1. januar 2012 træder den nye danske spillelov i kraft. Er du forberedt? Her er en simpel tjekliste...

Før nytår bør du gennemgå dine bookmakerkonti og sikre dig at du er rede til den nye spillelov – der som bekendt på een og samme tid nedlægger Danske Spils monopol og indskrænker de nuværende muligheder for at spille via nettet.

Her kommer en simpel tjekliste:

1)Undersøg dine bookmakere – dansk licens fra årsskiftet?

Det kan du gøre ved at tjekke BetXperts lister:

Bookmakere med dansk licens

Bookmakere uden dansk licens

2)Ved bookmakere med dansk licens: CPR-tjek

Tjek hvad bookmakeren kræver af dokumentation for at din konto er fuldgyldig fra 1. januar.

Dette svinger fra bookmaker til bookmaker, men der kræves i hvert fald CPR-nummer-verifikation(fx via kopi af pas). Dette har mange kunder allerede på plads hos deres bookmakere – tjek om du også har det.

3)Ved bookmakere uden dansk licens: lukker de for danskere?

Tjek om bookmakeren lukker for danske kunder via ovennævnte liste over licensløse firmaer; listen er delt i to og viser både hvem der lukker for danskere, og hvem der (i hvert fald indtil videre) ikke gør det.

4)Hvis bookmakeren lukker for danskere: hæv dine penge

Sørg for at hæve dit indestående. Gå ikke i panik hvis du ikke når dette før nytår; du vil sandsynligvis stadig kunne få dine penge (i visse tilfælde kan det dog være besværligt).

Husk at henvende dig til bookmakeren og spørg hvad der sker med eventuelle langtidsvæddemål.

5)Hvis bookmakeren ikke lukker for danskere:

I så fald kan du blive ved med at bruge bookmakeren. Vær dog opmærksom på at der er risiko for at myndighederne vil internet-blokere og desuden lukke for bankoverførsler til og fra bookmakeren. Det gør det hverken umuligt eller ulovligt for dig at sætte spil hos bookmakeren, men det gør det sværere.

Læs BetXperts FAQ om spilleloven