7. maj udskrev statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) folketingsvalg. 5. juni, som også er Grundlovsdag, skal danskerne til stemmeurnerne til folketingsvalget. Bookmakerne har masser af odds på folketingsvalget, og hvem der ender som vindere og tabere. Se de odds på folketingsvalget her.

Bemærk: Artiklen om odds på folketingsvalget er skrevet den 2. oktober, men er løbende blevet opdateret. Artiklen er senest opdateret den 3. juni kl. 15:02.

Ved folketingsvalget i 2011 viste der sig på valgaftenen lidt af et paradoks, da stemmerne var talt op. Socialdemokratiets formand, Helle Thorning Schmidt, blev statsminister, på trods af at Venstre med Lars Løkke Rasmussen i spidsen blev landets største parti. Det var især den store fremgang til Enhedslisten og De Radikale, der sikrede Helle Thorning en plads i historiebøgerne som landets første kvindelige statsminister.

Flere bookmakere på det danske marked har odds på Folketingsvalget helt frem til første exitpoll onsdag aften.

NordicBet

NordicBet

Hvem bliver statsminister?


Lars Løkke vs. Mette Frederiksen
ODDS PÅ valget
888sport

888sport 

Mange specialspil på Folketingsvalget


Hvor mange kvinder vælges i Folketinget?
ODDS PÅ valget

Fire år senere gentog paradokset sig med omvendt fortegn. Socialdemokratiet blev landets største parti, men stor fremgang til især Dansk Folkeparti sikrede Lars Løkke Rasmussens (V) plads i Statsministeriet.

Selvom Venstre havde et flot europaparlamentsvalg og blev Danmarks største parti i EU, er der dog ikke meget, der ifølge meningsmålingerne og bookmakernes odds på folketingsvalget tyder på, at det scenarium gentager sig endnu en gang. Socialdemokratiet står til at blive landets største parti, og rød blok står til at vinde valget i sikker stil. 

I de seneste måneder, og i endnu højere grad efter valget er blevet udskrevet, har størstedelen af bookmakerne på det danske marked haft mange forskellige slags spil og odds på folketingsvalget - herunder på hvem der bliver statsminister, hvor godt de forskellige partier (små som store) klarer sig, og på hvor lang tid det tager at danne regering efter valgdagen.

Som det allerede har vist sig under valgkampen, har bookmakerne fortsat og helt frem til selve valgdagen en lang række af valgrelaterede spil. Hold øje med BetXpert - vi vil med jævne mellemrum opdatere denne artikel, når der sker ny udvikling i valgkampen og på bookmakernes odds på valget.

Nordicbet: Spil 100 kr. på folketingsvalget og modtag 50 kr. ekstrabetNordicBet

  • Klik her for at tilmelde dig kampagnen hos NordicBet

  • Spil for mindst 100 kroner til mindst odds 1,50 på folketingsvalget.
  • Du modtager herefter et ekstrabet på 50 kroner, som skal bruges på folketingsvalget, inden det går i gang. 
  • Hvis dit ekstrabet vinder, så får du nettogevinsten udbetalt (du vil ikke få indsatsen udbetalt). Du skal gennemspille nettogevinsten tre gange til mindst odds 1,50 indenfor 60 dage.
  • Kampagnen udløber onsdag den 4. juni kl. 23:59 (dagen inden folketingsvalget).
  • Regler og vilkår gælder.

Hent dit 50 kr. ekstrabet her

Odds på Danmarks næste statsminister

I flere måneder var odds på Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen ganske lige, men jo tættere vi er kommet på folketingsvalget og selve valgdagen, jo større er Mette Frederiksens favoritværdighed blevet.

Hvem bliver Danmarks næste statsminister?

Bedste odds Bookmaker
Mette Frederiksen (A) 1,18
Lars Løkke Rasmussen (V) 5,50

Kristian Thulesen-Dahl (O)

50,00
Kristian Jensen (V) 51,00
Morten Østergaard (B) 51,00
Pia Olsen Dyhr (F) 80,00
Pernille Skipper (Ø) 126,00
Anders Samuelsen (I) 150,00
Uffe Elbæk (Å) 151,00
Pernille Vermund (D) 201,00
Inger Støjberg (V) 201,00

Statsminister odds er senest opdateret 3. juni klokken 14:16.

Odds på folketingsvalget hos Bethard

Kan Socialdemokratiet stå alene?

Fra begyndelsen har det set ud til, at valgkampen især skulle handle om pension, sundhed og klimaet, men siden har især Stram Kurs' indtræden på den politiske scene gjort flygtninge til en vigtig del af valgkampen.

Længe har bookmakerne spået valget til at blive tæt, og i februar sagde Peter Emmike Rasmussen, der er oddsansvarlig hos Danske Spil, følgende i en pressemeddelelse:

"Socialdemokraterne har meldt ud, at de vil lave en et-partis regering, mens Dansk Folkeparti allerede i sommer sagde, at de ville være med i en evt. Venstreregering. Men hvad betyder det så for de andre partier i blå blok, og kan Socialdemokratiet klare at stå alene efter et valg? Det er nogle af de politiske odds, vi har nørdet med, mens vi venter på, at valget udskrives."

På trods af Mette Frederiksens risikable udmelding har bookmakerne siden gjort Socialdemokratiet til stor favorit til at sidde på magten efter det kommende valg:

Udvalgte odds på, hvem der danner regering efter folketingsvalget

Bedste odds Bookmaker
Socialdemokratiet 1,55
Socialdemokratiet og SF 7,00
Venstre og Socialdemokratiet 13,00
Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative 40,00
Venstre og Dansk Folkeparti 40,00
Venstre 50,00

Folketingsvalg odds på regeringsdannelsen er senest opdateret 3. juni klokken 14:10.

Odds på regeringsdannelsen hos Nordicbet

Sådan sætter bookmakerne odds på Folketingsvalget

Med TV-debatter, formandsskift, journalistiske afsløringer og forskellige varianter af breaking news, gælder det for bookmakerne om at holde tungen lige i munden, hvis de vil have rigtige og retvisende odds på Folketingsvalget.

"Politik er på mange måder helt uforudsigeligt, så det er en særlig udfordring at sætte de rette odds, og meget ændrer sig fra dag til dag,” sagde Peter Emmike Rasmussen, der er oddsansvarlig i Danske Spil, i en pressemeddelelse, da valget blev udskrevet. Overfor BetXpert forklarer han, hvad Danske Spil særligt holder øje med i valgkampen.

"Alt, hvad der kommer i nyhedsmedierne, spiller ind. Som for eksempel da Kristendemokraterne skiftede frontfigur i valgkampen til Isabella Arendt, som brændte igennem i den første partilederdebat. Og så holder vi også øje med meningsmålingerne," siger han.

Der findes utallige eksempler på meningsmålinger, der ikke er retvisende, eller forskellige meningsmålinger, som viser vidt forskellige ting, selvom de er foretaget på samme dag. Det forsøger Danske Spil også at gardere sig imod.

"Vi kigger som regel på det vægtede snit, som man bl.a. kan finde hos Berlingske Barometer. Og så ændrer vi ikke oddset dramatisk, fordi en enkelt måling ser anderledes ud end vores odds. Der skal gerne lidt flere målinger til," siger han til BetXpert.

Hos Nordicbet går traderne til opgaven på nogenlunde samme måde som hos Danske Spil.

"Politik er jo en svær størrelse, men vi forsøger at holde os så opdateret som muligt på nyheder, meningsmålinger og resten af markedet. Store indsatser (fra kunder, red.) tages selvfølgelig med i overvejelserne. Vi er også opmærksomme på trends fra tidligere valg, både danske og udenlandske, og analyserer også på hvordan og hvorfor meningsmålinger har taget fejl. Vi forholder os generelt skeptisk overfor, hvilke meningsmålinger der er søgt information fra, samt hvordan prisen skal stå," oplyser Nordicbets tradere til BetXpert.

Odds på Stram Kurs i Folketinget

Et af de største samtaleemner i ugerne op til, at folketingsvalget blev udskrevet, var Rasmus Paludan (P) og hans parti, Stram Kurs. I begyndelsen var det de færreste, der tog den kontroversielle politiker alvorligt, men i takt med hans mange demonstrationer og de uroligheder, de medførte, fik han mere medieopmærksomhed, og under et døgn inden valget blev udskrevet, kulminerede det for Stram Kurs, der officielt blev opstillingsberettiget til Folketingsvalget.

Mediedækningen af hans parti og politiske program er siden blevet øget voldsomt, og det har afspejlet sig i meningsmålinger og derfor også i bookmakernes odds på Stram Kurs.

Bookmakerne vurderede det indledningsvis som ganske usandsynligt, at Rasmus Paludan og hans parti har en chance for at komme i folketinget. Siden har de dog måttet justere odds, så det inden den første partilederrunde var tæt på 50/50, om Rasmus Paludan kommer i Folketinget eller ej. Efter diverse partileder-runder, interviews og debatter er odds dog faldet markant på Stram Kurs til at komme i Folketinget, så det højeste odds på Stram Kurs nu er 1,40. 

Odds på Stram Kurs: Kommer partiet i Folketinget?

Bedste odds Bookmaker
Ja, Stram Kurs kommer i Folketinget 1,55
Nej, Stram Kurs kommer ikke i Folketinget 3,25
Stram Kurs får under 2,5 % af stemmerne 2,05
Stram Kurs får over 2,5 % af stemmerne 1,70

Odds på Stram Kurs er senest opdateret 3. juni klokken 14:44.

Odds på Nye Borgerlige i Folketinget

Nye Borgerlige med Pernille Vermund i spidsen er et af de sværeste partier at blive klog på, hvis man kigger på de løbende meningsmålinger, som peger i alle retninger.

Nye Borgerlige må sandsynligvis føle sig snigløbet af Rasmus Paludan og Stram Kurs' entre i valgkampen, der kan have flyttet noget fokus samt nogle vigtige, livgivende stemmer.

De er dog hverken døde eller begravede, og ser man på bookmakernes odds på Nye Borgerlige i Folketinget, er der stadig gode muligheder for, at det nye højrefløjsparti kommer over spærregrænsen.

Odds på Nye Borgerlige: Kommer partiet i Folketinget?

Bedste odds Bookmaker
Nye Borgerlige får over 2,50 % af stemmerne 1,65
Nye Borgerlige får under 2,50 % af stemmerne 2,10
Nye Borgerlige får over 2,75 % af stemmerne 1,55
Nye Borgerlige får under 2,75 % af stemmerne 2,30
Nye Borgerlige får over 3 % af stemmerne 1,90
Nye Borgerlige får under 3 % af stemmerne 1,80

Odds på Nye Borgerlige er senest opdateret 3. juni klokken 14:22.

Odds på Klaus Riskær Pedersen i Folketinget

Et tredje, nyt parti ved årets Folketingsvalg lagde stærkt ud med en masse omtale og mediefokus, og det kunne også afspejles i bookmakernes odds.

Danske Spil åbnede med en linje, der var tæt på 50/50 på, at Klaus Riskær Pedersen skulle have held med sin mission om at få fingrene i nogle af pladserne i Folketinget.

Siden er partiet Klaus Riskær Pedersen som Nye Borgerlige faldet lidt i baggrunden i mediedækningen, og det kan aflæses i bookmakernes odds på Klaus Riskær Pedersen i Folketinget. Der skal ske noget drastisk hvis det nystartede parti skal gøre sig håb om at nå over spærregrænsen.

Odds på Klaus Riskær Pedersen: Kommer partiet i Folketinget?

Bedste odds Bookmaker
Ja, Klaus Riskær Pedersen kommer i Folketinget 9,00
Nej, Klaus Riskær Pedersen kommer ikke i Folketinget 1,15

Odds på Klaus Riskær Pedersen er senest opdateret 3. juni klokken 14:30.

Odds på Kristendemokraterne i Folketinget

Ikke meget er, som det plejer for Kristendemokraterne. Det er længe siden, de har været rigtig tæt på at komme over spærregrænsen, men i år kunne meget vel blive året. Unge Isabella Arendt har taget Stig Grenovs plads som frontfigur i valgkampen, og efter en stærk start, hvor hun brændte igennem i flere partilederdebatter, ser bookmakernes odds på Kristendemokraterne i Folketinget mere lovende ud end nogensinde.

Der er et stykke vej endnu, og Isabella Arendt er i medierne kommet lidt i modvind grundet sit syn på abort og på homoseksuelles ret til at få hjælp fra staten til at adoptere, men de nærmer sig spærregrænsen. 

Det er dog langt fra sikkert, det er nok, og det kan blive svært at nå op på de magiske to procent. Dog har de et ekstra es i ærmet - et muligt kredsmandat i Vestjyllands storkreds.

Odds på Kristendemokraterne: Kommer partiet i Folketinget?

Bedste odds Bookmaker
Ja, Kristendemokraterne kommer i Folketinget 1,90
Nej, Kristendemokraterne kommer ikke i Folketinget 1,85

Odds på Kristendemokraterne er senest opdateret 3. juni klokken 14:32.

Odds på storkredsene

Mod slutningen af valgkampen tilbyder både Unibet og Danske Spil odds på, hvordan det går de forskellige kandidater og partier i storkredsene. 

Hos Danske Spil kan man finde odds på, om Enhedslisten får flere stemmer end Socialdemokratiet i Københavns storkreds, og om Venstre får over eller under 18,50 % i Fyns storkreds.

Især er Kristendemokraternes situation interessant i Vestjyllands storkreds, hvor Danske Spils linje i skrivende stund er over eller under 5,75 %, der kan være nok til at sende partiet i Folketinget. Til odds 1,72 er over 5,75 % favorit.

Hos Unibet kan man også finde odds på kandidaterne i storkredsene. Hvem bliver valgt ind, og hvem får flest stemmer for eksempel. 

Samtidig har Unibet en række specialspil i flere af valgkredsene. Eksempelvis kan man spille på, om Pernille Skipper (EL) får flere stemmer i år end de 40.425 stemmer, Johanne Schmidt-Nielsen (EL) fik i Københavns storkreds ved valget for fire år siden.

Og man kan få odds 50 på, at SFs Karsten Hønge får mindst 19687 stemmer i Fyns storkreds. Hønge har fået kritik efter EU-parlamentsvalget, fordi han har givet sit mandat videre til en anden på listen, da han hellere vil i Folketinget. Ved EU-valget fik Hønge præcis 19687 stemmer.

Odds på Kristendemokraterne: Kommer partiet i Folketinget?

Bedste odds Bookmaker
Kristendemokraterne (K) får over 5,75% af stemmerne i Vestjyllands storkreds 1,72
Kristendemokraterne (K) får under 5,75% af stemmerne i Vestjyllands storkreds 2,00
Nye Borgerlige & DF får tilsammen flere stemmer end Venstre i Sydjyllands storkreds 1,90
Får Kristendemokraterne et kredsmandat i Vestjyllands storkreds 2,05
Uwe Max Jensen fra Stram Kurs får flest stemmer i Nordjyllands storkreds 60,00
Karsten Hønge får mindst 19687 personlige stemmer i Fyns storkreds 50,00

Odds på valgkredsene er senest opdateret 3. juni klokken 15:02.

Specialspil på folketingsvalget

Bookmakerne har generelt en lang række specialspil på valget.

Hvad bliver stemmeprocenten, hvor mange kvinder bliver der valgt ind, og er der en politisk leder, der trækker sig? Det er blot nogle af de specialspil på valget, som man i skrivende stund kan finde hos bookmakerne.

Det kan i den forbindelse være værd at holde øje med Danske Spils udbud frem mod valget. Den statsejede bookmaker oplyser til BetXpert, at den har mange spil på valget i støbeskeen.

Udvalgte specialspil på folketingsvalget 2019

Bedste odds Bookmaker
Et parti, der ikke allerede er medlem, vælges ind i Folketinget 1,08
Kun partier, der allerede er medlem, vælges ind i Folketinget 6,50
Den samlede stemmeprocent bliver over 86,5 1,85
Den samlede stemmeprocent bliver under 86,5 1,85
En partileder udtaler på valgdagen eller dagen efter, at han/hun trækker sig 1,90
Ingen partiledere udtaler på valgdagen eller dagen efter, at han/hun trækker sig 1,80
Der vælges højst 67 kvinder ind i Folketinget 2,05
Der vælges mindst 68 kvinder ind i Folketinget 1,72

Odds på specialspil til folketingsvalget er senest opdateret 3. juni klokken 14:42.

Odds på folketingsvalget hos Danske Spil

Forhandlingerne kan trække ud

Både i blå blok og i rød blok er der usikkerhed om, hvordan en eventuel regering vil se ud, uanset hvem der ender med et flertal. Derfor tror Danske Spil, at der kan gå op til to uger, før et regeringsgrundlag er forhandlet på plads.

”I 2001 tog det 7 dage, mens det i 2015 tog 10 dage at forhandle et regeringsgrundlag på plads. Men i det nuværende Folketing kan vi også se, at der bliver dannet alliancer på kryds og på tværs, og derfor vurderer vi heller ikke, at det er utænkeligt, at der kommer flere dronningerunder, og at der går mellem 8-14 dage, inden, der er dannet en regering, hvilket odds 2,50 (nu odds 3,25, red.) også indikerer,” siger Peter Emmike Rasmussen i en pressemeddelelse.

Hvor lang tid tager det at danne regering?

Bedste odds Bookmaker
0-7 dage 6,00
8-14 dage 4,10

15-21 dage

4,50
22-28 dage 7,50
29-35 dage 12,00
36 dage eller mere 7,00
Højst 14 dage 2,30
Mindst 15 dage 1,60

Folketingsvalg odds på regeringsdannelsen er senest opdateret 3. juni klokken 14:48.

Valgstatistik: Mest populære måned, ugedag og de 10 seneste folketingsvalg

Måned Antal gange Seneste gang

Januar

6 10. januar 1984
Februar

3

8. februar 2005

Marts

2 11. marts 1998

April

11

21. april 1953
Maj 9 10. maj 1988

Juni

8 18. juni 2015

Juli

2 26. juli 1920

August

1 4. august 1852

September

10 15. september 2011

Oktober

5 23. oktober 1979

November

6

13. november 2007

December

6 12. december 1990
Ugedag Antal gange Seneste gang

Mandag

4 3. april 1939
Tirsdag

37

13. november 2007

Onsdag

10 11. marts 1998

Torsdag

6

18. juni 2015
Fredag 11 11. april 1929

Lørdag

1 26. februar 1853

Søndag

0 Aldrig sket

Odds på folketingsvalget hos Unibet

Dato: Ugedag

8. september 1987

Tirsdag
10. maj 1988

Tirsdag

12. december 1990

Onsdag
21. september 1994 Onsdag

11. marts 1998

Onsdag

20. november 2001

Tirsdag
8. februar 2005 Tirsdag

13. november 2007

Tirsdag
15. september 2011 Torsdag

18. juni 2015

Torsdag

Kilde: Folketingets hjemmeside

Flere brugertip på BetXpert

Over et helt år er det sport og især fodbold, der tager den største del af pladsen på BetXpert både i artikelspalterne og i forum og i såvel eksperternes som brugernes spilforslag.

Men op til valget bugner BetXpert med kvalificerede og velargumenterede brugertip på det kommende folketingsvalg. Underholdningsekspert Highroller lurede tidligt, at Mette Frederiksen står med gode muligheder for at blive statsminister, og har lagt et spilforslag op på netop det, som dog ikke holder værdi længere.

På brugersiden har Romanowski var tidligt ude med et spil på, at Klaus Riskær ikke skal forvente at komme i Folketinget. Det odds er siden faldet betragteligt.

Ellers er det brugeren, Asser, der har bombarderet BetXpert med spil på valget - hele ti spilforslag er det blevet til. Debatten går lystigt i dem, og du kan deltage ved at klikke på dem herunder.

Folketingsvalg: Liberal Alliance % stemmer: Under 4,5 procent

Folketingsvalg: Enhedslisten % stemmer: Over 8,5 procent

Folketingsvalg: Radikale Venstre % stemmer: Over 5,5 procent

Folketingsvalg: Lars Løkke Rasmussen - Pernille Skipper: Lars Løkke Rasmussen

Folketingsvalg: Dansk Folkeparti % stemmer: Under 18,5 procent

Folketingsvalg: Venstre % stemmer: Under 18,5 procent

Folketingsvalg: Socialdemokratiet % stemmer: Over 27,0 procent

Parti/koalition som danner regering efter valget: Socialdemokratiet

Et parti ikke allerede medlem vælges ind: Nej