Årets MGP-vinder Saba har ifølge Danske Spil rigtig gode chancer for at gå videre fra semifinalerne. Se oddsene for vindersangen ´Sand´ går videre til Eurovision-finalen.

Se odds på Eurovision 2024 hos Bet365

Det internationale Melodi Grand Prix bliver i år afholdt i Malmø, men skal Danmark være med i den store sangfest? Det bliver afgjort i anden semifinale den 9. maj.

Det bliver yderst spændende for den danske lejr, når Saba skal repræsentere Danmark og forsøge at få nok stemmer til at gå videre til finalen. 

Vi må håbe på, at rigtig mange MGP-fans vil tage turen til Malmö Arena og heppe på Saba.

Danske Spil tror på dansk finaledeltagelse

Den danske bidrag er ganske vist ikke blandt favoritterne til at vinde det internationale melodigrandprix, men der er forhåbninger om, at Danmark får stemmer nok i 2. semifinale til at kvalificere sig til den store Eurovision-finale.

Det bliver naturligvis nerver på op til semifinalen, men skal vi tro oddssætternes vurdering, så bliver det til en plads i finalen og den danske vindersang bliver dermed repræsenteret ved årets Eurovision.

Special Højeste odds
Danmark kommer i Eurovision-finalen: Ja 1,50
Danmark kommer i Eurovision-finalen: Nej 2,40

Spillet findes hos Danske Spil under Underholdning - International - Eurovision

Bookmakerne havde sat SABA som klar favorit til at vinde det danske Melodi Grand Prix og oddssætter Peter Emmike Rasmussen fra Danske Spil udtalte:

-  Men der er i år ingen over eller ved siden af SABA, som har et internationalt snit i sin musik og stemme, som betyder, at hun er favorit i aften – og meget vel kan ske at blande sig i toppen, når konkurrencen skærpes til det gigantiske, internationale Eurovision-show til maj,”

Bookmakerne havde sat SABA som klar favorit til at vinde det danske Melodi Grand Prix og oddssætter Peter Emmike Rasmussen fra Danske Spil udtalte:

-  Men der er i år ingen over eller ved siden af SABA, som har et internationalt snit i sin musik og stemme, som betyder, at hun er favorit i aften – og meget vel kan ske at blande sig i toppen, når konkurrencen skærpes til det gigantiske, internationale Eurovision-show til maj.”

Ikke siden 2019 har Danmark kvalificeret sig til en plads i finalen i det internationale Melodi Grand Prix.

Sidste år faldt Eurovision-folket desværre ikke for vores MGP-vinder Reiley med "Breaking My Heart" og han sluttede helt nede på en 33.-plads ud af de 37 lande i semifinalerne.

Sidste års Eurovision vinder blev Loreen med ´Tattoo´ og det er trejde gang, at Malmø er vært for Eurovision Song Contest, da de også stod for sangkonkurrence i 1992 og 2013.

Det er syvende gang at Sverige er værter, mens Danmark tre gange har fået æren af at være Eurovision-værter.

Hør Saba med vindersangen Sand

Vidste du?
Danmark har vundet det internationale melodigrandprix tre gange: i 1963 med Grethe & Jørgen Ingmanns "Dansevise", i 2000 med Brødrene Olsens "Smuk som et stjerneskud" og i 2013 med Emmelie de Forests "Only Teardrops". 

Ofte stillede spørgsmål

🔎 Hvornår er semifinalerne i Eurovision?

Der er første semifinale den 7. maj, mens Danmark er i anden semifinale den 9. maj.

🔎 Hvornår er finalen i Eurovision 2024?

Finalen afvikles i år i Malmö Arena den 11. maj.