Den tidligere Manchester United-spiller, Paul Scholes, har fået en advarsel og en bøde på cirka 67.000 kroner for at bryde FAs matchfixingregler. Det sker, selvom FAs egen undersøgelse har vist, at Scholes ikke spillede på kampe han selv havde indflydelse på eller berøring med.

Selv med 11 engelske mesterskaber på CV'et får man ikke særbehandling af det engelske fodboldforbund. Det må Manchester United-legenden Paul Scholes sande, efter at han onsdag fik en advarsel og en bøde på knap 67.000 kroner for at placere 140 væddemål på fodboldkampe fra august 2015 til 2019.

Ifølge FAs regler må man som fodboldspiller, fodboldtræner, klubejer osv. i klubber helt ned til den ottendebedste engelske række ikke spille på fodbold overhovedet - hverken i England eller resten af verden.

Paul Scholes var manager for Oldham i en måned frem til midten af marts, men ifølge FA placerede han ingen væddemål på hverken Oldham eller nogle af Oldhams konkurrenter i den periode. Inden sin korte periode i Oldham var Scholes medejer af fodboldklubben Salford City, som netop er rykket op i landets fjerdebedste række, League Two.

FA vurderede, at ingen af Paul Scholes 140 væddemål var på kampe, hvor han havde en realistisk chance for at have indflydelse på resultatet. En uafhængig undersøgelse konkluderede, at Scholes havde spillet for at øge spændingen ved kampene - ikke fordi han havde særlig viden om kampene.

Accepterer straffen uden indvendinger

I sin afgørelse kritiserede FA blandt andet Scholes for, at han som erfaren, tidligere spiller burde kende reglerne bedre. Paul Scholes lagde sig umiddlebart også fladt ned og accepterede bøden.

"Det var en oprigtig fejltagelse og ikke for at trodse reglerne. Jeg troede fejlagtigt, at så længe jeg ikke havde en personlig forbindelse til nogen af de kampe, jeg spillede på, ville der ikke være et problem. Jeg forstår nu, at det var forkert, og at jeg skulle have undersøgt og kontrolleret det dengang," skriver han i en udtalelse ifølge The Guardian.

FA kaldte det i sin afgørelse særlig kritisk, at Scholes havde spillet på kampe fra FA Cuppen, mens han var medejer af fodboldklubben Salford City, som deltog i FA Cuppen. Salford var dog røget ud på det tidspunkt, hvor Scholes placerede væddemålene.  

Lavede overskud trods Neville-fadæse i Valencia

FA blev opmærksom på Scholes' spillemønster, da den irske bookmaker, Paddy Power Betfair, informerede forbundet om det ved årsskiftet. En undersøgelse blev herefter sat i gang - blandt andet med hjælp fra en anden bookmaker, Bet365.

Paul Scholes spillede i perioden i alt knap 220.000 kroner på de 140 væddemål, og det gav ham et overskud på næsten 49.000 kroner.

Udover FA Cup-kampe spillede Scholes ifølge FA blandt andet på otte Manchester United-kampe, hvor hans gamle venner og holdkammerater Nicky Butt og Ryan Giggs var ansat. Han spillede også på en anden gammel holdkammerat, der var cheftræner i spansk fodbold. Gary Neville havde et fire måneder langt ophold i Valencia, der ikke var en udpræget succes. Blandt andet fik Valencia klø 7-0 ude mod Barcelona i en Copa del Rey-semifinale 3. februar 2016. Her havde Scholes spillet på Valencia-sejr, der lukkede i odds 19 hos Bet365.

Læs hele FAs afgørelse her.