Flutter Entertainment, der er firmaet bag Betfair og Paddy Power, er i færd med at købe aktiemajoriteten i Stars Group og bliver dermed en af de største bookmakere på det internationale marked.

Flutter Entertainment bliver klassens tungeste dreng, når en kommende fusion med Stars Group er gennemført. I branchemedier spekuleres der i, at det nye Flutter Entertainment vil have en værdi af omkring 82 milliarder kroner. Da nyheden om fusionen tirsdag onsdag formiddag ramte børsen, steg Flutters aktie med 20,43 %.

Flutters nuværende aktieindehavere kommer til at sidde på 54,64 af den nye konstellation, mens aktieindehaverne i Stars Group kommer til at have de resterende 45,36 %

Den amerikanske forbindelse

Ifølge flere analytikere er Flutters helt store mål med fusionen at køre sig i stilling til det spirende amerikanske marked. Og Flutters CEO, Peter Jackson, adresserer netop mulighederne i USA i den pressemeddelelse, hvor fusionen blev annonceret, og løfter sløret for et kommende samarbejde med Fox Sports.

"Denne kombination repræsenterer en stor mulighed for at skabe en ændring i vores tilstedeværelse på internationale markeder og sikre, at vi er ideelt positioneret og kan udnytte den spændende mulighed i USA gennem et mediesamarbejde med Fox Sports. Samtidig er vi med til at udvikle sportsbetting i USA gennem Flutters FanDuel og Stars Groups Fox Bet brands. Vi er engageret i at disse to kvalitetsbrands kommer til at skabe vækst til hele forretningen i USA.

Vi tror, at kombinationen af Flutter og Stars Group vil levere betydelig værdi for aktionærerne. Vi vil have en exceptionel portefølje af førende brands og produkter på førende teknologiske platforme," siger Peter Jackson. 

De samme brugerplatforme

Det forventes umiddelbart, at hvert brand fortsætter med sin egen platform. Med andre ord kan spillere stadig forvente at kunne logge på henholdsvis BetStars og Betfair, som de altid har gjort. 

Overfor SBC News afviser Peter Jackson, at det nye Flutter vil forsøge at flytte spillere fra det ene brand til det andet.

Han understreger, at Flutter vil fortsætte på samme måde, som det hidtil har været tilfældet i Storbritannien, hvor både Betfair og Paddy Power er store spillere og opererer på lige vilkår.