BetXperts golfekspert, Jesper Asbirk, sagde i starten af året sit job op for at dedikere sig fuldt ud til bettingen og livet som professionel golftrader. "Det har været fantastisk, og jeg nyder det i fulde drag." I denne blog fortæller han om hverdagen og sin nye identitet som sports-investor.

Et lille halvt år er gået, siden jeg gjorde op med den ”normale” måde at leve livet på. Jeg sagde min solide, faste fuldtidsstilling op for at forfølge drømmen om at leve af min hobby!

Det lyder måske, som om det var en pludselig indskydelse, men faktisk har det været en drøm, siden jeg første gang kiggede tilbage på mit regnskab for året 2013 og tænkte: ”Hvor fedt ville det lige være, hvis jeg kunne leve af det her?”.

Siden dengang har jeg mere eller mindre bevidst arbejdet hen imod en bæredygtig forretning, og i takt med en stigende succes er drømmen kommet tættere og tættere på.

Selve beslutningen var ikke uden bekymringer. For med kæreste, hus og en nu to-årig søn var der mange ting, der skulle gå op i en højere enhed, og konsekvenserne, hvis jeg skulle fejle, var potentielt større end ”bare” at miste min egen opsparing.

Når det er sagt, er det jo ikke anderledes, end når så mange andre vælger at starte egen virksomhed og investere både tid og opsparing i deres drøm.

Folk, der kender mig, ved, at jeg ikke gør noget uden først at have overvejet det grundigt og forberedt mig optimalt.

Selve beslutningen blev taget tidligt i 2016, og i perioden efter var der en masse forberedelser, der skulle gøres:

  • Indretning af hjemmekontor med ny arbejds-PC, to store monitorer, TV, hæve/sænke bord og meget mere
  • Afklaring af diverse privatøkonomiske forhold som omlægning/afdrag på lån, forsikring, pension og SKAT
  • Forventningsafstemning med familie vedrørende arbejdstider, minimumsindkomst, ferier osv.

Så da jeg den 31. maj 2016 havde sidste arbejdsdag, var alt på plads, og jeg kunne hellige mig mit nye erhverv som sportstrader uden anden bekymring, end hvordan jeg skulle skaffe denne måneds indkomst.

Sådan ser min nye hverdag ud

Min nuværende arbejdsuge starter tirsdag morgen. Som udgangspunkt arbejder jeg i hverdagene (tirsdag-fredag) i det tidsrum, min familie er væk.

Derudover arbejder jeg meget ofte hver søndag, da min primære indkomst stadig stammer fra live golf-trading. Det betyder, at jeg typisk har 8-9 timers arbejde søndag fordelt på 4½ time søndag eftermiddag (European Tour) og 4½ time sent søndag aften (PGA Tour).

Tidspunkterne varierer selvfølgelig, afhængigt af hvor i verden de spiller, og da der jævnligt er turneringer i Asien, er der søndage, hvor jeg står op kl. 03:50 for at gå på arbejde! Her plejer jeg at sætte kaffemaskinen klar aftenen inden, så jeg bare skal trykke på knappen, når jeg står op!

En typisk arbejdsuge for mig ser ud som følgende:

Mandag Fri (dog opdaterer jeg ofte mit regnskab og andre regneark for ugen, der gik)
Tirsdag/onsdag Kl. 8-15 - research, analyser/spilforslag, forberedelse til trading, anden trading m.m.
Torsdag/fredag Kl. 8-15 - anden trading, se live-golf fra European Tour, supplerende analyser/spilforslag
Lørdag Fri (ved større turnering som majors osv. trader jeg også lørdag)
Søndag Golftrading, European Tour (typisk kl. 12-17) og PGA Tour (typisk kl. 20-21)

Det er det skemalagte arbejde, men som de fleste andre selvstændige er det svært helt at holde fri.

Udover min egen betting, som jeg forsøger at lægge i den faste arbejdstid, modtager jeg også en masse spilforslag, og de kommer jo mere eller mindre hele døgnet, så jeg har altid telefonen på mig - klar til at sætte et spil.

Derudover ser jeg en masse fodbold. Det er der som sådan ikke noget nyt i, men én af de nicher, jeg har haft stor succes med de sidste måneder, er livebetting på hjørnespark. Så selvom det måske ikke rigtigt kan kategoriseres som arbejde, bør det måske også nævnes.

Det sidste er i øvrigt en fællesnævner for alt det ovenstående og opsummerer meget godt min oplevelse af, hvordan det sidste halve år har været: Det føles ikke som et arbejde for mig.

Status efter 5 måneder

Hvordan går det så? Det korte svar er, at det går rigtig godt!

Det er fantastisk at kunne leve af sin hobby, og jeg har fået en masse timer i løbet af ugen til virkelig at kunne dyrke mit nye arbejde og dygtiggøre mig.

Familien har fået bedre vilkår, og vi oplever alle et større overskud.

Der er naturligvis også nogle udfordringer, som på langt sigt skal løses. Jeg er vant til en hverdag med en masse mennesker omkring mig og en masse fysisk aktivitet, og selvom jeg virkelig har nydt at arbejde hjemmefra i de sidste måneder, vil jeg med sikkerhed overveje at blive en del af et kontorfællesskab, hvis jeg skal fortsætte i længere tid.

Det kunne være helt perfekt, hvis man kunne samles nogle stykker i samme situation.

På den faglige front ser det også fornuftigt ud. Den bærende del af mit arbejde indkomstmæssigt er stadig søndagstradingen på live-golf. Jeg har ikke ændret noget, hvad det angår, og den primære grund til, at hele det her projekt kan lade sig gøre, er den stabilitet, jeg har oparbejdet i min golf-trading.

Derudover bruger jeg min tid på at skabe en indkomst på flere andre områder. Det indebærer som nævnt min egen betting, kilde-betting (altså betting på baggrund af tips fra andre eksperter) og trading på andre sportsgrene som tennis, fodbold, snooker og cykling, som jeg forsøger mig med i den ledige tid.

Eksperttjansen hos BetXpert kaster også et mindre honorar af sig, som indgår i mit regnskab.

Sådan styrer jeg min bankroll

Men nu til dét, de fleste vil høre om: min bankroll.

Jeg arbejder med en bankroll på seks cifre, hvoraf cirka to tredjedele er indestående hos Betfair*, hvor golf-tradingen foregår. Den resterede del af puljen er fordelt hos diverse bookmakere samt Neteller og Skrill.

Den sidste dag i hver måned gør jeg status. Jeg regner sammen, hvor meget jeg har indestående totalt, sammenligner og tjekker med mit eget regnskab for fejl og udbetaler 10 % af min samlede bankroll som min løn.

På den måde har jeg et mål for måneden, der hedder sidste månedsløn. For hver 1.000 kroner, jeg tjener mere/mindre, får jeg 100 kroner i lønforhøjelse/lønnedgang.

Det vil sige, at hvis jeg har en rigtig dårlig måned, vil jeg få en lønnedgang, men dog stadig en fornuftig løn (på bekostning af min bankroll).

På samme måde vil jeg, hvis jeg har en rigtig god måned, blive belønnet med en mindre lønforhøjelse og samtidig booste min bankroll - og dermed min sikkerhed - væsentligt. Jeg har fået lønforhøjelse de sidste fem måneder i streg!

Som sikkerhedsforanstaltning har jeg et minimumsbeløb for udbetaling, som er et beløb, jeg som minimum trækker ud, for at vi kan betale vores regninger. Min bankroll er dog tilpas stor til, at det nu kræver fem-seks rigtig dårlige måneder i træk, før vi rammer minimumsbeløbet.

På samme måde overvejer jeg at indsætte et maksimumbeløb for udbetaling, da vi har, hvad vi skal bruge, og fordi pengene gør bedre tjeneste ved at booste min bankroll.

Den nye identitet

Med en titel som sports-trader eller sports-investor (som er en titel, jeg afprøver) har det været en udfordring at give folk, jeg ikke kender, et retvisende billede af, hvad det egentlig er, jeg laver. Altså uden at de får indtryk af, at jeg er en ludomanisk gambler!

Tilbage til den første sætning i denne blog: Den ”normale” måde at leve livet på.

Jeg tager tit mig selv i at begynde på en ret omfattende forsvarstale, fordi folk - naturligt nok - får associationer til gambling, men alligevel er det mit indtryk, at langt de fleste - når alt kommer til alt - bare synes, det er fedt, at jeg er sprunget ud i det.

Der må være flere her på BetXpert, der kan snakke med om det, og der er givetvis også forskellige måder at gøre det på, og jeg tager gerne imod råd fra nogle af de mere rutinerede i branchen.

Uanset hvad har jeg absolut ikke fortrudt. Det har været et fantastisk halvt år, som jeg har nydt i fulde drag, og når det så samtidig er økonomisk bæredygtigt, ser jeg ingen grund til ikke at tage et halvt år mere.