To spiludbydere i Sverige har fået tocifrede millionbøder for overtrædelse af den svenske spillelovs bonusregler. Begge spiludbydere vil appellere bøden, og samtidigt kritiseres den svenske spillelov. Læs mere i ugens industrinyheder. 

NGG Nordic Ltd, der driver nordicbet.com/sv, og Skill On Net Ltd, der driver et tocifret antal casinohjemmesider, har modtaget tocifrede millionbøder af den svenske spillemyndighed for overtrædelse af spillelovens bonusregler. NGG Nordicbet har modtaget en bøde på 19 millioner svenske kroner, mens Skill On net har modtaget en bøde på 14 millioner svenske kroner. 

Skill On Net har licens i Danmark, mens nordicbet.dk i Danmark er licenseret under BML Group Limited. 

Ifølge den svenske spillelov, der trådte i kraft ved årsskiftet, så må spiludbydere kun tilbyde bonus en gang til nye kunder. Og det er overtrædelser af den regel, som den svenske spillemyndighed har givet bøderne for. Spelinspektionen definerer bonus som enhver form for rabat eller lignende økonomisk incitament, som er direkte koblet til spillet.

NGG Nordic har blandt andet givet ugentlige belønninger, udloddet kontantgevinster og belønnet loyale spillere med blandt andet gratis spil. NGG Nordic har umiddelbart efter afgørelsen ændret deres bonustilbud, oplyser de i en meddelelse, men de kritiserer samtidigt loven for at være uklar. 

"Betsson ser frem til at få større klarhed over dette her aspekt af loven, da det er nødvendigt at supplere den nye lovgivning med retningslinjer og sætte præcedens for at mindske risikoen for fejlfortolkninger. Reguleringen af bonusser er vag, og den har efterladt meget plads for forskellige fortolkninger," lyder det i en meddelelse fra NGG Nordic. 

"Vi deler ikke Spelinspektionens fortolkning af spilleloven, og vi mener også, at beslutningen er uforholdsmæssig alvorlig. Vi mener også, at branchen har brug en for en klar fortolkning af loven," lyder det i en meddelelse fra Skill On Net, der blandt andet har givet har markedsført daglige bonusser, månedvise belønninger og cashback på deres hjemmeside. 

Begge licenshavere har meddelt, at de vil appellere afgørelsen.

Læs mere her og læs mere her (betalingsside)

Andre nyheder fra spillebranchen

24/06 GVC vil donere 1 % af sit overskud til problemspil fra 2022

I sidste uge offentliggjorde de fem største bookmakere på det britiske marked, at de vil donere 1% af deres overskud til bekæmpelse og forebyggelse af problemspil indenfor fem år. En af de fem bookmakere, GVC, lufter nu en ambition om at ville etablere sig som den sikreste bookmaker at benytte, og at man allerede fra 2022 vil donere 1 % af sit overskud.
Læs mere

24/06 William Hill bliver sponsor for syv klubber i Segunda Divison

Syv hold fra den næstbedste spanske række har indgået et samarbejde med William Hill. De syv klubber er Real Zaragoza, Extremadura UD, AD Alcorcon, Elche CF, Albacete, Las Palmas og Almería.
Læs mere 

24/06 Norsk spillemyndighed advarer skakforbund mod Kindred-samarbejde

Det norske skakforbund har indgået et samarbejde med Kindred, og det har fået den norske spillemyndighed op ad stolen. Kindred arbejder angiveligt ulovligt i Norge, og derfor har den norske spillemyndighed send skakforbundet et langt brev med en advarsel og en opfordring til at standse samarbejdet.
Læs mere (betalingsside)

25/06 Marathonbet bliver trøjesponser for Sevilla FC

Marathonbet har indgået en toårig aftale med Sevilla FC, hvor de bliver trøjesponsor med en plads foran på trøjen. Marathonbets logo kommer også til at fremgå flere steder på Sevillas hjemmebane.
Læs mere

25/06 Stor interesse for licenser i Holland

Den hollandske spillemyndigheden har modtager 183 tilkendegivelser fra spiludbydere om, at de vil søge om en spillelicens, når det forventes, at der næste år åbnes op for licensansøgninger. Det er hensigten, at der skal tilbydes online gamlbing fra januar 2021. 
Læs mere (betalingsside)

26/06 Unibet bliver trøjesponsor for Club Brügge

Forsiden af Club Brügges trøjer bliver prydet med Unibets logo fra næste sæson. I den netop overståede sæson havde Unibet et sponsorat på ærmet.
Læs mere

27/06 Danske Spil offentliggør tal for væddemål på folketingsvalget

I en tråd på Twitter deler Danske Spil information om, hvad deres kunder havde spillet på på folketingsvalget. 37 procent af spillene på næste statsminister var sat på Lars Løkke Rasmussen. 30 procent af alle spil på valget var sat på, om de nye partier og Kristendemokraterne kom ind i Folketinget.
Læs mere

27/06 MLS åbner op for betting-trøjesponsorater

Major League Soccer (MLS) har bekræftet, at de 24 klubber i ligaen nu kan indgå sponsoraftaler med spilleselskaber og alkoholvirksomheder. Begge typer virksomheder kan også blive stadionsponsorer.
Læs mere

27/06 Britiske spiludbydere betalte trecifret millionbeløb i bøder i 2019

19,7 millioner pund (cirka 164 millioner kroner) betalte britiske spiludbydere i bøde i 2019. I perioden gennemførte den britiske spillemyndighede (UKGC) mere 160 undersøgelser. 
Læs mere

28/06 Bwin bliver global hovedsponsor for Valencia CF

Valencia CF har indgået en aftale med Bwin om, at spiludbyderen de næste tre sæsoner bliver global hovedpartner for fodboldklubben. Det betyder, at Bwin kommer til at blive trøjesponsor på forsiden af klubbens trøjer samt også vil fremgår på træningstrøjet. Aftalen gælder for alle La Liga-kampe, pokalkampe samt europæiske kampe.
Læs mere

28/06 Den svenske forbrugerombudsmand kritiserer spillereklamer

41 spiludbydere i Sverige har fået deres reklamer gennemgået af den svenske forbrugerombudsmand, der kritiserer udbyderne for deres reklamer. Manglende information om ansvarligt spil samt information om vigtige bonuskrav fremgik ikke af alle reklamer, lyder kritikken. 
Læs mere (betalingsside)