21 bookmakere har dansk licens fra nytår (alle er dog ikke klar fra nytår). Men licenstallet stiger nok i løbet af året. Fx vil William Hill søge (firmaet missede nytårsfristen pga en strejke)...

Diverse kendte bookmakere glimrer ved deres fravær på listen over firmaer med tilladelse til at udbyde spil i Danmark fra 1. januar 2012. Manglende tro på det danske marked?

Tjah, i hvert fald for nogles vedkommende, har årsagen været tidsnød snarere end mangel på vilje. Og det betyder at de danske kunder med stor sandsynlighed vil få flere bookmakere at vælge imellem i løbet af 2012.

Herunder William Hill, den store britiske bookmaker. Ifølge eget udsagn havde WH faktisk påbegyndt den danske licensansøgning, men firmaet besluttede at sætte ansøgningen på stand-by da det begyndte at knibe med tiden.

WH missede dansk licens pga strejke

Nu er det kommet frem hvad der udløste forsinkelsen hos WH: en medarbejderstrejke i oktober!

Ifølge bettingbranche-avisen Egaming Review, fik fyringen af en marketingchef og rygter om flytning af jobs til Gibraltar næsten 185 ansatte til at strejke på WH's marketingsupport-kontor i Tel Aviv. Strejken bredte sig til firmaets kontorer i Bulgarien og Filippinerne.

Efter 10 dage vendte folk tilbage til arbejdet, men den døde periode betød at WH ikke kunne nå at få den danske ansøgning på plads til tiden. I stedet valgte firmaet at fokusere 100% på en spansk licens-ansøgning.

Den spanske ansøgning er nu på plads – og nu vil WH så genoptage den danske ansøgning og færdiggøre den i løbet af de næste par måneder.

Andre firmaer i samme i situation?

Spørgsmålet er så om andre firmaer er i samme situation? Dvs at de gerne vil ind på det danske marked, men at de, af een eller anden grund, ikke nåede at få ansøgt i tide til at kunne være med fra nytår.

Det er sandsynligt. Således var tidsnød årsagen til at Betclic Everest Group (bl.a. Expekt*) i første omgang droppede ansøgningerne om både spansk og dansk licens.

Ikke 21 bookmakere fra nytår

Bemærk at der i praksis IKKE vil være 21 bookmakere at vælge imellem fra nytår. Flere licenshavere når ikke at blive klar før længere inde i året.

BetXpert har ikke fuldt overblik over hvem der er klar fra fra nytår. Men vi har et delvist billede.

Vi har lavet en præsentation af syv firmaer der hidtil ikke har været med i vores bookmaker-guide, men er på vej derind eftersom de har dansk licens fra nytåret. Den præsentation viser at kun een (Danske Spil) af de syv er klar til at udbyde internetspil til danskere fra 1. januar 2012 (dertil kommer nok Stanleybet der kan være klar med butiksspil).

Find listen over bookmakere med dansk licens her:

http://www.betxpert.com/bookmakere/udbydere-med-dansk-spillelicens

Præsentationerne af de syv firmaer der er på vej ind i vores guide: