De fem største bookmakere i Storbritannien, Bet365, Paddy Power Betfair, GVC, William Hill og Sky Bet har indvilliget i at forhøje deres bidrag til bekæmpelse af problemspil fra 0,1 % til 1% af sit overskud over de næste fem år.

Det har længe været en politisk målsætning i Storbritannien at få bookmakerne til at bidrage med en større del af deres overskud til bekæmpelse af problemspil, end de gør i dag.

I øjeblikket betaler alle bookmakere på det britiske marked 0,1 % af deres overskud til forebyggelse og bekæmpelse af ludomani og problemspil, men nu har de fem største bookmakere på markedet indvilliget i at forhøje det til 1 % over de næste fem år.

De 0,1 %, som branchen betaler i dag, løber i alt op i cirka 83 millioner kroner, og hvis hele branchen følger trop, står dette beløb altså til at blive tidoblet.

De fem bookmakere er Bet365, Paddy Power Betfair, GVC, William Hill og Sky Bet.

Læs mere

Andre nyheder fra spillebranchen

17/06 79 spiludbydere viser interesse i det hollandske marked

Det hollandske spillemarked, der efter planen går i luften fra januar 2021, tiltrækker interesse fra en lang række af spiludbydere. Hele 79 af slagsen har forhørt sig om muligheden for at søge licens i landet.
Læs mere

17/06 Amerikansk bookmaker stævnet for falsk markedsføring

Den amerikanske bookmaker og fantasy spiludbyer, FanDuel, er blevet trukket i retten for falsk markedsføring. FanDuel har angiveligt fortalt investorer, at kun 0,1 % af alle kunder vinder penge, mens bookmakeren reklamerer for, at alle kan lave overskud hos dem.
Læs mere

17/06 Tyskland udelukker unavngiven betalingsside

I et forsøg på at ramme udbydere af ulovlig onlinekasino har den tyske stat, Niedersachsen, udelukket en unavngiven betalingsside. Det er Niedersachsen der har myndighed til at træffe den slags beslutninger på vegne af alle stater i Tyskland.
Læs mere 

17/06 Real Madrid-kamp fra 2017 undersøges for matchfixing 

Da Real Madrid i 2017 sikrede sig mesterskabet i sidste spillerunde med en 2-0-sejr over Malaga, har der angiveligt været spillet store summer på antallet af hjørnespark i kampen. Det afslører telefonsamtaler mellem en Malaga-spiller og en bagmand.
Læs mere
Læs mere

17/06 Historisk lavt odds på dansk Tourvinder

Jakob Fulgsang har været i suveræn form denne sæson og går ind til Tour de France med det laveste vinderodds nogensinde for en dansk rytter hos Danske Spil.
Læs mere

18/06 Britisk spillemyndighed overvejer ombudsmand kun til gambling

Labours politiske ledre, Tom Watson, har foreslået, at der skal etableres en ombudsmand, som kun håndterer sager fra spillebranchen. Den britiske spillemyndighed, UKGC, overvejer forslaget.
Læs mere

18/06 Italiensk stjerneangriber vikles ind i spansk matchfixingskandale

Lazio-angriberen Ciro Immobile, der blandt andet har en fortid i Sevilla, nævnes nu i forbindelse med den spanske matchfixingskandale, Operation Oikos, der ruller i disse dage. Flere spanske medier beretter, at Immobile har placeret væddemål på en lang række fixede kampe. Immobiles advokat afviser anklagerne.
Læs mere

19/06 William Hill og Betfair havde reklamer i Looney Tunes-app

En app med indhold fra det populære tegneserieunivers for børn, Looney Tunes, havde reklamer for spiludbyderne William Hill og Betfair. Reklamerne er nu blevet forbudt, og bookmakerne har fået en advarsel.
Læs mere

20/06 Unibet bliver hovedsponsor for den bedste svenske ishockey-række

Unibet overtager Svenska Spels plads som hovedsponsor for den bedste række i svensk ishockey, HockeyAllsvenskan. Svenske medier spekulerer i, at Unibet har betalt cirka 18,5 millioner kroner for aftalen.
Læs mere

20/06 Ny, britisk kommission skal undersøge problemspil og kriminalitet

En ny kommission i Storbritannien skal undersøge sammenhængen mellem problemspil og kriminalitet. Betfairs grundlægger, Andrew Black, er et af medlemmerne af kommissionen.
Læs mere

20/06 Manchester United-koryfæ får bøde for brud på matchfixing-regler

Den tidligere Manchester United-spiller, Paul Scholes, har fået en advarsel og en bøde på cirka 67.000 kroner for at bryde FAs matchfixingregler. Det sker, selvom FAs egen undersøgelse har vist, at Scholes ikke spillede på kampe han selv havde indflydelse på eller berøring med.
Læs mere

21/06 EA: Lootboxes er som kinderæg

En direktør i EA har skullet stå skoleret for de britiske myndigheder og forklare, hvorfor lootboxes ikke er problematisk grænsende til gambling for mindreårige. Direktøren forsvarede sig blandt andet med, at lootboxes er lige så harmløse som kinderæg.
Læs mere

21/06 BetXpert hyrer ekstra cykelekspert

BetXpert byder velkommen til Lasselaugesen, der tager springet fra brugertipper til eksperttipper.
Læs mere