellier

Livestream Ligue 1 gratis

Hvis du gerne vil følge med i sidste spillerunde af Ligue 1, så kan du livestreame alle kampe gratis hos bet365* og Unibet*

Det eneste, som der kræves, er, at du har penge stående på din konto. Hverken bet365* ellr Unibet* tager nogle af dine penge, når du livestreamer Ligue 1 eller andre store turneringer. 

Hos bet365* skal du mindst indbetale 50 kroner. Når du har gjort det, kan du gøre med de 50 kroner, hvad du vil. Du kan i priincippet spille for 49,99 kroner og så bare beholde én øre, så du er sikret gratis live streams i fremtiden.

Det samme gør sig gældende hos Unibet*. Eneste forskel er, at du hos Unibet* kun behøver at indbetale minimum 40 kroner.