Landskampe har udskudt to kampe i weekendens spillerunde i 1. division, hvorfor Tonni Munk Jensen kun skal tage stilling til fire opgør i denne omgang. Den mest imødesete kamp spilles i Fredericia, hvor det overraskende tophold skal vise, at de kan klare forventningspresset, når uforudsigelige Nykøbing kommer på besøg.

Fredericia har de senere år ad flere omgange blandet sig i toppen af 1. division, og de har i flere sæsoner lignet et godt bud på en oprykker til Superligaen. Topniveauet har været højt, og man har altid spillet helt tætte kampe mod de bedste hold. Gang på gang er Fredericia dog bukket under for det pres, som uundgåeligt kommer, når man spiller godt og ligger højt placeret i tabellen. På trods af topplaceringer undervejs og masser af godt spil er det blevet til tre sjettepladser og en enkelt ottendeplads de seneste fire sæsoner, og ambitionerne om en plads i det fine selskab er efterhånden blevet afløst af et mål om at være en velfungerende 1. divisionsklub.

Klubben har dog fået en forrygende start på denne sæson og ligger på førstepladsen med 16 point efter syv spillerunder. Sæsonen er naturligvis ung, og holdet virker ikke så stærkt som tidligere set, men presset på et tophold vil altid være til stede, og det skal blive interessant at se, om Fredericia kan holde hovedet koldt og fortsætte de gode takter, eller om de igen igen rammer muren på et tidspunkt. Weekendens kamp er en god lakmus-test i den henseende, for her kommer Nykøbing på fjerdepladsen på besøg, og de er som Fredericia bedst tilpas i outsiderens rolle.

Der var næsten fire units i plus på de seks forslag til spil i denne klumme i sidste uge, hvor krydset i Skive-Køge til odds 3,45 bl.a. blev ramt. Det betyder, at der efter syv spillerunder er et plus på 11,28 % på forslagene til samtlige 42 kampe, men desværre har udvælgelsen til de egentlige spilforslag ikke været den bedste. Der er således -4,20 units på disse, mens der omvendt er 8,94 units i plus på de resterende spil-overvejelser.

Hvidovre - Skive

Spilles fredag d. 6/9 kl. 18.30 - Se mere info i vores matchcenter  

Vigtigt opgør mellem to af de mandskaber, der forventes at ende lige omkring nedrykningsstregen. Hvidovre tabte for første gang i fem kampe, da man efter en lang tur til Hjørring tabte 0-1 i en ret så tæt kamp mod Vendsyssel. Det bør ikke knække et Hvidovre-hold, der spiller ganske stabilt og i de seneste uger har tilføjet to rutinerede 1. divisionsspillere i skikkelse af Daniel Stenderup (midterforsvarer) og Morten Nielsen (angriber) til truppen. Det øger konkurrencen i en efterhånden fin trup, der har gode chancer for at undgå nedrykning, hvis det nuværende niveau holdes. Mod en stort set ligeværdig modstander som Skive betyder det, at der skal point på kontoen, når man spiller på eget græs.

Skive fik endnu et point skrabet sammen, da de i en relativ chancefattig kamp spillede 1-1 mod Køge. Opgøret lignede Skive-kampe, som de er flest: Masser af nærkampe, stor fight og få åbne muligheder. Skive har en rigtig god organisation, og kun oprykningsfavoritterne Viborg og Vejle har formået at score mere end ét mål mod skibonitternes forsvar. En målscore på 7-7 efter syv kampe, hvoraf tre er endt uafgjort, vidner også om masser af tætte og målfattige kampe, hvor marginaler har afgjort de fleste af dem. Igen mod Hvidovre vil de stå kompakt og forsøge at lukrere på hjemmeholdets fejl.

Ciffertip fra hoften: 1-1/1-0/0-1

Hvidovre - Skive: Under 2,5 mål til odds 1,86 hos Nordicbet

Offensivt har det knebet for begge hold, mens de defensivt har præsteret imponerende godt. Hvidovre har skabt chancer til flere mål og kan komme offensivt ud, men Skive er meget påpasselige, og Hvidovre havde flest undere af alle hold sidste sæson. Læs hele eksperttippet.

Næstved - Roskilde

Spilles søndag d. 8/9 kl. 13.45 - Se mere info i vores matchcenter   

Endnu et opgør mellem to af de formodede bundhold, hvor der er ekstremt vigtige point på spil. Næstved har efterhånden fået lukket godt af i den defensiv, som i sæsonens første tre kampe indkasserede otte mål. Nu har man kun hentet bolden ud af eget net to gange i de seneste fire kampe, og det giver naturligvis en anden ro på holdet, samtidig med at chancen for point også øges betragteligt. I en tæt kamp mod Amager senest var det dog ikke nok, da man tabte 0-1, men præstationen var godkendt, og nu kommer så en af de få kampe, hvor man er favoritter. På hjemmebane mod ligaens pt. dårligste hold er det tæt på en must win-kamp for Næstved.

Roskilde er kommet ind i en skidt stime. Ovenpå en ellers godkendt sæsonstart er man nu løbet ind i tre nederlag i træk, og den stime skal naturligvis stoppes så hurtigt som muligt, inden der går krisesnak i den, og hullet til holdene over stregen bliver for stort. Positivt er det, at de har været ganske fint med i alle tre kampe, og senest mod Fredericia lignede det også point, indtil et straffespark både gav rødt kort til Roskilde og en udligning til gæsterne. Ugen forinden tabte man på et overtidsmål mod Hvidovre, og det slider at have marginalerne imod sig. Forsvarskrumtap Stefan Hansen, der på grund af skader ikke nåede at spille den store rolle i denne sæson, har forladt klubben, og Lucas Rejnhold har karantæne i denne kamp. Til gengæld styrkes de af tilgangen Lee Rochester, der dog næppe er i topform.

Ciffertip fra hoften: 2-1/3-1/2-2

Næstved - Roskilde: Næstved -0,25 til odds 1,72 hos Bet365

Næstved er i klar fremgang i forhold til præstationerne i sæsonens første kampe, og i den seneste hjemmekamp så de ganske skarpe ud i sejren over Vendsyssel. Roskilde møder op til kampen med tre nederlag i streg og indkasserer flest mål af alle i divisionen. Det ligner en hjemmesejr, selvom værdien i spillet er til at overse.

Fredericia - Nykøbing

Spilles søndag d. 8/9  kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter 

Skal det være sæsonen, hvor Fredericia endelig får det hele til at spille og langt om længe sikrer sig en topplacering i 1. division? Kigger man på pointhøsten og den erfarne trup, hvor stammen har spillet sammen nogle sæsoner, så kan det sagtens være, at den nuværende succes fortsætter. På den anden side har Fredericia haft en tendens til at gå ned undervejs i de tidligere sæsoner, og de har bortset fra et par stærke præstationer heller ikke ramt topniveauet rent spillemæssigt endnu. Nu kommer en af de mere tricky kampe, hvor favoritværdigheden er på Fredericias side, men hvor de mangler offensiv-profilen Holvad og møder et farligt hold, der på gode dage kan drille alle hold i rækken.

Nykøbing er således et ganske uforudsigeligt hold. De kan spille fremragende pasningsfodbold og skabe bunker af chancer, men de kan også have dage, hvor de får en skidt start på kampen og resten af tiden ikke skaber det store. Efter to nederlag uden Nykøbing-mål var der igen underholdning for alle pengene, da Kolding kom forbi og medvirkede til et chanceorgie uden lige. Bagud 0-2 lavede Nykøbing et imponerende comeback, hvor de slutteligt vandt 3-2, og det må give masser af selvtillid inden mødet mod rækkens tophold. Det er normalt guf for Nykøbing med de store kampe, og de har allerede haft to af slagsen i denne sæson. Skal de have point i Fredericia, så skal de ikke gøre, som da de blev holdt i jerngreb og tabte 0-2 i Viborg, men i stedet spille så sprudlende, som da de vandt 4-2 i Vejle.

Ciffertip fra hoften: 2-2/2-1/1-3

Fredericia - Nykøbing: Nykøbing DNB til odds 3,05 hos Unibet

Tager man i betragtning, at Fredericia mangler den offensive profil Anders Holvad og stadig har sidste sæsons vice-topscorer Dennis Høegh ude med skade, så er der kvalitetsmæssigt ikke den store forskel på holdene. Hjemmeholdet har nu lidt mere pres på skuldrene som tophold, og Nykøbing kan blive et særdeles farligt bekendtskab, hvis de får en god start på kampen.

Kolding - Fremad Amager

Spilles søndag d. 8/9 kl. 15.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Kolding indtager pladsen som ligaens mest underholdende hold i sæsonens første syv spillerunder. Et snit på 4,1 mål pr. kamp er egentlig lidt overraskende, når man kigger på Koldings tilgang, der er overvejende defensiv. Men kombinationen af en ekstremt direkte spillestil offensivt, og et forsvar, der har vaklet rundt og set svage ud i de fleste kampe, har pumpet måltotalen gevaldigt op. Efter to knebne nederlag til tophold, hvor man på ingen måder er faldet igennem, vil det være et sultent hjemmehold, der tager imod de amagerkanske gæster. Spørgsmålet er så, om det bliver en lidt mere rolig kamp, for gæsternes spillestil er stort set lig Koldings.

Fremad Amager fik en tiltrængt sejr i sidste weekend, og så fik de i løbet af ugen også ny træner. Eller rettere sagt har de fået deres gamle træner tilbage, for Olof Mellberg blev pludselig ansat i Helsingborg, og så var det jo ganske nærliggende at genansætte Valentic, der fungerede som assistenttræner i det nye setup. Håbet kan så også være, at man genfinder noget af den glød og vildskab, som bragte holdet frem i sub-toppen af sidste sæson, men som i denne har været et stykke væk. Mellberg fik ikke flyttet holdet, der især offensivt har skabt skuffende lidt. Trænerskiftet kan give fornyet luft og tro på tingene for Amager.

Ciffertip fra hoften: 1-1/2-1/2-2

Kolding - Fremad Amager: Kolding DNB til odds 1,73 hos Nordicbet

Koldings store pokalnederlag til Randers onsdag aften har presset oddset på hjemmesejren opad, men Kolding stillede med mange reserver, og oprykkerne er stadig imponerende godt med i alle kampe. Amager er et ret svingende mandskab, og pilen har mest peget nedad for deres vedkommende. Derfor er det også svært at se dem gå til Kolding og vinde her.

Regnskab efter spillerunde 7

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakten: 27
  • Status: +8,94 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 133,11 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For 1. divisions-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 15
  • Status: -4,20 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 72,00 %