Landets næstbedste række blev skudt i gang i sidste weekend med masser af mål, sejr til begge oprykkere og en stærk start for de tre topfavoritter i rækken. Vores faste ekspert udi dansk fodbold, Tonni Munk Jensen, forudser flere gode præstationer fra favoritfeltet i den kommende runde.

I sidste sæson endte 56,6 % af kampene i divisionen med mindst tre mål. Det tal er indtil videre på 100 i den nye sæson, idet alle premiererundens seks kampe bød på masser af mål. Kun Roskilde formåede ikke at score, mens det er værd at bemærke, at begge oprykkere var bedst i deres respektive opgør og satte tre værdifulde point på kontoen.

I den kommende runde tyvstarter Hvidovre og Viborg med kamp lørdag eftermiddag, mens resten af opgørene er spredt ud over søndag eftermiddag. De to største favoritter til oprykning, Vejle og Viborg, er også rundens største favoritter, mens der også kan ses frem mod weekendens sidste kamp i Hjørring, hvor to af outsiderne til topplaceringerne - Vendsyssel og Fremad Amager - tørner sammen.

Hvidovre - Viborg

Spilles lørdag d. 3/8 kl. 13.15 - Se mere info i vores matchcenter 


Hvidovre leverede nok premiererundens svageste indsats, da de tabte 1-2 hos oprykkerne fra Kolding. Spillerne virkede slet ikke klar fra start, og det er efterhånden et tilbagevendende problem for holdet, at man har for mange spillere, der virker opgivende, hvis spillet ikke lige kører fra første minut. Nu skal der anderledes boller på suppen, når en af oprykningsfavoritterne kommer på besøg. Det må kunne tænde op i Hvidovre-truppen, der har flere spillere med Superliga-erfaring, men som i sidste sæson tabte alle fem hjemmekampe mod hold fra top 3.

Viborg tog en sikker pligtsejr i sidste weekend, hvor der aldrig var tvivl om de tre point mod Roskildes ny-sammensatte hold. Nu gælder det om at holde koncentrationen, for også i denne kamp vil de have en klar overvægt i boldbesiddelse, og tålmodighed vil blive et nøgleord for dem. Hvis de skal kæmpe med helt i top, så skal de undgå nedsmeltningerne fra sidste sæson, hvor bundniveauet var alt for lavt. Bl.a. tabte de hjemme til netop Hvidovre, mens de i løbet af sæsonen dog også hentede to udesejre mod samme hold.

Ciffertip fra hoften: 0-1/0-2/1-2

Hvidovre - Viborg: Under 2,5 mål til odds 2,26 hos Nordicbet

Oddset på Viborg-sejr er umiddelbart for lavt, for Hvidovre kan med en række udmærkede boldspillere godt følge med gæsterne på en god dag. Til gengæld må Hvidovre gå til kampen med en helt anden koncentration end sidst, og så kan der gå noget tid, inden det første mål kommer. Oddset på underen ser derfor lidt for højt ud. 

Næstved - Kolding

Spilles søndag d. 4/8 kl. 13.45 - Se mere info i vores matchcenter  

De bange anelser omkring Næstved-holdets tilstand viste sig at holde stik. Ikke at de var nedspillet mod oprykkerne fra Skive, men man blev trods stor boldbesiddelse slet ikke farlige nok, og det er tydeligt, at der stadig mangler en del i relationerne til de nye spillere, der er kommet ind. Man tænker, at tre-fire nye spillere ikke skulle kunne påvirke holdets præstationer så meget, men når hele trænerteamet og taktikken også er ny, så vil det bare tage tid at nå topniveauet i truppen. Nu er de favoritter på hjemmebane, og det bliver spændende at se, hvordan de håndterer det.

Koldings oprykkere fik en drømmestart med en flot sejr hjemme mod Hvidovre, og det er lige, hvad en opkomling og nedrykningsfavorit kan bruge til noget. Man holdt Hvidovre nede på imponerende få chancer, og så var man ellers ret så farlige i egne omstillinger. Kant-raketten Fazlagic og angriber Nautrup vil skabe chancer mod de fleste hold. Mod Næstved kan man stå lidt tilbage og så ellers vente på, at hjemmeholdet bliver for utålmodige eller står forkert i organisationen. Og så kan man spille uden pres efter den gode start. Fint matchup for Kolding.

Ciffertip fra hoften: 1-1/1-2/2-1

Næstved - Kolding: Kolding Asian 0 (Draw-no-bet) til odds 2,63 hos Unibet

Næstved er langt fra sidste sæsons niveau, og det ser ikke ud til, at spillerne føler sig komfortable i et nyt spilsystem med en del nye ansigter. På hjemmebane mod en kontrastærk oprykker er der store forventninger, men det er mere end tvivlsomt, om Næstved kan leve op til dem.

Roskilde - Skive

Spilles søndag d. 4/8 kl. 13.45 - Se mere info i vores matchcenter

Roskilde fik en snitter i Viborg, og det var der som sådan ikke noget uventet i. Nederlaget kunne endda være blevet større end 0-3, men spillet helt ned under græstræppet var man nu ikke, og var der blevet scoret på en friløber ved 0-2, så kunne outsiderne måske have bragt lidt spænding i kampen. Nu gælder en af de kampe, hvor der skal point på kontoen, hvis man skal gøre sig forhåbninger om overlevelse. Vigtige Stefan Hansen og Nicolai Jessen var småskadede sidst (Jessen kom dog ind), og angriber Monday Etim har i skrivende stund ikke fået en arbejdstilladelse. Det vil gavne dem gevaldigt, hvis bare to af de tre er klar fra start.

Skive fik som med-oprykker Kolding en hjemmesejr i premieren. Sejren var fortjent nok, men man scorede også på de rigtige tidspunkter og efter tre dødbolde, så man havde også marginalerne med sig mod Næstved. Det er ikke hver dag, at man som oprykker er favorit i sæsonens første udekamp, men Skive ændrer næppe på den afventende spillestil, som de forventes at praktisere i langt de fleste kampe gennem sæsonen. Spørgsmålet er så, om de virkelig skal være så store favoritter, som bookmakerne gør dem til.

Ciffertip fra hoften: 1-1/2-2/1-2

Roskilde - Skive: Roskilde +0,5 til odds 1,74 hos Unibet

Roskilde viste i træningskampene, at de trods et meget sammensat hold godt kan spille fodbold. Nederlaget til Viborg skal man ikke lægge så meget i, men nu møder de en modstander på deres eget niveau, og kan de få forstærket holdet siden sidst, så ligger der en fin chance for point til hjemmeholdet.

HB Køge - Fredericia

Spilles søndag d. 4/8 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter 

Der var fine forventninger til HB Køge før sidste weekends sæsonstart, men spillerne gjorde intet for at leve op til dem, da de på skuffende vis tabte 1-3 i Nykøbing. Fine tilgange og udmærkede testkampe havde ellers lagt en god bund, men den blev hurtigt slået ud af holdet i en 1. halvleg, hvor man slet ikke var til stede. Der var anderledes opløftende tendenser i 2. halvleg, og nu skal der point på kontoen hjemme på kunstgræsset, når svækkede Fredericia kommer på besøg. Sidst de mødtes her, blev det 3-3 tilbage i marts måned.

Fredericia er svære at bedømme på nuværende tidspunkt. I sidste sæson havde man en stærk trup og kunne spille lige op med selv de bedste hold, men en håndfuld spillere er forsvundet i sommerpausen, og uden sidste sæsons to topscorere (Dennis Høegh er tilbage om nogle uger) har man i hele opstarten haft svært ved at skabe chancer. Fredericia var det dårligste hold på banen i kampen mod Vendsyssel, hvor de især fysisk havde problemer, og pt. er det svært at se holdet kæmpe med i top 4, som de ellers gerne vil.

Ciffertip fra hoften: 2-1/1-1/1-0

HB Køge - Fredericia: HB Køge -0,25 til odds 2,12 hos Unibet (nu 2,02)

Mens HB Køge ser forstærket ud, så er Fredericia uden to nøglespillere fra sidste sæson. Hjemmeholdet spillede en skidt premierekamp, men Fredericia gjorde det samme, og sjællænderne bør have en fordel på kunstgræsset. Læs eksperttippet her.

Vejle - Nykøbing

Spilles søndag d. 4/8 kl. 15.00 - Se mere info i vores matchcenter

Vejle startede som lyn og torden og lignede et Superliga-hold i den første times tid mod Fremad Amager i den første kamp. Mærkværdigvis blev de pludselig underligt initiativløse, og de var i sidste ende ved at tabe kampen. Måske skal holdet vænne sig til at vinde og skabe kampene igen. Ingen tvivl om, at kvaliteten er der, og det kan blive en fordel for dem, at Nykøbing er et boldspillende hold, som normalt ikke graver sig ned. Vejle bør vise sig som det klart stærkeste hold og tage sæsonens første sejr.

Der var en del usikkerhed omkring Nykøbings niveau inden kampen mod Køge, og markedet viste heller ikke stor tiltro til dem, da udeholdet faktisk endte som favoritter i kampen. De viste dog skeptikerne, at de stadig kan spille blændende fodbold, når det kører for dem, og sejren på 3-1 var helt fortjent. Der er gode erfarne boldspillere på midten af banen, hvor Søren Christensen, Lars Pleidrup og Mathias Gehrt huserer, og får de først en god start, så kan de godt gøre livet surt for hjemmebane-favoritterne. 

Ciffertip fra hoften: 3-1/2-0/2-1

Vejle - Nykøbing: 1 til odds til odds 1,74 hos Betsafe (nu 1,70)

Ligaens stærkeste hold jagter sæsonens første sejr på hjemmebanen med masser af opbakning på lægterne. Nykøbing spillede en flot første kamp mod Køge, men kan være uden et par stamspillere og kan næppe følge med i Vejles tempo. Læs eksperttippet her.

Vendsyssel - Fremad Amager

Spilles søndag d. 4/8 kl. 18.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Vendsyssel leverede som de andre to favoritter til den enlige oprykkerplads, Vejle og Viborg, også en ret overbevisende indsats i kampen mod Fredericia. Selv med fire skader, hvor flere ville gå direkte ind på holdet, var man stort set toneangivende fra start til slut. Det må glæde den nye træner, Johnny Mølby, der efterhånden råder over en ret bred trup, der ser ud til at kunne spille med i toppen det meste af sæsonen. Tiemoko Konaté var banens bedste spiller mod Fredericia, og han kan også blive afgørende for dem i en forventelig fysisk kamp mod ambitiøse Fremad Amager.

Fremad Amager kunne tage både skidt og kanel med sig fra den første kamp mod Vejle. Stærkt var det, at de formåede at vende kampen og gå fra 0-1 til 2-1. Til gengæld var det skidt, at man slet ikke var til stede i 1. halvleg, og at man missede to vigtige point langt inde i overtiden. Det store spørgsmål er, om holdet leverede over evne i sidste sæson, eller om det var truppens sande niveau, som man måske endda kan rykke en tak op i denne sæson. Sæsonstarten er i hvert fald hård, og denne anden test bliver endnu sværere end den første. 

Ciffertip fra hoften: 2-1/1-0/1-1

Vendsyssel - Fremad Amager: 1 draw-no-bet til odds 1,57 hos bwin

Odds ser temmelig rigtige ud. Vendsyssel virker dog som det stærkere hold af de to, og det er umiddelbart svært at se udeholdet ligefrem vinde i Hjørring. Amagerkanerne skal på en lang tur til Nordjylland, og det vil blive presset fysisk lige så meget som i første kamp mod Vejle, hvor de havde store problemer undervejs.

Regnskab efter spillerunde 1

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakten: 3
  • Status: +0,92 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 130,67 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For 1. divisions-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 3
  • Status: -2,00 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 33,33 %