Hvis man spørger bookmakerne, er der ingen tvivl: Danmark går sikkert videre til Eurovision-finalen på lørdag i Kiev. Også BetXperts underholdningsekspert "Highroller"mener, at Danmark er at finde i finalen. 

Anti Social Media lykkedes ikke med det i 2015, og i 2016 skuffede Lighthouse X stort ved kun at blive næstsidst i semifinalen. Men tredje gang er lykkens gang for det danske bidrag ved Eurovision Song Contest, vurderer bookmakerne og "Highroller".

Odds på Europæiske melodi grand prix 2019

Anja Nissen med ”Where I Am” går klart videre, er konklusionen. 

”Danmarks chance for at gå videre er kæmpe store. Vores odds er helt nede i 1,18. Vi har hørt og set de andre sange, og Anja Nissen har modtaget gode anmeldelser for sit sceneshow, mens sangen har internationalt snit,” siger Thomas Holm, pressechef ved Nordicbet, til BetXpert.

Også hos statsejede Danske Spil er der stor tiltro til Anja Nissen.

Odds på årets melodi grand prix semifinale

”Vi har en sang, der har potentialet til at blive meget populær blandt de andre lande. Faktisk tror vi, at det skal gå virkelig galt for Anja Nissen og hendes hold, hvis Danmark ikke skal gå videre til finalen,” siger oddsansvarlig hos Danske Spil, Peter Emmike.

Omregner man bookmakernes odds til procent, betyder det, at Anja Nissen har cirka 80 procents chance for at gå videre til finalen i International Exhibition Centre i Kiev på lørdag.

”Kandidaterne i anden semifinale er dårligere, end dem i første. Men Anja synger mega godt, og der er fuld tryk på. Hun skal nok gå videre,” siger Martin Ilsøe, der er underholdningsekspert hos onlinemediet BetXpert.

Men så store har Danmarks chancer ikke hele tiden været. Konkurrenternes niveau, polls, og danskernes sceneshow har medført, at chancen for at gå videre er steget.

”Vi startede i odds 1,60 for, at Anja Nissen kvalificerer sig til finalen, men der kendte vi ikke de andre sange. Samtidigt har vi også modtaget mange indskud på væddemålet,” siger Thomas Holm fra Nordicbet.

Blandt de andre favoritter til at gå videre fra den anden semifinale er Bulgarien, Holland, Estland, Rumænien og Ungarn.

Går Danmark ikke videre til finalen, giver Nordicbet pengene 4,25 gange igen, mens Danske Spil giver pengene 4,6 gange igen.