Unibet* er idømt klækkelig bøde for brud på hvidvaskningsreglerne. Det sker efter sag om en kunde, som tabte mere end to millioner kroner på trods af, at han fortalte bookmakeren om sine spilleproblemer.

Spilleselskabet Unibet* er blevet idømt bøde på 575.000 kroner for en række overtrædelser i en spektakulær sag om kunde, der spillede mere end to millioner kroner op.

Bookmakeren har ifølge SØIK - i daglig tale Bagmandspolitiet - overtrådt reglerne for hvidvaskning og ikke undersøgt, hvor spillerens penge kom fra. Det viser bødeforlægget, som BetXpert har fået aktindsigt i.  

I alt er Unibet* sigtet for fire forhold, som alle kredser om sagen, der går tilbage til perioden fra marts 2012 og frem til september 2013. I den periode nåede Unibet-kunden at spille hele 2,2 millioner kroner op. 

Det er Spillemyndigheden, som i første omgang anmeldte Unibet* for at have overtrådt hvidvaskningsreglerne. I et sagsresumé om anmeldelsen fra sidste år, fremgår det, at kunden allerede i oktober 2012 oplyste til Unibet*, at han "ikke længere har det så sjovt med at spille." 

Han meddelte også bookmakeren, at han spillede i "desperation for at vinde det tabte tilbage."

Kunden tog derefter en spilpause, men modtog senere bonustilbud og begyndte så at spille igen.

Undersøgte ikke kunden

Ifølge SØIK (Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet) burde Unibet* have undersøgt, hvor mandens penge kom fra.

Det fremgår af bøden, at Unibet* sigtes for:

"... ikke løbende at have overvåget kundeforholdet med XX der i perioden samlet netto indsatte 2,2 millioner kr. på sin spilkonto hos tiltalte med henblik på at sikre, at omfanget af dennes spil var i omverensstemmelse med tiltaltes viden om kunden." 

Pengene kunne på grund af størrelsen "give anledning til mistanke om, at de kunne have tilknytning til hvidvask eller finansiering af terrorisme."

Bookmakeren sigtes også for ikke at have offentliggjort en årsredegørelse for 2013, som opfyldte kravene om lov og spil.

Unibet* har desuden ikke haft tilstrækkelige skriftlige interne regler om kontrol med henblik på "at forebygge hvidvask af penge og finansiering af terrorisme, herunder om risikovurdering og om opmærksomheds-, undersøgelses- og noteringspligt."

Spillede pensionen op

I TV Avisen sidste år stod Unibet-kunden anonymt frem og fortalte, at han havde sagt sin pensionsopsparing op, solgt både bil og båd og brugt store dele af en arbejdsskadeerstatning på gamblingen.

Mens han spillede var han desuden kommet med på adskillige fodboldrejser som VIP-kunde. I september 2013 blev mandens konto endelig lukket ned.

BetXpert har været i kontakt med Unibets pressechef Per Marxen, som ikke ønsker at gå ind i sagen, men siger:

"Vi tager sagen til efterretning, og derudover har vi ikke yderligere kommentarer," siger han til BetXpert.