Tre tip og fem spilidéer. Se Jens Bøyes spiltanker om 24. runde i den bedste franske fodboldliga. Kampanalyser med trupnyt, oddsforslag og løbende forumuddybning.

Årets franske rundeoptakter har stadig samlet overskud, men mens de løse spiltanker holdt skindet på næsen i sidste uge og stadig ser flot ud samlet, fik mine deciderede tip en ordentlig én over nakken og er nu nede på 102%.

Jeg ramte forbi med fem tip (et sjette blev annulleret). Desværre havde jeg ikke luret Lyons flotte og fortjente sejr over PSG – der dog stadig fører ligaen med solidt forspring ned til Lille.

Nu gælder det næste runde hvor jeg igen har tipkig på Marseille, denne gang med et Over-spil.

I følgende optakt leveres en gennemgang af hvert opgør i denne runde, med kig på de væsentligste elementer, herunder trupnyt. Humlen er naturligvis: Er der værdi i oddsene?

Det vil jeg langt fra altid kunne svare på når optakten udlægges. Men hvis jeg ikke har et decideret tip, vil jeg typisk have foreløbige idéer. Tættere på kampene kan det være at jeg får nye idéer der måske endda går imod de oprindelige spiltanker, men det er fint nok. Jeg opdaterer så i forum. Det er netop meningen med disse optakter – at vi løbende skal analysere, opdatere og blive klogere.

Hjælp meget gerne med input i forum: Spørgsmål og spilforslag.

Dijon - Marseille

Spilles fredag 8/2 kl 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Over 2,5 mål til odds 1,9 hos Bet365*

Marseille-offensiven bør have blod på tanden efter sejr og med Thauvin og Balotelli tilbage. Dijon skuffede i sidste weekend, men har ellers markeret sig i 2019 med et angreb hvis speed og pågåenhed kan give det tunge Marseille-forsvar problemer. 
Læs hele analysen

PSG - Bordeaux

Spilles lørdag 9/2 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

Under 1,25 mål i 1. halvleg til odds 2,05 hos Bet365*

PSG har 120 onsdagsminutter i benene og et øje rettet mod tirsdagens CL-kamp på Old Trafford. Bordeaux-PSG i december endte 2-2, men girondinerne er offensivt formsvage nu, og det kan blive en tung omgang.

PSG fører ligaen med 8 point ned til nr 2 (og med 2 kampe i hånden) og er stadig med i pokalturneringen og Champions League. Men situationen er ikke rosenrød. I sidste weekend tabte pariserne fortjent i Lyon, i midtugen måtte de ud i 120 minutter (angriberne Mbappé og Cavani blev dog sparet fra start) for at slå en tredjedivisionsklub i pokalen, og på tirsdag venter CL-udekampen mod Manchester United. Kreatør Neymar er alvorligt skadet, og spilfordeler Verratti er tvivlsom. Desuden lider holdet under fraværet af en rigtig 6'er på midtbanen.

En oplagt mulighed for Bordeaux der i december på flot vis fik 2-2 hjemme mod PSG – bl.a. på et lækkert mål af DK-angriber Cornelius? Måske, men:

Bordeaux (nr 12) har tabt 3 kampe i træk og viser dårlig form, især offensivt – bl.a. præget af at topscorer Kamano ikke har været sig selv siden et salg til Monaco gik i vasken, og fløjkollega Karamoh er sat af pga dårlig gejst. Desuden er midtbanen mindre solid efter at have sendt danske Lerager til Italien. I tirsdags tabte girondinerne 0-1 hos et meget mandefaldsramt Marseille-hold. Rødt kort (tåbeligt) til fløjspiller Kalu i 25. minut hjalp naturligvis ikke, men spillet var allerede tungt før udvisningen. Nederlag ville være blevet større hvis målmand Costil ikke havde stået en flot kamp. Kalu og Karamoh ude og spørgsmålstegn ved Kamano (mens reserven Youssouf nok stadig er skadet) betyder at der ser vældigt tyndt ud på fløjfronten (der er dog De Préville der KAN være god). Og angriberne Briand og Cornelius virker også formsvage. Men måske nytilkomne Maja (Sunderland-topscorer) kan få chancen. En anden nytilkommer er midtbanemand Adli, hentet hos PSGs andethold.

Amiens – Caen

Spilles lørdag 9/2 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

X til odds 3,25 hos Bethard

To offensivt formsvage bundhold. En målfattig kamp er temmelig sandsynlig, men det afspejles også af oddsene. Men oddset for uafgjort frister.

Amiens (nr 19) har typisk svært ved at score, mens defensiven generelt er ret solid. 1 mål i seneste 6 kampe hvoraf seneste 5 er tabt, men der er blevet ydet stædig modstand mod gode hold som PSG, Lyon og Rennes. Offensivmand Ghoddos er muligvis tilbage efter Asian Cup, men det ser stadig tyndt ud.

Caen (nr 17) er også uden sejr i seneste ligakampe (4 styk; 0 mål i seneste 2 der begge er tabt), og normannerne har 120 tirsdagsminutter i benene (1-1 hos L2-klub Bastia, 2-2 efter forlænget spilletid; sejr via straffespark). Offensiven har lidt større potentiale end Amiens, men der er skadestvivl om kreatør Khaoui. Bemærk også at Caen på onsdag skal spille udsat kamp mod Nantes.

Strasbourg – Angers

Spilles lørdag 9/2 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

Under 0,5 mål til odds 8 hos LeoVegas*

To hold der begge tager udgangspunkt i en solid defensiv, og som har respekt for hinanden. Strasbourg har også en farlig offensiv, men efter en skidt start på 2019, har Angers oppet sig og set godt ud i seneste 2 kampe. Det ser tæt og målfattigt ud.

Strasbourg (nr 6) har gjort det flot i 2019 (efter efterårs-systemskifte fra løs til solid defensiv) og har friske ben efter aflyst kamp sidste weekend; til gengæld skal den kamp så spilles på onsdag. Den stærke midtbanemand Martin mangler stadig, men spillet har fungeret glimrende uden ham.

Angers (nr 13) har hanket op i sig selv efter en skidt start på året: Godt spil i seneste 2 kampe, 0-0 hos Toulouse, og sidste weekends 1-0-sejr over Dijon burde have været større. Dog sigende for et hold der (for det meste) er defensivt solid, men alt for ofte ineffektiv foran modstanderens mål. Tvivl om kantspiller Capelle.

Montpellier – Monaco

Spilles søndag 9/2 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

Begge hold scorer til odds 1,91 hos bwin*

Monaco vandt endelig i sidste weekend, og tilbagevendte Jardim ser ud til at have givet ny inspiration til den stærke offensiv. Imens ser defensiven stadig usikker ud. Montpellier er defensivt solid og lidt bleg offensivt, men mod Monaco lugter det af mål i begge ender.

Solide Montpellier (nr 5) har været offensivt bleg i 2019 (angriber Delort scorede dog flot mål i sidste weekends lokalderby i Nîmes: 1-1-). Er ubesejret i seneste 4 kampe, men kun 1 har givet sejr. Nu er kreatør Mollet (vigtig trods formsvaghed) skadestvivlsom. Til gengæld er den stærke højre wingback Aguilar tilbage efter karantæne og kan remplacere Suarez der blev skadet i sin debut for klubben.

Den tilbagevendte træner Jardim førte i sidste weekend Monaco (nr 18) til hjemmesejr over Toulouse, og den problemplagede storklub hoppede dermed væk fra en direkte nedrykningsplads. Opmuntrende. Defensiven var igen usikker, men store fremskridt i offensiven hvor januartilgang Martins strør om sig med flotte assists, og hvor Golovin og Lopes også virker til at være i hopla. Selv Fabregas spillede en god kamp på midtbanen. Der stadig må undvære karantæneramte Vainqueur, men midterforsvarer Jemerson udfyldte 6'er-rollen på habil vis. I midterforsvaret mangler Naldo stadig, og makkerparret Glik (langsom) og Badiashile (meget grøn) er lidt af en lottokupon.

Nantes – Nîmes

Spilles søndag 9/2 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Nantes til odds 2,2 hos Betfair Sportsbook*

Hjemmestærke Nantes har rejst sig efter tabet af Sala og fremstår igen effektiv og farlig. Nîmes slog Nantes 16/1, men hjemme og ved hjælp af rødt kort. På udebane er oprykkerholdet typisk ringe, og forsvaret må endda undvære to vigtige folk.
Læs hele analysen

Toulouse – Reims

Spilles søndag 9/2 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Over 2 mål til odds 1,9 hos Bet365*

Toulouse er svækket, muligvis meget svækket, i defensiven. Godt for Reims' efterårsblege offensiv der har imponeret i 2019. Reims-forsvaret er solidt, men har været lidt heldigt i ligaen og lukkede mange mål ind i Toulouse i en pokalkamp i jan (4-4). 
Læs hele analysen

Guingamp – Lille

Spilles søndag 9/2 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker:

Over 2,5 mål til odds 2,11 hos NordicBet*

Bundholdet Guingamp har svag defensiv, glimrende offensiv. Begge klubber har midtugekamp i benene, men Pepe & Co har været i flot form i Lille-offensiven, og forsvaret må undvære Soumaoro. Mange mål? Jeg er fristet.

Guingamp ligger sidst, men bortset fra en ydmygende lussing i Paris (hvor PSG vandt 9-0) har det bretonske spil vist fremskridt. I hvert fald offensivt; jeg synes stadig det kniber defensivt. Sideløbende med bundkampen har Guingamp i øvrigt imponerende nok haft energi til at gøre det godt i ligacauppen (finale i marts) og pokalturneringen hvor der denne torsdag spille 1/8-finale mod Lyon. Den kamp kan sidde i benene.

Lille (nr 2) spillede dog også pokalkamp i midtugen, onsdag, hvor holdet fik tidligt rødt og tabte 1-2 hos Rennes. 10 mod 11 må have trukket tænder ud. Nu må Lille undvære midterforsvarer Soumaoro. Men offensiven... Især Pepe er i guddommelig form i år og kan blive svær at holde for hjemmeholdets usikre forsvar.

Rennes – Saint-Étienne

Spilles søndag 9/2 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

Ingen, umiddelbart; oddsene frister mig ikke. Jeg opdaterer hvis jeg skifter mening.

Rennes (nr 10) har været velorganiseret siden unge, men dygtige, Stéphan overtog trænerposten i december, men i modsætning til slut-2018 har det knebet for offensiven i 2019. Dog klare fremskridt i sidste weekends 1-0 over Amiens, og i onsdags blev det 2-1 over Lille (dog fik tidligt rødt). Tvivl om venstreback Bensebaini, og så har def-midtbanemand Johansson (afløser) fået endnu en alvorlig skade.

Saint-Étienne (nr 4) ligger flot og har friske ben – sidste weekends ligakamp blev udsat (den skal til gengæld spilles på onsdag, mod Strasbourg). Men formbekymringer: 3 kampe i træk med tvivlsomt spil (ja, faktisk var spillet heller ikke for godt, trods sejre, i begyndelsen af 2019) og nul sejre; to nederlag. Langsomt forsvar. Nye fravær: midtbanemand Mvila og angriber/topscorer Khazri. Tunge fravær, selv om januartilgang Benasser (har været tvivlsom) måske kan remplacere Mvila. Midtbanekollega Selnæs ser ud til at blive solgt til en kinesisk klub. Til gengæld er højreback Debuchy muligvis helt klar efter skadespause.

Nice - Lyon

Spilles søndag 9/2 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

Ingen, umiddelbart; oddsene frister mig ikke. Jeg opdaterer hvis jeg skifter mening.

Nice (nr 9) havde en solid periode fra midt-januar, kulminerende med flot spil i seneste hjemmekamps 2-0 over Nîmes. Men i seneste runde (forrige fredag) fik holdet en lektion af stærke Lille der vandt 4-0. Klasseforskel. Det risikerer der også at være mod Lyon, men Nice har trods alt ikke tabt hjemme siden oktober og har generelt en solid defensiv. Desuden kan hurtige Saint-Maximin true Lyon-forsvaret hvor langsomme Marcelo er en akilleshæl. Nice må dog undvære den stærke højreback Atal og def-midtbanemand Danilo. Samt den karantæneramte midtbanemand Lees-Melou.

​​​​​​​Efter en tung start året har Lyon (nr 3) – godt hjulpet af kreatør Fekir i formfremgang – gjort store fremskridt og møder med 4 sejre i træk; senest 2-1 hjemme over ligaetter PSG. Fortjent sejr. Les Gones har dog en torsdagskamp i benene (pokal-1/8-finale i Guingamp).

Regnskab


Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 6
Overskud: -5
Tilbagebetalings%: 16,5
Tipodds/lukkeodds: stigning 0,37

Løse spiltanker
Antal & indsats: 5
Overskud: 0,71
Tilbagebetalings%: 114
Tipodds/lukkeodds: fald 0,27

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 26
Overskud: 0,5
Tilbagebetalings%: 102
Tipodds/lukkeodds: -

Løse spiltanker
Antal & indsats: 29
Overskud: 5,62
Tilbagebetalings%: 119,5
Tipodds/lukkeodds: fald 1,95