Det er lykkes Mr Green at forvandle Nørreport Metrostation til et grønt inferno, hvor de rejsende bliver mødt af den velkendte grønne gentleman, mens Mr Green-jinglen kører uafbrudt over højttalerne. Denne væg-til-væg-reklamekampagne har ført til stor irritation og skabt fornyet kritik af bookmakernes markedsføring.

Det var ellers lovende, da den danske spillebranche udsendte en pressemeddelelse om, at de var nået til enighed om et helt nyt adfærdskodeks, som skulle begrænse omfanget af spillereklamer.

Det adfærdskodeks kom efter massivt politisk pres fra Folketinget, der truede med yderligere restriktioner, hvis ikke spillebranchen selv udviste større ansvarlighed.

Bookmakeren Mr Green er blandt de spiludbydere, som ofte optræder i tv-stationernes reklameblokke, og de indgik også sidste år en samarbejdsaftale om at blive bettingpartner for Superligaklubben AaB.

Rejsende rammes af en grøn reklame-mur og høj jingle-musik

I et nyt forsøg for at få deres budskab ud til de danske spillefugle har Mr Green skabt et grønt reklameunivers på den travle Nørreport Metrostation i København.

Alle overflader er klistret til med Mr Greens farver, og gangene er fyldte med reklameskærme, der lokker med tilbud om, at du kan oprette dig og score et 1.000 kroners livebet. At bevæge sig igennem metrostationen er som at være fanget midt i en betting-reklame.

Rigtig mange rejsende har ikke kunnet undgå at bemærke de mange reklamer i metrostationen, og det har også skabt undren på de sociale medier.

Twitter-brugeren Thomas Bach Jørge har lagt en kort video op fra Nørreport med beskeden:

"Rimelig voldsomt. Hele Nørreport Metro st. er plastret til med betting/gambling reklamer, der lige toppes med en catchy jingle, som brager ud af højtalerne. Er det virkelig sådan, vi bør indrette Nørreport st.?"

Til BT har brugeren bag Instagram-profilen Germanske Memes udtalt:

- Jeg er selv ofte på Nørreport Station, og jeg kan simpelthen ikke forstå, hvordan idéen om at spille den ultrakorte jingle igen og igen er blevet godkendt.

- Ikke nok med at den er irriterende, det er også problematisk, at det er en reklame for gambling. Stationen var overklistret i en sådan grad, at man skulle tro, at det var en dystopisk fremtid, hvor alle overflader er til salg for reklame.

Tidligere ludoman: "Hvor er vi på vej hen?"

Udover at være irriterende så kan Mr Green-reklamerne også være skadelige for danskere med spilleproblemer eller unge spillere, der ser det som en let måde at score 1.000 kroner på.


Den tidligere ludoman Marcus Mossalski er heller ikke begejstret for Mr Greens markedsføring og udtaler til BT:

- Jeg er enormt bekymret for unge mennesker. For de 15-årige, der ligesom mig ikke kender konsekvenserne. Når jeg ser de forbandede reklamer, tænker jeg: 'Hvor er vi på vej hen?'

Hvis du udelukker dig selv fra at spille på nettet ved at tilmelde dig i Spillemyndighedernes ROFUS-register, så bliver du automatisk også samtidig tilmeldt "Nej tak til spilreklamer" og vil ikke modtage reklamer fra spiludbyderne. 

Denne beskyttelse har du imidlertid ikke, når spiludbyderne flytter deres reklamer så massivt ud i gadebilledet.

"Hvordan kan det være normalt, at man skal tvinges til at have en spilreklame med jingle smidt i hovedet, når man tager offentlig transport?", spørger Marcus Mossalski.

Reklamekampagnen fra Mr Green genåbner også den politiske debat om regulering af bookmakernes markedsføring.

Spiludbydere er blandt de største reklamekøbere i Danmark, og her er det fortsat Danske Spil, der suverænt brager afsted som det altdominerende lokomotiv. Den statsejede spiludbyder har flere gange øget deres marketingsbudget, og det anslås, at de købte reklamer for i alt 220 millioner kroner i 2020.

Sidste år var landstræner Kasper Hjulmand ude med kontroversielle udtalelser om bettingreklamer, og også skatteminister Morten Bødskov var villig til at stramme skruen overfor spiludbyderne.

Kritik fra Center for Ludomani: "Forbyd spilreklamer"

Leder af Center for Ludomani Michael Bay Jørsel støtter i BT op om et forbud mod spilreklamer.

- Generelt kan man sige, at reklamer er manipulation. Her har Mr Green strategisk lagt sig til rette på et sted, hvor mange mennesker er nødt til at færdes. Det er med til at introducere Mr Green som stedet, man spiller.

- Forbyd spilreklamer på samme måde som tobaksreklamer. Og hvis man har problemer, kan man søge hjælp på spillinjen og få behandling."

Har du problemer med spil, kan du med rette tage kontakt til StopSpilletROFUS eller Center for Ludomani.