Den tætte og ofte ret uforudsigelige 1. division starter fredag aften, og det er meget svært at udpege favoritter i hele fem af weekendens seks kampe. Tonni Munk Jensen gør forsøget og tager samtlige kampe under lup i denne første 1. division debat i sæsonen 2019/2020.

Viborg tyvstarter sæsonen hjemme mod Roskilde allerede fredag aften, og lørdag er der kamp mellem to af favoritterne i rækken, når Fremad Amager og Vejle tørner sammen. Runden sluttes af med fire kampe søndag eftermiddag, hvor spillerne kan håbe på, at hedebølgen så småt er på retur.

Der er kun én oprykker til Superligaen i denne sæson, mens der til gengæld er hele tre hold, der må en tur ned i 2. division. At en fjerdedel af holdene i rækken rykker ud kan betyde, at det bliver endnu vigtigere at få en god start på sæsonen og komme på tavlen så hurtigt som muligt. Derfor kan der meget vel være værdi i pointdelinger i premiererunden.

Viborg - Roskilde

Spilles fredag den 26. juli klokken 18:00 - Se mere info i vores matchcenter 

Rundens eneste store favorit. Men til gengæld også berettiget. Viborg har haft en god opstart med flere fine testkampe, og det lader til, at spillerne har taget godt imod idéerne fra den nye træner, Jacob Neestrup. Den lidt mere offensive 4-3-3-opstilling kan forhåbentlig give noget mere liv i en Viborg-offensiv, der var for nem at læse for modstanderne i sidste sæson. På hjemmebane mod et af rækkens formodet dårligste hold er kravet slet og ret tre point, hvis Viborg skal gøre sig nogle forhåbninger om at kæmpe med i toppen af 1. division.

Roskilde er ligaens klart sværeste hold at vurdere på nuværende tidspunkt. Holdet fra sidste sæson er sprængt til atomer, og kun få er blevet i klubben. Det er imponerende, at man på rekordtid har fået samlet et nogenlunde kapabelt hold bestående af rester fra sidste sæsons trup, billige danske spillere med divisionserfaring og eksotiske lottokuponer. Træningskampene har været meget overbevisende, men dog mest mod svagere modstand. Nu starter det undertippede hold med en af sæsonens sværeste kampe, hvor de kun kan overraske positivt, og det passer dem sikkert meget godt.

Ciffertip fra hoften: 2-0/3-0/3-1

Roskilde scorer ikke i kampen til odds 2,17 hos Unibet

Oddset er faldende på Viborg-sejren, og vi er efterhånden nede i et leje, hvor det er svært at se den store værdi. Så giver det mere mening at kigge på, at Roskilde ikke får scoret. De er med stor sandsynlighed uden den spændende angriber Monday Etim, der ikke har fået sin arbejdstilladelse endnu, og Viborg bør være kontrollerende stort set hele kampen.

Fremad Amager - Vejle

Spilles lørdag den 27. juli klokken 13:45 - Se mere info i vores matchcenter 

Rundens vel nok mest imødesete kamp, idet Vejle er favorit til oprykning, og Amager er outsider til en topplacering. Københavnerne spillede en flot sidste sæson, og med udenlandske investorer som bagmænd forsøger man hele tiden at optimere truppen, trænere og faciliteter. Igen i denne pause har man hentet ukendte udenlandske navne til holdet, og det skal blive meget spændende at se, om de hjemme på kunstgræsset, hvor de i sidste sæson kun tabte fire af 16 kampe, kan bide skeer med Superliga-nedrykkerne fra Vejle.

Vejle har sagt farvel til en del spillere i sommerpausen, men har stadig divisionens bedste trup, og det vil være en stor skuffelse for dem, hvis de ikke er med i kampen om oprykningspladsen hele vejen. Det er altid svært at forudsige, hvordan et nedrykket hold reagerer i den efterfølgende sæson, men vigtigt for dem er det, at der stadig er en skandinavisk stamme på holdet. Træningskampene har ikke givet et entydigt svar på kvaliteten af holdet, men vi er nok en del klogere, når de har overstået dette møde på en af de sværeste udebaner i divisionen.

Ciffertip fra hoften: 1-2/1-1/0-1

Fremad Amager - Vejle: (AH: 00) 2 til odds 1,83 hos Unibet

Vejles nedrykkere har rækkens bedste hold og har momentvis også vist flot spil i træningskampene, hvor alle vigtige spillere var klar. Amager spillede en flot sidste sæson og er på kunstgræs, men spillede en meget skidt sidste testkamp. Læs eksperttippet her.

Fredericia - Vendsyssel

Spilles søndag den 28. juli klokken 14:00 - Se mere info i vores matchcenter 

Fredericia har i flere sæsoner været et af de bedst spillende 1. divisionshold og har også kortvarigt snuset til topplaceringerne. Det bliver næppe i år, at de tager det sidste skridt op i Superligaen, for holdet ser en smule svækket ud, og truppen er ret smal. Specielt offensivt havde man problemer i sidste sæson, og det er ikke blevet bedre af, at topscoreren nu er væk, og Dennis Høegh med næstflest mål er skadet. Den nye angriber Enna er netop blevet klar til at træne med, men er næppe i form til startplads mod nedrykkerne fra Vendsyssel i en forventelig meget tæt affære.

Vendsyssel har, som nedrykkere oftest gør, sagt farvel til en hel del spillere, der ikke kunne se sig selv rykke et niveau ned. Det betyder, at den nye træner Johnny Mølby nu skal bygge holdet op omkring en del af den stamme, som i forrige sæson spillede klubben i Superligaen for første gang nogensinde. Så spillerne kender fodbolden, som spilles i 1. division, og der er stadig kvalitetsspillere som Konaté, Flø, Juel Andersen og Hjorth på holdkortet. De to sidste dog skadesramt for tiden, og med svingende testresultater, så er der en hel del usikkerhed omkring nedrykkerne.

Ciffertip fra hoften: 0-0/1-1/0-1

Fredericia - Vendsyssel: Under 2,5 mål til odds 1,82 hos Nordicbet

Fredericia og Vendsyssel mangler offensive profiler fra sidste sæson, og i en tæt premiere-affære lugter det af få mål. Begge hold kan have nye skarpe angribere på holdkortet, men de har først startet træningen, og holdene har manglet mål i tests. Læs eksperttippet her.

Nykøbing FC - HB Køge

Spilles søndag den 28. juli klokken 14:00 - Se mere info i vores matchcenter 

Nykøbing har ikke skiftet alverden ud på holdet henover sommeren. Ny træner er kommet til, men det ser ud, som om spillestilen ikke er langt fra den tidligere. Sammen med Køge er de to af klubberne i et formodet midterfelt, hvor man risikerer at komme i nedrykningsfare, hvis man eksempelvis kommer skidt fra start. Den sidste træningskamp var meget opløftende med 3-0 over Hvidovre, og selvom vigtige Wagner nok mangler i offensiven, så vil de, selvom de havde visse problemer på Falster sidste år, altid skabe en del chancer hjemme på eget græs.  

HB Køge har sagt farvel til et par rutinerede stamspillere, men har til gengæld også hentet fint ind, så de fremstår umiddelbart en smule styrket inden sæsonstarten. Holdet lå længe til en topplacering i sidste sæson, men gik pludselig helt i stå. Det skyldes bl.a. en skidt udebanestatistik, hvor de kun vandt fire af 16 kampe og i mange kampe blev for forsigtige. Hvis de skal have point i Nykøbing, så skal de frem og score, og med nytilkomne Stephan Petersen som målfarlig kant til at assistere topscorer Martin Koch i front, så burde der også være gode muligheder for chancer og mål.

Ciffertip fra hoften: 1-1/2-1/3-1

Nykøbing FC - HB Køge: Begge hold scorer til odds 1,75 hos bwin

To hold, der gerne vil spille fodbold, og banerne bør også være til det på denne tid af året. Sidste træningskamp blev sluttet af med masser af mål fra begge hold (Nykøbing 3-0/Køge 6-0) og de to indbyrdes kampe fra tidligere i år sluttede også med mål til begge hold. Overvejede et velbetalt x i den tætte kamp, men er mest tryg ved "begge hold scorer".

Kolding IF - Hvidovre

Spilles søndag den 28. juli klokken 15:00 - Se mere info i vores matchcenter 

Kolding har langt hen ad vejen gjort det rigtige efter oprykningen fra 2. division: Kører videre med samme koncept som i sidste sæson, forstærket sig med et par spillere, der har 1. divisionserfaring og fået lidt selvtillid med sejre over 2. divisionshold i træningskampene. Spørgsmålet er så, om det er nok. Man kan have sin tvivl om, hvorvidt kvaliteten i holdet er stor nok til at holde tre hold under sig over en hel sæson. Indstillingen og ærgerrigheden virker til at være der, og derfor bør de med oprykkergejst i kroppen også sagtens kunne matche sidste sæsons 10´er i premierekampen.

Hvidovre reddede sig fra nedrykning i sidste spillerunde, men sæsonen gav værdifuld erfaring til hele truppen, og holdet var sjældent udspillet. Nu virker man svækket i defensiven, men forstærket i offensiven, så alt i alt temmelig status quo på grundkvalitet. Det kan blive et problem med stabiliteten, for de er et typisk "københavner-hold", der kan spille sprudlende, hvis starten på kampen er god, men også kan virke meget modløse, hvis modstanderne får teten. Det sidste skete i testkampen mod Nykøbing (0-3) i sidste weekend, og de taber igen, hvis de ikke er klar fra start mod en flok motiverede Kolding-spillere.

Ciffertip fra hoften: 0-0/1-1/1-2

Kolding - Hvidovre: X til odds 3,55

Kolding og Hvidovre skal begge slås for at undgå nedrykning, og derfor kan det være uhyre vigtigt at komme på tavlen hurtigt. Hvidovre har offensiv pondus og Kolding oprykkergejst, men ingen af holdene ventes at satse ved uafgjort. Læs eksperttippet her.

Skive - Næstved

Spilles søndag den 28. juli klokken 15:00 - Se mere info i vores matchcenter 

Skive er spået en nedrykningsplads, men er samtidig det af de formodede bundhold, som der er størst forventninger til kan lave en overraskelse og redde sig. Skibonitterne har hentet tre-fire nye spillere direkte ind til startopstillingen, så de nu kan stille med et ganske solidt mandskab med fin erfaring fra 1. division og sågar Superliga. Særligt hjemme på Hancock Arena er de normalt svære at bide skeer med, og de vil fra start forsøge at sidde i haserne på de mere tekniske Næstved-spillere, der kommer til Skive med 3 1/2 times bustur i benene.

Næstved kan ende i top 3, hvis alt flasker sig, men det ville heller ikke overraske, hvis de rykker ned. Det er stort set umuligt at vurdere holdets styrke. Tre-fire danske stamspillere er væk, og fortrinsvis brasilianere har overtaget pladserne. Talentfulde skulle de være, men det må tage en rum tid, før de har vænnet sig til holdkammerater og modstanderes spillestil. Testkampene har været meget blandet, og den nye træner Per Hansen Dos Santos er virkelig kommet på arbejde. Første kamp er ikke nem, selvom vi snakker en oprykker, så Næstved kan tænkes at komme lidt mere afventende, end de har gjort i flere træningskampe.

Ciffertip fra hoften: 1-1/2-1/0-0

Skive - Næstved: X til odds 3,50 hos bwin

Præcis som i Kolding - Hvidovre så er Skive og Næstved også to af de hold, som snildt kan være tilfredse med ét point efter den første kamp. Skives oprykkere skal lige vænne sig til tempoet og tør nok ikke helhjertet gå efter sejren til sidst i tilfælde af uafgjort, mens Næstveds "nye hold" bare skal på tavlen, så de kan få lidt arbejdsro. Bwin med odds 3,50 på pointdeling.