Vinder de forsvarende mestre fra Real Madrid igen La Liga, eller kommer det catalanske storhold FC Barcelona tilbage på sporet efter en skuffende sidste sæson, hvor det hverken blev til triumf i den spanske liga eller Champions League? Læs første del af vores La Liga 2017/18 optakt. 

Neymay har forladt Barcelona, og La Liga er en stor profil fattigere. Det er et stort spørgsmålstegn, hvordan Barcelona vil håndtere savnet af kreative Neymar, og der adskillige transferrygter knyttet til den catalanske storklub. Også Real Madrid er ramt, da deres helt store profil, portugisiske Christiano Ronaldo starter sæsonens første fire kampe fra tribunen, da han har modtaget karantæne for at skubbe til dommeren i det første opgør i den spanske Super Cup mod Barcelona. 


Dette er første del af La Liga 2017/18-optakten, og anden del bliver publiceret senere på ugen inden ligastart. 

Bemærk, at der er stadig en lille håndfuld dage til sæsonstart og yderligere noget tid, før at transfervinduet lukker, så der kan ske adskillige handler endnu, der får betydning for holdenes mulige præstationer. Hold øje med kommentarsporet, hvor de største og vigtigste transfers vil blive nævnt.

La Liga 2017/18 Odds

De forsvarende mestre fra Real Madrid er af bookmakerne vurderet til at vinde mesterskabet, men det bliver i tæt duel med rivalerne fra Barcelona. Atletico Madrid giver et højt odds for en liga-triumf, men man skal ikke mere en fire sæsoner tilbage for at vinde et spansk mesterskab til Atletico Madrid. Kan de overraske de to store favoritter med deres solide defensiv?

Udvalgte odds på vinderen af La Liga 2017/18

Bedste odds Bookmaker
Real Madrid 1,82
Jetbull
Atletico Madrid 34,00
Unibet
Sevilla 151,00
Bet365

Udvalgte odds på nedrykkere fra La Liga 2017/18

Bedste odds Bookmaker
Girona 2,25
Unibet
Getafe 1,90
Danske Spil
Levante 2,62
Bet365
Deportivo La Coruna 3,50
NordicBet
Alaves 3,75
Danske Spil
Las Palmas 4,00
Betsafe

Alaves 

Ved hjælp af deres atypiske spillestil blev Alaves' gensyn med den bedste spanske række en stor succes. Nu venter den svære opfølgningssæson, hvor klubben har mistet flere vigtige spillere, som bliver svære at undvære. Grundet klubbens meget defensive spillestil, har der været småt med mål, og med salg af klubbens topscorer er det svært at se, hvor målene skal komme fra. 

Hjemmebane: Mendizorrotza (19.840)

Træner: Luis Zubeldia (2017)

Cirka-trupværdi: 38 mio euro (nr 17)

2016/17: 9

Forventet startopstilling: 

(4-2-3-1) Pacheco – Vigaray, Ely, Alexis, Duarte – Manu Garcia, Torres – Gomez, Zidane, Katai - Santos 

Bud på straffeskytte: 

Christian Santos

Kendetegn: 

Alaves er et atypisk spanskhold, der ikke spiller flot boldbesiddende angrebsfodbold. I stedet går træneren ind for hårdt og kontant defensivt arbejde, som resulterede i at klubben måtte forlade banen 13 gange i ligaen uden at være kommet på måltavlen. 

Svagheder: 

Holdet har virkelig få strenge offensivt at trække på. Sidste sæson havde man en spiller i Deyverson, der på egen hånd kunne skabe noget. Angriberne, der skal erstatte ham, formåede sammenlagt at score fem mål for klubben i sidste sæson. Derudover ser holdet lidt tynd ud i midterforsvaret, efter Feddel er blevet solgt til Betis, og Laguardia er skadet resten af året. 

Nøglespiller: 

Anfører Manu Garcia har været fast mand på holdets midtbane siden ankomsten i sæsonen 2012/2013. Han er en rigtig slider, der passer godt ind på holdet filosofi om at spille hårdt og defensivt. 

Fredag 18. august kl 20:15: Match Center

Leganes Uafgjort Alaves
2,15 3,25 3,85
Unibet
Bet365
Danske Spil

Transfers:

Ind: 

Klubben har hentet kantspilleren Burgui, som er et produkt af Real Madrids talentskole. Kantspilleren har de seneste sæsoner været på udlån hos Espanyol og senest Sporting Gijon. En af klubbens profiler, Ibai Gomez, spiller samme position som nyindkøbet (venstre kant), men salget af Mendez kan åbne op for en startplads. Burgui er dog ikke den eneste kantspiller, klubben har hentet til klubben, da de både har hentet Wakaso (fri transfer, Panathinaikos) og lejet Pedraza (Villareal). 

 
Næste signing er umiddelbart det største navn, der er blevet hentet til klubben. Enzo Fernandez siger dig måske ikke så meget, men Enzo Zidane gør måske. Real Madrid trænerens søn er ligeså et produkt fra kongeklubbens talentskole, som er blevet hentet til Alaves. Franskmanden er nået en alder af 22 år, og dette skifte giver midtbanespilleren mulighed for alvor at prøve sit talent af i senior regi.  

 
Ud: 

Lejesvendene Marcos Llorente og venstrebacks-kometen Theo Hernandez forlader klubben efter at have haft stor indflydelse på sidste sæsons flotte resultat.  

Brasilianske Deyverson, der til tider lignede en enmandshær for et meget defensivt orienteret hold, forlader klubben til fordel for hjemlandet Brasilien og Palmerias.

Derudover har klubben også mistet Feddel (misterforsvar, Betis), Camarasa (midtbane, Betis og Kiko Femenia (midtbane/back, Watford), der alle havde en vigtig rolle i forhenværende sæson. 

 

Seneste sæson: 

Som oprykker kunne klubben fra Baskerlandet ikke have turde drømme om en bedre sæson. Klubben endte på en 9. plads, og kom hele vejen til Copa del Rey-finalen, hvor man tabte til FC Barcelona. Rent statsmæssigt virker det til, at holdet var heldige. Sammen med Celta Vigo var Alaves det hold, der modtog flest skud imod sig, udover nedrykkerne. Desuden havde holdet kun 3,5 skud på mål pr. kamp, som var det andet dårligste, udover nedrykkerne. 

Den kommende sæson: 

Alaves får svært ved at leve op til sidste sæson. Jeg vurderer holdet til komme svækket ud af transfervinduet, og generelt synes jeg, at holdet overpræsterede i den første sæson som oprykker. Med nuværende spillermateriale tror jeg ikke, Alaves kan se sig helt fri for at skulle deltage i nedrykningskampen. 

 

Athletic Bilbao 

Valverde takker af efter fire flotte sæsoner i klubben. Erstatningen er kørt i stilling igennem en fortid som træner for holdets reserver, og uden de store udskiftninger i spillertruppen er der ikke mange ændringer ved dette Athletic Bilbao mandskab. Holdet er dog noget tyndt besat på nøglepositioner, som kan sætte en stopper for den traditionsrige klub i kampen om pladserne bag de helt store spanske hold. 

Hjemmebane: San Mamés (53.000)

Træner: Cuco Ziganda (2017)

Cirka-trupværdi: 168 mio euro (nr 6)

2016/17: 7

 

Forventet startopstilling: (4-2-3-1) Kepa – San Jose, LaporteAlvarezBalenziaga – Benat, De Marcos – Williams, Raul Garcia, Munian  Aduriz. 

Bud på straffeskytte: 

Aritz Aduriz 

Kendetegn: 

Athletic Bilbao er kendt for deres romantiske indkøbspolitik, som gør, klubben kun må hente baskiske spillere. Det virker urealistisk i dagens fodboldverden, at et hold i den bedste spanske række kan klare sig ved blot at hente spillere fra et bestemt sted i landet, men faktum er, at baskerne aldrig er rykket ud af den bedste spanske række. Det er de sammen med storklubberne Real Madrid og FC Barcelona de eneste. der formået. 

Svagheder: 

Holdet er lidt for afhængige af, at deres topscorer Aduriz skal levere. Holdet har begrænsede med erstatninger, og talenterne Inaki Williams og Iker Munian mangler at få deres helt store gennembrud.  

Nøglespiller(e): 

Aritz Aduriz har været klubbens topscorer de seneste fem sæsoner med et snit på 17 mål i ligaen pr. sæson. Selvom angriberen er blevet 36 år gammel, kan hans betydning ikke undervurderes. På trods af hans fremtrædende alder, er skader umiddelbart ikke et stort problem for Aduriz. Sidste sæson spillede han 2463 minutter ud af mulige 3420, som kun blev overgået af fem spillere fra Bilbao. Til at aflaste den fysiske angriber har man reserven Sabin Merino og kantspilleren Williams, der i sidste sæson havde flere præstationer helt i top. Sidstnævnte er hurtig og stærk i 1-mod-1 situationer og kan derfor bringe en ekstra dimension til angrebspladsen for baskerne. I tilfælde af skader er det svært at se, hvem der skal overtage topscorerens plads. 

Søndag 20. august kl 18:15: Match Center

Athletic Bilbao Uafgjort Getafe
1,50 4,30 7,50
Bet365
NordicBet
Tipico

Transfers:
Ind:

Athletic Bilbao har endnu ikke hentet nogle spillere ind i dette transfervindue. Dog har holdet fået ny træner i ”Cuco” Ziganda, som har været andetholdstræner i klubben i mange år, og som selv spillede i klubben som aktiv. 

 
Ud:

Baskerholdet har kun skilt sig af med breddespillere. Den rutinerede reservemålmand Iraizoz, forsvarsspilleren Elustondo og midtbanespilleren Eraso Goni er alle skiftet i jagten på fast spilletid.Tilsammen spillede de tre spillere mindre end 1900 minutters førsteholdsfodbold i sidste sæson, så det er ikke nogle store tab for klubben. 

Foruden de nævnte spillere så har klubben mistet Ernesto Valverde, som er blevet udnævnt som træner for FC Barcelona.

 

Seneste sæson: 

Klubben røg ud i 1/16 finalerne i Europa League efter at have været storfavoritter mod Apoel. I ligaen endte holdet på en ganske sikker 7. plads 

Den kommende sæson: 

Athletic Bilbao er et meget stabilt mandskab. Dette er et resultat af klubbens indkøbspolitik, som gør, at truppen sjældent oplever store ændringer. Netop denne indkøbspolitik gør det også svært for klubben at udvikle sig til mere end holdetns nuværende niveau. Holdet er endt i top 7 (som udløser europæisk deltagelse) de seneste fire sæsoner, og jeg tror også, at klubben vil være med i kampen om Europa League-billetterne i den kommende sæson. 

 

Atletico Madrid 

Atletico Madrid måtte for tredje år i streg nøjes med 3. pladsen i den spanske liga. En transferkarantæne resulterede i, at holdets stjerne formentlig bliver, men det virker urealistisk, at holdet for alvor skal kunne udfordre de helt store hold - både i Spanien og i Europa. Holdet har sagt farvel til de vante rammer på Vicente Calderon, og skal i stedet fremover spille på Estadio La Peineta (plads til 70.000). 

Hjemmebane: Estadio La Peineta (70.000)

Træner: Diego Simeone (2011)

Cirka-trupværdi: 511 mio euro (nr 3)

2016/17: 3

Forventet startopstilling: 

(4-4-2) Oblak – Juanfran, Savic, Godin, Luis – CarrascoKoke, Gabi, Saul – GriezmannGameiro. 

Bud på straffeskytte: 

Antoine Griezmann 

Kendetegn: 

Atletico Madrid er kendt for deres karismatiske træner, Diego Simeone, der er tidligere spiller i klubben, og som har trænet holdet siden 2011 - på trods af tilbud fra en række storklubberSelvom klubben er lillebror i den spanske hovedstad Madrid, anses den som værende eneste seriøse udfordrer til de to storhold, Real Madrid og FC Barcelona. 

Atletico er gået lidt væk fra deres tidligere destruktive spillestil, som de blev kendt for i starten af Simeones tid. Holdet er begyndt at være mere dominerende og kontrollerende. Holdet er utrolig klogt og sammenspillet, hvilket skaber en utrolig stabilitet.  

Svagheder: 

Holdets franske stjerne, Antoine Griezmann, kan til tider godt være lidt ensom i deres offensiv. Gabi er meget defensivt anlagt, Saul er ikke kantspiller og Carrasco og især Gameiro mangler at tilføje noget stabilitet i deres spil. 

Nøglespiller: 

Den franske spydspids, Griezmann, scorede 22 ud af klubbens 63 mål i ligaen i sidste sæson. Han skal virkelig have en stærk sæson, hvis de rødstribede skal udfordre de to giganter i den spanske mesterskabskamp.

 

Lørdag 19. august kl 20:15: Match Center

Girona Uafgjort Atletico Madrid
7,75 5,50 1,45
NordicBet
Bet365
NordicBet 

Transfers: 

Ind:

Grundet Atletico Madrids transferban, har klubben ikke hentet nogle nye spillere til, som er tilgængelige første halvsæson. Klubben har hentet Vitolo fra Sevilla, men grundet karantænen er han lejet ud til Las Palmas, indtil han er spillerberettiget i Atletico. 


Ud:

Atletico Madrids største opgave denne sommer har været at holde på klubbens profiler. Der har været stor efterspørgsel på holdets topscorerGriezmann, som nærmest var ny United-spiller, men skiftet blev aflyst i sidste minut, grundet Atleticos manglende mulighed for at hente en erstatning. 


Holdet har solgt Theo Hernandez og Oliver Torres, som dog begge var lejet ud i sidste sæson. Derudover takker portugisiske Tiago af efter en flot karriere.  

Seneste transferrygte er, at midtbanespilleren Kranevitter skulle være tæt på Zenit. Dette er dog ikke offentliggjort endnu. 

Seneste sæson:

Los Rojiblancos endte på en 3. plads lidt for langt efter i titelkampen, som holdet ellers ønsker at være en del af. Mest imponerende var Jan Oblak og resten af Atleticos defensiv, der formåede at lukke kun 27 mål ind i ligaen. Det resulterede i hele 20 clean sheets. 

Semifinalen blev endestationen i Champions League, hvor man reelt mistede finalepladsen i første kamp, som blev tabt 0-3 til den evige rival, Real Madrid.  

 

Den kommende sæson: 

Ikke meget er ændret efter en sæson, hvor Atletico Madrid lignede et hold, der var i hvert fald et niveau under den absolutte top - både i Spanien og i Europa. Transferkarantænen var højst sandsynligt årsagen til, at Griezmann valgte at blive, men omvendt har jeg svært ved at se den nuværende trup blive spansk mester. Neymars afsked kan forkorte afstanden til FC Barcelona, men samtidig viser Sevilla også, at de vil være en bejler i topstriden. Jeg forudser en sæson, der minder lidt om den netop overståede for de rødstribede.  

 
Barcelona 

En skuffende sæson og en udbrændt træner gør, at det er tidligere Athletic Bilbao-træner, Ernesto Valverde, der skal lede de catalanske tropper igennem den kommende sæson. Afskeden til Messis tronarving blev en realitet, da PSG brød verdensrekorden og hentede Neymar til Frankrig. Erstatningen er endnu ikke fundet, og det er umiddelbart svært at se, hvor FC Barcelona er styrket i forhold til sidste sæson. 

Hjemmebane: Camp Nou (99.354)

Træner: Ernesto Valverde (2011)

Cirka-trupværdi: 682 mio euro (nr 2)

2016/17: 2

Forventet startopstilling:

(4-3-3) Ter Stegen – SemedoUmtiti, Pique, Alba – BusquetsRakiticIniesta – Ny spiller, Suarez, Messi. 

Bud på straffeskytte: 

Lionel Messi 

Kendetegn:

FC Barcelona er kendt for deres filosofi om at underholde såvel som at skabe resultater. Det er derfor en af de sværeste klubber at præstere i, da en sejr er ikke nok, hvis den ikke kommer på baggrund af imponerende spil. 

Luis Enriques store ændring i forhold til Guardiolas Barcelona var, at der var større fokus på kontraspillet. Dog handlede det stadig om at kontrollere kampene med mange chancer og meget boldbesiddelse. Det store fokus offensivt har ofte resulteret i en usikker defensiv, som sjældent lukker særlig godt af.  

Svagheder: 

I Barcelona afventer man lidt et generationsskifte, som ikke rigtig er der. Klubben levede tidligere på deres talentskole La Masia, som sprøjtede den ene verdensklasse spiller ud efter den anden. Da talentmassen ikke har samme niveau som tidligere, har man været nødsaget til at købe ind til bredden, hvor man stadig afventer flere spilleres gennembrud.

Nøglespiller: 

FC Barcelona er ufattelige afhængige af Lionel Messi. Efter Neymars skifte til PSG skal Messi virkelig have en stærk sæson, hvis catalanerne skal udfordre hovedstadsklubben Real Madrid. 

Søndag 20. august kl 20:15: Match Center

Barcelona Uafgjort Betis
1,11 10,50 21,00
Danske Spil
NordicBet
Bet365

Transfers: 

Ind: 

Der har længe været behov for en ny højreback efter Daniel Alves' storhedstid. Valget er faldet på Nelson Semedo, der umiddelbart ligner et godt match. Portugiseren har sine forcer i det offensive spil, og han kunne godt minde lidt om en ung Alves 

Klubben har også valgt at aktivere Gerard Deulofeus frikøbsklausul, som kommer fra engelske Everton. Derudover har man også hentet den unge brasilianer Marlon, som klubben havde på prøve i sidste sæson. 

Efter Luis Enriques valg om at stoppe karrieren i Barcelona har der længe været tvivl om. hvem der skulle tage over i et af verdens mest pressede jobs. Sampaoli var favorit til at blive ny træner i Barca, men da han valgte at tage tjansen som argentinsk landstræner, faldt valget på Ernesto Valverde, der havde haft flere flotte sæsoner i Athletic Bilbao. 

 
Ud: 

I sommeren 2017 skulle verdensrekorden for verdens dyreste fodboldspiller endnu engang overgås. Neymar smadrede alle forhenværende rekorder, og han blev verdens suverænt dyreste spiller nogensinde, da han valgte at skifte til PSG. Den store indtægt, der kommer fra salget, kommer nok til at finansiere nogle transfers til FC Barcelona i den kommende sæson. Varmeste navne lige pt. er Inigo Martinez, Ousmane Dembele og Coutinho. 

Udover den brasilianske troldmand har klubben også sagt farvel til Tello, Mathieu og Masip, der alle ganske enkelt ikke havde niveauet til at få spilletid. 

Foruden spillere har klubben også sagt farvel til træner Luis Enrique.  

Seneste sæson: 

Det blev en sæson under forventning for Luis Enriques ambitiøse tropper. Klubben måtte nøjes med Copa del Rey-titlen, efter at have været bag Real Madrid næsten hele sæsonen i ligaen. Et tidligt exit i Champions League kom, efter man samlet tabte 0-3 til finalisterne fra Juventus. Skuffelsen skete på trods af en storspillende Lionel Messi, der scorede over 50 mål i løbet sæsonen. 

Den kommende sæson: 

Ny træner er som regel lig med en god sæson i møde. Udover argentinske Martino, har de seneste fire trænere vundet La Liga i deres debutsæson. Derudover vandt både Pep Guardiola og Luis Enrique ”The Treble” i deres første sæson som træner for førsteholdet. Jeg er dog skeptisk omkring det nuværende Barcelona hold, der ikke har helt lige så høj kvalitet som tidligere. Store dele af truppen er enten ikke slået igennem endnu eller i karrierens efterår. Derudover kommer holdet til at mangle Neymar, som var en etableret stjerne. 

Blaugrana skal nok deltage i topstriden, men de kommer ikke ind til denne sæson som favoritter til det spanske mesterskab efter min mening. 

 

Celta Vigo 

Danskerklubben har fået ny træner, og sidste sæsons skuffende indsats i den hjemlige liga skal viskes væk. Holdet manglede bredde til at præstere i både La Liga og Europa League, men skal i denne sæson udelukkende fokusere på et godt resultat hjemme i Spanien. Transferaktiviteten og preseason indikerer, at alle tre danskere kommer til at spille en væsentlige rolle i klubbens bestræbelser om igen at spille med, hvor det er sjovt. 

Hjemmebane: Balaídos (29.500)

Træner: Juan Carlos Unzué (2017)

Cirka trup-værdi: 110 mio euro (nr 9)

2016/17: 13

Forventet startopstilling: 

(4-5-1) Alvarez – MalloRoncagliaCabralJonny – HernandezRadojaAspas, Wass, Sisto - Guidetti 

Bud på straffeskytte: 

Iago Aspas 

Kendetegn: 

Vi danskere kender bedst Celta Vigo, da tre danske fodboldspillere, Sisto, Hjulsager og Wass spiller i klubben. Specielt sidstnævnte har været en stor succes i klubben under dens tidligere træner Berizzo, som er en træner fra ”Bielsa generationen”, der spillede en moderne form for fodbold, der er blevet mere og mere udbredt i specielt spansk fodbold. 

Svagheder: 

Holdet mangler noget bredde. I sidste sæson blev Europa League prioriteret højt, og det resulterede i en skuffende sæson i den hjemlige liga. Denne sæson skal man udelukkende fokusere på de nationale turneringer, men skader til for eksempel Aspas kan blive et stort problem. 

Nøglespiller:

Venstrebenet, der sidder på Iago Aspas, skal ikke undervurderes. Den rutinerede målræv havde talentet til mere, men efter to mislykkede ophold i Liverpool og Sevilla, blomstrede han igen op hjemme i Celta Vigo, hvor han sidste sæson nettede 26 gange på tværs af alle turneringer. 

Lørdag 19. august kl 18:15: Match Center

Celta Vigo Uafgjort Sociedad
2,45 3,35 3,00
Danske Spil
Bet365

Transfers: 

Ind:

Celta Vigo har i dette transfervindue endnu engang forstærket sig via den danske Superliga. Ex-FC Nordsjælland spilleren, Lobokta, skal styrke bredden på midtbanen, hvor han skal tage kampen op med spillere som Diaz, Hernandez, Wass og Radoja. Slovakken skulle eftersigende være den største investering, der er blevet lavet denne sommer. 


Man har også hentet Maxi Gomez, en ung uruguayaner, som har vist målnæse hjemme i Defensor Sporting.  

Som ny cheftræner har man hentet Luis Enriques højre hånd, den tidligere Barcelona-assistent Juan Carlos Unzue. 

Ud: 

Der er gode udsigter for spilletid til Pione Sisto og eventuelt Andrew Hjulsager. Klubben har skilt sig af med Josep Sene og lejet Theo Bongonda ud til Trabzonspor. Derudover har Valencia også brugt sin købsklausul på Orellana, der var lejet ud til ligarivalen i sidste sæson. 

Celta Vigos tidligere træner, Berizzo, forlader også klubben til fordel for et job i Sevilla. 

Seneste sæson: 

Celta Vigo sluttede sæsonen 15/16 på en 6. plads, som resulterede i europæisk deltagelse i sidste sæson. Europa League havde som tidligere nævnt stor betydning for Berizzo, som sparede flere startere, i forbindelse med de europæiske midtuge-kampe. Det resulterede i en forfærdelig start for Celta Vigo, der hurtigt ødelagde ambitionen om at kæmpe med om top 7. 

Den kommende sæson: 

Sidste sæsons skuffende 13. plads gør, at den nye cheftræner Unzue kan fokusere på at skabe et godt resultat i ligaen. Det ligner, at de tre danskere i klubben kommer til at få rigelig med spilletid, hvor specielt Hjulsager endnu ikke for alvor har fået chancen siden sit vinterskifte til sydens sol. 

Ambitionen må være top 7, men jeg tror ikke, holdets kvalitet er helt dertil. Jeg forudser dem ligge lige under som en af udfordrerne til sidste sæsons syv bedste hold. 

 

 

Deportivo La Coruna 

Tidligere storhedstider er borte, og hvor det tidligere hed europæisk fodbold, handler det nu i stedet om at forblive i den bedste spanske række. En 15. plads er det bedste resultat klubben har leveret de seneste syv sæsoner, og et lavt bundniveau giver ikke tiltro til bedre tider for Super Depor. 

Hjemmebane: Riazor (34.711)

Træner: Pepe Mel (2017)

Cirka-trupværdi: 67 mio euro (nr 13)

2016/17: 16

Forventet startopstilling: 

(4-2-3-1) Tyton  JuanfranSchärSidnei, Navarro – Borges, Guilherme – Bakkali, Colak, Gil - Andone 

Bud på straffeskytte:

Celso Borges 

Kendetegn: 

Deportivo er bedst kendt for at slå igennem i 00’erne, med spillere som Albert Luque, Diego Tristan og Juan Carlos Valderon. Holdet har ikke længere samme kvalitet, og de har oplevet to nedrykninger i de seneste syv sæsoner.  


Deportivo spiller relativt direkte, hvor angrebet ikke nødvendigvis behøver at være gennemspillet, inden der kommer en afslutning mod mål. Dette resulterede i, at Depor var et af de hold i ligaen, der skulle bruge flest skud til at score et mål i sidste sæson. 

Holdet har stort fokus på at iscenesætte holdets targetmand, Florin Andone, som kom på måltavlen 12 gange i La Liga 16/17-sæsonen. 

Svagheder: 

Efter salget af Lucas Perez sidste sommer har holdet lidt offensivt. Sidste sæson var det kun straffesparkstageren Borges og holdets topscorer Andone, der kom over fem scorede mål i La Liga. På nuværende tidspunkt er Andone den eneste egentlige angriber på holdet. Derudover besidder holdet ikke en keeper, som kan redde point. 

Nøglespiller: 

Florin Andone. Den tidligere Villareal ungdomsspiller blev Deportivos største investering sidste sommer, hvor angriberen var tiltænkt en nøglerolle som holdet eneangriber. Angriberen sluttede efterårssæsonen rigtig flot af med seks mål i de sidste to måneder, og nåede i alt op på 12 sæsonscoringer. 

Søndag 20. august kl 22:15: Match Center

Deportivo La Coruna Uafgjort Real Madrid
9,50 5,55 1,35
Unibet
NordicBet
Tipico

Transfers: 

Ind:

Klubben har hentet Fabian Schär, der var røget ud af holdet i tyske Hoffenheim. Man har hentet Guilherme på en fast aftale, efter brasilianeren var på leje i sidste sæson med fin succes. Derudover har man lejet Valencias unge belgier, Bakkali, som dog mest blev brugt som indskifter i sidste sæson, samt unge Valverde fra Real Madrids andethold. 

Ud: 

Klubben har skilt sig af med den aldrende argentinske målmand, German Lux og forsvarsspiller Pablo Insua

Ydermere har klubben sagt farvel til en række spillere, som i sidste sæson var på lejeaftale i klubben. Navne som Joselu, Ola John, Moreno, Kakuta og Roef er ikke længere i klubben, og det gør, at især offensiven er utrolig tynd. 

Seneste sæson: 

På trods af tidligere storhedstider så er dagsordenen blevet anderledes på Riazor. Klubben har ikke længere ambitioner om at blande sig i den sjove ende af tabellen, men kæmper i stedet en brav kamp for at blive i den bedste spanske række. Derfor må en 15. plads og 1/8-finalerne i Copa del Rey være en godkendt sæson for den tidligere storklub. 

Den kommende sæson: 

Niveauet og ambitionerne virker ikke til at have ændret sig alverden for La Coruna. Den sjove halvdel virker urealistisk, og man skal nok kæmpe med i en tæt bundkamp igen i år. Umiddelbart har holdet en række kvalitetsspillere (Borges, ColakAndoneJuanfran m.m.), som hører til i den bedste række, men holdet har et ufatteligt lavt bundniveau og en dårlig bredde.  

 

Eibar 

Eibars historie i den bedste spanske række er forholdsvis kort. Klubben præsterede for første gang i 2014 at rykke op i La Liga, og sidste sæsons top 10 var det største resultat i baskernes historie. Efter sådan en sæson og et transfermarked, der ikke umiddelbart ser ud til at have styrket klubbens kvalitet og bredde, bliver det svært at leve op til sidste års præstation. 

Hjemmebane: Ipurua (6.285)

Træner: José Luis Mendilibar (2015)

Cirka-trupværdi: 65 mio euro (nr 14)

2016/17: 10

Forventet startopstilling: 

(4-4-2) Yoel – CapaArbillaOliviera, Angel – Leon, Garcia, EscalanteInul – EnrichKike 

Bud på straffeskytte: 

Pedro Leon 

Kendetegn: 

Eibar prøver at stå kompakt og spille direkte, hvor holdets offensive profiler skal stå for at skabe målchancerne. Efter afgangen af Gonzalez forventer jeg, at Eibar spiller med to tilbagetrukne midtbanespillere, hvor der enten vil blive spillet bredt eller direkte på topscorer Sergi Enrich. Det offensive ansvar ligger i stor grad på angriberen samt kantspilleren Pedro Leon. Holdet lavede i gennemsnit 88 lange bolde pr. kamp, og det var ligaens højeste snit. 

Svagheder: 

Eibars forholdsvis konservative spillestil gør, at de kan have svære ved at skabe noget mod specielt de bedre hold. 

Nøglespiller: 

Pedro Leon. Den spanske højrefløj blev i sin tid hentet til kongeklubben Real Madrid, i alder af 23 år. Efter blot at have spillet 130 minutter for Real, returnerede spilleren til Getafe, hvor han spillede indtil nedrykningssæsonen 2015/2016. Næste stop blev Eibar, hvor Leon bidrog med 10 sæsonscoringer og 5 assists, som resulterede i en flot 10. plads for Eibar i sidste sæson. 

Mandag 21. august kl 22:00: Match Center

Malaga Uafgjort Eibar
2,15 3,40 3,75
Unibet
NordicBet
Bwin

Transfers: 

Ind:

Eibar har investeret knap 30 millioner efter Paulo Oliveira, der har til opgave at erstatte LejeuneEfter sidste sæsons venstreback Antoinio Luna har valgt at forlade klubben, har man hentet Jose Angel på en fri transfer, og det forventes, at overtage pladsen på venstreback. Desuden har man hentet brasilianske Charles, der skal aflaste Enrich i angrebet, når der er behov. 


Ud:

Klubben har som sagt solgt midterforsvaren Florian Lejeune for rekordhøje 10 millioner euro efter blot en sæson i klubben.

Derudover har klubben mistet Mauro Dos Santos (midterforsvar, reserve), Adrian Gonzalez (midtbane, fast) og Luna (back, fast), som alle forlader klubben til konkurrenter på fri transfer. 

Seneste sæson: 

Som tidligere nævnt var sidste sæsons 10. plads det hidtil bedste resultatet nogensinde. Derudover formåede holdet at komme blandt de sidste otte i Copa del Rey, hvor man stødte ind i storklubben Atletico Madrid, som sendte baskerne ud med et samlet nederlag på 2-5. 

Den kommende sæson: 

Eibar overpræsterede en smule i sidste sæson og uden flere af stamspillerne, tror jeg, Eibar får svært ved at leve op til sidste sæsons flotte resultat. Jeg mener, at der i Spanien er en kvalitetsopdeling i midten af rækken, hvor de laveste deltagere ligger relativt tæt. Her mener jeg, at Eibar er placeret. Hvis erstatningerne præsterer og holdets profiler har en god sæson, bør holdet dog ikke være bekymrede for nedrykning. 

 

 

Espanyol 

Espanyol havde deres bedste sæson i fem år, da de sidste sæson endte på 8. pladsen. Den flotte placering kom på baggrund af store præstationer fra kantspilleren Piatti og angriberen Moreno. Holdet mangler at erstatte defensive afgange, før at catalanerne kan avancere yderligere og kæmpe med om europæisk deltagelse. 

Hjemmebane: RCDE Stadium (40.500)

Træner: Quique Flores (2016)

Cirka-trupværdi: 70 mio euro (nr 12)

2016/17: 8

Forventet startopstilling: 

(4-4-2) D. Lopez  J. Lopez, Duarte, D. Lopez, Caricol  Perez, Jurado, Sanchez, Piatti – Moreno, Baptistao 

Bud på straffeskytte: 

Pablo Piatti 

Kendetegn: 

Espanyol spiller primært på omstillinger - enten ved lange bolde på angriberne, eller ved at lade Piatti drive bolden fremad. Det endte ud i, at man i sidste sæson scorede ligeså mange mål på kontraangreb, som lokalrivalerne fra FC Barcelona.  

Desuden kan det nævnes, at Espanyol ikke er så aggressive, som det kendes fra lokalderby'sne imod FC Barcelona. I sidste sæson var det netop kun Barca og Real Madrid, der formåede at få færre kort end de blåstribede. 

Svagheder: 

Espanyol havde i gennemsnit 45,7 procent boldbesiddelse i sidste sæson, som var det 3. laveste i ligaen. Det giver en god indikation om, at Espanyol ikke er gode på bolden, og generelt er meget afhængige af Piatti, når der skal skabes noget offensivt.  

Derudover mangler holdets defensiv noget bredde og kvalitet. Spillere som David Lopez og især Caricol har et godt niveau, men jeg har svært ved at se, hvem der skal overtage Diego Reyes plads ved siden af Lopez. 

Nøglespiller: 

Pablo Piatti kom til klubben på en lejekontrakt sidste sommer fra ligarivalen Valencia. Den lille argentiner var omdrejningspunktet i Espanyols offensiv, hvor han bidrog med 10 assists og 10 mål. Ham, Neymar og Suarez var de eneste, der formåede at lave 10 eller flere mål og assists igennem sæsonen, som giver en god indikation for, hvor stor en præstation det er. Og det er endda selvom, at argentineren blev skiftet ud i 18 af sine 30 La Liga kampe. 

Lørdag 19. august kl 22:15: Match Center

Sevilla Espanyol
1,59 6,00
NordicBet
Tipico

Transfers: 

Ind:

Klubben har udnyttet den købsklausul, der var med i lejekontrakten på Pablo Piatti, efter han spillede forrygende under sit lejeophold. Ydermere har man hentet den tidligere Real Madrid-spiller, Esteban Granero, der kommer på fri transfer fra Real Sociedad, hvor han efterhånden var kommet længere og længere væk fra startopstillingen. 

Ud:

Det tidligere Manchester City talent, Caicedo, har haft svært ved for alvor at bryde igennem i senior regi. Sidste sæson var sydamerikanerens tredje sæson i den catalanske klub, hvor det kun blev til to scoringer. Klubben har derfor valgt at sælge den fysiske angriber til Lazio 

Endnu en breddespiller, Ruben Duarte, har også forladt klubben til fordel for Alaves.

Derudover valgte klubben ikke at forlænge med Reyes, der efterhånden er ved at befinde sig i karrierens efterår. 

 

Desuden vender midterforsvaren Diego Reyes tilbage til Porto efter et vellykket lejeophold, hvor han startede inde i 32 kampe. Han vil blive savnet for Espanyol. 

Seneste sæson: 

Klubben endte lige udenfor de europæiske pladser. Holdet havde syv point op til Bilbao på 7. pladsen. Alt i alt må sæsonen være mere end godkendt i træner Quique Sanchez Flores debutsæson for klubben. 8. pladsen er det bedste resultat for klubben i fem år. 

Catalanerne kan dog ikke være tilfredse med, at de måtte forlade Copa del Rey allerede i 1/16-finalerne. Nederlaget fandt sted mod Alceron, som befinder sig i Segunda Division. 

Den kommende sæson: 

Espanyol vil få svært ved at blande sig i top 7, da kvaliteten og de fleste budgetter er noget større, end tilfældet er i Espanyol. Jeg synes dog, holdet har flere dygtige spillere, og jeg regner med ,at Espanyol vil ligge og konkurrere om pladserne lige udenfor - ligesom i den forhenværende sæson. Bredden i forsvaret kan dog blive et problem, og jeg vil anbefale holdet at kigge på investeringer hertil. Eneste defensive indkøb hidtil er Mario Hermoso, der endnu har sin senior debut tilgode. 

 

Getafe 

Getafe måtte for første gang i lang tid indfinde sig med, at det i sæsonen 2016-17 skulle hedde Segunda Division. Holdet rykkede ned efter kun at være sluttet ni point bag 10. pladsen - det indikerer, hvor tæt bunden af La Liga var i den sæson. Holdet tog dog revanche, og de kunne efter en play off-sejr mod Tenerife fejre, at det igen fra den kommende sæson hedder La Liga. Hovedstadsforstaden er blandt favoritterne til at rykke ned igen, men med en udmærket trup kan holdet måske overleve. 

Hjemmebane: Coliseum Alfonso Pérez (14.400)

Træner: Pepe Bordalás (2016)

Cirka-trupværdi: 35 mio euro (nr 18)

2016/17: 3 (Segunda Division, sikrede oprykning via play-off)

Forventet startopstilling: 

(4-4-2) Manojlovic/Martinez – Suarez, Molinero, Diaz, Antunes – PortilloLacen, Fejr, Portillo – NdiayeMolina 

Bud på straffeskytte: 

Jorge Molina 

Kendetegn: 

Vi danskere kender nok bedst Getafe for 2007-08 sæsonen, hvor klubbens førstehold blev dirigeret af den danske legende Michael Laudrup. Klubben blev nummer 14 i ligaen, men sæsonens europæiske eventyr huskes stadig af mange. Holdet havde Bayern Munchen helt ude i torvene, da spanierne var foran sammenlagt 4-2 efter 114 minutter i den afgørende kvartfinale. Desværre ville den italienske bomber Luca Toni det anderledes, og derfor måtte Getafe forlade turneringen. 

Getafe spiller oftest i en 4-4-2 med en diamant på midten, hvor holdets kanter og offensive midtbanespiller i sidste sæson havde til opgave at sætte topscorer Molina op. Signingen Fajr går ind og erstatter sidste sæsons kreative midtbanespiller Faurlin, og i angrebet får man en kvalificeret makker til Molina i nyindkøbet Ndiaye 

Svagheder: 

Svingdøren har i den grad været i gang hos Getafe. Igennem de seneste tre sæsoner, har klubben hentet 48 nye spillere. Det kan derfor være svært at opnå helt samme holdånd og sammenhold, som er symbolsk for andre spanske klubber som for eksempel Athletic Bilbao. 

Nøglespiller: 

Den aldrende angriber, Jorge Molina, der har rundet 35 år, går en spændende sæson i møde. Angriberen har tidligere spillet tre sæsoner i den bedste spanske række, hvor det sammenlagt blev til 27 scoringer. Alligevel er det i Segunda Division, hvor angriberen virkelig har leveret varen. 26, 18, 19 og 22 mål er det blevet til i de seneste fire sæsoner, Molina har tilbragt i den anden bedste række. Alderen taget i betragtning er det nok ved at være sidste udkald, hvis Molina skal vise sit værd på den største scene i Spanien 

Søndag 20. august kl 18:15: Match Center

Athletic Bilbao Uafgjort Getafe
1,50 4,30 7,50
Bet365
NordicBet
Tipico

Transfers: 

Ind: 

Klubben har fået fast aftale på fire af de spillere, der var lejet og deltog i klubbens sidste sæson: 

Alvaro Jimenez (midtbane, kant), Pacheco (fast, midtbane), Chuli (backup, angreb) og Portillo (fast, midtbane) spillede alle en rolle i sidste sæsons succes, og de har deraf fået en fast kontrakt i Getafe. 

Sommerens største investering er Amath Ndiaye, som er blevet hentet efter en flot sæson hos sidste års konkurrenter, Tenerife. Den unge angriber var ejet af Atletico Madrid, men udsigterne for spilletid var lange, og derfor blev denne handel en realitet. 

Derudover har klubben fået tilknyttet Antunes (lejet, back), Fajr (fri transfer, midtbane) og Mergara (lejet, midtbane), der alle har erfaring fra La Liga. 

Ud: 

Klubben har sagt farvel til Alejandro Faurlin (fast, midtbane, Cruz Azul) og Stefan Scepovic (backup, angriber, Sporting Gijon). Sidstnævnte formåede aldrig at blive en succes efter skiftet fra Celtic. 

 

Seneste sæson: 

Holdet nåede kun at være væk fra La Liga et enkelt år efter nedrykningen i 2015/16 sæsonen. Segunda Division opnår første- og andenpladsen direkte oprykning, mens 3.-6. pladsen skal i play off om den sidste plads til La Liga. 

Getafe sluttede grundspillet på en tredjeplads, hvilket betød, at de skulle møde 6. pladsen Huesca. Her hentede man en forholdsvis sikker sejr på samlet 5-2, og efter en 3-1 sejr i den afgørende hjemmebanekamp mod Tenerife (samlet 3-2), var oprykningen en realitet. 

Den kommende sæson: 

Getafe går ind til sæsonen som værende en af favoritterne til at tage returen til Segunda Division. Holdet sikrede sig oprykningen på målstregen og det er også kun Girona, der er større favoritter til at rykke ned. 

Det er oftest en naturlighed at være en kandidat til nedrykningen sæsonen efter, man er rykket op. Heldigvis har de seneste par sæsoner vist, at oprykkerne i den grad kan overleve i sin oprykkersæson. Kun et hold er rykket direkte ned i de to seneste sæsoner, og hold som Las Palmas og Alaves har virkelig leveret nogle flotte præstationer. Selvom det er svært at påpege mange hold, som bør ende under Getafe, så synes jeg, at træner Bordalas har en udmærket trup at arbejde med. Det ville ikke overraske mig synderligt, hvis det skulle lykkes holdet at overleve i denne sæson. 

 

Girona 

Girona debuterer i den bedste spanske række efter at have eksisteret i 87 år. Klubben sikrede sig oprykningen ved at slutte på 2. pladsen, som blev sikret på baggrund af en stærk offensiv. Holdet har i sommervinduet sagt farvel til flere offensive kræfter, og holdet kan få svært ved at sikre sig overlevelse i den kommende sæson. 

Hjemmebane: Municipal de Montilivi (9.282)

Træner: Pablo Machín (2014)

Cirka-trupværdi: 29 mio euro (nr 19)

2016/17: 2 (Segunda Divison)

Forventet startopstilling: 

(3-5-2) Iraizoz – Ramalho/Muniesa, Alcala, Espinosa – Maffeo, Pons, Douglas, Garcia, Planas – PortuStuani 

Bud på straffeskytte: 

Portu/Cristhian Stuani

Kendetegn: 

Girona spillede i sidste sæson den moderne opstilling 3-5-2 med to wingbacks og en diamant på midten. Om holdet går om til den mere defensive 5-3-2 eller laver et nyt system, er svært at sige, men jeg forventer stadig, at de vil fortsætte med tre midterforsvarer og tre centrale midtbanespillere, som er de to positioner, hvor klubben er stærkest besat.

Svagheder: 

På trods af være det mest scorende hold i Segunda divison, er det lidt svært at se, hvem der skal score målene for Girona. Man har i sommer vinduet mistet tre angribere(heraf klubbens to mest scorende i sidste sæson) og kun erstattet med Stuani. Hvis træner Machin fortsat vil benytte sig af 3-5-2 system, er det et noget tyndt angreb, som Girona går ind til sæsonen med. 

Nøglespiller: 

Indrømmet. Det er ikke alverden, jeg kender til Douglas Luiz, men det ligner noget af et scoop, oprykkerne har gjort sig. Spilleren blev tidligere på sommeren hentet til Manchester City for omkring 100 millioner kroner, efter han havde vist sig frem for brasilianske Vasco da Gama, og han blev med det samme lejet ud til Girona. I en trup uden nogen helt store navne, tager jeg en chance og siger, at Douglas Luiz bliver en oplevelse at følge i den kommende sæson. Den kun 19-årige brasilianer spiller på den centrale midtbane, hvor han fungerer som en typisk 8’er, der arbejder på begge banehalvdele. Douglas har trods sin unge alder flere styrker i sit spil, og jeg forudser, han går ind direkte som starter. 

Lørdag 19. august kl 20:15: Match Center

Girona Uafgjort Atletico Madrid
7,75 5,50 1,45
NordicBet
Bet365
NordicBet 

Transfers: 

Ind:

Girona har hentet forsvarsspilleren Espinosa for et rekordhøjt beløb i klubbens ydmyge transferhistorie.

Man har ligeledes hentet rutinerede Iraizoz (målmand), Barcelona produkterne Planas (venstreback), Muniesa (forsvar, leje), Jose Suarez (målmand) og angriberen Stuani 


Desuden har man været på rov i Manchester City, hvor man har hentet hele fire spillere på leje. Der er tale om Douglas Luiz (midtbane), Aleix Garcia (midtbane), Maffeo (forsvar) og lynhurtige Moreno (kant), der i sidste sæson tørnede ud for Deportivo. 

Ud: 

Klubben har skilt sig af med blandt andet Sandaza (angriber, fast), Cristian (angriber, reserve), Coris (forsvar, reserve) og midtbanespilleren Ruben Alcaraz (reserve). Ingen af disse afgange kommer dog til at betyde det helt store for klubben, da man har hentet bedre erstatninger. 

Største tab for klubben er afskeden med sidste års topscorer, Samuele Longo. Angriberen var lejet af italienske Inter, og det er ikke lykkedes Girona at fortsætte samarbejdet med topscoreren. Stuani er den eneste rendyrkede angriber, som er hentet i et vindue, hvor man har sagt farvel til tre.  

Seneste sæson: 

Klubben sikrede sig i sidste sæson direkte oprykning for førstegang nogensinde i klubbens 87-årige historie. Det skete ved, at Girona sluttede lige under det suveræne tophold, Levante, på rækkens 2. plads, som giver direkte adgang til La Liga. At det er første gang i klubbens historie, at de deltager i den bedste spanske række, viser meget godt, hvor stort resultatet er for Girona. Det var da også lige ved, at holdet måtte i play off for at sikre sig oprykningen, da man kun formåede at få to point i de sidste fem kampe. 

Den kommende sæson: 

Jeg forventer, at Girona får en svær sæson. Som et resultat af klubbens manglende resultater, har klubben ikke et særligt stærkt mandskab, og den kommende sæson afhænger i lidt for høj grad af spillere, der hverken har erfaring eller har slået igennem på dette niveau.