Roskilde var stort set dømt som sikker nedrykker i 1. division, men en meget vigtig sejr i sidste weekend tænder et lille håb hos den hårdt prøvede klub. Tonni Munk Jensen ser på klubbens overlevelseschancer og giver sit bud på resultaterne i 16. spillerunde.

FC Roskilde har oplevet et mareridtsår, hvor matchfixingskandale, afskaffelse af fuldtidsprofessionelle tilstande, trænerskifter og en truende nedrykning har været på dagsordenen. I søndags fik man så en tiltrængt opmuntring, da man for første gang siden midten af september endelig smagte sejrens sødme igen. Sejren over Næstved, som tilmed blev på hele 4-0, giver holdet selvtillid og en tro på, at nedrykningen kan afværges. Med seks point til holdene over stregen og en kamp i hånden i forhold til flere konkurrenter i bunden, så hænger Roskilde stadig på, og to-tre sejre i træk kan rykke rigtig meget, når holdene slår hinanden på kryds og tværs, og der er hele syv hold, der pt. kæmper for at undgå nedrykningen.

Oveni de mange nederlag har Roskilde også skulle tackle en masse skader og et nyligt trænerskifte. Derfor forstår man klubejer Carsten Salomonsen, når han håber på en fornuftig afslutning på efteråret, så man ikke får for stor afstand til holdene over sig, kan arbejde stenhårdt henover vinteren og få de skadede spillere klar, så man kan stå langt bedre i foråret.

Når man kigger på stillingen, kan man få fornemmelsen af, at Roskilde er klart det dårligste hold i rækken, men de har spillet mange tætte kampe igennem hele sæsonen. Af 10 nederlag er de syv af dem kun på ét mål, og de kunne sagtens have stået med fire-seks point mere, hvis de havde haft lidt marginaler og held i sprøjten. Når det er sagt, så har de manglet kvalitet i felterne, hvor fodboldkampe som bekendt bliver afgjort, og fysisk har de heller ikke været på toppen, for en del point er smidt i slutfasen. 

En masse nye spillere er kommet til henover efteråret, og man har på rekordtid fået samlet et ganske kapabelt 1. divisionshold, der med alle mand klar sagtens kan spille lige op med de fleste andre bundhold. Det så man til fulde i søndagens kamp, hvor de i lange perioder udspillede Næstved, og det må give den nye træner Martin Jungsgaard en tro på, at han har gang i det rigtige.

Fredag aften venter en ny skæbnekamp mod Skive, der også er en klar nedrykningskandidat. Med topholdene Vejle og Fredericia som to af de tre modstandere i de resterende efterårskampe, så er Skive et af de hold, som Roskilde ikke må tabe til, hvis comebacket skal lykkes. Det er altafgørende for dem, at de ikke igen får et hul på 8-10 point op til niendepladsen, for så kommer de næppe tilbage, for når alt kommer til alt, så har de stadig et af de to-tre svageste hold i divisionen.

Derfor ligner det da også en nedrykning for klubben, for der skal rigtig mange sejre til for at overhale hele tre hold i bunden af rækken. Og måske kan en tur ned i 2. division faktisk være til det bedre for en klub, der kunne have godt af en sæson med flere sejre, tid til genopbygning og positive historier om klubben.

Skive - Roskilde

Spilles fredag d. 1/11 kl. 17.30 - Se mere info i vores matchcenter  

Skives oprykkere fortsætter med at levere stabile resultater, og de er blandt nedrykningskandidaterne klart det hold, der har vist det højeste bundniveau. Det kommer man langt med, for det betyder, at man er svær at knække, og det er imponerende, at de kun har tabt fem af de første 15 kampe. Heller ikke den største oprykningsfavorit fra Vejle kunne knække skibonitterne i den seneste spillerunde, hvor Skive ganske fortjent fik 0-0 og udbyggede en stærk hjemmebanestatistik, hvor de i syv kampe kun har tabt til Viborg tilbage i august. 

Roskilde fik som nævnt i indledningen en ekstrem vigtig og velfortjent sejr over Næstved. Den må give god selvtillid til det hårdt prøvede hold. Med de tre point hænger de  stadig på i bundkampen, men det er vigtigt for dem at sætte en stime i gang, når nu de har et hul op til holdene over stregen. Holdet slås stadig med skader, og som det eneste mandskab i rækken har man endnu ikke fået point på udebane. Spillemæssigt har man været fint med, men forsvarsfejl har flere gange ødelagt gameplanen, og de er ret sårbare over for omstillinger, når de først kommer bagud. 


Ciffertip fra hoften: 2-1/1-1/2-0

Skive - Roskilde: Skive -0,25 til odds 1,80 hos Unibet (nu 1,67)

Skive er svære at have med at gøre på eget græs, og de har i den grad fået styr på defensiven igen, idet de kun har indkasseret to mål i de seneste fire kampe. Roskilde kommer med fornyet tro, men med lutter nederlag på udebane, så er det svært at se dem tage til Skive og hente mere end allerhøjst ét point.

Hvidovre - Kolding

Spilles fredag d. 1/11 kl. 18.30 - Se mere info i vores matchcenter  

Hvidovres svært skadesramte mandskab fik en hårdt tilkæmpet sejr på Amager og kravlede for en stund væk fra bundpladserne. På trods af de mange fravær, hvor de også har været ramt af karantæner, har de samlet syv point sammen i de seneste fire kampe, og det er ganske stærkt situationen taget i betragtning. En hjemmekamp mod en oprykker er altid en god chance for sejr, og kan de få et par af de skadede spillere klar igen, så er mulighederne også ganske fine. Hvidovre har således gjort det godt på hjemmebane, hvor de ikke har tabt siden starten af august. 12 af 17 point er hentet på eget græs.

Kolding trænger snart til vinterpause. Ganske vist var det ventet, at de ville få problemer mod Vejle og Vendsyssel i de seneste kampe, men de begynder at se lidt slidte ud, og de har været ganske ufarlige de to opgør. To-tre stamspillere har været ude med skader, og nu mangler man måske også to yderligere, idet Smidt på midtbanen er i karantæne og ligeledes faste Sommer på den centrale midtbane udgik skadet sidst. Så begynder det at gøre ondt hos oprykkerne, der i de seneste fem udekampe har fået fire nederlag og en ekstrem heldig sejr i Viborg.


Ciffertip fra hoften: 2-1/2-2/1-1

Hvidovre - Kolding: Hvidovre DNB til odds 1,70 hos 888sport (nu 1,58)

Vigtige point står på spil, og kampen kan blive tæt. Derfor er det også fint at få pengene retur i tilfælde af pointdeling. Når det er sagt, så skal Hvidovre have gode chancer for sejr her. De har på trods af en masse skader lidt momentum i øjeblikket, hvorimod Kolding slider med både spillet og skader. 

Vejle - Fremad Amager

Spilles lørdag d. 2/11 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Vejle oplevede et bump på vejen, da det ikke lykkedes dem at nedbryde et solidt Skive-hold sidste fredag. Det giver et hul på to point til Viborg, men Vejle er stadig ganske fint kørende med 7-3-0 i de seneste 10 kampe, og de har ikke indkasseret mål i cirka syv timer nu. Man er skades- og karantænefri, og kun sejren tæller i denne hjemmekamp mod et af divisionens pt. svageste hold. På Vejle Stadion har de rødblusede spillet godt og vundet sikkert de seneste seks kampe med en samlet score på 15-2, og de er storfavoritter til at udbygge den gode stime mod Fremad Amager.

Det kan godt være, at man i Fremad Amager kiggede mere mod top 6 end nedrykning, da sæsonen fik i gang i juli. Og det kan også sagtens være, at man internt mener, at man i denne sæson har et bedre hold end det, der i sidste sæson fik en flot femteplads. Men det fungerer bare slet ikke for holdet i denne sæson. Faktisk skal de prise sig lykkelige for, at de stadig befinder sig over nedrykningsstregen, for de har ikke skabt chancer til mere end en bundplacering. Efter to nederlag i træk uden mål er de nu også rækkens mindst scorende hold, og det vil være en overraskelse af de større, hvis de får noget med hjem fra Vejle.


Ciffertip fra hoften: 3-0/2-0/4-0

Vejle - Fremad Amager: Fremad Amager scorer 0 mål til odds 2,50 hos Danske Spil

Vejle er i glimrende form og har lukket fremragende af i forsvaret i de seneste mange kampe. Amager kan få et tilfældigt mål, især hvis Vejle slapper af, men gæsterne er det mindst farlige hold i divisionen, og Vejle har holdt buret rent i syv timer. Læs hele eksperttippet.

HB Køge - Viborg

Spilles lørdag d. 2/11 kl. 16.30 - Se mere info i vores matchcenter 

HB Køge er i fremgang, men det skulle også til at være for klubben, der havde klare ambitioner om en top 6-placering i denne sæson. Kun to af de seneste 10 kampe er tabt, men de har spillet for mange uafgjorte til, at de for alvor tager afstand til bunden. Fortætter de spillet som i udekampen mod Fredericia, hvor de var fuldt ud med og først indkasserede det udlignende mål i sidste minut, så vil de også snart kravle opad i tabellen. De har generelt spillet stærke kampe mod topholdene, og de fik også flot 0-0 i udekampen mod Viborg tilbage i august. Chancerne for et godt resultat mod Viborg steg desuden, da onsdagens pokalkamp blev flyttet til en anden dato.

Viborg tog sin fjerde sejr i træk, da de besejrede Nykøbing på udebane, og det var nok til at trække fra de to oprykningsrivaler i toppen af rækken. De grønblusede virker meget stabile og afklarede i præstationerne for tiden, men det skal naturligvis nævnes, at de fire sejre er kommet mod rækkens bundhold. På udebane har Viborg ikke strålet, men de har fået sejrene hjem, og så har de for alvor fået gang i sommertilgangen i angrebet, Jatta, der kan blive værdifuld for dem. Nu kommer den sværeste opgave længe, for Køge er på trods af bundplaceringen bestemt ikke en walk over, og det kunne ligne en ret tæt kamp, hvor Viborg igen skal vise effektivitet, hvis sejren skal med hjem til domkirkebyen.​​​​​​

Ciffertip fra hoften: 1-1/1-2/2-1

HB Køge - Viborg: HB Køge DNB til odds 2,85 hos Unibet (nu 2,55)

HB Køge er bedre end den nuværende placering, spiller godt mod topholdene og har friske ben ovenpå pokal-aflysning onsdag. Viborg topper tabellen og har vundet fire på stribe, men de har haft det svært i Køge, hvor de ikke har vundet i to sæsoner. Læs hele eksperttippet.

Næstved - Fredericia

Spilles søndag d. 3/11 kl. 13.45 - Se mere info i vores matchcenter  

Næstved dummede sig i sidste uge, da de stillede op med hele kavaleriet torsdag aften mod Viborg, for derefter at komme halvtrætte til kampen mod bundproppen søndag. Resultatet blev to nederlag, og holdet er pludselig under nedrykningsstregen igen. Især nederlaget på hele 0-4 mod et bundhold, der forinden kun havde fået syv point i 13 kampe, må virkelig gøre ondt. Nu er målmand Bruhn i karantæne, ligesom midterforsvarer Felix stadig er det, så det bliver svært at holde divisionens farligste offensiv fra fadet. Det ligner en underholdende affære, hvor Næstved skal score for at få point, og hvor Fredericia vil spille lige så direkte som altid.

Fredericia fik reddet et enkelt point hjem i overtiden mod HB Køge, og selvom Fredericia igen diskede op med fint kombinationsspil det meste af kampen, så havde de svært ved at trænge igennem et på dagen stærkt Køge-hold, og Fredericia måtte i sidste ende være mere tilfredse med det sikrede point end de to mistede. Ingen grund til panik, for holdet kreerer stadig chancer og scorer bunker af mål, og de ændrer ikke på stilen, når de spiller på udebane. Faktisk har de hentet flere point på fremmed græs end i egen hule, og de har for få uger siden taget to fine sejre i Kolding (2-1) og Nykøbing (5-0), der cirka er på niveau med Næstved.

Ciffertip fra hoften: 1-3/2-3/1-2

Næstved - Fredericia: Over 3 mål til odds 1,93 hos Unibet (1,85 hos Bethard)

Fredericia er offensive og har været impliceret i mange målrige kampe. Næstved spiller ikke godt og har problemer med at score, men forsvaret sejler, Fredericia spiller til tider naivt og de to hold har spillet målrige indbyrdes opgør. Læs hele eksperttippet.

Vendsyssel - Nykøbing

Spilles søndag d. 3/11 kl. 15.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Det kan godt være, at vi end ikke er halvvejs gennem sæsonens kampe i 1. division, men Vendsyssels kamp i Kolding i fredags var sidste udkald, hvis Johnny Mølbys tropper skulle gøre sig den mindste forhåbning om at blive en del af oprykningskampen. Den blev vundet, og selvom der stadig er et hul på ni point, og Vendsyssel endda har spillet en kamp mere end top-trioen, så er sagen i det mindste enkel i kampene fremover: Der skal sejre på bordet, og de skal helst komme i lange stimer. Holdet rykker ikke ned, så de kan lige så godt satse offensivt, men problemet har været, at de har haft alt for få målscorere. Angriber Abou Ali var godt hentet, men han er nok stadig skadet her.

Nykøbings fald ned gennem tabellen er bemærkelsesværdigt. Efter fire kampe lå man helt i toppen med 10 point, og den nye træner blev rost fra både spillere og ledelse, da de nu endelig spillede, som man gerne ville have det. Siden er det stort set kun gået én vej, og de seneste otte kampe har kun givet tre point. Man har ikke holdet til at spille mere henholdende, og man troede i sommer nok for meget på, at offensiv fodbold var det eneste middel til at nå målet om en top 6-placering. Nykøbing har indkasseret mindst to mål i 10 kampe i træk, og den vigtige forsvarer Wilson er stadig ude med karantæne her.


Ciffertip fra hoften: 2-1/3-1/2-2

Vendsyssel - Nykøbing: 1 til odds 1,66 hos Nordicbet

Nykøbing har svært ved at stoppe nedturen, og selvom der var fremgang at spore i det seneste nederlag mod Viborg, så lukkede de stadig to mål ind. Forsvaret sejler i øjeblikket, og det er ikke mere end lidt over en måned siden, at man tabte 0-3 hjemme til netop Vendsyssel. Odds på hjemmesejren er ikke det højeste, men der kan godt klemmes lidt værdi ud af 1-tallet.

Regnskab efter spillerunde 15

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakten: 56
  • Status: +10,64 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 119,00 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For 1. divisions-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 31
  • Status: -7,01 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 77,39 %