Onsdagens midtugerunde i 1. division med flere pokalbrag på menuen bød på lutter tætte opgør, så der kan vente trætte ben, når spillerne allerede i weekenden påny skal ud og levere. Én, der ikke bliver træt af et tæt kampprogram, er Tonni Munk Jensen, der igen har kigget 1. divisionsholdene efter i sømmene.

Tre uafgjorte kampe og tre smalle sejre blev resultatet af onsdagens derby-runde, hvor kun HB Køge vandt som favorit, og hvor ingen hjemmehold kunne synge sejrssang i omklædningsrummet. Det bekræfter igen, at vi har at gøre med en helt utrolig tæt række, hvor ingen sejre er givet, og hvor holdenes dagsform i mange tilfælde afgør kampene. Fint eksempliceret ved to af opgørene onsdag aften, hvor Kolding og Skive, der før sommerferien spillede i 2. division, hentede fire point mod Vejle og Vendsyssel, der for kun et par måneder siden spillede i Superligaen.

Vendsyssel, der ret så overraskende ligger sidst i tabellen efter fem spillerunder, åbner 6. spillerunde med en lang tur til Næstved, der fik sæsonens første sejr onsdag. Også Nykøbing skal på en flere timer lang bustur med trætte ben, når de på udebane møder det eneste ubesejrede hold i rækken, Viborg.

Næstved - Vendsyssel

Spilles lørdag d. 24/8 kl. 13.15 - Se mere info i vores matchcenter  

Meget spændende møde mellem to hold i en opbygningsfase, og her kan det mentale betyde utroligt meget. Vendsyssel kommer fra fire nederlag i træk uden mål, og Næstved ved på egen krop, hvor svært det er at komme ud af sådan en stime. De tabte de tre første kampe i sæsonen, men har nu fået rebet sejlene og kæmpet sig til fire point i de seneste to kampe. Det må give en masse selvtillid på holdet, og som skrevet tidligere vil holdet højst sandsynligt blive bedre, som sæsonen skrider frem. Mod et kriseramt Vendsyssel-hold har de gode muligheder for at fortsætte point-stimen.

Det kan være svært at være nedrykker til 1. division, for det er en anderledes form for fodbold, der spilles dernede, og rammerne er noget helt andet end på de store, flotte Superliga-stadions. Vendsyssel er i den grad havnet i lidt af et mareridt. Det skuffende nederlag mod Skive, hvor man nu godt kunne have fortjent point, var det fjerde i streg, og specielt offensivt har de store problemer for tiden. Træner Mølby forsøgte med et formations-skifte mod Skive, men lige lidt hjalp det. Det er nu over seks timer siden, at man sidst scorede, og der venter en meget lang bustur til Næstved. Den kan blive ekstra lang, hvis man fortsætter med at skuffe.

Ciffertip fra hoften: 1-1/0-0/1-2

Næstved - Vendsyssel: Under 2,5 mål til odds 2,06 hos Unibet

Næstved har fået lukket godt af i defensiven i de seneste kampe og ligner et hold, der satser på at stå kompakt. Vendsyssel er i scoringskrise, men har defensivt stået ganske stabilt, og for dem handler det i høj grad om at komme på pointtavlen igen. Tæt og intens kamp i vente.

Hvidovre - Roskilde

Spilles søndag d. 25/8 kl. 13.45 - Se mere info i vores matchcenter 

Begge hold spiller tredje kamp på otte dage, og det bør kunne mærkes i klubber, der ikke har fuldtids-professionelt setup. Begge hold spillede onsdag heller ikke sine bedste kampe, og dette vigtige opgør mellem to af kandidaterne til nedrykning kan også ende med at blive grimt. Hvidovre spillede sin tredje uafgjorte kamp i træk og har som det eneste hold i rækken endnu ikke vundet en kamp. På hjemmebane mod Roskilde får man på nuværende tidspunkt ikke større mulighed for en sejr, og spiller de til det topniveau, som de viste mod Nykøbing og Viborg, så får de også de tre point.

Roskilde var tæt på endnu et godt resultat på hjemmebane, da de helt hen til 25 minutter før tid førte 2-1 mod HB Køge. Luften gik dog af ballonen, og de endte med fortjent at tabe kampen. Den smalle trup er presset i øjeblikket, for ikke nok med at man havde tre mand ude til Køge-kampen, så udgik også den vigtige midtbanespiller Robert Larsen, og får de ingen af de skadede spillere klar til weekenden, så er Roskilde efterhånden ret så svækket. Det ligner igen et defensivt udgangspunkt mod Hvidovre, hvor Roskilde med trætte ben igen skal kæmpe som besatte for at få point.

Ciffertip fra hoften: 1-0/0-0/2-0

Hvidovre - Roskilde: Under 2,5 til odds 2,09 hos Nordicbet

Vigtige point står på spil, og den skadesramte underdog Roskilde stiller sig ganske givet ned i en beton-defensiv. Hvidovre har haft problemer med at score mål, og der kan gå et godt stykke tid, før den første scoring kommer her.

Fredericia - Kolding

Spilles søndag d. 25/8 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Imødeset top- og lokalopgør mellem det nok bedst spillende fodboldhold og den store sensation fra Kolding, der som nyoprykkere topper tabellen. Fredericia spillede en fremragende 1. halvleg i Viborg, men gik så ned i de sidste 45 minutter, hvor de måtte hen til de sidste sekunder for at få point med hjem. De spiller flot pasnings-fodbold, når det kører for dem, og det får de også lejlighed til mod Kolding, der trods topholdsstatus ikke går på kompromis med en afventende spillestil. Fredericia har det bedre hold og defensiven til at holde Koldings offensiv i kort snor. Chancer burde de få nok af, så det ligner en hjemmesejr.

Koldings sejrs-stime blev ganske vist brudt, men 1-1 på hjemmebane mod den på papiret stærkeste trup i divisionen var naturligvis godkendt for oprykkerne. Det var så også første gang, de mødte et af de bedre hold i rækken, og selvom man spillede stort set lige op med Vejle i store dele af kampen, så ligner det stadig kun et spørgsmål om tid, før de vippes væk fra førstepladsen. I forsvar og på midtbanen mangler man stadig den sidste kvalitet for at kunne blive i toppen af rækken, men mindre kan nu også gøre det for klubben, der gerne sælger sæsonen for en midterplacering. 

Ciffertip fra hoften: 2-1/2-0/1-0

Fredericia - Kolding: 1 til odds 2,05 hos Bet365 (nu 1,91 hos Nordicbet)

Koldings undertippede oprykkere har haft marginalerne med sig, men det kan få en ende mod Fredericias gode boldspillere. Kolding kommer med selvtillid i lokalopgøret, men Fredericia har det bedre hold og spiller bedst i store kampe med noget på spil. Læs hele eksperttippet.

HB Køge - Fremad Amager

Spilles søndag d. 25/8 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter  

To hold begge med en skuffende sæsonstart tørner sammen her. Både HB Køge og Fremad Amager oprustede en smule henover sommeren og lignede outsidere til en top 3-placering, men ingen af dem har spillet til en topplacering endnu. HB Køge fik en længe tiltrængt sejr efter et flot comeback i onsdags i Roskilde, og det kan være starten på en bedre periode for holdet, der har spillet ekstremt ustabilt i de første kampe. Topscorer Koch kom i gang med to scoringer onsdag aften, og det kan blive vigtigt for dem. Han har været nede i en bølgedal og endda været henvist til bænken, men kommer han først i en stime, så kommer han til store chancer i alle kampe.

Fremad Amager spillede en halvkedelig nullert i Hvidovre og har således til gode at spille en rigtig god kamp i den nye sæson. Det virker, som om man ikke rigtig kan finde ud af, om man vil spille meget henholdende som i sidste sæson eller forsøge at blive mere toneangivende på bolden. Mange gange bliver det lidt midt imellem, og det kan være farligt ikke at have et fuldstændig indarbejdet udtryk i denne række. Kampen i Køge kan passe dem ganske fint, hvis de kan stå lidt tilbage og køre på omstillinger. Holdet er skadesfrit, og bænken er efterhånden ved at være ganske fin.

Ciffertip fra hoften: 1-1/1-2/2-1

HB Køge - Fremad Amager: Fremad Amager DNB til odds 2,5 hos Bet365 (nu 2,45 hos bwin)

Resultater og holdkvalitet gør det svært at være enig i oddsmarkedets vurdering af Køge som det stærkeste hold. Køge fik en vigtig sejr onsdag, men Amager kommer i stærkeste, har det godt som undertippet og kan straffe hjemmeholdets usikre forsvar. Læs hele eksperttippet.

Vejle - Skive

Spilles søndag d. 25/8 kl. 15.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Vejle møder for anden kamp i træk en oprykker, og for blot en måned siden ville man ikke have levnet Skive mange chancer i et sådan opgør. Man situationen er anderledes nu, for Vejle har i de første fem kampe ikke vist meget Superliga-klasse, og selvom kampen mod Kolding ikke var decideret ringe, så skal de stadig et step op i kadence, hvis sejrene skal komme. Anfører Schoops skader gør det ikke nemmere for Vejle, og kampen her kan blive ret definerende for resten af året. Med sejr vil de stadig have kontakt til topholdene og kan måske starte en god periode, men med pointtab - og specielt nederlag - vil krisen blive forværret og afstanden til toppen blive for stor.

Skive er gået lidt under radaren i de fleste medier, der dækker 1. division. De spiller heller ikke det mest sprudlende fodbold, men otte point og kun et enkelt nederlag vidner om en flot sæsonstart, hvor skibonitterne har ydet solidt håndværk i samtlige kampe. De gør ikke tingene sværere, end de er, og de kender holdets begrænsninger. Senest vandt de overraskende over nedrykkerne fra Vendsyssel. Nu går de på jagt efter endnu en skalp, når en af sæsonens sværeste kampe venter i Vejle. 

Ciffertip fra hoften: 2-1/3-1/1-1

Vejle - Skive: 1 til odds 1,80 hos Bet365 (nu 1,75)

Vejle bør være Skive overlegne på det meste af banen, og den ambitiøse klub er presset til tre point. Skive er svære at besejre, og Vejle savner anføreren, men hjemmeholdet har vist et fint topniveau og bør have en fordel i et presset kampprogram. Læs hele eksperttippet.

Viborg - Nykøbing

Spilles søndag d. 25/8 kl. 15.00 - Se mere info i vores matchcenter 

Viborg-spillerne havde lidt svært ved at finde ud af, om de skulle juble eller ærgre sig efter onsdagens underholdende pointdeling mod Fredericia. Elendig 1. halvleg af Viborg, hvor de så apatiske ud og blot stillede sig ned, men stærk 2. halvleg, hvor de virkelig gik i offensiven og troede på egne evner. Selvom de mistede sejren i sidste minut, så er det lige præcis de sidste 45 minutter, som de skal tage med sig videre, for gør de det, så er de stærke, og det er nok også derfor, at de nu er favorit til oprykningen hos bookmakerne. Nykøbing er dog altid et farligt bekendtskab, og Viborg fik kun to point i de tre indbyrdes møder i sidste sæson.

Nykøbing er et lidt sjovt hold. I tre kampe som outsidere har de fået maksimumpoint, mens de i de to kampe som favoritter kun har fået et enkelt point. Lad os bare kalde dem et typisk 1. divisionshold. De elsker normalt at spille på de store adresser, og derfor var det heller ikke helt tilfældigt, at de for få uger siden tog til Vejle og vandt 4-2. De spillede også uafgjort begge gange i Viborg i sidste sæson. Dels vokser de i de store kampe, og dels er de så boldsikre, at det kan være uhyre frusterende for favoritholdet, at man til tider skal løbe rundt i Nykøbings trekanter. Nu er de outsidere igen, og det bør passe dem glimrende.

Ciffertip fra hoften: 2-2/2-1/1-1

Viborg - Nykøbing: Nykøbing +1 asian til odds 1,70 hos Bet365

Nykøbing har det ganske fint på udebane, og især mod de større hold. Viborg har til gengæld tit haft det svært som favoritter på hjemmebane mod midterholdene, og derfor kan det også undre, at odds er presset så langt ned på hjemmeholdet. Det kan sagtens ende med et ret tæt opgør.

Regnskab efter spillerunde 5

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakten: 19
  • Status: +7,15 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 137,63 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For 1. divisions-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 11
  • Status: -4,05 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 63,18 %