Dette er fortællingen om to af de bedste valuebets, som håndboldtipperen Roman Empire nogensinde har spillet. Ofte handler det ikke kun om at slå bookmakerne - det handler også om at komme først. Vi er i december måned 2015, hvor der er VM i damehåndbold på dansk grund. Klokken er 2 om natten, og Roman Empire forsøger at få noget søvn.

02:00. 9. december

Roman Empire går omsider i seng. Han ved, at det ikke bliver nogen almindelig nat.

Kort forinden har han banket Pinnacles linjer i vejret, men den store gevinst ligger stadig forude. Måske er chancen forpasset, næste gang han vågner. Måske er muligheden stadig intakt for at lave to historisk gode valuebets.

Han har svært ved at falde i den dybe søvn og vågner cirka én gang i timen. Hver gang hiver han instinktivt sin mobil frem for at tjekke markedet.

Vi spoler lige tiden 3½ time tilbage.

22:30. 8. december

Sverige og Holland har netop spillet uafgjort ved VM i damehåndbold. I en medrivende affære i Næstved Arena var Holland længe i teten, mens Sverige i sidste sekund havde chancen for at sejre. Begge holds spillere er tydeligvis skuffede over det mistede skridt i jagten på den vitale gruppesejr. Dagen efter gælder det næstsidste gruppekamp. 

Med pointdelingen er der kun én ting, der tæller i forhold til gruppesejren – målscoren. Begge hold skal nu jagte mål som besatte. Holland skal op imod upåagtede Cuba, mens Sverige møder et ligeså undertippet kinesisk hold. Roman Empire ved med det samme, at der her kan være en enestående mulighed for at score sig nogle forrygende valuebets, hvis bookmakerne misser målscore-faktoren.

I et liveinterview kort efter kampen fortæller Sveriges stjernespiller Isabelle Gulldén, at de dagen efter skal ud og jagte mål. Roman Empire ærgrer sig. Bare nu ikke bookmakerne kigger med.

Både Cuba og Kina kan kategoriseres som prügelknaber. Cuba har forinden fået stryg med 15 mål til Angola. Og Kina har ved tidligere slutrunder tabt med over 20 mål til både Norge og Danmark. Det kan blive grimt i morgen.

Roman Empire ved, at han fra nu af ikke kun er i konkurrence med bookmakerne. Han er også i konkurrence med andre bettere, som har set præcist det samme og bare står klar til at smadre oddsene ned.

22:35: 8. december

Sverige og Holland kommer til at vinde. Spørgsmålet er bare hvor meget. Roman Empire laver en grov chancevurdering i hovedet og vurderer, at 50/50-linjen burde være -17,5 og -21,5 i målforskel på henholdsvis Sverige - Kina og Holland - Cuba. 

Første euro-bookie åbner handicaplinjen i -10,5 på Sverige og -14,5 på Holland. Han ikke tro sine egne øjne. Bookmakeren har tydeligvis misset holdenes incitament til at jagte hvert eneste mål i kampen for gruppesejren.

Fem minutter efter er linjen allerede steget med ét mål.

Roman Empire kan dog kun magtesløst se til. Han er limiteret ved stort set samtlige licensbookies og kan ikke gøre noget, før Pinnacle eller Danske Spil* åbner op for deres spil. Grundet det sene tidspunkt forventer han dog ikke, at de åbner før dagen efter. 

Og der kan det være for sent. For hvis der er tilstrækkeligt med bettere, som i løbet af de næste timer presser linjerne hos den ene euro-bookie op, kan det udslette al værdien, hvis resten af markedet følger trop.

00:10. 9. december

Roman Empire går hvileløs rundt hjemme i sin lejlighed.

"Selvfølgelig er jeg ikke den eneste bettor, som er opmærksom på den målscore," tænker han. Han vil nødig vente til næste morgen med at spille af frygt for, at linjen løber løbsk. Men da klokken har passeret midnat, kan han ikke længere nå at skrive til Danske Spil*. Hans eneste håb er at kontakte Pinnacles kundeservice og få dem til at åbne for linjerne på de to kampe.

Bookmakerne Pinnacle Sports svarer hurtigt tilbage - og kort efter er der åbnet for spil. Linjerne er nu røget op i -13 og -16,5 for henholdsvis Sverige - Kina og Holland - Cuba. Men det er stadig alt for godt til at være sandt.

Roman Empire bomber Pinnys linjer. Han er dog ikke alene. Han kan se, at der også sidder en anden og trykker løs. 20 minutter senere har de til sammen sendt linjerne op i -14,5 og -18,5. Det er rigeligt for nu, vurderer han. 

Der er stadig håb for, at Danske Spil* vil åbne skævt - det er her, den store mulighed ligger. Klokken er blevet 2 om natten, og han går nu i seng.

05:00. 9. december

Roman Empire er flere gange oppe i løbet af natten for at tjekke markedet. Klokken 5 om morgenen åbner Danske Spil* af uransagelige årsager op for kampene. Det er tidligt, faktisk lidt for tidligt, da den lokale tank først åbner kl. 06. Han frygter igen, at der sidder en skarp bettor og ødelægger linjerne på en online-konto. Han spiller altid selv offline hos Danske Spil*, for her er limits højere.

Roman Empire fordriver ventetiden med at skrive de to analyser til BetXpert og gøre dem klar (Se dem her: Cuba - Holland, Sverige - Kina). På dette ukristelige tidspunkt er det endnu for tidligt at lægge dem op på siden. Herefter kører han ned på tanken og står klar kl. 05:58.

Han spiller for et anseeligt beløb. Ekspedienten studser ikke videre over det. De er vant til at se Roman Empire troppe op på de mest besynderlige tidspunkter af døgnet.

Han spiser morgenmad på stedet og kører derefter hjem. Klokken har passeret 8, da han lægger analyserne op på BetXpert. På dette tidspunkt er der stadig nærmest sensationel høj værdi - henholdsvis 132 og 139 %. Det glæder ham, at der stadig er masser af luft ned til smertegrænsen for BetXperts brugere.

Nu skulle han egentlig være taget til forelæsning, men han er simpelthen for træt og lægger sig i stedet til at sove.

16:10. 9. december

Holland - Cuba begynder om fem minutter, og Roman Empire sidder foran skærmen. Han har mange penge på højkant, men er alligevel forholdsvis afslappet. For at kunne være i dette game skal man ikke lade sig rive med emotionelt. Han ved, at han har fat i den lange ende og sidder inde med årtiets valuebets. Men han ved også, at det ikke er sikkert, at kampen går hjem. Det er bettingens natur.

Holland får en katastrofal start, og Roman Empire ser med vantro til. Vi er til en VM-slutrunde, men hollænderne har minsandten glemt deres spillertrøjer på hotellet. De løber i stedet rundt i gule overtrækstrøjer, som til forveksling ligner dem, man brugte i gymnastiktimerne i folkeskolen. Den hollandske træner må tage en tidlig timeout, så spillerne kan skifte tøj, da trøjerne omsider bliver fragtet ind i hallen.

Holland er helt ved siden af sig selv og fører efter 26 minutter kun med to. De er startet med en reservekeeper, som kun tager de bolde, der rammer hende. Det forhindrer dem blandt andet i at løbe kontra.

Reservekeeperen bliver flået ud lige inden pausen, og så går det stærkt. 

I anden halvleg bliver Cuba pulveriseret. Holland vinder med 22 mål og første bet er hjemme.

20:45. 9. december

Roman Empire sidder igen foran skærmen. Han noterer sig, at det svenske landshold stiller op i de sædvanlige gule nationaldragter. Holdlederen har gjort sit arbejde, og her er ingen panik.

Kampen går lige efter manuskriptet med en god svensk start, hvor de presser tempoet i vejret. De får en tidlig føring, som de stiller og roligt udbygger i løbet af kampen.

Sverige deler øretæver ud og vinder med 19 mål. Andet bet er hjemme, og et nærmest uvirkeligt døgn er forbi.