Spillerne i landets næstbedste fodboldrække er på overarbejde i denne uge, idet der er indlagt en fuld midtugerunde onsdag aften. Det samme er vores faste skribent på rækken, Tonni Munk Jensen, der nedenfor gennemgår rundens kampe, der i flere tilfælde byder på imødesete lokalopgør.

DBU har, som det også er set i Superligaen, forsøgt at lave en "derby-runde", og det er der kommet flere spændende og potentielt højdramatiske opgør ud af. Specielt kampene Kolding - Vejle og Nykøbing - Næstved ser interessante ud. Her har hjemmeholdene overrasket særdeles positivt, mens de to gamle storklubber, Vejle og Næstved, begge har oplevet en noget dårligere sæsonstart.

Fem af seks spil i sidste uges divisions-optakt gik hjem, og hvor det stadig kniber med de egentlige spilforslag på 1. division, så er der til gengæld stort plus på spilovervejelserne i disse spalter. 

Viborg - Fredericia

Spilles onsdag d. 21/8 kl. 18.30 - Se mere info i vores matchcenter 

Her mødes to af de bedst spillende hold i ligaen for tiden, og begge bør være i spil til den enlige oprykningsplads. Viborg har endnu ikke indkasseret mål efter fire kampe, men til gengæld har de heller ikke kreeret alverden i offensiven, hvor midtbanespiller Emil Scheel senest var sendt op på 9´er-positionen. Superstart for den nye træner Neestrup, men det skal dog med, at de tre sejre er kommet mod nogle af de mindre hold, og det her er den første test mod et af de andre formodede tophold. Det kan godt ende i et midtbaneslag, hvor ingen af holdene tør satse for meget offensivt af frygt for farlige omstillinger den anden vej.

Fredericia elsker de her topkampe! De får altid det bedste ud af holdet, hvilket man også så senest i Vejle, hvor Jonas Dals tropper overraskende nok var det styrende mandskab og tog en helt fortjent sejr. Nu gælder endnu et tophold på udebane, og det passer Fredericia perfekt med endnu et topopgør og masser af tilskuere. De vil igen forsøge at kontrollere kampen og søge boldbesiddelse, men det kan godt blive sværere end mod Vejle, for Viborg er en stærkere enhed og vil også helst være i kontrol. En tæt og fysisk præget kamp kan være i vente. 

Ciffertip fra hoften: 1-1/2-2/1-0

Viborg - Fredericia: Fredericia +0,5 til odds 1,92 hos Danske Spil

Fredericia kommer med tre sejre og en imponerende indsats mod Vejle i weekenden. Viborg har haft en pointmæssig god sæsonstart, men de har ikke spillet til topniveau, målmanden er blevet skadet og Fredericia hæver oftest niveauet mod de bedre hold. Læs hele eksperttippet.

Roskilde - HB Køge

Spilles onsdag d. 21/8 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Så fik Roskilde minsandten sæsonens første sejr og det endda mod nedrykkerne fra Vendsyssel. Dermed er sæsonstarten ganske godkendt for det ny-sammensatte Roskilde-hold, der bør få bedre og bedre relationer mellem spillerne uge for uge. Roskilde spillede som ét af fire hold søndag, og det kan godt blive en ulempe, at gæsterne fra Køge har haft to hviledage mere op til en midtugekamp. Man manglede igen to af profilerne i Stefan Hansen og Nicolai Jessen søndag, og de er næppe i spil til lokalopgøret her.

Det spiller bare ikke i HB Køge. Ganske vist har man mødt alle fire tophold, men ét point er langt under det forventelige, og selvom spillet på banen har været ganske hælderligt de seneste to kampe, så gjorde nederlaget hjemme til oprykkerne fra Kolding ikke ligefrem stemningen bedre i Køge. Det virker, som om man mangler en styrmand på midten efter Henrik Madsens karrierestop, og de ellers navnestærke spillere, der kom til i sommerpausen, har endnu ikke vist topniveau. 

Ciffertip fra hoften: 2-2/1-2/1-1

Roskilde - HB Køge: X til odds 3,70 hos Nordicbet

Et ret lige lokalopgør i vente her og også umiddelbart tættere, end bookmakernes odds antyder. Dog kan det hæmme Roskilde, at de har to dages mindre hvile, og de kan sagtens være tilfredse med ét point mod kriseramte HB Køge, der næppe spadserer sig til sejren.

Hvidovre - Fremad Amager

Spilles onsdag d. 21/8 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter

Hvidovre har nu spillet tre gode kampe i streg, men der er stadig ingen sejre på tavlen, og de to point rækker kun til en foreløbig 10. plads. Hvidovre er umiddelbart den klub, der har været hårdest ramt af de små marginaler og uheld, og der er ikke så meget andet at gøre end at fortsætte med at præstere, som de gør i øjeblikket, for så skal sejrene nok komme. Endnu en tæt kamp er i vente mod Fremad Amager, som de spillede tre målrige opgør mod i sidste sæson. Da endte det med to gange 2-2 og senest i maj en sejr til Amager på 2-1.

Fremad Amager fortsatte den lidt haltende og ustabile sæsonstart med et nederlag hjemme mod Nykøbing. I et sandt chanceorgie kunne sejren være gået begge veje, og på den positive side fik Amager endelig gang i offensiven, som ikke har gjort meget væsen af sig i de første kampe. På negativ-siden haltede det så i defensiven, hvor Nykøbing kom for let til chancerne. Det er Amagers kun anden udekamp, og de har fordelen af to dages mere hvile end hjemmeholdet. 

Ciffertip fra hoften: 2-1/2-2/1-2

Hvidovre - Fremad Amager: Begge hold scorer til odds 1,55 hos bwin (nu 1,56 hos Cashpoint)

I en kamp, hvor det er svært at pege på vinderen af opgøret, så giver det god mening at kigge på mål i kampen. Holdene har mødt hinanden fire gange det seneste halvandet år, og her har begge hold scoret i alle kampene. Begge hold kommer også fra chancerige opgør i weekenden.

Kolding - Vejle

Spilles onsdag d. 21/8 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter 

Storebror mod lillebror i trekantsområdets lokalbrag. De to klubber har et had/kærlighedsforhold til hinanden og havde to år sammen i VBK fra 2011 til 2013. Nu tørner de sammen i liga-regi for første gang siden 2011, og der kommer med garanti gang i den på lægterne. Især nu hvor lillebror har fået en fuldstændig vanvittig start med maksimumpoint efter fire runder - otte point foran lokalrivalerne! Kolding har i den grad kæmpet og jagtet marginalerne, og de har også haft dem med sig. De har mødt nogle af de svagere hold under genopbygning, men nu kommer den første helt store test. Midtbaneprofilen Letort sad ude i weekenden og er næppe med mod Vejle heller.

Lige som alle troede, at Vejle var på rette kurs igen efter en flot sejr i Vendsyssel, så ramte de et spillemæssigt lavpunkt med indsatsen mod Fredericia i fredags. Spillerne lignede nogen, der var gået forkert og ikke nød at spille fodbold, og præcis som Vendsyssel så virker Vejle til at være ramt af nedryknings-sygdommen, hvor spillerne simpelthen har svært ved at motivere sig til at levere præstationer som i Superligaen. Det skal de have løst i en fart, og her kan et lokalbrag med masser af gang i den måske være den helt rette medicin. De må dog klare sig uden anfører Schoop på midtbanen, hvilket er et stort tab for vejlegenserne.

Ciffertip fra hoften: 2-2/1-3/1-2

Kolding - Vejle: Begge hold scorer til odds 1,70 hos Nordicbet

Kolding og Vejle har spillet underholdende kampe i sæsonstarten, og specielt Vejle er presset til sejr her. Et lokalbrag kan give en urolig start, men hjemmeholdet scorer flittigt for tiden, og Vejle har været bedst på udebane, så målene bør komme. Læs hele eksperttippet.

Nykøbing - Næstved

Spilles onsdag d. 21/8 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter 

I sidste sæson var det Næstved, der havde førertrøjen på i det sydsjællandske, både når det angik den samlede stilling og de indbyrdes opgør mod lokalrivalerne fra Nykøbing. I denne sæson er der en del, der tyder på, at rollerne er byttet om. Allerede efter fire runder er der ni points forskel mellem holdene, og det skyldes ikke mindst en pointmæssig meget stærk start af Nykøbing, som især offensivt sprudler for tiden. Man havde meldt ud, at der ville blive spillet lidt mere offensivt under den nye træner Brian Rasmussen, men 19 mål og chancer til meget mere efter fire kampe havde man ikke lige set komme.

Stemningen er anderledes mat 63 kilometer mod nord, hvor Næstved ganske vist fik sæsonens første point søndag, men stadig kæmper en hård kamp for at få nye spillere integreret og spillet til at glide. Der er små forbedringer at spore fra kamp til kamp, men de mange nederlag slider også på selvtilliden. Med to dages mindre hvile kan det blive en lang aften for Næstved-forsvaret, hvis man ikke får lukket en del bedre af end i de foregående kampe, hvor modstanderne er kommet alt for let til chancer.

Ciffertip fra hoften: 3-1/2-2/2-1

Nykøbing - Næstved: 1 til odds 1,85 hos Danske Spil

Nykøbing har scoret mindst to mål i samtlige kampe og mod et rystet Næstved-hold, der måske har trætte ben, skal der igen være gode chancer for mindst et par kasser til hjemmeholdet. De indkasserer godt nok også mange mål, men Næstved har manglet offensiv styrke i samtlige kampe.

Vendsyssel - Skive

Spilles onsdag d. 21/8 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter

Virkeligheden på anden klasse må efterhånden være gået op for Vendsyssel. Tre nederlag i træk uden at score har forvandlet en ellers god premierekamp til en meget skidt sæsonstart, og indsatsen i Roskilde var under al kritik. Det er svært at ændre en hel masse ting med kun to hviledage imellem holdets kampe, men noget skal træner Johnny Mølby gøre, for der kommer ikke nye sejre på kontoen, før spillerne igen står sammen, er motiveret og viser hinanden, at man er villig til at kæmpe for det. Her kan en hjemmekamp mod oprykkerne fra Skive være ganske fin. I tilfælde af nederlag vil det på den anden side være en katastrofe.

Skive fik sæsonens første nederlag mod lokalrivalerne fra Viborg. Ventet nok, men igen var skibonitterne ganske pænt med i kampen, og var de kommet foran på en stor dobbeltchance ved 0-0, så kunne det solide Skive-hold sagtens have taget point i fredags. Nu venter en kamp, som kan passe dem vældig fint, for det er sjældent skidt at være underdog mod et lettere kriseramt hold, der ikke kan få spillet til at fungere. Skive vil stå tilbage i en stram organisation det meste af kampen og så ellers vente på, at Vendsyssel blamerer sig i opspillet eller ved en dødbold.

Ciffertip fra hoften: 1-1/0-0/2-1

Vendsyssel - Skive: Skive +0,5 til odds 2,27 hos Nordicbet

Det er svært at se, hvorfor Vendsyssel skal være så store favoritter mod Skive, der kun har tabt én af de første fire kampe. Vendsyssel har spillet elendigt i de to seneste kampe og har ikke scoret et mål i snart fem timer. 

Regnskab efter spillerunde 4

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakten: 15
  • Status: +8,88 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 159,20 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For 1. divisions-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 9
  • Status: -5,67 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 37,00 %