I denne uges klumme kigger Ole Larsen/Investor på motivations-status i de store fodboldligaer og kommer med spilforslag...

(Husk også at følge med i Oles MLB-tips: han har fået en flot start som eksperttipper med to tips og fuldtræffere: http://www.betxpert.com/ekspert/ole-larsen).


Opløbsstrækningen er nået

Så er det nu det sker i de store europæiske fodboldarenaer. Mesterskaber skal placeres, europæiske pladser fordeles, og vi skal sige farvel til en god håndfuld hold fra de bedste ligaer rundt omkring. Men hvordan er det lige, at det ser ud på de store scener lige nu torsdag d. 19. april 2012? Lad os se på det:

 

 

SPANIEN

Mesterskab: Hvis Real ikke tager mesterskabet, så kan Mourinho godt belave sig på at komme på hjul og stejle iført Barca trøje og med et hvid klud stikkende ud af den sjældent stillestående kæft. Med 5 kampe igen er forspringet 4 point, men på lørdag går turen til Nou Camp, og programmet indeholder også en udekamp mod Athletic Bilbao. Og så er der jo lige Champions League som en ikke uskøn garnitude på restprogrammet.

Betfair* giver i øjeblikket 1,4 på et Madrid mesterskab (før kommission), mens Barcelona ligger i 3,45. De odds ser ikke sådan ud, hvis Barcelona vinder i weekenden, og det skal også med, at Barca tager titlen ved pointlighed (med mindre de taber med 3 hjemme til Real, og de derefter henter 7 point på Madrid). Barcelona møder bl.a. Malaga, Espanyol og Rayo i de kommende kampe før man slutter af mod et Betis hold, der sandsynligvis ikke har noget at spille for.

Skal Barcelona ikke have 30% for at vinde det mesterskab? Det synes jeg.

Europa: Kampen om europæiske pladser føres an af Valencia og Malaga, men helt til 11. pladsens Getafe og i teorien endnu længere har hold muligheder for Europa League (hvilket dog ikke nødvendigvis får spanske hold til at gå amok…). Når det gælder Champions League er Levante i øjeblikket førsteudfordrer til Valencia og Malaga, og man må da sige, at lille upåagtede Levante har haft en ren Askepot sæson.

Kun én af de sidste 5 kampe er vundet, og skulle man måske mene, at det er over and out for Levante i kampen om de rigtig sjove pladser. I førstkommende weekend venter der f.eks. en meget svær opgave i Sevilla, en hold der er forbedret med Michel ved roret, eller var forbedret lige indtil lige mandags, hvor Michels gamle klub Getafe ikke var spor rare ved Sevilla, og sendte dem hjem med et nederlag på 5-1.

 

Men derefter har Levante Granada, Zaragoza, Mallorca og et Bilbao hold, der måske har andet at tænke på…Valencia er i gang med Europa League, og Malaga skal op mod Barcelona, Atletico Madrid og Valencia. Det kunne faktisk godt give noget rigtigt stort i Levante, jeg tror i hvert fald, at man skal holde øje med dem i de kommende uger, og hvis man kan finde et spil på, at Levante kommer i CL League, var det måske værd at overveje.

 

Nedrykning: Sporting Gijon og Racing Santander…farvel til dem i denne omgang, de henter næppe 8 og 10 point på 5 runder. Men Zaragoza, med 4 sejre i de sidste 6 kampe er pludseligt genopstået, om ikke som Fugl Fønix, så som noget der godt kunne ligne noget med vinger. 5 point er der op til Villarreal og Granada, hvor især Granada godt kunne tænkes at høste sparsomt i de sidste runder. Formholdet Getafe, CL bejleren Levante samt Real Madrid er bl.a. modstandere.

Meget afgøres på lørdag, hvor Zaragoza besøger Mallorca, en kamp der ikke er umulig at hente point i. Og det betales med i omegnen af 2,2, hvis man sælger Mallorca hos Betfair* (før kommission), et godt værdiodds i mine øjne. Hvis Zaragoza taber den kamp, så tror jeg til gengæld, at meget af moralen er væk, og så kan der være god fornuft i at gå imod holdet i de følgende uger, hvor de har 3 hjemmekampe i træk.


TYSKLAND


Mesterskab: 3 runder tilbage og så er Borussia Dortmund endnu engang mester. Og det ved de også godt hos forfølgerne fra Bayern, der desuden har andre ting at tænke på i form af en mindre kamp i Madrid i den kommende uge...

Derfor synes der også, at være et meget interessant odds på Bremen, der tager imod Bayern lørdag. Bremen er godt nok i forskrækkelig form, og efterhånden også i yderkanten af Europa League billedet, men motivation skal der nok være rigeligt af mod de store fra Syd. Så i underkanten af odds 2 på pointtab til Bayern i den kamp, det er et fint væddemål. Kan fås hos Betfair*, hvor det heller ikke skulle undre, om oddset forbedres op mod kampstart, med mindre Bayern hviler halvdelen af holdet før Madrid.


Europa: CL kvalifikationen er stort set på plads, det bliver fantastisk igen at kunne se Gladbach i den turnering. Om end der stadig skal slås om den direkte indtræden resp. en kvalifikationsplads. Schalke og Gladbach er kombattanterne her, og det ligger til Schalke, hvis førstkommende udekamp mod Augsburg er knap så intimiderende som Westfalenstadion lørdag aften kl. 17.30 (og ja, jeg ved godt, at det har skiftet navn, men ikke i mit hoved!).

Når det gælder Europa League, så står kampen mellem Leverkusen, Hannover, Bremen og Hoffenheim først og fremmest, disse er begunstiget af, at Bayern og Dortmund spiller pokalfinale, så derfor en ekstra plads via ligaen. Bremen har utvivlsomt det sværeste program af disse med kampe mod bl.a. Bayern og Schalke, så ingen EL til dem, i dette opløb vil jeg i stedet kaste min kærlighed på Hoffenheim, der udover en fornuftig formkurve under Babbel, også slutter med hjemmekampe mod Leverkusen og Nürnberg for derefter at afslutte det hele med en tur til Berlin, hvor Hertha ikke har vundet mere end en enkelt kamp siden istiden.

 

Hoffenheim kan meget vel tage 7 point her, begyndende med 3 på lørdag mod Leverkusen, oddsniveau i øjeblikket 2,4-2,5, jeg vil tro, at man hos en fornuftig bookmaker i hvert fald vil kunne finde sig odds 2,5, når vi nærmer os lørdag. Den kamp kunne jeg meget vel være på i en asian handicap variant med penge tilbage ved uafgjort, et altid sandsynligt udfald, når vi taler Hoffenheim på hjemmebane, hvor 9 af 15 er sluttet uafgjort.

 

Nedrykning: Farvel til Kaiserslautern; Hertha og Köln i tæt tvekamp om direkte nedrykning vs. ekstra kampe mod nr. 3 fra den næstbedste række. Og disse holds afsluttende program er svært at skille ad, hvis det altså ikke lige var for en helt afgørende forskel i den førstkommende weekend! Hertha spiller nemlig hjemme mod Kaiserslautern, og hvis ikke den kamp vindes, så er jeg overbevist om, at Köln redder sig ud i kval. kampe.

Og vundet bliver den vel, det betales i givet fald med i omegnen af 1,5-1,6. Det på ét hold, der har vundet én hjemmekamp i mere end et halvt år. Jeg siger nej tak, stormotivation eller ej, hvis man endelig skulle ofre noget der, så ville jeg faktisk synes at Kaiserslautern, der kæmper til målstregen, kunne være interessant.

 

Augsburg og HSV er da i øvrigt overhovedet ikke sikret endnu, men med det spil Hertha og Köln viser, så tror jeg ikke at faren for disse to er alt for overhængende.

 


 

ITALIEN

Mesterskab: 6 runder tilbage og en seriøs tvekamp mellem Juventus og Milan, hvoraf førstnævnte endnu har det et liganederlag i denne sæson til gode. Og jeg ved godt, hvilke af de 2 klubbers afsluttende program jeg helst ville have. Nemlig Juventus der bl.a. har Cesena, Novara, Lecce og en afsluttende hjemmekamp mod Atalanta.


Milans afsluttende program hører absolut heller ikke til de sværeste, men der er lige en væsentlig hurdle, nemlig d. 6. maj, hvor lokalrival Inter er modstanderen. Og i en mislykket sæson for Inter vil motivation i hvert fald ikke være et problem for dem i den kamp. BET 365 giver i skrivende stund 1,62 for et Juventus mesterskab, det er ikke dårligt for et hold, der bare ikke virker til at snuble mod denne verdens Novaraer og Cesenaer.

Europa: I kampen om CL plads er det Udinese, der er førsteudfordreren til Lazio. Netop de 2 hold mødes i Udine om et par runder. Fordel derfor måske til Udinese? De har været skræmmende på hjemmebane, men inden da kan meget været tabt for dem med bl.a. et møde med Inter, der forsøger at rette op på en mildest talt skrantende sæson. Lazio, skønt langt fra world beaters på udebane, hvor de i øvrigt har 4 af de sidste 6 kampe, får nok hevet point nok i land til at tage CL pladsen, simpelthen fordi ingen af de andre vil være i stand til at lave det afgørende run.

 

Så om en evt. genopstandelse for Inter rækker til CL, er nok tvivlsomt, Inters slutprogram er brutalt, men der er en god sandsynlighed for, at de vil tage point og også måske også sejr(e) mod Milan, Udinese eller Lazio, som de slutter sæsonen af mod på det Olympiske Stadion. Og de kunne meget vel starte pointhøsten med 1 eller 3 af slagsen i Firenze mod Fiorentina på lørdag, 2,63 i øjeblikket hos  Betfair*. Gardering for uafgjort på et asian handicap vil dog være yderst relevant her.

Nedrykning: Novara og Cesena er i praksis dømt til Serie B i 2012/13. Men hvad med den tredje nedrykningsplads? Lecce mod Genoa, med Fiorentina som en farlig ”outsider”, og nærmest halvdelen af Serie A ikke helt ude af problemer endnu.

Der er lagt op til rigtig mange og gode ”spekulationskampe”, hvor især de hold, der ikke er helt sikret endnu vil gøre hvad der skal til for at få de få nødvendige point. Odds på uafgjort på 1,4 og lignende kan vi se frem til.

Men kan Lecce nu også redde sig? Ubesejret i de sidste 5 er de dukket op fra bundtrioen med en åbenbart utabelig tro på redning. Og d. 5. maj spiller de hjemme mod Fiorentina. Blandt andet også derfor tror jeg snarere, at evt. redning bliver på bekostning af netop Fiorentina frem for Genoa, men Fiorentina har, desværre for Lecce, bl.a. en hjemmekamp mod Novara at hænge hatten på.

 

Det er også nu, at man skal begynde at være interesseret i også små odds i Italien, førstkommende weekend f.eks. at ”sælge” Siena ude mod Genoa. Jeg giver ikke Siena meget mere end 15% for at vinde den kamp. Palermo til at tage point mod Cesena, uafgjort mellem Catania og Atalanta… Der vil være mange muligheder.

 


 

FRANKRIG

 

Mesterskab: Titlen ser også i Frankrig ud til at skulle afgøres mellem 2 hold, med mindre man tror, at Lille vil være i stand til på 6 kampe at hente 7 point på Montpellier. Sidstnævnte har i øjeblikket 2 point at give af til forfølgerne fra Paris St. Germain. Jeg har umådeligt svært ved at skille de 2 holds slutprogrammer, der er alle muligheder for at det bliver tæt til stregen, og jeg har svært ved at se, hvorfor Paris skal være kneben favorit i øjeblikket til at tage titlen ihukommende Montpelliers øjeblikkelige forspring.

Det er marginaler, vi taler om, men når man kan hente sig 2,05 hos Betfair* for et væddemål, som man godt kunne give lidt over 50%, så er det faktisk ikke et ringe tilbud.

Europa: CL pladsen udover til de førnævnte mesterskabsaspiranter må tilfalde Lille, der næppe sætter 6 points forspring til Lyon over styr. Og da Lyon spiller cupfinale mod upåagtede Quevilly, så skal vi nok kigge på pladserne 5-7 for at finde uddeling til EL, disse pladser besættes af Toulouse, Rennes og St. Etienne. Rennes får fornøjelsen af både Montpellier og Paris i de sidste kampe, mens der ellers for alle tre’s vedkommende er en del kampe mod den brede bund.

Det er svært at skille de 3 i øjeblikket, om end Toulouse med deres stærke hjemmebane (hvor bundhold kommer på besøg i de sidste runder) og en dugfrisk sejr over Lyon nok er foran med et mulehår eller to. Forvent tætte kampe til det allersidste i en liga, hvor vel kun 4 midterhold kan sige sig nogenlunde fri for aspirationer eller bekymringer.

Nedrykning: Fra nr. 12 Valenciennes til nr. 19 Ajaccio er der siger og skriver 4 point. Og selv nr. 20 Auxerre er ikke helt ude af ligningen endnu 5 point tilbage. Det vil være rent gætværk at lægge til og trække fra mellem disse mange hold, et enkelt break på det rigtige tidspunkt og man kan være reddet.

Jeg vil dog mene, at Valenciennes på trods af de 4 points forspring skal se sig meget godt for, de har et virkeligt tungt slutprogram, og så må Brest på trods af choksejren over Lille forrige uge være et godt bud på nedrykning baseret på formkurve. En formkurve, der heller ikke er prangende hos Ajaccio.

I den kommende weekend synes jeg umiddelbart, at det mest interessante odds blandt bundholdene er Caen på hjemmebane mod St. Etienne, 2,6 betales hjemmesejr med hos BET 365, hvilket ikke er ringe i betragtning af at Caen ikke har tabt mange kampe på det sidste.


ENGLAND

Mesterskab: Og vi slutter denne lille rundtur i fodboldens moderland. 8 point mangler Manchester United for at være sikker på titlen, men mindre kan gøre det, hvis man ”bare” undgår at tabe lokalopgøret mod City d. 30. april. Hjemmesejr mod Everton og Swansea burde sørge for de første 6 point, og et United hold, der bliver mestre med en sejr på Stadium of Light i Sunderland i den sidste kamp, ja det skal der nok en anden kaliber end Niklas Bendtner til at stoppe. United bliver med stor sandsynlighed mestre, og der er ganske enkelt intet interessant bettingmæssigt at melde fra den front.

Europa: Stor spænding til gengæld når det gælder CL og mindre væsentligt EL. Tottenham, vildt imponerende Newcastle og så Chelsea er i kamp her, da jeg forudsætter at Arsenal holder deres nuværende forspring på tredjepladsen.

Chelsea har et par point at hente, og er jo også optaget af diverse pokaler, så selv om de får muligheden på Stamford Bridge for at sætte ting på plads mod Newcastle, så kan det blive meget vanskeligt at overhale såvel dem som Tottenham. Spurs formkurve peger nedad, men jeg tror ikke at de får under 10 point i de sidste 5 kampe, og så er der CL bold på White Hart Lane i sæsonen 12-13 (hvis de altså klarer kvalifikationsrunden).

Jeg har nu snart i flere uger forventet, at Newcastles stime med nu 5 sejre i træk og kun ét nederlag i de sidste 8 vil blive stoppet, men det sker bare ikke, og jeg kan godt se den gode periode vare et par uger endnu. Hatten af for Alan Pardew.

 

Nedrykning: Som altid et drama, og dramaet er ikke blevet mindre med Wigans formtop, der stik mod alle forudsætninger ser ud til at give dem en ekstra sæson i det bedste selskab. Og kan Aston Villa blive rodet ud i bundkampen for alvor? Ja det kan deres gamle manager Martin O’Neill sørge for, hvis Sunderland slår Villa i weekenden.

Wolverhampton er væk, og selvom OPR har et par point at tære på, så møder man altså bl.a. Tottenham, Chelsea og Manchester City i de sidste 5 kampe. Så hjernen siger, at de meget vel kunne ryge ned, og måske sammen med Blackburn, som bare taber og taber. Men hvis Bolton ikke slår Swansea til odds 2,2 hos BET 365 på lørdag, så er det nok dem der ryger. Beslutninger, muligheder, beslutninger…hvis den ærede læser ikke er blevet klogere af dette, så er det yderst forståeligt!

Til den kommende weekend må jeg sige, at hvis man kan få i nærheden af odds 2 på at ”sælge” Blackburn i deres hjemmekamp mod Norwich, så er man godt tjent med det. Imod alle motivationsfaktorer, så er Paul Lamberts Norwich et af de hold, der grinder til den bitre ende (og de har en ydmygelse mod City at revanchere), og Blackburn, ja dem ville jeg end ikke betro med Kelds kattemad!

 

Men ellers er det i de næste uger, at motivation for de enkelte hold kommer til at spille en større og større rolle, hvilket jeg er sikker på også vil blive afspejlet i de spilforslag, man kan finde på BetXpert. Det gælder ikke kun de 5 ligaer, jeg har været omkring her, men også alle mulige andre steder i Europa og såmænd også udenfor.

 


 

I næste uge skal det handle om en ganske almindelig bettinguge, og hvordan den tager sig ud i det Investorske hjem!

 

På genhør!

Investor er tilbage!

Der hviskes af og til ærefrygtigt i BetXperts kroge om Odds Med Omtanke - den sagnomspundne klumme hvor "Investor" (Ole Larsen) gavmildt øste af sin enorme viden om betting.

Det gjorde han ugentligt i tre måneder i 2006 - i alt 13 artikler blev det til før han og katten Keld trak sig tilbage (i forlængelse af klumme-virksomheden udgav Ole i øvrigt en bog: "Vind på Sport").

Fem år siden - men hans artikler er stadig særdeles anbefalelsesværdige for enhver der er interesseret i blive bedre til at tippe - du kan finde en oversigt over klummerne her.

Og nu er den gode Investor så vendt tilbage til BetXpert med en ugentlig klumme til udgivelse hver fredag (start fredag d. 16/3). Se klumme-oversigten her: http://www.betxpert.com/artikler/ole-larsen-investor

Ved siden af klumme-produktionen leverer Ole desuden, fra cirka midt-april, ekspertips her på BetXpert. Hold øje med hans tips her: http://www.betxpert.com/ekspert/ole-larsen