I denne sæson er 1. division tættere end måske nogensinde før. Der er kun fem point fra tredje- til næstsidstepladsen, og det har været en tendens i sæsonstarten, at skiftende bundhold tager skeen i den anden hånd og pludselig får skrabet point til sig. Vores faste ekspert Tonni Munk Jensen gennemgår ugens kampe og giver sit bud på værdispillene i denne spillerunde, der indeholder hele syv opgør.

En af to udsatte kampe, Viborg-Vendsyssel, er således presset ind i ugens program torsdag aften, så de to hold går en travl uge i møde, idet begge skal på lange ture allerede igen søndag eftermiddag. Viborg kan avancere til førstepladsen, mens Vendsyssel har gang i en turnaround fra bundhold til en placering højere oppe i tabellen. To sejre i træk uden at indkassere mål giver tro på tingene i Hjørring, men der var i den grad også noget at revanchere, for fem nederlag i træk forinden da, udgjorde en katastrofestart for Superliga-nedrykkerne.

I det hele taget har det været en sæson, hvor bundhold og skuffede oprykningsfavoritter først har taget sig sammen, når det så allerværst ud. Først dummede Vejle sig i nogle kampe, hvorefter de steppede op. Dernæst var det HB Køge og Næstved, der efter en skidt sæsonstart, endelig fik vendt tingene, og siden fulgte Hvidovre trop ved med bedre og bedre spil. Nu er det så Vendsyssel og Roskilde, der rører på sig i bundregionen, og det er bemærkelsesværdigt, at de fem bundhold i de seneste fem kampe har vundet lige så mange kampe som de fem tophold i rækken.

Holdene slår hinanden på kryds og tværs, og det er dagsformen, der afgører sagerne i mange kampe. Derfor kan de meget motiverede bundhold også ofte få et godt resultat, fordi de simpelthen giver sig mere, når kampen bliver fløjtet i gang. Roskilde og Vendsyssel ligger på trods af sejre i weekenden stadig i bunden, og udekampe mod henholdsvis Vejle og Viborg torsdag aften bliver ikke nemme. Men vi snakker 1. division, så stort set intet resultat vil komme bag på én.

Vejle - Roskilde

Spilles torsdag d. 19/9 kl. 18.00. Se mere info i vores matchcenter.  

Vi finder nok ikke større favorit i 1. division på nuværende tidspunkt, for Vejle tager i øjeblikket stormskridt på toppen af rækken med tre sejre i træk, og Roskilde ligger sidst med fire nederlag i de seneste fem kampe.  Vejle har i den grad fundet melodien, og de to seneste sejre mod Viborg og Hvidovre har været ret så overbevisende. De kan efterhånden stille i stærkeste opstilling, men har haft en skidt tendens med at spille én-to stærke kampe for derefter at falde niveau, inden de steppede op igen. Spiller de til topniveau, så tager de sejren. Gør de ikke, så kan de få problemer mod alle hold.

Forskellen på top og bund er ikke voldsomt stor i 1. division, og Roskilde kunne sagtens have haft flere point end de nuværende syv af slagsen. Efter sommerens åreladning har de efterhånden fået så mange stærke tilgange, at de nu kan konkurrere på lige fod med de andre mindre hold i rækken. Trænerskiftet i sidste uge gav et ekstra løft til holdet, og weekendens sejr over Nykøbing var både flot og fortjent. De har tabt alle fire udekampe, men været tæt på point i de tre. Det ligner en underholdende kamp, hvor Roskilde skal godt fra start, hvis de skal have noget med hjem.

Ciffertip fra hoften: 3-1/2-1/2-0

Vejle -1,0 (asian) til odds 1,85 hos Unibet

Der bør være klasseforskel her, hvis Vejle holder niveauet fra de seneste kampe. Roskilde spiller ganske vist masser af tætte opgør, men i sæsonens vel nok sværeste kamp bør bundholdet med de mange nye spillere og ny træner ikke være stærke nok til at modstå presset.

Viborg - Vendsyssel

Spilles torsdag d. 19/9 kl. 20.00. Se mere info i vores matchcenter.

Viborg kan spille sig på førstepladsen med en sejr her, og de er naturligvis favoritter, når de som tophold møder nr. 11 på eget græs. Helt nemt bliver det nu ikke, for dels har Viborg spillet et par halv-svage kampe, hvor de senest var ret heldige med sejr på Amager, og dels kommer gæsterne med to sejre i træk og ligner pludselig et helt andet hold end for få uger siden. Viborg har gode spillere hele vejen rundt, men de har til tider svært ved at tage kontrol over kampene. Hjemme har de nu været ret stabile med 2-2-0 og tre clean sheets, men de skal have mere gang i offensiven end i de seneste opgør, hvis de skal låse Vendsyssel-defensiven op.

Fem nederlag i træk uden scoringer fulgt op af to sejre i træk (tre, hvis vi tæller pokalkamp med) uden at indkassere mål. Det har været fra helvede til himlen på få uger i Vendsyssel, hvor fire stærke tilgange sidst i transfervinduet også har gjort sin del af forvandlingen. Ali og Blåbjerg med en del Superliga-kampe i AaB og to erfarne hollændere med kampe i Æresdivisionen har pyntet gevaldigt på holdet, og havde det ikke været for tre skader i den sikre sejr over Kolding senest, så havde mulighederne for point mod Viborg været endnu større. Det ligner nu stadig en kamp, hvor Vendsyssel bør kunne følge med hjemmeholdet langt af vejen.

Ciffertip fra hoften: 1-1/2-1/0-0

Vendsyssel +0,5 til odds 1,98 hos bet365

Viborg spiller mange tætte kampe i den jævnbyrdige 1. division og kan få svært ved at knække et formstærkt Vendsyssel-hold. Gæsterne slås med en del skader, men er blevet forstærket markant og kommer med sejre og selvtillid efter svær periode.
Læs hele eksperttippet her.

Hvidovre - HB Køge

Spilles fredag d. 10/9  kl. 18.30. Se mere info i vores matchcenter.

Hvidovre havde inden weekendens opgør mod Vejle spillet otte tætte kampe, men her mødte man så overmagten. Det skyldes ikke mindst, at man måtte undvære fire stamspillere, og det blev for meget for en ellers lovende trup, der ser en del bedre ud end i sidste sæson. Chancerne i dette opgør afhænger derfor også meget af, om Vatani, Bjerre Scmidt, Redzep og Agger igen er ude, eller om flere af dem bliver klar. I stærkeste opstilling er Hvidovre på niveau med HB Køge og har også præsteret mindst lige så godt i sæsonen så langt.

HB Køge fik for fjerde kamp i træk point, da det blev 1-1 hjemme mod Næstved, men igen var der noget uforløst over indsatsen. Man overlod alt for meget af initiativet til udeholdet, selvom man var favoritter og spillede på eget kunstgræs. Det har også været tilfældet i flere tidligere kampe, og i det hele taget virker holdet ret uafklaret i deres ageren. De har tabt de seneste to kampe til Hvidovre, og denne kan vippe til begge sider, for det ligner en fuldstændig lige kamp, hvor favoritværdigheden afgøres af Hvidovres skadessituation.

Ciffertip fra hoften: 1-1/1-2/2-1

HB Køge DNB til odds 2,00 hos Betfair Sportsbook

Det er svært at pege på en vinder i kampen uden at vide, hvordan skadessituationen i Hvidovre udvikler sig i ugens løb. Hjemmeholdet får næppe mere end et par stykker af dem klar, og truppen er ikke bredere hos Hvidovre, at de alt andet lige vil være svækket. Det kan være chancen for HB Køge, der bør kunne hæve kvaliteten i forhold til de seneste kampe, idet man råder over en ganske fin trup.

Næstved - Viborg

Spilles søndag d. 22/9 kl. 13.45. Se mere info i vores matchcenter.

Næstved lignede et godt bud på en nedrykker efter tre spillerunder, men med kun ét nederlag i de seneste seks kampe og en samlet set godt stigende formkurve, så virker holdet efterhånden et ret solidt mandskab, der kan spille lige op med de fleste hold i rækken. De mange nye udlændinge er ved at vænne sig til dansk fodbold og spillestilen, og det var ganske stærkt at tage til Køge og være dominerende i store perioder. Nu venter en af de store tests på, hvor langt holdet egentlig er kommet, når topholdet Viborg kommer på besøg. Sidst de var det, vandt Næstved 1-0 tilbage i marts.

Viborgs spillere kommer under et hårdere pres end normalt i denne weekend, for efter en hård kamp mod Vendsyssel torsdag aften, så skal man allerede tidligt søndag morgen på langtur til Næstved, hvor man efter 3,5 timer i bus skal møde et selvtillidsfuldt hjemmehold, der kommer med helt friske ben. Det kan blive en stor prøvelse for et Viborg-hold, der har set ret blegt ud i samtlige udekampe. Ganske vist med tre sejre i fire kampe, men det var kun overtidsmål i både Hvidovre og på Amager og en effektiv dag i en tæt kamp i Skive, der gav de ni ret heldige point. 

Ciffertip fra hoften: 1-1/2-2/0-1

Næstved +0,5 (asian) til odds 1,89 hos Unibet

Viborg har ikke imponeret på udebane, og har en hård kamp fra torsdag aften i benene. Næstved har kun tabt én af de seneste seks kampe og ligner efterhånden et hold, der kan gøre det svært for alle mandskaber i divisionen.

Fredericia - Fremad Amager

Spilles søndag d. 22/9 kl. 14.00. Se mere info i vores matchcenter. 

Fredericia udbygger den ubesejrede stime og er nu oppe på otte kampe i træk uden nederlag. Det er ganske stærkt, og bundniveauet er bestemt blevet hævet i denne sæson, men de seneste tre kampe har spillemæssigt ikke været noget at råbe hurra for. Senest blev det kun 2-2 ude mod oprykkerne fra Skive i en kamp, hvor man tillod hjemmeholdet at komme frem til alt for mange chancer. Nu er man hjemme i egen hule igen, og tilbage på holdet kommer vigtige Holvad, der betyder meget i offensiven. Han bliver vigtig, når et defensivt orienteret Amager-mandskab skal låses op.

Fremad Amager kan godt ende med at blive 1. divisions svar på Esbjerg i Superligaen. Holdet præsterede meget stærkt i sidste sæson, hvor de på en stærk defensiv og knivskarpe kontrastød gjorde livet surt for mange modstandere. Spørgsmålet er dog, om de præcis som Esbjerg overpræsterede og havde lidt for mange marginaler med sig, for i denne sæson har de slet ikke leveret på samme niveau. Holdet er endda blevet forstærket, men spillet hænger ikke sammen, og det er ikke nok bare at stå tilbage og parere modstanderne angreb. Sølle tre mål i de seneste fem kampe er det blevet til, og de har ikke skabt chancer til mere.

Ciffertip fra hoften: 2-0/2-1/3-1

Fredericia-sejr til odds 2,00 hos 888sport

Fredericia har hævet niveauet fra sidste sæson og scorer nu langt flere mål. De seneste kampe har ikke været de bedste, men hjemme skabes der chancer på samlebånd, man er ubesejret i otte kampe, og Amager skraber bunden på flere nøgleparametre.
Læs hele eksperttippet her.

Nykøbing - Vendsyssel

Spilles søndag d. 22/9 kl. 14.00. Se mere info i vores matchcenter.  

Nykøbing startede sæsonen på glimrende vis med 10 point efter fire kampe, men er siden gået en del ned. De seneste fem kampe har bestemt ikke været gode, og lavpunktet kom i weekenden med nederlaget til bundproppen Roskilde. En del af nedturen kan undskyldes med skader til bl.a. midtbanestyrmand Søren Christensen og flere offensivspillere. Til denne kamp må man så også undvære de karantæneramte Wilson og Warming, så de begynder efterhånden at være ramt i forhold til at kunne stille et slagkraftigt hold. Til tider kan de stadig spille blændende angrebsfodbold på hjemmebane, men skal de ramme det niveau igen, så skal der spilles og fightes langt bedre end i Roskilde.

Vendsyssel skal på sæsonens længste udebanetur, og som om det ikke er slemt nok, så er det kun 66 timer efter en svær udebanekamp i Viborg torsdag aften. Det vil uundgåeligt kunne mærkes i stængerne, men den sene udligning, der betyder, at de stadig holder snor i topholdene, giver dem sikkert fornyet selvtillid midt i en god spillemæssig periode. Vendsyssel har en del skader at slås med, og i kampen mod Viborg røg også backen Lely på skadeslisten. Med seks mand ude og tunge stænger kan det præge indsatsen her.

Ciffertip fra hoften: 2-2/1-1/1-2

Nykøbing +0,5 (asian) til odds 1,83 hos Nordicbet 

Vendsyssel har gang i et hårdt program, hvor de i sidste uge spillede pokalkamp i midtugen og i denne har været i Viborg torsdag aften. Formen er opadgående, og det modsatte kan siges om hjemmeholdet, men det virker stadig som om, at oddset på udesejren er blevet presset lige lovlig langt ned i en række, hvor der ikke er nogen nemme kampe.

Kolding - Skive

Spilles søndag d. 22/9 kl. 15.00. Se mere info i vores matchcenter.  

Kolding scorede bunker af mål i de første fire kampe, hvor de lavede maksimumpoint og lå på førstepladsen i 1. division. Nu er det blevet til sølle to point i de seneste fem kampe, og hvor præstationerne langt hen ad vejen så ganske fine ud, så spillede de sæsonens klart dårligste kamp i weekenden, hvor de for en gangs skyld ikke kreerede en eneste chance og helt fortjent tabte 0-2 imod Vendsyssel. Nu gælder det en tæt kamp mod medoprykkerne fra Skive, som spiller på stort set samme måde som Kolding: Solid defensiv, sikre bolde i egne rækker og hurtige omstillinger. Det kan både blive 1-0 eller 5-3, og det er netop resultatet på de to seneste møder. Begge med Skive som vinder.

Skive har ikke vundet i fire kampe, og de kommer efterhånden tættere og tættere på nedrykningsstregen i den tætte række. Det hele er nu ikke så skidt igen, for holdet leverer pænt, og de kunne sagtens være rendt med sejren mod topholdet Fredericia i fredags. Her skabte Skive masser af chancer og turde spille fodbold, og det er positivt for skibonitterne, at de nu har scoret i fem kampe i træk mod ret gode modstandere. På den anden side giver de for mange chancer væk for tiden, og det vil altid være en balance for et hold som Skive, at jo mere de åbner op, jo mere koster det også bagtil.

Ciffertip fra hoften: 1-1/0-0/1-2

Kolding - Skive: X til odds 3,55 hos Nordicbet 

Det ligner et meget tæt opgør mellem de to oprykkere. Skive præsterer bedre end Kolding i øjeblikket, men sidstnævnte har gjort det pænt på hjemmebane, og det kan nemt udvikle sig til en dyst, hvor holdene tager til takke med det ene point mod en direkte konkurrent i kampen om at undgå nedrykning.

Regnskab efter spillerunde 9

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakten: 34
  • Status: +9,50 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 127,94 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For 1. divisions-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 18
  • Status: -5,45 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 69,72 %