Karsten Dybvad er indstillet som ny bestyrelsesformand hos Danske Bank, og det betyder, at hans job som administrerende direktør for Dansk Industri bliver ledigt. Men hvem skal overtage den post?

Hvidvask-skandalen hos Danske Bank har kostet flere jobbet. Administrerende direktør Thomas Borgen har forladt sin stilling, og nu har storaktionæren i Danske Bank, A.P. Møller Holding, indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, hvor den ønsker at komme af med bestyrelsesformanden Ole Andersen. 

Til at overtage stillingen har den indstillet Dansk Industris (DI) administrerende direktør, Karsten Dybvad, og det betyder, at hans formandskab i Danmarks "ubetinget største og mest betydningsfulde erhvervsorganisation", som han selv kalder det, bliver ledig. 

Men hvem skal overtage posten og lede Dansk Industri? Det har Unibet sat odds på. 

"Bliver det statsministeren eller en af topcheferne for de største interesseorganisationer - eller måske en helt tredje - der snupper jobbet som Danmarks mest magtfulde lobbyist?" spørger Unibet retorisk i en pressemeddelelse. 

Spil på DIs næste administrerende direktør hos Unibet her

Lars Løkke er favorit 

"Hvis Karsten Dybvad som ventet ender som formand for Danske Bank, bliver landets mest magtfulde lobbyistjob, posten som administrerende direktør i Dansk Industri, ledigt, og det har fået gætterierne om, hvem der skal varetage det fremover, til for alvor at gå i gang," skriver Unibet.

Ifølge bookmakeren så er statminister Lars Løkke (V) blandt topkandidaterne hos politiske eksperter og kommentatorer til at overtage efter Karsten Dybvad, og hos Unibet er han også den kandidat med det laveste odds. 

"Med odds 2,50 ligger Lars Løkke lige foran adm. dir. i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, der giver odds 3,75, og Dansk Energis direktør, Lars Aagaard, til odds 5.00. Tidligere statsminister, Anders Fogh Rasmussen, giver odds 25," skriver Unibet

"Den første kvinde på listen er Dansk Industris direktør, Tine Roed, der giver pengene 10 gange igen, hvis hun vinder, mens man får odds 15 på EU-kommissær Margrethe Vestager," fortsætter UnibetNederst på Unibets liste finder man Alternativets nu tidligere trafik- og miljøborgmester i København, Niko Grünfeldt, der giver odds 250.

Odds på næste administrerende direktør hos Dansk Industri (DI)

Bedste odds Bookmaker
Lars Løkke Rasmussen 2,50
Lars Storr-Hansen 3,75
Lars Aagard 5,00
Martin Præstegaard 7,50
Tine Roed 10,00
Troels Lund Poulsen 12,00
Margrethe Vestager 15,00
Anders Samuelsen 18,00
Benny Engelbrect 20,00
Henrik Sass Larsen 20,00
Karsten Lauritzen 20,00
Anders Fogh Rasmussen 25,00
Joachim B. Olsen 30,00
Peter Skaarup 35,00
Søren Pind 40,00
Helle Thorning Schmidt 50,00
Uffe Elbæk 150,00
Niko Grünfeld 250,00

Odds på næste administrerende direktør hos Dansk Industri (DI) er senest opdateret den 8. november kl. 18.43.