Der er lagt op til en dramatisk og tæt afslutning på La Liga, hvor mesterskabet ligner et meget jævnbyrdigt kapløb mellem Atlético Madrid, Barcelona og Real Madrid. Weekendens ultraspændende spillerunde kan blive afgørende, når topholdene brager sammen.

Alt kan ske i denne vanvittig tætte La Liga-sæson, hvor Barcelona og Real Madrid er på intens jagt for at indhente Atlético Madrids forspring.

Real Madrid har målræven Karim Benzema, Barcelona satser på genialiterne fra Lionel Messi, mens Atlético Madrids gulddrømme hænger på skarpheden hos Luis Suárez. Så hvem sætter sig på den spanske fodboldtrone og løber afsted med guldmedaljerne?

Vi kan se frem til nogle nervepirrende sidste fire spillerunder under den spanske fodbold-sol.
Holder Atlético Madrid deres forspring på to point? Kommer de forsvarende mestre fra Real Madrid stormende? Eller kan Messi og Martin Braithwaite sætte en slutspurt ind og sende La Liga-pokalen til Barcelona?

Lad os tage et kig på stillingen og vinder-odds.

La Liga 2020/21: Top-4 efter 34 spillerunder

Øjeblikkelig La Liga-stilling Vundet Uafgjort Tabt Point

 Atlético Madrid

23 7 4 76
 Real Madrid 22 8 4 74
 FC Barcelona 23 5 6 74
 Sevilla FC 22 4 8 70

Hvis to eller flere hold står lige efter 38 spillerunder, er det indbyrdes opgør, som afgør, hvem der vinder. 
 

Bookmakerne er enige: Barcelona er guldfavoritter 

Odds på La Liga-vinderen 2020/2021 Højeste odds Bookmaker
FC Barcelona 2,50
Atlético Madrid 2,62
Real Madrid 3,75
Sevilla 126,00

OBS: Odds er fra mandag den 3. maj.

Barcelona - Atlético Madrid: Guldbrag på Camp Nou

Vi kan komme til at opleve en gentagelse af mesterskabsdramaet fra 2013/14-sæsonen, hvor Atlético Madrid med Diego Costa og David Villa i frontlinjen løb afsted med trofæet. 

Før sæsonen var der ikke de store forventninger til Atlético Madrid, som i sidste sæson måtte nøjes med bronze og sluttede hele 17 point efter lokalrivalerne Real Madrid.

Den snu cheftræner Diego Simeone var imidlertid hurtig til at slå til, da Barcelona ikke længere ville satse på bomberen Luis Suarez. En anden profil har været midtbanespilleren Marcos Llorente, der blev hentet i Real Madrid og nu står noteret for 12 La Liga-mål i denne sæson, mens Luis Suárez er holdets topscorer med 19 fuldtræffere.

Ligatopscorer er dog Lionel Messi. Han har ramt netmaskerne hele 28 gange i denne sæson, og Barcelona-fansene håber på, at den lille argentiner igen hiver et par tryllerier frem i weekendens store guldbrag mod udbryderne fra Atlético Madrid.

1X2 odds, Barcelona - Atletico Madrid, Lør. 8. maj. 2021 kl. 16:15

Hvis Atlético Madrid kan hente point på Camp Nou, så kan det give dem et boost i de sidste spillerunder. 

Bliver Real Madrid overset i mesterskabskampen?

Champions League-slutspillet og balladen om Super League har taget overskrifterne i Real Madrid, og den manglende trupbredde kan have kostet værdifulde point. Vi oplevede et Real Madrid-mandskab, der løb tør for energi og gejst i 0-0-kampene mod Getafe og Betis.

Der var heller ikke skarphed i offensiven på Stamford Bridge, hvor Chelsea tog billetterne til Champions League-finalen med en 2-0 sejr.

Real Madrid - Sevilla: Under 2,5 mål til odds 2,00 hos Nordicbet*


Kan Zinedine Zidane indpiske ny energi og optimisme til de rutinerede stjernespillere, der må forlade London med et Champions League-exit? Nu skal fokus rettes mod mesterskabskampen, hvor Real Madrid har vist stabilitet. Med Sergio Ramos tilbage i forsvaret så kan Sevilla får svært ved at komme til de store målchancer.

Se ekspertanalyse af kampen her.

 
I seneste spillerunde lykkedes det at besejre Osasuna med 2-0, selvom Real Madrid-træner Zinedine Zidane stillede uden rutinerede stjerner som Sergio Ramos, Toni Kroos og Luka Modric.

Dermed holder Real Madrid sig på andenpladsen, når de tager imod Sevilla, som kæmper for at havne på medaljeskamlen efter en flot sæson.

Sevilla tabte overraskende med 0-1 hjemme mod Athletic Bilbao i seneste runde, og de skal finde målformen i Madrid for at turde håbe på at overhale storholdene i de sidste spillerunder.

1X2 odds, Real Madrid - Sevilla, Søn. 9. maj. 2021 kl. 21:00

Sidste spillerunde i La Liga 2020/21 afvikles den 23. maj.