Tre hold er i færd med at skille sig ud i toppen af landets næstbedste fodboldrække, og her er de at finde resten af sæsonen, spår BetXperts ekspert på dansk fodbold, Tonni Munk Jensen. Holdene er i en klasse for sig, og de er også store favoritter i den kommende spillerunde, hvor fem af syv kampe allerede spilles torsdag og fredag aften.

Ganske vist hænger oprykkerne fra Kolding stadig på topfeltet i 1. division, men det er kun et spørgsmål om tid, før de må slippe taget i Vejle, Viborg og Fredericia, der resten af sæsonen må kæmpe om den enlige oprykningsplads. Det kan synes tidligt at konstatere det, hvor der stadig mangler cirka 20 spillerunder, men de tre hold lader til at være et niveau over alle andre i denne sæson. Senest bevist ved Vejles afklapsning af netop Kolding, da topopgøret endte med en stensikker 3-0-sejr til storebror i trekantsområdet.

Vinder Viborg det udsatte opgør mod Næstved torsdag aften, så har de tre favoritter hele ni point til den nærmeste reelle bejler, Vendsyssel, som tilmed har spillet en kamp mere end topholdene. Vendelboerne slider tungt med skader og har ikke overbevist i de seneste kampe mod hold fra den nederste fjerdedel af rækken.

Vejle er bookmakernes favorit til at gå hele vejen, og det er da også min, men de kan godt forberede sig på at få kamp til stregen. Vejle er divisionens bedste hold netop nu, og de har formået at rykke sig kolossalt i forhold til sæsonstarten, hvor spillerne ikke lignede nogen, der var klar til at kæmpe for en hurtig oprykning tilbage til det fine selskab. Men nu er de rykket sammen i bussen, og i øjeblikket kværner de igennem kampene på en måde, så de selv skaber chancer og samtidig er blevet i stand til at holde modstanderne væk fra eget felt. Med Finnbogason i angrebet har de samtidig en forward, der kan blive tungen på vægtskålen, når det hele skal afgøres til foråret.

Viborg ligner Vejle på flere punkter. De er også blevet et mandskab, modsat sidste sæson, der har fået flere strenge at spille på og kan skifte formation fra kamp til kamp eller undervejs i opgørene. Det har gjort dem sværere at læse, og så er de på det seneste også kommet op i et gear ligesom Vejle, hvor specielt holdene, der ikke er fuldtidsprofessionelle, begynder at halse efter på de tunge baner. 

Her skiller outsideren fra Fredericia sig lidt ud. De foretrækker at spille bolden langs jorden så ofte og så hurtigt som muligt. Det er de lykkes ekstremt godt med i denne sæson, og når det kører for dem, så er der ingen hold, der kan følge dem på pasningsdelen. De har samtidig en sult efter sejre og oprykning, som Vejle og Viborg (der har prøvet det før) nok ikke har i nær så stor grad. Det gør dem til en spændende udfordrer, men kan også hæmme dem, når det hele spidser til, og de afgørende kampe kommer uge efter uge. Det taler også imod Fredericia, at banerne i den resterende del af efteråret og i starten af foråret ikke er optimale for det spil, som de praktiserer.

Igen i weekenden er de tre hold favoritter i deres respektive kampe. Viborg spiller endda to gange, idet de spiller torsdag i Næstved og søndag i Nykøbing.

Næstved - Viborg

Spilles torsdag d. 24/10 kl. 17.15 - Se mere info i vores matchcenter  

Næstved fik en tiltrængt sejr, da de sendte Skive hjem med et nederlag og dermed hoppede over nedrykningsstregen igen. På den måde holdt de også Skive inde i nedrykningskampen, der efterhånden inkluderer de nederste otte hold i tabellen, ligesom oprykkerne fra Kolding på fjerdepladsen heller ikke kan vide sig sikre endnu. Næstved har spillet bedre kampe end mod Skive, men man havde heldet i de afgørende situationer, og med et resultat mod Viborg kan de tage endnu et skridt væk fra bunden. Det bliver dog svært, for Næstved har ikke haft det nemt mod topholdene, og i den første kamp mod Viborg, hvor dommeren ikke fik vist en spiller ud, og kampen derfor skal spilles om nu, var Viborg klart bedst og skabte masser af store chancer.

Viborg har et højt topniveau, men det er lidt for sjældent, at de har vist det i denne sæson. Det gjorde man så i fredags, hvor Fremad Amager blev kørt ud på røv og albuer og slap nådigt fra Viborg med 0-5. Meget stærk Viborg-præstation, og med tre point op til Vejle og Fredericia skal denne udsatte kamp helst vindes. Tendensen er, at fuldtidsprofessionelle hold som Viborg (og de andre tophold) efterhånden har en stor fordel på de lidt tunge baner. Det kan også komme dem til gode i denne uge, hvor de både torsdag og søndag skal på lange udebaneture til henholdsvis Næstved og Nykøbing.

Ciffertip fra hoften: 1-3/1-2/0-2

Næstved - Viborg: 2 til odds 1,73 hos Nordicbet (nu 1,65 hos Unibet)

Oddset på udesejren er desværre faldet, så værdien er til at overse, men Viborg bør stadig være et niveau over Næstved og tage sejren her. Det er ikke utænkeligt, at Næstved roterer i startformationen, da de i søndagens kamp mod bundholdet Roskilde har langt større chancer for point.

Fredericia - HB Køge

Spilles torsdag d. 24/10 kl. 19.30 - Se mere info i vores matchcenter  

Før sæsonen blev disse to hold vurderet som cirka lige gode, men efter 13 kampe er der ni pladser og 13 points forskel mellem holdene. Hvor HB Køge har skuffet, så har Fredericia overrasket særdeles positivt. Den amerikanske angriber Steven Enna kan være den brik, der manglede i puslespillet, for spillemæssigt var de lige så gode i sidste sæson, men nu scorer de bare mål på samlebånd, og alt synes at gå op i en højere enhed for holdet i øjeblikket. Spilleglæden er enorm, de kan stille i stærkeste opstilling, og de vil igen angribe fra første fløjt. Anfører Ege og backen Buus vender tilbage fra karantæne, og træner Jonas Dal har pludselig et luksusproblem, når han skal vurdere, om der skal ske udskiftninger på det hold, der i weekenden vandt 5-0 i Nykøbing.

HB Køge fik en længe ventet sejr, da de for første gang siden august tog tre point i weekenden. Mod bundholdet Roskilde var det en ren must win-kamp for Morten Karlsens tropper, og selvom det kunne være gået galt til allersidst, så hjemtog de en ret sikker sejr. HB Køge har taget point fra både Viborg og Vejle og spiller generelt mange tætte kampe, så der er også muligheder for en overraskelse i Fredericia. Dog er de hæmmet af en skade til midtbanemanden Häuser og karantæne til angriber Jordan, men erstatningerne er ok. De har revanche til gode, for de har ikke vundet over Fredericia i de seneste fire kampe, hvor tre er tabt.

Ciffertip fra hoften: 2-1/3-1/1-1

Fredericia - HB Køge: Fredericia -0,5 til odds 1,97 hos Unibet (nu 1,85 hos Bet365)

Fredericia har tre sejre i træk og er svære at stoppe, når det kører for dem. HB Køge har spillet glimrende og fortjent mere end en bundplacering, men de har haft det svært mod hjemmeholdet og kan næppe holde Fredericia-offensiven fra en del chancer. Læs hele ekspertippet.

Fremad Amager - Hvidovre

Spilles fredag d. 25/10 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Efter en række gode kampe som ubesejret blev Fremad Amager udspillet på kryds og tværs i Viborg. Det var måske ikke en kamp, hvor de havde sat næsen op efter en sejr, men det må være frustrerende at få udstillet alle sine mangler på denne måde. Nu skal de så tilbage på eget kunstgræs, hvor de har vundet to af de senestre tre kampe og i sidste sæson var ret stærke. Cavnic manglede i midterforsvaret i Viborg-kampen, og ham skal de helst have klar. Han og Vatnsdal har hidtil styret forsvaret på fornem vis, hvor de inden Viborg-kampen kun havde indkasseret 14 mål i 12 kampe.

Hvidovre fortsætter slingrekursen, hvor de i de seneste 10 kampe ikke har fået det samme antal point to kampe i træk. Senest blev det til en godkendt 1-1'er mod Vendsyssel, og nogle af de mange skadede spillere er så småt vendt tilbage. Det giver dem flere strenge at spille på, selvom de stadig er hårdt ramt og både mod Vendsyssel og til weekendens kamp også må undvære karantæneramte Mike Mortensen i forsvaret. De to hold spillede en kedelig kamp mod hinanden i slutningen af august (0-0), og det kan også blive tilfældet her, da der er meget vigtige point på spil i kampen mod nedrykning.

Ciffertip fra hoften: 0-0/1-1/2-1

Fremad Amager - Hvidovre: X til odds 3,60 hos bwin (nu 3,50)

Der er vigtige point på spil, og begge hold spiller en del uafgjorte kampe. Holdene kan være svækket i forsvaret, og Amager kan gå efter sejren, men holdene har spillet tætte kampe mod hinanden, og tre af de fire seneste er endt i pointdeling. Læs hele eksperttippet.

Kolding - Vendsyssel

Spilles fredag d. 25/10 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter  

De ligger kun fire point fra en oprykningsplads, men i Kolding ved man udmærket godt, at der stadig skal kigges nedad. Hvis optimistiske Kolding-fans var i tvivl om, hvilken vej man skal kigge, så fik de slået det fast med syvtommersøm i fredagens kamp mod Vejle, hvor de blev udspillet og ikke havde en chance. To skader i tremands-forsvaret har ikke gjort det nemmere her, hvor oprykkergejsten ikke er så tydelig mere, og benene begynder at blive efterårstunge. I angrebet har man hentet Oliver Drost (tidligere Vejle og Horsens), som kan blive en god spiller for dem, hvis han kommer hurtigt i form.

Vendsyssel har for en stund også lagt oprykningsdrømmene på hylden. To point i de seneste tre kampe, hvor de to uafgjorte kampe er kommet mod bundhold, har skabt et stort hul til topholdene, og nu gælder det bare om at få nogle point på kontoen, så de i det mindste ikke kommer i nedrykningsfare. Det kan måske løsne op på spillet, for det har set noget forkrampet ud i oktober. De mangler i den grad angriber Abou Ali, der nok også er ude her, men ellers er matchuppet rigtig fint for dem her. Der er ikke et hjemmebane-pres, og de havde fuldstændig styr på Kolding for en måned siden, da de sikkert besejrede oprykkerne 2-0 på hjemmebane.

Ciffertip fra hoften: 1-3/1-2/1-1

Kolding - Vendsyssel: Begge hold scorer til odds 1,66 hos Bet365

Kolding har scoret flittigt på hjemmebane med over to mål i snit pr. kamp, og i seks af syv kampe har begge hold scoret. Vendsyssel skal jagte sejren og bør spille offensivt, for de er favoritter og viste for en måneds tid siden i den modsatte kamp, at de har det noget bedre hold.

Skive - Vejle

Spilles fredag d. 25/10 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Skive fik et ærgerligt nederlag i Næstved, hvor de stort set kun tillod hjemmeholdet at være farlige den ene gang, de scorede. Forsvaret står således upåklageligt i øjeblikket, hvor kun to mål er indkasseret i de seneste tre kampe. Frederik Nielsen (tidligere Sheffield W) har styrket bagkæde i de seneste to kampe, men nu stiger sværhedsgraden dog enormt, når divisionens bedste hold gæster Hancock Arena. Skive har egentlig bidt fint fra sig i kampene mod de tre tophold, men de har stadig indkasseret to mål i hver af de tre kampe, og gør de det igen fredag aften, så får de næppe point.

Vejle har virkelig ramt formen. Det er blevet til syv sejre i de seneste otte kampe, og selvom seks af dem er kommet på hjemmebane, så vidnede 3-0-sejren mod Kolding senest om, at holdet har forbedret sig kolossalt i forhold til præstationerne i sæsonindledningen. Skive er ingen walkover, men med den tætte top, hvor alle point er vigtige, skal Vejle naturligvis gå hårdt efter sejren i en kamp mod en oprykker. Vejle er bedst på samtlige pladser, og de vil nok også få god opbakning på tilskuerpladserne. Desuden har de også den meget bedre bænk at arbejde med, når der skal nye kræfter på banen i slutfasen, hvor benene bør være møre på det bløde efterårs-underlag.

Ciffertip fra hoften: 1-2/0-2/1-3

Skive - Vejle: Vejle -0,5 til odds 1,86 hos Unibet (nu 1,83 hos Bet365)

Vejle har syv sejre i otte kampe og er svære at stoppe for tiden. Skive er et solidt hold, og Vejle har været bedst hjemme, men gæsterne har forbedret sig markant i begge ender af banen og bør overmatche oprykkerne på tempo og fysik. Læs hele eksperttippet.

Roskilde - Næstved

Spilles søndag d. 27/10 kl. 13.45 - Se mere info i vores matchcenter  

Roskilde tabte for fjerde kamp i streg og for ottende kamp i de seneste ni kampe, da det blev 1-2 i kampen mod HB Køge. Kampen var endnu et godt billede på Roskildes efterår: Spillet flyder ganske godt, man er fint med i kampen, men man er simpelthen bare ikke effektive nok i felterne. Det er ganske stærkt at have hele 68 % af spillet på udebane mod HB Køge, men det er ikke godt nok kun at skabe småchancer gennem hele kampen. Nu venter endnu en vigtig kamp for dem, når Næstved, der ligger placeret lige over stregen, kommer på besøg, og Roskilde skal håbe på, at de mange skadede spillere (fire-fem stamspillere var ude i seneste kamp) bliver klar.

Næstved spiller også kamp torsdag aften, og det kan godt være noget af en mundfuld for dem at spille allerede igen søndag eftermiddag. De to hold spillede en tæt kamp i Næstved i starten af september. Dengang havde Roskilde klar overvægt i boldbesiddelsen, og det vil man nok se igen søndag, da Næstved ikke har noget imod at stå lidt tilbage på banen og så sende Kristoffer Munksgaard & Co. i hurtige omstillinger den anden vej. Tæt kamp i vente, hvor der står vigtige point på spil for begge mandskaber.

Ciffertip fra hoften: 

Roskilde - Næstved: Roskilde asian 0 til odds 1,92 hos Unibet (nu 1,85 hos Bet365)

Næstved brugte mange kræfter torsdag aften og har halvdelen af forsvaret i karantæne her. Roskilde er i pointmæssig krise og har skadesproblemer, men spillere er på vej tilbage, og holdet har spillemæssigt været fint med igennem længere tid. Læs hele eksperttippet.

Nykøbing - Viborg

Spilles søndag d. 27/10 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Puha, Nykøbing! 0-5 hjemme mod Fredericia er noget af en mavepuster for Falster-holdet, der er i krise i øjeblikket. De har ikke vundet en kamp siden slutningen af august, og forsvaret sejler for tiden. Man har indkasseret mindst to mål i de ni seneste kampe, og så er det altså svært at skrabe tilstrækkelig med point sammen. Nu er den centrale forsvarsspiller Wilson i karantæne, hvilket ikke gør defensiven bedre. De skal dog have styr på den defensive struktur i en fart, for ellers overvintrer de på en nedrykningsplads. Slutprogrammet her i efteråret er særdeles svært for dem med kampe mod Viborg, Vendsyssel, Vejle og HB Køge.

Viborg spillede kamp torsdag aften, hvor de vandt i Næstved, så de kender vejen, når de allerede søndag skal en tur til Falster. Viborg har en bred trup og er fuldstidsprofessionelle, så de bør kunne klare det stramme program. De har taget fire sejre i fem udekampe før denne uges kampe, så pointmæssigt har de været fint kørende på fremmed græs. Spillemæssigt har det ikke været prangende, men Viborg har taget en del arbejdssejre i denne sæson. De kan også komme på arbejde mod et tændt hjemmehold her, men med en farlig fronttrio i offensiven, hvor Jatta ser mere og mere spændende ud, skal de nok komme til chancer mod et rystet Nykøbing-hold.

Ciffertip fra hoften: 1-1/1-2/2-2

Nykøbing - Viborg: Nykøbing +0,5 til odds 2,05 hos Bet365

Det kan synes underligt at backe et hold i krise, der ikke har smagt sejrens sødme siden august, men oddset synes nu alligevel at være presset lige lovligt langt ned på Viborg her. Nykøbing fik vigtige Søren Christensen tilbage på midtbanen i den seneste kamp, og gæsterne har trods alt en kamp i benene fra torsdag aften. Desuden har Viborg i de to seneste sæsoner haft det svært på Falster, hvor de i tre opgør har tabt to gange og spillet uafgjort én gang.

Regnskab efter spillerunde 14

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakten: 53
  • Status: +10,25 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 119,34 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For 1. divisions-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 27
  • Status: -4,93 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 81,74 %