Europas fire bedste futsal-hold tørner sammen i slutningen af april ved Final Four i UEFA Champions League 2018/19 i Almaty, Kasakhstan. BetXperts futsal-ekspert, Jesper Carstens, kigger nærmere på de fire tilbageværende hold.

UEFA Futsal Champions League - førhen bare Futsal Cup - er den mest prestigefyldte klubturnering i futsalsportens verden. Det er den, de største europæiske klubhold stiler efter at vinde. I slutningen af april (26-28. april, helt præcist) afholdes den traditionsrige Final Four-weekend.

Her vil fire af de absolut bedste futsalhold dyste om en plads i finalen - og ultimativt den eftertragtede triumf. De forsvarende mestre fra Inter Movistar har atter spillet sig i Final Four. Det samme har Sporting CP og Barcelona, der begge var med i sidste sæsons Final Four, samt det dygtige hold fra Kasakhstan, Kairat Almaty, der har fået æren af at få hjemmebanefordelen i år.

Lodtrækningen har gjort, at de to spanske giganter - Barcelona og Inter Movistar - i år møder hvert sit hold i semifinalen. Dermed er vejen banet for en spansk superfinale i UEFA Futsal Champions League-finalen, men det er slet ikke sikkert, at det er sådan, det går.

Odds på Futsal Champions League hos bet365 her

For Barcelona skal op mod hjemmeholdet Kairat Almaty, der, udover at have hjemmebane, også bare er et vanvittigt dygtig hold. De vandt således Futsal Cup i både 2012-13 og 2014-15, og spillerne på holdet har udgjort grundstammen af det landshold, der har henrykket futsalsportens tilhængere de seneste fire år.

Inter Movistar skal op mod Sporting, som de baskede 5-2 i finalerne for et år siden, men siden dengang har tingene ikke kørt som smurt. I ligaen har de konstant været et skridt efter både Barcelona og ElPozo Murcia, ligesom de i de spanske pokalturneringer også har skuffet. De har dog stadig sportens bredeste trup - særligt anført af sportens bedste spiller, Ricardinho.

I første omgang omhandler optakten naturligvis semifinalerne. Sidste år kom der desværre ikke vinderodds ud før Final Four, og jeg forventer heller ikke, at det bliver tilfældet i år. Når vinderne af semifinalerne er fundet den 26. april, vil jeg opdatere med et kig på finalen. Det vil også blive dækket i form af tips.

Viaplay viser kampene live. 

Semifinale - UEFA Futsal Champions League: Sporting CP - Inter Movistar

26. april klokken 14:45.

I den anden semifinale venter en rematch fra sidste års finale. Inter Movistar var Sporting overlegne i finalen. Det fik efterfølgende Sporting til at ville opgradere holdet voldsomt, og de smed blandt andet et stort bud efter Ricardinho fra netop Inter Movistar, men portugiseren valgte til sidst at blive hos Madrid-klubben.

I år har Inter Movistar vist nogle svaghedstegn. De har en åndssvag bred trup, men de har haft det svært mod de bedre spanske modstandere i ligaen, og jeg tror bestemt, at Sporting har potentiale til at drille dem i den her kamp. Men slår Ricardinho og co. gassen til, så bliver de samtidigt også meget svære at hamle op med.

Over 5,5 mål 1,85
Under 5,5 mål 1,85

Odds på Futsal Champions League hos bet365 her


Semifinale - UEFA Futsal Champions League: FC Barcelona - Kairat Almaty

26. april klokken 17:30.

Kairat Almaty har været ét af de bedre futsal-hold de seneste fem-ti år. Det skyldes blandt andet, at de har været uhyre dygtige til at få fingrene i de rigtige brasilianere - så som Leo, Higuita og Douglas Junior (der før sæsonen var ganske tæt på et Barca-skifte, hvilket blev forpurret af en lang skade) - og samtidigt haft en dygtig træner i form af Cacau, der også har formået at udvikle de nationale spillere.

De har fortsat en stærk trup, men træneren hedder nu Kaka og ikke længere Cacau. Det har ikke ændret det vilde, for Kairat Almaty er stadig gode, og de er stadig et hold, der meget gerne vil skabe overtal ved at udnytte keeper Higuitas gode evner med fødderne. 

Barcelona er en stor mundfuld, og de har vel været det næstbedste hold i Europa de seneste par år, men har bare været forhindret af Inter Movistar. De får det svært, for arenaen i Almaty er bestemt ikke noget nemt sted at spille, men de har holdet til at gå hele vejen.