Vi kan få masser af underholdning, når danskerklubben Ajax står overfor mægtige Manchester United i Europa League-finalen. Får Kasper Dolberg skovlen under Mourinhos tropper? I denne Europa League finale-optakt ser vi nærmere på bookmakernes odds for det store finalebrag.

Det er 25 år siden, det danske landshold sensationelt hentede EM-guld i Sverige, og nu har Ajax-danskerne Lasse Schöne og Kasper Dolberg chancen for at forlade vores svenske naboer med Europa League-trofæet, hvis de ellers kan få nedkæmpet Manchester United i finalen på Friends Arena i Stockholm.

Men det ligner bestemt ikke en nem opgave for Amsterdam-klubben, for på den anden side af kridstregen venter et toptændt United-mandskab med pressede manager José Mourinho, der udover den prestigefyldte titel som vindere af Europa League også kæmper for vigtige kvalifikation til den kommende Champions League-sæson.

Manchester United kan ikke være andet end skuffet over 6. pladsen i Premier League og kun Europa League-triumf vil kunne redde sæsonen. Men `De Røde Djævle´ fra Manchester må undvære både den svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic og den karantæneramte midterforsvarer Eric Bailly, så måske Ajax griber chancen og besejrer den engelske gigant.

Ajax-Manchester United 1 til odds 5,00 hos Bet365*

Presset er på Manchester United-spillerne, hvilket den hollandske danskerklub kan udnytte til at hente sejren. Der er et par vigtige fravær hos englænderne og den kølige Kasper Dolberg skal forsøge at udnytte, at Manchester United må undvære den karantæneramte Eric Bailly i midterforsvaret.
Det er en ikke uden grund, at man ofte nævner at bolden er rund og alt kan ske i en finale. Det psykologiske spil kan få stor betydning og Manchester United-spillerne kan risikere blive rystede og måske endda ende med at gå i panik, hvis tingene ikke går deres vej. Oddsudviklingen har gjort, at José Mourinho´s mandskab er blevet for store favoritter.dkgjfhdfg fdjgbd ldf 

Oddset er sidenhen faldet på Ajax, så det højeste odds på markedet nu er 4,45 hos Nordicbet*
Læs ekspertanalyse fra Estadisticas her.

Men bookmakerne har selvfølgelig klart mest fidus til Manchester United, og Ajax må indrette sig i rollen som undertippede og jagte sensationen som favoritdræber.

Onsdag den 24. maj 2017 kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Ajax Uafgjort Manchester United
4,45 3,60 1,95
NordicBet
Unibet
Bet365

Vinder trofæet - Europa League finale odds

Bedste odds Bookmaker
Ajax 2,90 888sport
Manchester United 1,50
Bet365

Scorer Kasper Dolberg i finalen?

Det er desværre yderst sjældent, at vi kan juble over danske scoringer i den afgørende fase af Europa League, men Kasper Dolberg er opsat på at bryde den tradition, og den unge bomber kom på måltavlen i begge semifinaler mod franske Lyon.

Der var fart over feltet i kampene mod Lyon, hvor det endte med, at Ajax gik videre med samlet 5-4. Så hvis Ajax-dirigenten Lasse Schöne kan få sat gang i en masse offensive aktioner, så lover det godt for en målrig og underholdende finalekamp i Stockholm.

Antal mål i kampen:

Bedste odds Bookmaker
Under 2,5 scoringer 1,75
Tipico
Over 2,5 scoringer 2,20 888sport

Begge Hold Scorer:

Bedste odds Bookmaker
Ja 1,95 Bet365
Nej 1,90 Tipico

Mens Ajax har Kasper Dolberg, så har Manchester United også en målsøgende teenager i front. For med Zlatan Ibrahimovic på skadeslisten må Manchester United håbe på, at den unge Markus Rashford kan udfordre Ajax-defensiven.

Ellers kan José Mourinho jo også vælge at sende den erfarne Wayne Rooney i aktion for at ramme netmaskerne.

Udvalgte odds - scorer i kampen:

Bedste odds Bookmaker
Markus Rashford (Manchester United) 2,75 888sport
Henrikh Mkhitaryan (Manchester United) 3,40 888sport
Kasper Dolberg (Ajax) 3,60 888sport
Anthony Martial (Manchester United) 3,75 888sport
Lasse Schöne (Ajax) 6,50 Bet365