En ny matchfixing-sag er under opsejling i Belgien, hvor omkring 100 personer undersøges for deres rolle i et bandenetværk, der menes at stå bag matchfixing i tennis. Læs mere i ugens bettingnyheder.

100 personer, der menes at være involveret i et bandenetværk, der står bag matchfixingforsøg, bliver i øjeblikket undersøgt i Belgien.

Bandenetværket kommer fra de østlige Europa, men opererer fra Belgien med tenniskampe som speciale. Det er anden gang inden for kort tid, at myndighederne har øje for store matchfixing-grupper i tennissportens verden.

AFP melder om, at bestikkelsessummen kan nå op på 3.000 euro, hvilket svarer til cirka 22.000 danske kroner. Præmiepengene på det pågældende niveau (Challengers og Futures) er ofte omkring 2.000 euro.

Seks medlemmer af den formodede bande er allerede blevet sigtet, ligesom den formodede leder af banden er blevet varetægtsfængslet. 

Læs mere

Andre bettingnyheder i uge 3

14/01 Matchfixing breder sig i Danmark.

En stor matchfixingsag i Spanien har nu bragt frygt til den danske tennisscene. Danmarks idrætsforbund DIF, har modtaget flere beskeder fra unge tennisspillere, der er blevet tilbudt penge for at tabe med vilje. Da der ikke har været afholdt noget større tennisarrangement i Danmark i tre år, troede man ikke, matchfixing var en særlig stor ting. DIF er dog nu blevet klar over, at der skal lægges mere fokus på de unge danske tennisspillere, så de er bedre beskyttet.
Læs mere

14/01 Ladbrokes og Coralbet vil lave oddsgaranti

Ladbrokes og Coralbet vil begynde at garantere det bedste odds på ræs i UK. Det vil altså sige, at kunderne nu altid vil få det bedste odds i disse butikker. Det har dog den effekt, at Ladbrokes og Coralbet har lukket flere af deres butikker og lagt fokus på at bygge de tilbageværende op.
Læs mere

14/01 Google lukker for reklamer i Rusland

Stridigheden mellem søgegiganten Google og Rusland ser ud til at være kommet til en ende. De russiske myndigheder vil have forbudt internationale gamblingreklamer i landet, mens Google har nægtet. Nu har Google dog valgt at blokere flere af disse sider.
Læs mere (betalingsside)

15/01 Sverige varsler hårde straffe, hvis bookmakere ikke lever op til krav

Den svenske spillemyndighed, Spelinspektionen, varsler hårde straffe til de bookmakere, der ikke formår at leve op til kravene om kunders selvudelukkelse. Skulle bookmakerne fejle på dette område, er Spelinspektionen klar til at fratage dem deres licens.
Læs mere

16/01 Svensk domstol afviser SFA

"Swedish Football Association" har søgt en domstol om at stoppe Spelinspektionen i at dele licenser ud. SFA mener nemlig, at det forøger risikoen for matchfixing i svensk fodbold. Dette har den svenske domstol dog nu afvist.
Læs mere (betalingsside)

17/01 Rusland fortsætter blokeringer af hjemmesider

De russiske myndigheder skruede i 2018 voldsomt op for antallet af blokerede gamblingdomæner. Med mere end en fordobling blev der i 2018 blokeret 120.000 domæner, hvoraf mange af disse var fra internationale udbydere.
Læs mere

17/01 Tennisspillere tilbageholdt anklaget for matchfixing

I Frankrig er 4 lavtrangerede tennisspillere tilbageholdt anklaget for at medvirke til matchfixing. Myndighederne tror, de har forbindelse til Grigor Sargsyan, der angiveligt skulle have betalt over 100 tennisspillere for bevist at tabe kampe.
Læs mere

18/01 Rapport spår stor stigning i omsætning på esport

NJGames.org har offentliggjort en rapport, der estimerer omsætningen på sportsbetting i 2020. Her vurderes det, at omsætningen på esport vil udgøre 12,9 milliarder dollars, hvilket er mere end en fordobling af tallet fra 2016.
Læs mere