På trods af favoritværdigheden til fire hjemmehold i seneste spillerunde, så endte det med fem udesejre og en pointdeling i den altid uforudsigelige række. Med fem hjemmebanefavoritter i den kommende weekends runde, hvor de fire er under odds 1,90, så kan der igen være lagt op til overraskelser. Tonni Munk Jensen har nærstuderet kampene for værdispil.

Kolding og Nykøbing på delt førsteplads og Skive på fjerdepladsen. Hvem havde lige set den komme efter to runder? Nykøbing har som outsider nu taget to overbevisende sejre, og lige så imponerende er det, at de to nyoprykkere, Kolding og Skive, er lagt særdeles flot fra land. Spillemæssigt har de været fuld på højde med modstanderne, og ingen af dem har spillet udpræget destruktiv fodbold. Det skal selvfølgelig nævnes, at modstanderne ikke har været de stærkeste i divisionen, men de 10 point kan ingen tage fra dem.

En skuffende sæsonstart kan man tale om i Vejle, Køge og Næstved, hvor forventningerne var til meget mere end det ene point, som de samlet har skrabet sammen. Ondt kan blive til værre i weekenden, hvor alle tre hold skal på svære udebane-opgaver.

Vendsyssel - Vejle

Spilles lørdag d. 10/8 kl. 16.15 - Se mere info i vores matchcenter 

Vendsyssel kom ned på jorden igen efter den flotte premiere-sejr i Fredericia. Trods overvægt i spil og chancer samt et brændt straffespark endte det med et knebent nederlag hjemme mod Fremad Amager. Positivt var det, at man på trods af skader til flere stamspillere igen formåede at styre kampen mod et af de bedre hold, og nu venter så på papiret det måske bedste hold af alle, Vejle. Hvor vendelboerne mod Amager efterfølgende beklagede sig lidt over, at udeholdet spillede meget defensivt, så forventes der nu mere plads mod et Vejle-hold i pointnød.

Vejle burde egentlig vide bedre, for det er kun lidt over et år siden, at de sidst spillede i 1. division. Men nu blev de mindet om det igen: Man kommer ikke sovende til sejrene i den her liga, og man skal være klar fra start i alle kampe, for der er ingen modstandere, som man kører over på 80 %. Favoritterne blev taget på sengen af et friskt Nykøbing-hold, og skal sæsonstarten ikke blive en ren katastrofe, så skal der point på kontoen i denne svære udekamp. Målmand Hagelskjær er tvivlsom, men ellers stiller man i stærkeste. Højst sandsynligt dog med nogle ændringer i forhold til den skuffende kamp i sidste weekend.

Ciffertip fra hoften: 1-1/0-0/0-1

Vendsyssel - Vejle: Under 2,5 mål til odds 2,00 hos Danske Spil

Det ligner en meget tæt kamp mellem to af de formodede tophold. Vejle har det meste af ugen haft fokus på defensiv organisation, og det kan godt ligne en kamp, hvor holdet med det første mål vinder. Derfor kan der også vente en forsigtig start, hvor der kan synes langt op til tre scorede mål.

Fremad Amager - Skive

Spilles søndag d. 11/8 kl. 13.45 - Se mere info i vores matchcenter  

Fin pointmæssig start af Fremad Amager, der har fået fire af slagsen mod de to nedrykkere. Spillet har dog ikke nået sidste sæsons højder, og de kunne sagtens have tabt begge kampe. Den gode start kan give selvtillid og tro på tingene, inden en af de mere overkommelige opgaver, når oprykkerne fra Skive kommer på besøg. Modsat de to foregående kampe er det dog pludselig Amager, der skal skabe kampen, og det kan godt blive et problem, når spillet langt fra sidder i skabet. De har fordel af kunstgræs, men oddset virker ret så lavt på hjemmesejren.

Skives oprykkere har fået noget nær den samme start som Fremad Amager. Samme pointantal, men heller ikke ligefrem spillet drømmefodbold mod to af de svagere hold. Mindre kan også gøre det som oprykker, og at skulle til Amager som underdog virker som et glimrende matchup for dem. Så kan man igen stå lidt tilbage, overlade initiativet til Amager og så ellers køre omstillinger, når mulighederne byder sig. På en god dag bør de med masser af 1. divisionserfaring kunne matche hjemmeholdets midtbane, og så er man allerede nået et langt stykke af vejen mod en bedre bustur hele vejen hjem til Skive.

Ciffertip fra hoften: 1-1/2-1/0-0

Fremad Amager - Skive: Skive +0,5 til odds 2,00 hos Unibet

Begge hold foretrækker at lade modstanderen have initiativet, men da Fremad Amager har hjemmebane og favoritrollen, så vil de nok forsøge at tage taktstokken. Det passer Skive glimrende, og de har gode chancer for point her.

Fredericia - Næstved

Spilles søndag d. 11/8 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Efter det skuffende premiere-nederlag til Vendsyssel tog Fredericia i den grad revanche med en flot sejr i Køge. Pludselig fungerede det flydende og bevægelige kombinationsspil igen, og ellers forstærkede HB Køge var reelt chanceløse. Efter afgangen af topscorer Christian Sørensen og skaden hos offensiv-profil Dennis Høegh, var det også meget vigtigt, at den nye angriber Steven Enna kom på tavlen i Køge. De har manglet en rigtig angriber, og han kan være manden, der skubber bolden det sidste stykke over stregen, når de mange fine opspil ruller mod modstanderens mål.

Hvor Roskilde i sidste sæson var 1. divisions galehus, så sidder Næstved solidt med den titel i denne sæson. Sikke et kaos! Efter al balladen før sæsonstart, så stoppede træner Per V. Hansen i starten af ugen også i klubben, da de nye ejere ville have indflydelse på taktik og holdopstilling! Og nu har man ansat en 62-årig spansk træner, der intet kender til dansk fodbold. Det er op ad bakke for klubben, der spillede med om oprykning i sidste sæson. Efter to nederlag til de to oprykkere kan det næsten kun gå fremad for Næstved, men det er svært at se dem få point i Fredericia.

Ciffertip fra hoften: 2-0/3-0/3-1

Fredericia - Næstved: Fredericia -1 asian til odds 2,20 hos Bet365

Oddset på Fredericia er presset godt ned, og det er svært at finde den store værdi i kampen. Fredericia har det bedre hold, hjemmebane og en langt bedre optakt, så det ligner alt andet lige et nederlag i den nye Næstved-træners debutkamp.

Viborg - HB Køge

Spilles søndag d. 11/8 kl. 15.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Glimrende start af Viborg, der har taget to sejre uden at indkassere mål. Programmet har nu også været overkommeligt med Roskilde og Hvidovre som modstander, og mod sidstnævnte måtte man frem i de sidste minutter, før det afgørende mål blev sat ind. Nu bliver modstanden større, og så skal det blive interessant at se, om Viborg kan sætte sig mere på kampen, end de formåede i mange af sidste sæsons hjemmekampe. Igen i Hvidovre formåede de ikke at holde grebet om opgøret, selvom de var det bedste hold, og det kan også give problemer mod et ikke ueffent Køge-hold.

Sportschef Per Rud nåede lige at melde ud inden sæsonstart, at man med nye spillere og en spændende trup gerne ville op og blande sig i toppen af rækken. Et par uger senere står de nu med 0 point og 2-6 i målscore. Forfærdelig start for en af outsiderne til top 3, og spillet har mildest talt været skidt. Senest var de sidste par sæsoners topscorer, Martin Koch, sat på bænken, og det virker, som om træner Karlsen har problemer med at finde den rette balance på holdet i øjeblikket. De besejrede Viborg to gange i sidste sæson og kan som undertippet stå lidt tilbage og lurepasse i denne kamp. Det kan passe dem godt.

Ciffertip fra hoften: 2-1/1-1/1-0

Viborg - HB Køge: HB Køge +1 asian til odds 1,70 hos Bet365

Viborg kan være en smule overvurderet efter sejre mod to af de svagere mandskaber, mens Køge omvendt kan være lidt undervurderet efter nederlag til to af de bedre hold. I alle tilfælde virker oddset på hjemmesejren for lavt, og derfor kan der sagtens presses lidt værdi ud af at gå Køge-vejen her.

Kolding - Roskilde

Spilles søndag d. 11/8 kl. 15.00 - Se mere info i vores matchcenter  

En delt førsteplads efter to runder er nok en del mere, end man havde drømt om i Kolding, som før sæsonstart lignede den svageste af de to oprykkere. To flotte og fortjente sejre er det blevet til, og nu er de favoritter til den tredje, når Roskilde kommer på besøg. Det kan til gengæld vise sig at blive en lidt sværere kamp for hjemmeholdet, for nu bliver det noget mere vanskeligt at spille på omstillinger, som man ellers har gjort så flot i de første kampe. Overfor en stram Roskilde-defensiv kan det blive en herrefight og en stillingskrig, hvor det første mål bliver afgørende.

Roskilde har fået en start som forventet. Spillet er ikke prangende, hvilket er helt naturligt med et helt nyt hold, men vigtigt var det, at man fik udlignet Skives føring i den seneste kamp, så man kom på tavlen og ikke tabte til en direkte konkurrent i bunden af rækken. Nu venter endnu en af de kampe, som helst ikke må tabes, og så kan man ellers håbe på, at den vigtige forsvarer Stefan Hansen er klar igen efter skade. Den spændende angriber Monday Etim fik debut og scorede mod Skive. Han kan vise sig at blive en vigtig énmands-hær for det undertippede Roskilde-hold.

Ciffertip fra hoften: 1-1/2-0/1-0

Kolding - Roskilde: Under 2,5 mål til odds 2,05 hos bwin (nu 2,02)

Kolding og Roskilde spiller begge henholdende fodbold med kompakt defensiv og hurtige omstillinger. Roskildes hold er endnu ikke sammenspillet og kan mangle vigtig forsvarer, men holdt Skive på få chancer senest og møder stærk Kolding-defensiv. Læs hele eksperttippet.

Nykøbing - Hvidovre

Spilles søndag d. 11/8 kl. 18.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Hvilken start for Nykøbing! Med ny træner, lidt halvdårlige testkampe og et hold, der højst så ud til at være status quo i forhold til sidste sæson, lignede det ikke ligefrem en drømmestart for falstringerne. Den sidste træningskamp mod weekendens modstander fra Hvidovre var på en måde vendepunktet, for her spillede man fantastisk, vandt 3-0 og har siden ikke set sig tilbage. To sejre mod to af de bedre hold, og nu er der så besøg fra ønskemodstanderen Hvidovre, som Nykøbing besejrede tre gange 2-0 i sidste sæson. Angriber Kristensen er ude, men erstattes udmærket af substitut Dahl.

Træningskampen mod Nykøbing blev også lidt af et vendepunkt for Hvidovre, for efter en ellers god opstart var det som om, at troen på egne evner sivede ud af holdet. Nederlaget i Kolding var på mange måder skuffende, mens det sene tab mod Viborg var mere ærgerligt end rigtig skidt. Her spillede man faktisk ganske udmærket, og den samme indstilling får de brug for i Nykøbing, hvor de ikke har vundet siden 2012. Spændende bliver det at se, hvordan Hvidovre vil forholde sig til, at hjemmeholdet har de bedre boldspillere. Der skal løbestærke og fysisk betonede spillere til for at stoppe de tekniske Nykøbing-spillere.

Ciffertip fra hoften: 3-1/2-0/2-1

Nykøbing - Hvidovre: Nykøbing -1 asian til 2,80 hos Unibet (nu 2,60 hos Bet365)

Nykøbing har fået en forrygende start på sæsonen og vinder som regel storsejre, når de tager de tre point. Et par skader i offensiven kan hæmme hjemmeholdet, men de udspillede Hvidovre for få uger siden og dækkede handicappet alle gange sidste sæson. Læs hele eksperttippet

Regnskab efter spillerunde 2

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakten: 7
  • Status: +3,55 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 150,71 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For 1. divisions-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 5
  • Status: -4,00 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 20,00 %