BetXpert har lavet en motivationsoversigt for Serie A, som har tre spillerunder tilbage.

Hvert år, når sæsonerne er ved at runde af, er der mulighed for at finde et godt motivationsspil her og der. I år bør således ikke være nogen undtagelse. Derfor har vi her på BetXpert taget et kig på, hvem der har noget at spille for i Serie A, hvor der resterer tre spillerunder. 

Sidste runde i Serie A 2020/2021 spilles nu på lørdag og søndag den 22. og 23. maj.

Bemærk, at alle hold nu har spillet lige mange kampe (37). Lazio og Torino har spillet deres udsatte opgør. 

OBS: Artiklen er blevet opdateret onsdag den 19. maj forud for sidste spillerunde. 

Reglerne ved pointlighed

Lad os allerførst lige få styr på, hvad der sker, hvis to eller flere hold har lige mange point. Her er det først og fremmest de indbyrdes opgør, der afgør sagerne. Her er tie-breakerne:

  • Indbyrdes opgør (point)
  • Målforskel i de indbyrdes opgør
  • Målforskel i hele turneringen
  • Flest antal scorede mål i turneringen samlet set
  • Lodtrækning

Kampen om Champions League-pladserne

Inter har sikret sig mesterskabet, hvorfor de også er sikre på den ene ud af i alt fire Champions League-pladser. Det efterlader fire hold, der skal kæmpe om de sidste tre pladser. Lazio har indtil for nyligt også været med i kapløbet, men de er nu ude. 

Serie A-stilling efter 37 spillerunder Vundet Uafgjort Tabt Point

 1) Inter

27 7 3 88
 2) Atalanta 23 9 5 78
 3) Milan 23 7 7 76
 4) Napoli 24 4 9 76
 5) Juventus 22 9 6 75
 6) Lazio 21 5 11 68

Som det ses, så er der fire hold, som kun ligger adskilt med tre point fra øverste til nederste mandskab. Dermed er der lagt i kakkelovnen til en meget spændende sidste runde her i weekenden. 

Vi tager her et kig på, hvem Atalanta, Milan, Napoli og Juventus møder i sidste spillerunde på søndag den 23. maj. 

Atalanta - AC Milan

Atalanta er sikret en plads i top-4, da de er bedre end Juventus indbyrdes. Ergo kan Bergamo-holdet godt tåle at tabe dennne kamp og så stadig komme i Champions League. Det betyder dog ikke, at de ikke har noget at spille for. Der er nemlig sølvmedaljer på spil, hvilket vil være klubbens største Serie A-bedrift til dato. 

Milan er imidlertid ikke sikre på top-4. Hvis de ikke vinder denne kamp, kan de ende på 5.-pladsen, hvis både Napoli og Juventus vinder. De møder begge hold, som kun har æren at spille for, så milaneserne skal umiddelbart ikke regne med megen hjælp udefra. Milan skal vinde, hvis de selv vil afgøre tingene. 

1X2 odds, Atalanta - AC Milan, Søn. 23. maj. 2021 kl. 20:45

Napoli - Verona

Ligesom Milan så kan Napoli også selv afgøre egen skæbne. Det kræver dog en sejr, hvis de ikke skal være afhængige af resultatet i kampen mellem Bologna og Juventus. Heldigvis for Napoli så har Verona udspillet deres rolle i denne sæson. De ender på 10-pladsen uanset resultaterne i sidste spillerunde.

Over/Under odds, SSC Napoli - Verona, Søn. 23. maj. 2021 kl. 20:45 Linje: 3.5

Bologna - Juventus

Juventus kan stadig nå top-4, men de skal død og pine vinde denne kamp, samtidig med at Napoli og/eller Milan skal sætte point til. Ellers bliver det kun til en 5.-plads og Europa League for "Den Gamle Dame".

Hvis Juventus får uafgjort, og Napoli taber, vil Juventus og Napoli begge ende på 76 point. Napoli trækker dog det længste strå via det tredje parameter i indbyrdes regnskab: målforskel i den samlede tabel. Her har Napoli +45, og Juventus +36 inden sidste spillerunde. Napoli kan skam godt tabe kampen hjemme mod Verona, men det bliver næppe med ti mål. 

1X2 odds, Bologna - Juventus, Søn. 23. maj. 2021 kl. 20:45

Europa League og Conference League – hvem bliver sorteper?

Europa League-pladserne er mere eller mindre afsat. Inden sidste runde ser det ud til, at Juventus tager den ene plads, mens det ligger helt fast, at Lazio tager den sidste. Derfor er der kun en Conference League-plads på spil. Det er 7.-pladsen, vi her skal have et øje på, og der er to hold, som kæmper om pladsen.

Det drejer sig om Roma og Sassuolo, som ikke kan hentes at holdene bag dem.

Serie A-stilling efter 37 spillerunder Vundet Uafgjort Tabt Point

 6) Lazio

21 5 10 68
 7) Roma 18 7 12 61
 8) Sassuolo 16 11 10 59

Situationen er den, at 5.- og 6.-pladsen giver adgang til Europa League, mens 7.-pladsen leder til Conference League.

Normalt ville kun 5.-pladsen give Europa League og 6.-pladsen Conference League, men det hele er blevet skubbet en tand, fordi Atalanta og Juventus mødes i Coppa Italia-finalen. En sejr her udløser nemlig adgang til Europa League, men da begge hold allerede er sikret minimum dette via ligaplaceringen, så går pladsen i stedet til nummer seks, hvorfor Conference-pladsen rykkes til nummer syv. 

Vi tager lige et hurtigt kig på, hvilke kampe de to hold har i midtugen. 

Spezia - Roma

Spezia har sikret sig overlevelse, hvorfor de kan ånde lettet op og spille helt frit her i den sidste kamp. For Roma er sagen forholdsvis simpel: Vind kampen, og Conference League-pladsen er sikret.

Vinder romerne ikke kampen, kan det blive speget. Spiller Roma kun uafgjort, er de afhængige af reultatet i Sassuolo - Lazio. Vinder Sassuolo i så fald med fem mål eller flere, så overhaler Sassuolo Roma via det indbyrdes regnskab. 

Hvis Sassuolo vinder med præcist fire mål, og Roma spiller 0-0, ender vi helt ude i femte og sidste tie-breaker for indbyrdes regnskab: lodtrækning. Der er mange scenarier i spil, hvis vi først nærmer os noget, hvor Sassuolo kommer i nærheden af en sejr på de fire-mål, mens Roma styrer mod en uafgjort. 

Taber Roma mod Spezia, må Sassuolo maksimalt få uafgjort hjemme mod Lazio. 

1X2 odds, Spezia - Roma, Søn. 23. maj. 2021 kl. 20:45

Sassuolo - Lazio

Sagen er nem og simpel for Sassuolo. De skal nemlig vinde kampen, mens de skal håbe på, at Spezia laver overraskelsen og vinder over Roma. Får Roma uafgjort, bliver det, som vi lige har været inde på i Romas kamp, en lidt mere speget sag. Dog kommer det an på, hvor stor Sassuolos sejr i så fald bliver. 

1X2 odds, Sassuolo - Lazio, Søn. 23. maj. 2021 kl. 20:45

Nedrykningskampen - ingen spændning her

Tirsdag aften blev Serie A's sidste nedrykker fundet. Det blev Benevento. Det skete, efter at Torino fik 0-0 ude mod Lazio i deres udsatte kamp. Dermed kan Benevento ikke længere nå at hente Torino, hvorfor de må med Parma og Crotone ned i Serie B. 

Serie A-stilling efter 37 spillerunder Vundet Uafgjort Tabt Point
 17) Torino 7 15 15 36
 18) Benevento 7 11 19 32
 19) Crotone 6 4 27 22
 20) Parma 3 11 23 20

"Ligegyldige Serie A-kampe"

Med nedrykningsdramaet forløst er der dermed en del kampe i sidste spillerunde, hvor der ikke er det store på spil. Der er kun sekundære placeringer i midten og bunden at spille om. Herdover er der selvfølgelig mange spillere, som gerne vil vise sig frem.

Her får du et overblik over de "ligegyldige kampe":

Crotone - Fiorentina

Crotone er for længst rykket ned, mens Fiorentina slutter et sted midt i tabellen. En sejr kan bringe de lilla op på en 11.-plads, hvis alt flasker sig. 

Over/Under odds, Crotone - Fiorentina, Lør. 22. maj. 2021 kl. 20:45 Linje: 2,5

Over

Under

Cagliari - Genoa

Begge hold kommer til at slutte i spændet mellem 17.- og 11.-pladsen. Ergo er der ikke de spændende pladser at spille om her.

Over/Under odds, Cagliari - Genoa, Lør. 22. maj. 2021 kl. 20:45 Linje: 2,5

Over

Under

Sampdoria - Parma

Hjemmeholdet slutter på 9.-pladsen uanset hvad, mens Parma som bekendt er rykket ned i Serie B.

1X2 odds, Sampdoria - Parma Calcio 1913, Lør. 22. maj. 2021 kl. 20:45

Sampdoria

Uafgjort

Parma Calcio 1913

Inter - Udinese

Inter har for længst sikret sig mesterskabet, hvorfor de ikke har noget på spil her. Udinese ender midt i tabellen. 

Over/Under odds, Inter - Udinese, Søn. 23. maj. 2021 kl. 15:00 Linje: 3.5

Over

Under

Torino - Benevento

Torino sikrede sig tirsdag aften endnu en sæson i Serie A, da de fik 0-0 ude mod Lazio i en udsat kamp. Det gik udover netop Benevento, som dermed må en tur ned i Serie B. 

1X2 odds, Torino - Benevento, Søn. 23. maj. 2021 kl. 20:45

Torino

Uafgjort

Benevento

Livestream Serie A gratis

Hvis du gerne vil følge med i sidste spillerunde af Serie A, så kan du livestreame alle kampe gratis hos bet365* og Unibet*

Det eneste, som der kræves, er, at du har penge stående på din konto. Hverken bet365* ellr Unibet* tager nogle af dine penge, når du livestreamer Serie A eller andre store turneringer. 

Hos bet365* skal du mindst indbetale 50 kroner. Når du har gjort det, kan du gøre med de 50 kroner, hvad du vil. Du kan i princippet spille for 49,99 kroner og så bare beholde én øre, så du er sikret gratis live streams i fremtiden.

Det samme gør sig gældende hos Unibet*. Eneste forskel er, at du hos Unibet* kun behøver at indbetale minimum 40 kroner.